СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 34 169
  • 747
  •   3
Отговори
# 495
Според мен, ще настане гражданска война... защото тогава за директорите няма да остане нищо!

# 496
 Joy Joy Joy Joy Joy
Хималоми, поздравявам те за коментара ти!
Ан Мари, адмирации и за теб, за това, че постоянно си на разположение и даваш подробни и коректни отговори на питащите майчета, независимо, че повечето от тях дори не ти благодарят след това Naughty
Момичета, колкото повече чета темата и толкова повече се отчайвам Sad Честно! Ако искте да се организираме за протест срещу новата система? Не е редно общината сама да е начело, без възможност за контрол  Rolling Eyes
И тъй като виждам много нови попълнения в темата - момичета включете се и в страницата ни във фейсбук:
http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=117876078229506
Ако линкът не е активен - името на групата е: А защо няма места за нашите деца? Истината за приемЪТ в столичните градини.

# 497
Ако им позволим сами да си правят класиранията, значи се връщаме отначало.  Sad

# 498
"Обществената поръчка преди години е била направена добре, но впоследствие при изготвянето на системата са направени промени, за да се удовлетворят искания на обществото", обясни шефът на дирекция "Информационно обслужване" в общината Тодор Тодоров.

Така,де! В прав текст ни заявяват,че мнението на обществото не им е приоритет.

Тодоров е пълен с изненади. Страхотна обществена поръчка направиха (първата). И интересно за кого точно са я направили - за потребителите или за удобство на общината. Явно е само второто, защото обществените искания явно са нещо дето спъва коня.

# 499
  • София
Joy Joy Joy Joy Joy
Не е редно общината сама да е начело, без възможност за контрол  Rolling Eyes
Затова сега ще намерят нова фирма за системата. Не, че контрол ще има.
И за да могат след време пак да се оправдаят с обществото
Цитат
"Обществената поръчка преди години е била направена добре, но впоследствие при изготвянето на системата са направени промени, за да се удовлетворят искания на обществото", обясни шефът на дирекция "Информационно обслужване" в общината Тодор Тодоров.

Имаше доста анкети в началото в системата, но те в никакъв случай не отговаряха на исканията на обществото.

aveili, вече са ти отговорили.
Ако искате да пуснете детето на градина чакате класирането април/май 2012 г. И детето ще тръгне на градина през септември, на 3,4г.
Детето в чиста ясла ли ходи? Ако към първото класиране 2012та има 9м в ДЯ може да използва +1т.
Но до тогава ДЯ могат и да минат към системата.

# 500
blanc, AnMary, благодаря ви много, момичета!  Hug

Значи ако съм разбрала правилно, сега мога ако искам само да я регистрирам в системата, а януари 2012 да посоча желана ДГ и ако ни класират - ще започне от септември.

Тя сега още я гледаме с бабите и ми се иска да продължим така до ДГ, ама ще видим.  Laughing

# 501
  • София
blanc, AnMary, благодаря ви много, момичета!  Hug

Значи ако съм разбрала правилно, сега мога ако искам само да я регистрирам в системата, а януари 2012 да посоча желана ДГ и ако ни класират - ще започне от септември.

Тя сега още я гледаме с бабите и ми се иска да продължим така до ДГ, ама ще видим.  Laughing
Да, можете да я регистрирате и в момента, но да не добавяте ОДЗта в профила. На следващото класиране април/май 2012 ще добавите ОДЗ или ЦДГ и при класиране детето ще тръгне в 1ва градинска група през септември.

Уморена съм нещо днес. Това "На ясла няма да ходи", не знам защо го прочетох като "На ясла ходи"  newsm78

# 502
За информация:

Днес, в 14 часа ще ходим в дирекция "Образование", за да ни представят проекта за новите Правила за прием, чиито промени мъдрихме последните месеци. Вероятно бързат (което не е лошо) да ги съгласуват окончателно със заинтересованите страни, за да ги пуснат по веригата до СОС.

По някое време след това ще се включим да пишем как е минало.

# 503
  • София
Това е малко странно
Здравейте мамета,синът ми посещава от септември полудневна детска градина от днес ме информираха че има вероятност да я закрият поради липса на деца така че нека да ви инфрмирам малко за нея.

Така сега ще запиша какво се дана каторекламна брошурка.
Подготвителен клас-приема целогодишно деца от 3-7 години
допълнително се изучава Английски език и народни танци

бл. 111 в кв. Надежда
На този адрес е 137 ЦДГ Калина Малина - Филиал бл. 111.
Вярно, че в списъка на чакащите от 2007ми набор има само едно дете по 1во желание.
Странно е и как приемат целогодишно. Че и ще ги закриват.

Ели Х, дано няма големи изненади.

# 504
Ще очакваме включване!

А в блога на СО попаднах на това:

# Мая Петкова каза:
януари 6th, 2011 в 9:53

Добър ден !
Живея в кв.Свобода и от днес разрушават детската градина до нас,което дълбоко ме потресе.Тя беше след ремонт и изглеждаше прекрасно.
Въпросът ми е защо се разрушава и какво ще се появи на нейно място?
Само искам да Ви уверя че докато не получа отговор няма да престана да питам ! И не само вас,а всеки който би следвало да ми отговори !!!

Отговор:
Уважаема г-жа Петкова
Тази сграда на детска градина е освидетелствана като опасна и подлежи на премахване. Столична община предвижда на нейно място да бъде изградена нова детска градина,в която ще бъдат приети 100 деца. В бюджета на общината за тази година са предвидени средства за изграждането на сградата.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 13:58 от himalomi

# 505
  • София
Значи веднъж са отпуснали средства за ремонт, втори път отпускат средства за събаряне, а после ще отпуснат средства и за строеж на нова сграда. Защо ще се ремонтира нещо, което е хм, барака?

По повод на филиала
Тя само фигурира в системата приема става на място.

# 506
А де! Нямам никаква представа от тази детска градина, но, ако общината е отпуснала пари за ремонт, нормално ли е да се прави ремонт, без да е направена някаква оценка за ..... "опасност", или смисленост, или нещо въобще?! Интересно е и за какъв времеви отрязък става въпрос...

# 507
За информация:

Днес, в 14 часа ще ходим в дирекция "Образование", за да ни представят проекта за новите Правила за прием, чиито промени мъдрихме последните месеци. Вероятно бързат (което не е лошо) да ги съгласуват окончателно със заинтересованите страни, за да ги пуснат по веригата до СОС.

По някое време след това ще се включим да пишем как е минало.

"В София ще се строят две нови детски градини с пари от Световната банка"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/01/11/1023146_v_sofiia_shte_ … detski_gradini_s/

"..И в двете градини ще бъдат приемани и деца от малцинствата с цел интеграция, уточни Фандъкова..."

В този ред на мисли е хубаво да ги попитате дали в новите правила за прием ще има графа "етническа принадлежност", че иначе не знам как в новопостроените ДГ ще се приемат само малцинствени деца.

# 508

Общината очаква да получи от Световната банка 5 млн. лв. за новите детски заведения и ще участва в проекта с 1.5 млн. лв. Те ще са в кварталите "Овча купел" и "Слатина", а местата в тях ще са общо 70.
 Shocked  Shocked  Shocked

# 509
  • СОФИЯ
Срещата в ДО днес.
Възприели са нашите уточняващи и т.нар. редакционни. Само в предишния 2.2.3 (ХЗ), нов 2.2.4 не всичко са, Ели може да бъде по-точна. Имали са консултации за него с МЗ и РИО. Очакват предложение от тях за разграничаването на различните ХЗ в три групи. Бърза се обаче с изпращане на предложението за промени, за да има време да мине през комисиите и СОС. Та това разграничение имат идея да го направят в допълнителни Указания за прилагане/Заповед или нещо подобно. В тях ще са уточнени и конкретните документи, с които се удостоверяват заболяванията, както и редът за трите отделни групи. Коментира се там да се установи и лимит за бр деца с ХЗ в група. Надяваме се да участваме в обсъждането.
К5 за яслите - остава предложението 9 месеца.
К4 - предложение за 3т. за конкретното ОДЗ/ЦДГ, 2т. за всички останали. Преборихме се да вкл. изискване за това, служителите да са работили 6м. преди заявяване на предимството в ИСОДГ.

Моля двете мами, които преди време ми изпратиха ЛС за отписани деца и поставихме въпроса на РГ, да ми потвърдят, че проблемът е решен, з от ДО днес не бяха сигурни, а аз нямах в себе си данните на децата.

Общи условия

Активация на акаунт