Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 3

• 81 812
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
   /   03 Ocak 2011 Pazartesi

Banyodaki cariye çirkin değil estetik

SHOW TV'nin merakla beklenen dizisi 'Muhteşem Yüzyıl', 5 Ocak'ta başlıyor. Halit Ergenç'in 'Kanuni Sultan Süleyman'ı oynadığı dizide, annesi Valide Sultan'ı canlandıran Nebahat Çehre, 'Kostümümü giyip, sette yürüdüğümde, Osmanlı Sarayı'nda doğup-büyümüş bir kadın olduğuma inandım' diyor. Dizideki harem ve banyo sahnelerinden bahseden Çehre, 'Saray yaşamı anlatılıyor ve içinde haremin olmaması mümkün değil. Banyo yapan cariyeler de gösterilecek elbette. Yıkanan bir kadın silueti, yandan belirsiz bir göğüs çirkin değil, estetik bence' diye konuştu. 'Aşk-ı Memnu'nun 'Firdevs Hanım'ı, 'Muhteşem Yüzyılın' 'Valide Sultan'ı Nebahat Çehre'den AKŞAM çok özel açıklamalar...

- Nasıl bir kadın Valide Sultan ?
'Firdevs Hanım' gibi çok güçlü bir kadın. Nebahat Çehre'nin karşısına hep kuvvetli kadınlar geliyor. Bu yıl 'Aşk-ı Memnu'nun bitmesiyle birlikte, hep aynı tarzda roller teklif edildi ama istemedim. 'Muhteşem Yüzyıl' projesini ise hemen kabul ettim. 'Valide Sultan' bir anne ama çok farklı bir kadın. Oğlunun her an yanında. Bu rolle gördüm ki, ben 18 yaşında birinin de 35 yaşında birinin de annesini oynayabiliyorum.

- Rolünüze nasıl hazırlandınız ?
Önce bir takım tarih kitapları okudum. Her okudum tarihçi bir diğerini çürüttü. Kafamı karıştırdı. Meral Okay'ın senaryosu olduğu için, onun en doğrusunu yapacağına inandığım için okumayı bıraktım. En doğrusunu senaryodan öğrenmeye karar verdim.

- Hürrem Sultan ve Valide Sultan arasında yaşanan çekişmeyi nasıl değerlendiriyorsunuz ?
Valide Sultan, oğlunun iyiliği için yapıyor her şeyi. Bu çekişme de kötülük için yapılmıyor. Oğluna çok bağlı olduğu için, olayların tam olarak kontrolü altında olmasını istiyor. Bazı anlaşmazlıkların yaşanması normal...

- Harem ve banyo sahneleri şimdiden çok konuşuluyor...
Burada saray yaşamı anlatılıyor ve içinde haremin olmaması mümkün değil. Haremde banyo yapan cariyeler de gösterilecek elbette. Burada erotik bir çağrışım olduğunu hiç düşünmüyorum. Yıkanan bir kadın silueti, yandan belli belirsiz bir göğüs gösterilmesi çirkin değil, estetik bence.

HALİT 1 YIL BEKLEDİ
- Ekranda başka dönem dizilerini de izliyoruz. 'Muhteşem Yüzyıl'ın farkı ne olacak sizce ?
Çok titiz bir çalışma yürütülüyor. Kostümler, mekanlar öylesine inandırıcı ki, bugüne kadar ekrana gelmiş en gerçekçi dönem projesi. Ben 'Aşk-ı Memnu'nun bitişinden itibaren, Halit de bir yıldır bu projeyi bekliyor. Eylülde başlayacaktık ancak her şeyin hazır olması beklenenden uzun sürdü.

'Gelin'e tam not verdim
HÜRREM Sultan'ı (Meryem Uzerli) ilk gördüğümde o ışığı alamadım. Kilo vermesi gerektiğini söylediler. Çok kısa sürede 5-6 kilo verdi. Sonra bir raks sahnesi çektik ve orada Meryem'i izleyince 'Tamamdır, Hürrem kesinlikle bu kız' dedim. Öyle etkileyici dans ediyordu ki... İşine bağlı çok disiplinli bir oyuncu Meryem...

ÖZNUR KAYMAK  MAGAZİN

# 511
Simo66, thank you   bouquet

Последна редакция: пн, 03 яну 2011, 23:46 от anna3com

# 512
# 513
# 514
Интервю с Небахат Чехре (Валиде Султан, майката на Сюлейман) - превод на Varna72bouquet

Каква жена е Валиде Султан?

Силна, подобно на Фирдевс (героинята, която играе в “Забранения плод). На мен взе ми дават да играя силни жени. Със съвършването на “Забранения плод” получих един куп предложения от същия тип, но не ги приех.. Предложението за ВВ приех веднага. Валиде Ханъм е майка, но е много различна жена. Винаги подкрепя сина си. С тази роля видях, че мога да изиграя майка, жена, която е на 18, жена, която е на 35.

Как се подготвяхте за ролята?

Първо изчетох доста исторически книги. Всеки историк си има своя гледна точка. Напълно се обърках. Знаех, че Мерал Октай е написала сценария, вярвах, че ще направи възможно най-добрия сценарий и затова се отказах от четенето на книги.

Как оценявате съперничеството между Хюрем и Валиде?

Валиде прави всичко за доброто на своя син. Не се противопоставя  за лошо и на Хюрем.  Тя е много привързана към сина си, иска всичко да държи под контрол. Нормално е да имат несъгласия, недарозумения…

Много се обсъждат сцените в харема и в банята…

Описваме живота в султанския дворец и не е възможно да няма харем. Със сигурност жените от харема ще бъда показани и в банята. Не мисля, че трябва да се правят еротични асоциации.  В показването на един женски силует, в загатването на женски гърди има естетика, не е направено вулгарно.

На екрана гледаме и други исторически сериали. С какво ще бъде по-различен ВВ?

Това е проект,  върху който се работи с голяма взискателност. Костюмите, местата, избрани за снимки са толкова автентични. Това е най-достоверния исторически сериал, показван досега. Аз чакам проекта от края на снимките на “Забранения плод”, Халит го чака от една година. Уж щяхме да започваме през септември , но в името на това всичко да бъде изпипано се наложи да чакаме дълго време.

Висока оценка за “снахата”

Когато за първи път видях Хюрем (Meryem Uzerli)  не ме обзе особено вдъхновение. Казаха й, че трябва да отслабне и тя за кратко време свали 5-6 килограма. След това снимахме сцена, в която трябваше да танцува кючек и тогава си казах: “Да, това момиче определено е Хюрем”. Танцуваше по толкова въздействащ начин! Мерием е много дисциплинирана и много обича своята работа.

# 515
тук има още кадри към последния трейлър- явно пленяването на Роксолана

http://www.youtube.com/watch?v=yVu7gb3sHXY

Последна редакция: пн, 03 яну 2011, 23:53 от пенда

# 516

Интересно интервю с турски историци за ВВ. Ако има кой да направи поне резюме, за да научим какво мислят историците за филма...

http://www.youtube.com/watch?v=y5NLL29JeSU

ciortan, thank you!   bouquet

# 517
не знам какво казват историците, ама нашият султан е много по-хубав  Sunglasses Laughing

Kanuni Sultan Süleyman vs Halit Ergenç   Wink Grinning

# 518
тук има още кадри към последния трейлър- явно пленяването на Роксолана

http://www.youtube.com/watch?v=9UdsJj5frCk
Олееее,потресаващо.... ooooh!
в църквата до нея един хубав младеж я гледа влюбено... Thinking
любимия й newsm78
оф...още...два дни ли има... #Crazy

# 519
# 520
# 521
Muhteşem Yüzyıl'da merakla beklenen sahneler
Dizideki harem ve banyo sahnelerinin nasıl yayınlanacağı büyük bir merak konusu oldu. Nebahat Çehre, tüyo verdi.

SHOW TV'nin merakla beklenen dizisi 'Muhteşem Yüzyıl', 5 Ocak'ta başlıyor. Halit Ergenç'in 'Kanuni Sultan Süleyman'ı oynadığı dizide, annesi Valide Sultan'ı canlandıran Nebahat Çehre, 'Kostümümü giyip, sette yürüdüğümde, Osmanlı Sarayı'nda doğup-büyümüş bir kadın olduğuma inandım' diyor. Dizideki harem ve banyo sahnelerinden bahseden Çehre, 'Saray yaşamı anlatılıyor ve içinde haremin olmaması mümkün değil. Banyo yapan cariyeler de gösterilecek elbette. Yıkanan bir kadın silueti, yandan belirsiz bir göğüs çirkin değil, estetik bence' diye konuştu.

# 522
мисля, че това е резюмето на първи епизод  newsm78

1. Bölüm
Bir efsane yeniden doğuyor. Aşkın tarihi baştan yazılıyor. Dev prodüksiyonuyla Muhteşem Yüzyıl, 5 Ocak Çarşamba günü saat 20.00'da Show TV'de başlıyor...

Osmanlı İmparatorluğu'nun altın yılları bir televizyon dizisinde yeniden hayat buluyor. Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatı, tüm görkemiyle evlerinize konuk olmaya hazırlanıyor. Hırsı, aşkları, savaşları ve tüm mücadelesi ile  dönemi yaşamaya hazır olun.

Şehzade Süleyman, en yakın adamı Pargalı İbrahim ile birlikte çıktığı bir avda alır kötü haberi. Babası Yavuz Sultan Selim Han vefat etmiştir. Şehzade Süleyman hiç beklemeden, İstanbul'a doğru yola çıkar. Şehzade Süleyman hızla payitahta ulaşır. Hiç beklemeden cülus törenine katılır. Bir günde hayatı değişmiş. Sultan Süleyman olarak padişahlık hayatına başlamıştır.

Bu sırada, Karadeniz üzerinden içi köle yüklü bir kadırga, İstanbul'a doğru gelmektedir. Kölelerden en ateşli olanı ise, kaderini değiştirecek olan yolculuğa çıktığının henüz farkında değildir. Geri dönmek için çaresiz bir şekilde isyan etmektedir. 

Sultan Süleyman, padişahlığının ilk gününde verdiği buyruklarla nasıl bir padişah olduğunu göstermek ister. Ama bu kararlar herkesin hoşuna gitmeyecektir. Sultan Süleyman ise gönderdiği mesajlarla, tüm Avrupa'ya meydan okumaktan çekinmez. 

Alex, tüm isyankarlığına rağmen, Topkapı sarayına getirilir. Onun bu tavrı ilk andan itibaren Valide Sultan'ın dikkatini çeker. Ama Alex'in sarayın kurallarını öğrenmesi uzun sürmez. Kendisine büyük bir hedef seçer. Alex, Sultan Süleyman'ın karşısına çıktığı ilk gecede onun ilgisini çekmeyi başarır. Sultan Süleyman'ın eşi Mahidevran ise Manisa sarayından yeni gelmiş. Eşi ile görüşmeyi sabırsızlıkla beklemektedir.

# 523
  • София
и аз да се включа до сега само четях какво сте писали и ми стана доста интересно  newsm51 newsm53 newsm03

# 524
Да попитам дали някой може да пусне линк за гледане онлайн на SHOW TV, че при мен не тръгва.
Благодаря !

Общи условия

Активация на акаунт