СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 34 185
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
РГ 16.12.2010

Критериите
Ели като се вкл сигурно ще даде по-пълна и точна иф какво се прие. Което помня:
-адресната регистрация само на единия родител (това е уточняващо, и до момента е било така на практика);
-при самоосигуряващите се ще се изисква и копие от някакъв осигурителен документ, удостоверяващ платена осигурителна вноска за последния месец. За това вероятно се изразявам неточно. Някоя мама счети или със свободна професия със сигурност знае какъв е този документ, а и предполагам при окончателната формулиравка също ще е ясно;
- за ясла да се дава точка при 9-месечно посещение.

от 6 на 9 месеца се променя така ли??

И това е малко! Тези, които си плащат, за да им се водят децата на ясла, много евтино минават!

Това с майката от 2-ро ОДЗ беше много смешно, само дето е адски тъжно...
Впрочем, идеята да се яви представител на Ерих Кестнер не е никак лоша! Той може пък да се изпусне без да разбере и да каже как точно стоят нещата с тях.

# 106
  • СОФИЯ

#Crazy недоумявам що за наглост е това. Даже представител на родителският актив изпратили от 2 ОДЗ. Не знам с коя ръка са се кръстя вече.
Да очакваме на следващата работна група появата на представители на ЕСПА и Ерих Кестнер ли?   

Не бих се изненадала, но надали. Доколкото при тях иде реч за отдадени под наем сгради, от ДО отдавна са заявили, че не е в тяхната компетентност. И Савина заяви, че не е от нейната. И жалбата ни до АССГ с/у изричния отказ на Ангеличин за ЕСПА още не са препратили в съда..
На мен пък ми е интересно как така родителският актив е наясно, че документите за ХЗ на децата са ОК. Уж самите родители отказвали тази иф да се предоставя на други родители.

# 107
  • София
Да, предполагам за настъпилият смут по повод К4.
Едва ли ще го махнат напълно. Нека предложим изменение на приложението му и т.н. Предложението на директорката на ОДЗ 42 беше добро, т.е. да не се използва от служители на изпитателен срок. Не знам обаче колко е изпитателният срок в едно ДЗ.
Поводът за това беше моя въпрос дали би могла да вземе висшист на работа в градината. Отговор "ще напуснете веднага след като приемат детето". Аз си мисля, че има резон в това критерият да има рестрикции за използване по отношение на договора.

И използване евентуално на точките единствено в градината, в която работи въпросният родител или баба. Или евентуално в близост до работното място на единият от родителите.
Или в градина по избор.

Биха ли се съгласили на някакви такива промени, отколкото изцяло премахване на критерия? Макар, че последното за използване на точките само в една градина пак ги "ограничава".

В интерес на истината съм чувала само за привилегии и предимства при лекари, служители в тази област. Като малка съм използвала някои от тях. Т.е. да те прегледат с предимство и да не чакаш. Не навсякъде номерът за "служител" минава.
При градините обаче е повсеместно.

Цитат
28.02 – обявяване на свободните места за ясла и 1 група;
Предполагам някъде преди това трябва 2004ти набор да се изчисти от системата.
Аз скоро не съм "преравяла" системата, аз и не помня кога я обърнах с хастарите навън, имало е към 600 чакащи деца, които ако до момента не са приети няма и да бъдат приети.

Преди тази дата би трябвало и да "рестартират" системата.

За майката... дали изобщо е била "пратена" от някого. Но е тъпо да кажеш "не знам защо съм тук, пратиха ме".

# 108
  • СОФИЯ
Да, предполагам за настъпилият смут по повод К4.
Едва ли ще го махнат напълно. Нека предложим изменение на приложението му и т.н. Предложението на директорката на ОДЗ 42 беше добро, т.е. да не се използва от служители на изпитателен срок. Не знам обаче колко е изпитателният срок в едно ДЗ.
Поводът за това беше моя въпрос дали би могла да вземе висшист на работа в градината. Отговор "ще напуснете веднага след като приемат детето". Аз си мисля, че има резон в това критерият да има рестрикции за използване по отношение на договора. И това обсъждахме, просто няма как да препредам тук всичко з тр да пиша три часа. Трябва да го има като наше предложение, коментираха, че при педагогическия състав изпитателният срок е 1г. Нали навсякъде страдат от липса на кадри, но все пак във 2 ОДЗ са намерили 7 мед сестри за една група

И използване евентуално на точките единствено в градината, в която работи въпросният родител или баба. Или евентуално в близост до работното място на единият от родителите.
Или в градина по избор.

Биха ли се съгласили на някакви такива промени, отколкото изцяло премахване на критерия? Макар, че последното за използване на точките само в една градина пак ги "ограничава".

В интерес на истината съм чувала само за привилегии и предимства при лекари, служители в тази област. Като малка съм използвала някои от тях. Т.е. да те прегледат с предимство и да не чакаш. Не навсякъде номерът за "служител" минава.
При градините обаче е повсеместно.

Цитат
28.02 – обявяване на свободните места за ясла и 1 група;
Предполагам някъде преди това трябва 2004ти набор да се изчисти от системата.
Аз скоро не съм "преравяла" системата, аз и не помня кога я обърнах с хастарите навън, имало е към 600 чакащи деца, които ако до момента не са приети няма и да бъдат приети.

Преди тази дата би трябвало и да "рестартират" системата. Ох и др някакви дати съм записала, но просто бързо ги изстреляха и не беше възможно да се запише всичко, з за протокола ги предоставиха писмено. Сроко ще качат в ИСОДГ и там ще е най-точно.

За майката... дали изобщо е била "пратена" от някого. Но е тъпо да кажеш "не знам защо съм тук, пратиха ме". Абе жената беше наясно защо са я изпратили (само по това "изпращане" всеки си прави извод за вътрешните отношения), но не знам защо беше заблудена, че точно при обсъждане на промени в критериите въпросът й ще е приоритетен. Освен това не виждам тези родители какви смислени аргументи могат да изтъкнат. Ясно е, че в това ОДЗ сериозното спонсорство е доста добре застъпено, ясно е че са доволни от приема извън ИСОДГ. Как обаче си позволи да се изцепи, че повечето реално не посещават. И на Ели и прикипя, дано има време да пише.

# 109
  • София
Доста дълъг изпитателен срок. Едва ли ще се навият на такава промяна.
Ще чакаме протокола и тяхното решение.
Датите после ще ги добавя в първия пост.

На моя син януари трябва да му правят малка козметична операция на пениса. Сега само това ми е в главата. И не знам дали да се съглася. Упойки, белези и т.н. Sad

# 110
Доста дълъг изпитателен срок. Едва ли ще се навият на такава промяна.
Ще чакаме протокола и тяхното решение.
Датите после ще ги добавя в първия пост.

На моя син януари трябва да му правят малка козметична операция на пениса. Сега само това ми е в главата. И не знам дали да се съглася. Упойки, белези и т.н. Sad

Трудно решение, но се изтърпява и минава! Успех!

# 111
Момичета да питам, ако съм на граждански договор това носи ли точка за класиране в I градинска група ,като трудовия договор или не?

# 112
Ако предложението детето да посещава 9 месеца самостоятелна ясла, за да получи допълнителна точка за градините, то тези 9 месеца към момента на класиране ли са - защото както е класирането през април, а приема е през септември-октомври, няма как да стане, а на следващите класирания вече няма много смисъл от тази точка....

# 113
  • София
мама САННЯ, благодаря, че сподели инфото.

А за изпращането на родител от 2 ОДЗ ... оставам безмълвна Sad

За К4 имам съмнения, че ще се приемат да го премахнат. Дано да се съгласят с ограничението му.
На предната среща е бил повдигнат въпроса за квоти за директорките. Сега спомена ли се нещо по въпроса? Просто ми е любопитно...

АнМари, знам колко е трудно, ако се съгласиш за операцията, но болката минава и нещата се нареждат. Малчо има вече една операция веднага след раждането, почти сигурно към 1г6м ще има друга, но се опитвам да гледам положително на нещата ... и да се надявам и на място в ДЗ Wink

# 114
  • СОФИЯ
На предната среща е бил повдигнат въпроса за квоти за директорките. Сега спомена ли се нещо по въпроса? Просто ми е любопитно...

Едно-две кротки изказвания в този смисъл, но не бе оформено като офиц предложение т.е. за тези промени (като се има предвид, че следващата РГ ще е най-рано края на януари) ТЦ за квотите. Иначе по въпроса бяхме подготвени с доста сериозни аргументи против, но не се наложи.

# 115
  • София
Момичета да питам, ако съм на граждански договор това носи ли точка за класиране в I градинска група ,като трудовия договор или не?
Мисля, че не.

Ако предложението детето да посещава 9 месеца самостоятелна ясла, за да получи допълнителна точка за градините, то тези 9 месеца към момента на класиране ли са - защото както е класирането през април, а приема е през септември-октомври, няма как да стане, а на следващите класирания вече няма много смисъл от тази точка....
Права си. Ако детето тръгне в ДЯ, 9 месеца са от септември до юни, т.е. най-вероятно след първите класирания. Може би все пак ще има шанс за третото класиране (като гледам датите).

v_spasova, четох, че могат да останат белези. И не знам. Ще имам още една среща с лекаря през януари. Ще потърся и 2ро мнение.

# 116
  • СОФИЯ
Мисля, че не. Не носи точка, гражданският договор е популярното име на договора за изработка.

Права си. Ако детето тръгне в ДЯ, 9 месеца са от септември до юни, т.е. най-вероятно след първите класирания. Може би все пак ще има шанс за третото класиране (като гледам датите). Предложението е за промяна само в срока от 6 на 9 месеца, други предложения за промени в текста няма. Коментира се за реалното посещение

v_spasova, четох, че могат да останат белези. И не знам. Ще имам още една среща с лекаря през януари. Ще потърся и 2ро мнение.
Успешно справяне с проблема

# 117
  • София
Погледнах сега календара на ИСОДГ - въвели са датите за 2011 г.

Обяваване на свободните места за набори 2008, 2009 и 2010 за учебната 2011/2012 год. - понеделник, 28 Февр. 2011

Генериране на еднакви входящи номера за първото класиране за новата учебна година 2011/2012 за всички набори
кандидатстващи по регламента от 2009 г. (2006, 2007, 2008, 2009 и 2010) - понеделник, 11 Апр. 2011

Набор 2004 ще бъде премахнат от системата на 12 април.

Край на актуализацията на профилите. Заключване на системата и подготовка за първо класиране - чт, 28 Април 2011, 18:00 – 18:00

Първоначално класиране по точки за учебната 2011/2012 г., двуседмичен срок за записване - събота, 30 Апр. 2011
Описание: Първоначалното класиране по точки за групите с прием от м. септември 2011 г. ще бъде извършено. Резултатите ще бъдат публикувани в ИСОДГ, е-съобщения до родителите и в списъци пред детските градини. Информация няма да може да се актуализира от 18:00 ч. на предходния ден до 8:00 в понеделник.

Малко встрани от темата, но много правописни и пунктуационни грешки им намирам в съобщенията напоследък.

# 118
  • София
julie.k, добавих датите в 1вия пост.
А за грешките... всякакви съм намирала.

# 119
  • София

от 6 на 9 месеца се променя така ли??

И това е малко! Тези, които си плащат, за да им се водят децата на ясла, много евтино минават!

А другите, които по нормални причини си водят децата на ясла? Или покрай мокрото да гори и сухото?
Друг е въпросът дали изобщо е редно да се ползва предимство от общинска ясла. Но 6 месеца са си добре. Който си плаща да се води детето му на ясла , надали ще го спрат още 3 такси.

Общи условия

Активация на акаунт