СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 34 208
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • София
strawberry, класирането е текущо за учебната 2010/2011 година. Тук-там се отпускат единични бройки и някои дечица успяват за се класират.
В текущите класирания набор 2008 участва за ясла2.

Щом детенцето ти ходи на ясла и е набор 2008, чакаш 28.02 когато ще обявят свободните места за учебната 2011/2012. А на 1.03 ще можеш да заявиш кандидатури вече за 1-ва градинска група.
И тогава вече 2008 набор ще може да заявява дали детето е посещавало общинска ясла и да си получи точката. Към момента набор 2007 заявява това, понеже в текущата кампания те кандидатстват за 1-ва градинска група.

везничка, точно заради текущото класиране няма списъци на чакащите. Показват ги по някое време - не знам дали е днес или утре, но в понеделник ще са видими със сигурност.

# 586
  • София
Здравейте!Да ви попитам,тъй като все още не съм в час със записването в детските градини,току що проверих в сайта ИСОДГ на кое място сме и видях че изобщо няма списък с чакащи (досега имаше)набор 2009,някаква идея защо е така?Благодаря.
След текущо класиране списъците с чакащи се пускат в понеделник. Тогава обикновено и пускат допълнителни свободни места.

Добре...аз нещо неразбирам, като най-вероятно повредата е в моя телевизор  Mr. Green
Какво е това класиране от вчера?
Сега за първа година се сблъсквам със системата и не се ориентирам явно......Синът ми е набор 2008, посещава общинска ясла....Това означава, че чакаме заветната дата 28.02 ??? newsm78 И тогава ли автоматично ще се отрази това под формата на 1 точка?
До 26.02 системата е в текущи класирания за набори 2008 и 2009, седмични класирания.
През седмицата кандидатурите могат да се разместват, в петък в 17:00 ч. системата се заключва, в събота е класирането.

С обявяването на новата кампания май-вероятно ще се появи бутона за заявяване на посещение на детето в ДЯ. +1т ще имате при 9м посещение в яслата.

# 587
  • София
Момичета,много Ви благодаря за изчерпателните отговори   bouquet
Успех на всички!

# 588
Не мога да проумея кой го измисли това - точка за ДГ да се дава за посещение на ясла 9 мес.?
При положение, че повечето деца тръгват на ясла на 2 год. и повечето ясли приемат септември месец, как тези деца да направят посещение 9 мес. до началото на май?Защо тези деца трябва да са ощетени (а те са болшинство). Който си плаща детето му да се води на ясла, за да вземе 1 т., ще си плаща и 12 мес., това увеличение няма да го спре.Само ще ощети децата,които сега са тръгнали нормално на ясла и  няма да имат 9 мес. до началото на май.Това да ли някой го е помислил?

# 589
  • София
Не мога да проумея кой го измисли това - точка за ДГ да се дава за посещение на ясла 9 мес.?
СО. До скоро срокът беше 6м.

В ДЯ детето може да тръгне на 10м. Има майки, които трябва да се върнат на работа преди навършване на 2годишна възраст.
Болшинството деца не тръгват на ясла на 2годишна възраст.

# 590
Никой нищо не проверява в НАП. Носиш бележка от работодателя, че си назначена на трудов договор и толкова. Токата се признава.
Поправете ме, ако греша но - при ползването на неплатен отпуск от осигурените лица осигурителният стаж се зачита, без за това време да се дължат вноски за ДОО, т.е. за НОЙ ти си си осигурена, дори и да те проверят, а те май и там не проверяваха.
[/quote]
 Благодаря за информацията. Благодаря и на всички, които се включиха.
 Предполагам, че все нещо се зачита като си в неплатен, защото, ако не друго, ти си длъжен да си плащаш здравните, тъй че там все нещо фигурира.

# 591
  • София

С обявяването на новата кампания май-вероятно ще се появи бутона за заявяване на посещение на детето в ДЯ. +1т ще имате при 9м посещение в яслата.

Това за деветте месеца присъствие в ясла приеха ли го вече или все още е предложение, което тепърва ще се разглежда?

# 592
  • София
И аз останах с впечатление, че все още се дава точка за 6 месеца посещение в ясла.

# 593
  • София

Това за деветте месеца присъствие в ясла приеха ли го вече или все още е предложение, което тепърва ще се разглежда?
Това предложение е влязло за гласуване и ще бъде разгледано. Дали СО ще го приемат - чакаме да видим.

# 594
  • София
Това предложение е влязло за гласуване и ще бъде разгледано. Дали СО ще го приемат - чакаме да видим.
Според мен ще го приемат.

# 595
AnMary, дали са болшинство или не може да докаже статистиката.Факт е,че 2 годишните са ощетени.Още повече тези,които са заварено положение.За тях не би трябвало да важат 9-те месеца.

# 596
  • СОФИЯ
Предложението на РГ за 9те месеца е мое. Съгласиха се като компромисен вариант, първоначалното предложение от директорките беше 12 м. Мисля, че го има в протокола.

Според мен ще го приемат.

Според мен 100% ще го приемат. Първо предложенията за промени ще се обсъждат в комисия, после ще се гласуват от СОС. От това, к излиза от РГ заварените случаи не са уредени т.е. ще важи за всички. На последната среща в ДО повдигнах въпроса със заварените случаи, но не се възприе.

# 597
А каква е идеята, да се подтиква към пускане на ясла в по-ранна възръст, че да може майките да не вземат майчинство?? Според мен всички нововъведения се правят за да са угодни на държавата, но какво целят тук???

# 598
  • СОФИЯ
Виждам последните мнения, но има и родители, които категорично са против тази точка, напр. тези, чиито деца не са успели да постъпят в ясла. И тук по темите съм чела такива мнения. Ясно е, че и в общинските ясли места за всички няма.

Един от аргументите за увеличаване на срока е, че родителите, които дават децата на ясла в по-ранна възраст, действително нямат възможност да ги отглеждат в къщи до края на майчинството.

# 599
Добре, но се получава малко затворен кръг, те те поощтряват с точка, ако си дадеш детето рано на ясла, а в същото време няма досаттъчно места в яслите и за тях е по-добре да си стоят в къщи децата по-дълго, ами сега заради тая тъпа 1 точка сума хора ще си дават по-рано децата на ясла, аз напр. имам познати, които си пуснаха детето само за да си пази мястото, а не че не можеха да го гледат у тях? Тъпо е......

Общи условия

Активация на акаунт