СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 34 174
  • 747
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Някой в предната тема беше питал за списък с неща за новоприетите - не са дали още.

# 31
  • София
Аз си следя темичката и имам още няколко въпроса към по-запознатите - само копие от акта за раждане ли е необходим за кандидатстване в самостоятелна ДЯ, трябва ли нещо друго - данни на родители или копие от личните карти?
Има ли го още това висене за записване, за което чета от минали години - да висят родителите цяла нощ за да си запазят ред?
Възможно ли е да има свободни места в някоя ясла и да могат да приемат детето преди класирането, или пък някое дете навършва 3 години и трябва да започне ДГ(въобще не съм запозната как стои въпроса с изписването от самостоятелна ДЯ при навършване на 3г.)? Или и в двата случая си чакаме септември.
(Ако сте го коментирали някъде, просто не го намирам, така че ако ми кажете къде - ще чета.)

# 32
  • София
В тази тема не сме обсъждали ДЯ. Тук се обсъждат въпроси свързани със системата ИСОДГ, ОДЗ и ЦДГ.
Проверете на място в съответната ДЯ.
Знам само, че молби започват се подават в първия работен ден на януари месец. По другите въпроси нищо не мога да кажа.

# 33
  • София
Аз си следя темичката и имам още няколко въпроса към по-запознатите - само копие от акта за раждане ли е необходим за кандидатстване в самостоятелна ДЯ, трябва ли нещо друго - данни на родители или копие от личните карти?
...

По приницип се иска копие от акта за раждане и данни за родителя - име, адрес, телефон, но не и лична карта с ЕГН. Но като подавах навремето за щерката молби - в една от яслите дир-ката искаше инфо за 2-мата родители - къде работят и длъжност ... Което някак ми се стори странно.
А за подаването на молба - отиваш на място и питаш, понеже има ясли, които приемат молби през цялата година.

# 34
Аз бях ходила в една в Надежда и там ми казаха че от първия работен ден на 2011 приемат молби - нужен е само акта за раждане на детето. В една друа на Плиска, пък приемаха молби още от преди три месеца, знам от моя колежка в работата. Казаха ми, че всяка ясла сама си определя кога да започне да приема молбите за новата година.

# 35
Момичета, моля ви за спешна помощ!
На едно майче са приели детенце в ОДЗ, но майката работи на 4 часа. Проблем ли е сега това за записването на дететнце? Жената е на трудов договор и от работат ще й дадат служебната бележка днес, но е на 4 часа и не знам дали директорката няма да откаже записване при този случай?
Мерси предварително  Hug

# 36
Записвам се и аз, че темата ни е болна.

# 37
Момичета, моля ви за спешна помощ!
На едно майче са приели детенце в ОДЗ, но майката работи на 4 часа. Проблем ли е сега това за записването на дететнце? Жената е на трудов договор и от работат ще й дадат служебната бележка днес, но е на 4 часа и не знам дали директорката няма да откаже записване при този случай?
Мерси предварително  Hug

Не би трябвало да е проблем, нали е на трудов договор, и ще си занесе служебната бележка, в моята служебна бележка изобщо не е писано на колко часа работя.

# 38
Благодаря ти, инспектор Гаджет. И в нейната бележка няма да пише, но нали после данните се сверяват с НОИ и НАП. Търся инфо в сайта на ИСОДГ, но нищо не откривам засега Sad

# 39
Благодаря ти, инспектор Гаджет. И в нейната бележка няма да пише, но нали после данните се сверяват с НОИ и НАП. Търся инфо в сайта на ИСОДГ, но нищо не откривам засега Sad

Няма интеграция с другите системи, нали за това е борбата. Аз лично не мисля, че това някога ще се случи. Пък и дори да има, никъде не пише, че родителите, работещи на половин ден нямат право на това предимство. Така че, приятелката ти да отива да записва детенце и да не се притеснява.  Peace

# 40
Малкия ми син сега ще направи годинка на 16.12./ 2009 набор/ Приет е в ОДЗ ,трябва да го запиша до 17.12.
приет е и в чиста ясла,като там мога да го пусна когато реша. Мисля поне да направи поне година и половина.Но основния ми проблем е ,че баткото/ 2007 набор/ е в ЦДГ  и ако запиша малкия в ОДЗ,после ще са в две различни градини. А ако го оставя за общ. ясла  и после да си кандидатства за ДГ при батко му. Основното ми притеснение е ако нещо се промени със системата,нали от 2012/2013 общината ще се занимава с нея,да не оплескат нещата.И от два клона да паднем на земята

# 41
valeske в коя Ясла са ви приели? Simple Smile

# 42
AnMary, благодаря ти за новата темичка   bouquet
Флучия,нека не се притеснява мамата и да си запише детенцето. Няма проблем,че е на 4ч- важното е че се осигурява в НОИ (дори може да е самоосигуряваща се и пак да се води работеща)
valeske , запиши си детенцето в ОДЗ..Следващата година (когато там му дойде времето да е в ДГ), кандидатствайте за ЦДГ-то на баткото..Така, ако има детенце късмет, ще е заедно с бати, ако няма ще са в две различни. НО..ще е в ДГ  Peace
Между другото, децата които кандидатстват за преместване ...би трябвало (все някога) да получават 1т допълнително за това, че ще освободят реално място.. Поне такива бяха плановете..някога..
Ако пък си решила да не записваш детенце, понеже ти се струва още малко и искаш да си го гледаш в къщи..- изчакай..,но..гаранция, че после ще се обявят места във въпросната ЦДГ и те ще са достатъчно за прием и на малкото дете..-няма кой да ти даде.. Каквото и да решиш - успех  Hug

(Мисля си, дали да не се предложи на ИСОДГ да въведат тази функционалност само за деца, които реално са посещавали ДГ поне известно време, за да е ясно,че е наложително преместването, а не е просто "ход" от страна на родителите за набавяне на 1т допълнително..кандидатствайки в нежелана и неприемлива ДГ..и не ходейки детето просто да чака за въпросната точка.. newsm78)

# 43
Инспектор Гаджет, Щурчо, благодаря ви!  Hug Hug Hug
Щурчо, на 100% съм съгласна с теб, помня че и преди го обсъждахме тук, но дали е възможна такава функционалност в системата? Предполагам, че чисто технически ще кажат, че им е невъзможно  Tired
Валеске, аз лично бих записала малкия веднага в ОДЗ. Ако искаш първо попитай директорката на ЦДГ дали има разчета за приема след 2 години, но честно казано аз не бих рискувала. В тази ЦДГ има ли допълнителна подточка за второ дете от семейството. Ако има такава заедно с подточката от яслата може пък да си струва да рискуваш. И не на последно място много ли са далеч двете заведения едно от друго? Ако е малко разстоянието аз бих избрала ОДЗ-то, за да не се стресира детето със смяна на 3 годинки на сградата и приятелчетата  Hug

# 44
  • СОФИЯ
Щурчо, на 100% съм съгласна с теб, помня че и преди го обсъждахме тук, но дали е възможна такава функционалност в системата? Предполагам, че чисто технически ще кажат, че им е невъзможно  Tired

За да има точка тр да се променят правилата т.е. СОС. Дори на ниво РГ няма единно мнение по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт