СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 34 196
  • 747
  •   2
Отговори
# 330
  • София
tonkabonka, знаеш, че за яслените групи отпускат по-малко места. Тази кампания ще е годината на 2008 набор, защото те ще бъдат 1-ва градинска група и би трябвало да има повечко места за тях. Пожалавам ти да има място и за твоето детенце.

Някой може ли да ми каже какви документи се изискват при кандидатстване за ясла(имам предвид за тези ясли, в които се кандидатства на място)? Благодаря ви предварително!
bisislava, иска се копие от акта за раждане и оригинал, за сверяване. Добре е да се носят и личните карти на родителите. На място се попълва молба и се дава входящ номер.

# 331
bisislava, мисля, че се подава молба свободен текст, + предполагам личната карта/и на родителите.
+ на места искат фотокопие от акта за раждане на детето и оригинал за сравнение.

http://pressboard.info/article/128256
Ето и още една статия, нещо се заформя полемика.
Направо са фантасмагории изискванията за направа и пълна миграция на системата за месец  Crazy .
Понякога се чудя идиоти ли работят в общината или нас ни мислят за такива?

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 11:32 от .Ели.

# 332
  • София
tonkabonka, знаеш, че за яслените групи отпускат по-малко места. Тази кампания ще е годината на 2008 набор, защото те ще бъдат 1-ва градинска група и би трябвало да има повечко места за тях. Пожалавам ти да има място и за твоето детенце.
Благодаря  bouquet
Но няма начин да не ме човърка отвътре червейчето на съмнението  Wink Мнооого деца са чакащите 2008 набор. Около 300 са. А толкова свободни места надали ще има  Peace

# 333
  • София
Благодаря за уточнението. Да го добавя в първия пост?

И все пак, въпросът е защо се стига до там и защо, когато се правеше ИСОДГ, не се взеха предвид всички неща, за които сега "се налага" да се прави чисто нова система.
Направили са това, което им е поръчано.
Според мен с-мата не е само видимата част, която я има в сайта. На много от родителските въпроси е отговаряно "има такава възможност, но..."

Лорче, споко бе жена, изтрещяванията си ги запази за класиранията!  Laughing Hug 5,1т. събирате основни и после като прибавиш 3т. за първо желание и ето ти ги 8,1  Peace
Сега при опит за обновяване на кандидатурата ми изпращат линк на мейла, който ми дава съобщение: "Невъзможност за създаване на родителски профил в момента". Какво и кога следва да направя?
ПП. Попълних формата за обратна връзка с въпроса си, но предполагам, че тук ще получа по-бърз отговор   bouquet
За обратната връзка искам да напомня че от началото на тази година тя ще се осъществява от служители на СО, т.е. ако имате проблеми пишете тук, за да можем да сигнализираме и СО да вземат мерки ако е необходимо.

tonkabonka аз отдавна затрих разните списъци, но цифрата на чакащите деца според мен е над 2 000.

# 334
Благодаря  bouquet
Но няма начин да не ме човърка отвътре червейчето на съмнението  Wink Мнооого деца са чакащите 2008 набор. Около 300 са. А толкова свободни места надали ще има  Peace

Местата за първа градинска група ще са повече, но и който е успял, се е сдобил с повече точки... Може би решение би било да се кандидатства в по-далечни градини /и филиали, примерно/.
Късмет!!!

# 335
  • София
Направо са фантасмагории изискванията за направа и пълна миграция на системата за месец  Crazy .
Понякога се чудя идиоти ли работят в общината или нас ни мислят за такива?
По скоро второто.

Съмнява ме до края на февруари да има нова система (+ всичките изисквания) от нов изпълнител.
Вярно, че има почти два месеца до края на февруари, но 1во трябва да се обяви конкурс, 2ро трябва (евентуално) да се спечели този конкурс и чак на 3то място е написването на системата.

# 336
И все пак, въпросът е защо се стига до там и защо, когато се правеше ИСОДГ, не се взеха предвид всички неща, за които сега "се налага" да се прави чисто нова система.
Направили са това, което им е поръчано.
Според мен с-мата не е само видимата част, която я има в сайта. На много от родителските въпроси е отговаряно "има такава възможност, но..."

Именно! И сега общината се сеща, че иска и други работи.
Не че ми е ясно как го правят, но например, европейците са направили изчисления до 2050 г. колко енергия ще се консумира, а ние тук не можем да видим по-далеч от другата седмица!

Срокът за изработване на системата е 12 месеца! Идеята е, тя да задейства догодина

# 337
  • София
tonkabonka аз отдавна затрих разните списъци, но цифрата на чакащите деца според мен е над 2 000.
АнМари, не уточних, че имам предвид чакащите деца набор 2008 само за нашия квартал - Дружба 1  Peace
Поне толкова наброяваше опашката за кандидатстване в единственото ОДЗ в квартала, което обяви свободни места миналата година.
Ти предполагам имаш предвид за цяла София 2 000 деца, набор 2008?

# 338
По отношение другите ти тълкувания - нямат особен смисъл, защото директорките на ясли правят класиранията по собствено усмотрение, каквото и да включва то.
Ясно... Значи се оставят врати да се стимулира директорката, за да  подреди правилното класиране...  Outta Joint
Пак въпрос за ОДЗ-тата: Местата за набор 2010 ги обявяват на 28.02. Веднага ли ще може да се кандидатства (т.е. по някое време на 28-ми) или от 01.03?

# 339
  • София
Ти предполагам имаш предвид за цяла София 2 000 деца, набор 2008?
За 2008ми, 2009ти май бяха малко по-малко.

Пак въпрос за ОДЗ-тата: Местата за набор 2010 ги обявяват на 28.02. Веднага ли ще може да се кандидатства (т.е. по някое време на 28-ми) или от 01.03?
На 28ми подреждате кандидатури. Това подреждане го правите до 17:00 на 29.04.
Класирането е на 30.04

# 340
Благодаря ви момичета, а ако случайно я приемат в такъв вид ясла, може ли да продължа да кандидатствам за ОДЗ, чрез ИСОДГ (защото все пак, там детето преминава автоматично без класиране в градина, когато навърши съответната възраст)?

# 341
  • София
Да, кандидатстваш си наравно с другите без проблем, поне докато системата е в сегашния и вид.  Peace

# 342
Момичета, системата на ИСОДГ работи ли?

Детето ми тази година навършва 3 год и се опитвам да подредя желанията за ДГ, но системата не ми позволява да добавям ДГ, а само ясли.Не разбирам защо, след като септ. ще е на 3години?

# 343
  • София
Аз пък добавям ДГ, но системата въобще  не  го отразява  и ми казва, че не съм класирана на този етап , а имам 10, или 11 т.

# 344
Аз пък добавям ДГ, но системата въобще  не  го отразява  и ми казва, че не съм класирана на този етап , а имам 10, или 11 т.
Не те класира, защото в момента не се извършва класиране.Кой набор е детето?

Общи условия

Активация на акаунт