Юлче сладко, я кажи - дядо Коледа какво ти подари

• 24 654
  • 730
  •   1
Отговори
# 270
Привет, момичета.Искам да ви питам на коя фирма мога да намеря пюре от тиквичка.Чета че всички майки имат намерение да го дават но никъде не мога да намеря само тиквичка.Ако сте виждали на някоя фирма ,моля кажете ми.

# 271
  • Пловдив
И ние сме само на кърма, но в средата на януари, ако е здрава Кити, ще започвам с захранването. Тези, които са захранили - кажете кога давате каша, респ пюренце  Thinking
Ели беше уникално злояда до година и половина и задължително първо пробвах да и дам да хапне нещо, а след това получаваше "цокото".
 Но с Кити всичко е мноого различно и ако и дам първо пюре, се страхувам, че след това няма да иска да суче.
Дунайка, Кити много обича залъгалка - дори понякога, когато не иска да суче я залъгвам - чакам я да започне да се унася, вземам и бибата и пъхам цица  Mr. Green Не обича да суче и не знам като захраня как ще се кърмим   Rolling Eyes Ели я успокоявах, приспивах, залъгвах с цица - само като ме видеше да се събличам и започваше да пърха и си отваряше устата като гардже, а Кити захапва с желание само ако е много гладна - будна ли е, трябва да са минали поне 4 часа от предишното ядене, за да иска да суче. Иначе я дебна, като се унесе да я нахраня. Добре, че наддава добре  - на 5 мес е 7300, иначе сигурно бих се изкушила да дам АМ.

# 272
Ние се приспиваме много успешно с биберончето... Със захранването сме стигнали до месните пюрета Embarassed

# 273
И ние сме от отбора на незахранените,приспиването е доста трудно в последно време-криви се много преди да заспи,а залъгалката я прие още по време на коликите и да си призная доста я успокоява.

Относно срещата за понеделник на бургаските мами -аз съм ЗА Peace (дано и времето е с нас)

# 274
Ние пък не можем без залъгалка-засива с нея,играе си,но не съм имала проблем с кърменето.При всичките ми опити и настояване баткото пък така и не поиска биберон.

ТиНе,да са ти живи и здрави малките мъжлета Grinning

# 275
Успокоихте ме малко. Че като го гледам с тоз биберон в устата и отвътре започва да ме гложди едно такова чувство за вина...  Confused Аз му го давам само за приспиването, през другото време - не. А той като заспи дълбоко, го изплюва.
Но толкова ми е писнало някой да ми виси по гърдите, до миналата година каката, сега бебето, че... приемам алтернативата. Каката като заспиваше единствено и само на гърда, не можех да мръдна. Повече няма да си го причиня  Mr. Green

Buggy-->, списвай по-честичко де.  Grinning

ТиНе, завиждам за заспиването на дечицата ти, неблагородно.  Mr. Green

avia, и твоята не е лесна. Роско може да суче на всеки час, ако му предложа. Никога не отказва. Не знам какво е, детето ти да не иска да суче. Дано и не разбирам.

# 276
И ние не можем без залъгалка, за първи път я дадох в периода на коликите и сега още си я смучем блажено, но ми прави впечатление, че напоследък я ползва и за гризалка.
И още нещо ми  прави впечатление - всички бебчета са с доста добри мерки и теглилки, а пък моята бубулечка много фина върви- на 4 месеца беше 5,600, сега ще видим на  следващата консултация колко ще покаже кантара.Ама тя е голямо шило, така че може и да си изразходва калориите и затова да не качва много Thinking

# 277
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Здравейте  Hug

Ние днес всички се натръшкахме вкъщи, то от снощи де. Борис ни зарази  Confused  Направо нямам сили за нищо, дори играчките да му дрънкам си ми е усилие, а той е крив, крив....иска само на ръце, днес вкъщи с кенгуро го носих. Много кофти картинка сме Sad
За залъгалките - Борис ги отказа още преди месец или два от тогава си смуче палеца като се приспива иначе не. Даже като го видя, че е засмукал палеца и е притворил очи и ми е ясна картинката - пускам го в кошарата и да се оправя  Wink - това за приспиването.
Дунайка много ще е яко да си спретнем една среща лятото даже си представям бебоците голи по плажа пък ние на безалкохолно коктейлче! Нямам търпение вече. Тая зима хич не ме кефи..по цял ден вкъщи Sad
За Бургаската среща, аз ужасно много искам да се видим! Дано да сме по-добре...сега пих пак озцеден портокал+грейпфрут и лимон, а преди това пих чай с мед и няколко капки коняк. След малко и в банята влизам да се нагрея докато спи Борис. И супа ще си поръчам от amam.bg че днес не съм сготвила  Embarassed 
Уф май банята ще почака Борис се събуди....
За захранването : аз от 8 дни захранвам с картофено пюре и като се оправим ще дам и морков. Още дохранвам с кърма - първо пюре, после цока. По-лъсно ще махна кърмата ама сега заради грипа искам колкото може повече да цока.
Хайде до скоро  Hug

# 278
Здравейте.
Рядко пиша тук, но хвърялм по едно око на темата.
Да ви питам - има ли някоя мама, която още не е захранила? Моят младеж е все още изцяло на кърма. Вода не пие, защото не иска. Пробвах два пъти да му давам АМ, по различни причини, първият път - това на Хипп и пробиотици, го изплю, вторият - Фризолак - изпи две глътки и направи страхотен обрив, като му се поду личицето. Смятам да захранвам след шест навършени месеца с картоф и/или тиква/тиквички.

Аз още не съм захранила и аз мисля да го направя на 6 или 7 месеца  Peace
И на мен все ми казват " Ама Ели дай малко сокче на детето " или " Ама ти още ли не си я захранила, кога ще я захраниш то вече има нужда и от друго освен кърма " " Дай малко водичка на детето, то има нужда " Ама аз НЕ  Naughty, само на кърма ще е, така почти всеки път щом се видим с някой който е с разбирания далечни от мойте  Peace

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 18:31 от Qkova(Elena)

# 279
Я да ви питам, колко от кърмените бебчета тук ползват залъгалка?

Много ми е интересно. Дъщеря ми, например, така и не пожела залъгалка. Роско също не искаше... до преди седмица. Като навърши 5 месеца и взе, че я засмука. А аз му я предложих, понеже има голям проблем със заспиването, не може да се отпусне. И за да не ми виси нон-стоп по гърдите, предпочитам да му я дам. Е, сега направо се родих. Заспива лесно, може друг да го приспи...

Ние ползвахме за около 3 седмици когато бяхме на около 3 месеца, но вече пак не иска, а аз тъкмо се бях вдъхновила и й купувах най-различни, за да има да ги сменям, ама както си я зацока един ден, така малко след това си я отказа  Heart Eyes
Иначе и аз я давах за да заспива по-лесно, че все искаше на гърда. Отдавам го на никнещите зъбки  Peace

Рибка, колко познато ми звучи ние също имаме бая биби у нас, ама не ги иска  Joy

Цветулка, аз също съм й давала да лизне, но не го смятам и аз за захранване Peace

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 18:36 от Qkova(Elena)

# 280
  • Бургас
Пебълс, не сте само вие- моята дъщеричка на 4 мес беше 5.550

# 281
Добър вечер!!!

За захранването-ще захраня след средата на Януари,може би за моят РД,като подарък Mr. GreenАлекс днес го мериха 10 кг и 70 см EmbarassedПеди каза,хич и да не си давам зор да го захранвам,щом си качва така от кърмата и после ме пита дали не съм проверила,да не и случайно да тече сметана вместо мляко Laughing

Залъгалка-цока около седмица,когато беше на 3 м и до там беше.Шише не иска,а й не знае какво се прави с него Laughing

Иначе сме вече здрави,пу-пу и в Петък си заминаваме за Сандански Party

# 282
  • в 1001-та нощ
залъгалката - трудно я прие в началото (на 2 месеца беше), после не можеше без нея, а от 2 месеца не го интересува

понеже му виси на клипс - обича да дърпа клипса за плата към биберона, или да лапа залъгалката, но не като биберон, ами хваща го от някъд еи в устат - като играчка, един вид не смуче биберона, а ближе пластмасата  Peace

очевидно - изписаното, че е нужна докато е силен смукателния рефлекс е вярно  Peace

Пебълс - не казвам, че "трябва" да се слага кърма/мляко в купено пюре, но съм го чела като идея за по-леко приемане - да му мирише на нещо познато  Peace

аз като правя домашни пюрета и каши - винаги са с мляко, освен плодовите - давала съм круша - чиста круша и беше натюр  Peace

# 283
Кирова пюренце само от тиква имат Хип Simple Smile

Имам едно питане... с риск да ви се стори малко смешно ама...  Embarassed нали за това е форум  Simple Smile
тааа... нали е нормално след като давам по 3-4 лъжички пюренце на ден, акито после да е гъстичко?  Embarassed  Blush

# 284
  • в 1001-та нощ
разбира се, ние дори по едно време имахме "барабонки"

Общи условия

Активация на акаунт