СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 34 180
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Не, няма състезание Simple Smile

От 01.03 до 28.04 се добавят кандидатури в профилите на децата.
Входящиат номер за 1вото класиране най-вероятно ще е 110430. Всички деца са с еднакъв входящ номер.
Класирането се извършва по входящ номер и брой на точките. При еднакъв входящ номер (т.е. 1вото класиране) класирането се извършва по брой на точките.
Класират се децата с по-голям брой точки.

Ако обаче за 5 места се борят 10 деца с еднакви точки, тогава се образува гранична група.
На децата от тази гранична група се теглят допълнителни номера. Тогава номерата им ще бъдат 110430-хххххххх. Класирането на децата в тази група става по допълнителния номер. Класират се децата с най-ниски допълнителни номера.

Ако се добави кандидатура след 1вото класиране входящият номер може да бъде 110501-хххххххх
Където 110501 е датата на добавяне на кандидатурата, а хххххххх - час:минута:секунда:стотна на добавяне на кандидатурата.
Това не са гранични номера. Предимство при класиране ще имат деца с входящи номера 110430.

# 466
gtaleva всичко е написано в сайта на ИСОДГ, ако след като прочетеш там нещо все пак не ти е ясно, пишеш във формата за обратна връзка.

# 467
Аз се регистрирах и сега :
1. детските градини към които има ясли да си пусна ли кандидатура от сайта или и в тях лично да отида?
2. по принцип мога да си подредя градините по реда, в които искам да ме класират(като кандидатстване в университета???, нали)
3. системата ми генерира само 5,3т....аз четох, че тая година приема бил от 8,1т. нагоре Shocked Shocked правилно ли съм разбрала? Ако е така аз как ще си набавя др. точки???

# 468
1. детските градини към които има ясли да си пусна ли кандидатура от сайта или и в тях лично да отида?
2. по принцип мога да си подредя градините по реда, в които искам да ме класират(като кандидатстване в университета???, нали)
3. системата ми генерира само 5,3т....аз четох, че тая година приема бил от 8,1т. нагоре Shocked Shocked правилно ли съм разбрала? Ако е така аз как ще си набавя др. точки???

1. Да пусни си кандидатура за ОДЗ тата в сайта. За чистите ясли се ходи на място.
2. Да можеш да си подреждаш кандидатурите по реда на желание 1, 2 , 3 и т.н.
3. Да толкова е нормалния брой точки около 5 а системата дава допълнителни точки както следва за1 желание 3т за 2ро 2т и за трето 1т и така за следващите желания вече ти е 5т

# 469
  • София
1. детските градини към които има ясли да си пусна ли кандидатура от сайта или и в тях лично да отида? Не е на място, всичко минава през системата. Подреждане на кандидатурите след 01.03
2. по принцип мога да си подредя градините по реда, в които искам да ме класират(като кандидатстване в университета???, нали) Да.
3. системата ми генерира само 5,3т....аз четох, че тая година приема бил от 8,1т. нагоре Shocked Shocked правилно ли съм разбрала? Ако е така аз как ще си набавя др. точки??? Градината на 1во място (1во желание) носи +3т, 2ро желание - 2т, 3то желание - 1т.
Значи за 1во желание имаш 5,3+3 = 8,3 т

# 470
  • Нюрнберг, под високото небе!
Добро утро!:)

Родих преди месец и половина и ме подпалиха приятелките, че е време да си създам профил за кандидатстване в ОДЗ. Трябва да се върна на работа в началото на 2012. Това значи ли, че ще мога да кандидатствам само през системата за обединените градини, но вече е късно за молба само за ясла?

# 471
  • София
Добро утро!:)

Родих преди месец и половина и ме подпалиха приятелките, че е време да си създам профил за кандидатстване в ОДЗ. Трябва да се върна на работа в началото на 2012. Това значи ли, че ще мога да кандидатствам само през системата за обединените градини, но вече е късно за молба само за ясла?
Направи си профил в системата. След 1.03 ще можеш да заявиш ОДЗ-тата, където искаш да кандидатстваш. Ако ви приемат, детето може да тръгне на ясла в ОДЗ от септември месец.

Иначе има и чисти ясли за деца до 3 години, където се подава молба на място. В тази тема няколко страници назад имаш пуснат линк за чистите ясли.

# 472
Благодаря отново, момичета!  bouquet

# 473
v_spasova , благодаря много!
Какво ще се се случи, ако не тръгне през септември, а през януари? Може ли да се плаща такса, без да се посещава? Струва ми се нечестно спрямо другите дечица, които чакат място, но при положение, че майчинството ми е до края на декември, не искам да я пускам от септември... Може ли съвет?   bouquet

# 474
AnMary, без ни най-малко да съм за Общината, а камо ли към Сирма, но може би имат право за нов софтуер.
Изготвянето ако е струвало 375к, със сигурност поддръжката и future requests , каквито има доста като недостатъци на тази  версия, със сигурност ще излезе доста по-скъпо от новата.
Това е сигурно.
Те Сирма много добре си знаят интереса - това е златна мина - може да се поддържа доста време и доста народ да изхрани.
Нещо като адвоката дето дал бизнеса на сина си и оня му решил дело дето е от 20 години, а то било делото дето баща му го изучил с него Simple Smile

Това все едно от общината са го написали. Няма лошо от нова система, но точно общината се провали в опита си да спесифицира такава, която да няма нужда от ежемесечни кръпки и да отговаря на обществените очаквания. В това се провалиха точно два пъти. Не виждам никакво основани да повярвам че няма да направят поредния батак просто защото г-н Тодоров не мели със Сирма и се чуди как да ги компрометира. Това за златната мина е негово мнение и е интересно да го прочета и тук. 

А вероятно съм по-наясно от него със ситуацията и с това кой какво е направил, и кой какво е платил, кой какво е свършил и кой, кога и какво е сгафил.

И въобще цялото това надцакване е защото СО иска да си прибере и поддържа системата. Само че при условие че е допусната невероятна диспропорция между броя на реално записаните деца и броя на класираните през системата, не мога да повярвам че имат наглостта да предлагат подобен вариант.

# 475
v_spasova , благодаря много!
Какво ще се се случи, ако не тръгне през септември, а през януари? Може ли да се плаща такса, без да се посещава? Струва ми се нечестно спрямо другите дечица, които чакат място, но при положение, че майчинството ми е до края на декември, не искам да я пускам от септември... Може ли съвет?   bouquet

Пак аз и пак с въпрос. Живеем на територията на общ. Подуяне. От 3 месеца сме в груг апартамент, а не в този, в който се водим по л.к., но и той също е в Подуяне. Когато въвеждам адреса в профила, кой адрес трябва да въведа? Ако въведа този по л.к. има ли опасност да ми пращат някаква кореспонденция там?

# 476
  • София
Пак аз и пак с въпрос. Живеем на територията на общ. Подуяне. От 3 месеца сме в груг апартамент, а не в този, в който се водим по л.к., но и той също е в Подуяне. Когато въвеждам адреса в профила, кой адрес трябва да въведа? Ако въведа този по л.к. има ли опасност да ми пращат някаква кореспонденция там?
Кореспонденцията от ИСОДГ получавате само в електронен вид, т.е. имейл на посоченият мейл в профила ви в системата.

# 477
AnMary , благодаря   bouquet

# 478
AnMary, без ни най-малко да съм за Общината, а камо ли към Сирма, но може би имат право за нов софтуер.
Изготвянето ако е струвало 375к, със сигурност поддръжката и future requests , каквито има доста като недостатъци на тази  версия, със сигурност ще излезе доста по-скъпо от новата.
Това е сигурно.
Те Сирма много добре си знаят интереса - това е златна мина - може да се поддържа доста време и доста народ да изхрани.
Нещо като адвоката дето дал бизнеса на сина си и оня му решил дело дето е от 20 години, а то било делото дето баща му го изучил с него Simple Smile
Това все едно от общината са го написали. Няма лошо от нова система, но точно общината се провали в опита си да спесифицира такава, която да няма нужда от ежемесечни кръпки и да отговаря на обществените очаквания. В това се провалиха точно два пъти. Не виждам никакво основани да повярвам че няма да направят поредния батак просто защото г-н Тодоров не мели със Сирма и се чуди как да ги компрометира. Това за златната мина е негово мнение и е интересно да го прочета и тук.  ...
И въобще цялото това надцакване е защото СО иска да си прибере и поддържа системата. Само че при условие че е допусната невероятна диспропорция между броя на реално записаните деца и броя на класираните през системата, не мога да повярвам че имат наглостта да предлагат подобен вариант.
Moмичета, аз да ви кажа малко инфо от 1-ва ръка..Говорих с един младеж от Сирма (не с тези, които сме виждали а с "обикновен" програмист във фирмата)преди повече от седмица и той каза,че са имали натиск от СО да правят нова система, защото..на Со не им харесвал факта, че не могат да заобиколят съществуващта, без това да се разбере ..
Та..изводи си правете сами, кое е по-добре или не..
Между другото, Сирма правят система за контрол и на всички акцизни сладове и..очаквам скоро да почне натиск върху тях и в тази посока..т.е.. българите като са свикнали последните 20г да живеят в разграден двор, никак не им харесва да има контрол и правила..

# 479
на Со не им харесвал факта, че не могат да заобиколят съществуващта, без това да се разбере ..

Това го виждам единствено, ако в системата няма деца, няма списъци... иначе не мога да си го представя?!?!

Общи условия

Активация на акаунт