Машина за хляб-37 част

• 53 635
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Като време. Особено лятото. Даже и за хляб - само кис. мляко примерно ще ми е от хладилник, а 20 мин. загряване на основната ми идват множко. Не, че не му намирам цаката, но от поста ти помислих, че си намерил вариант да съставиш цяла програма накуп, а не със прекъсване, смяна на програми и т.н. 
Поздрави Simple Smile

# 316
Като време. Особено лятото. Даже и за хляб - само кис. мляко примерно ще ми е от хладилник, а 20 мин. загряване на основната ми идват множко. Не, че не му намирам цаката, но от поста ти помислих, че си намерил вариант да съставиш цяла програма накуп, а не със прекъсване, смяна на програми и т.н. 
Поздрави Simple Smile
теб повече те притеснява това,че машината не меси през времето което е отделено за подгряване .
преди време мисля че коментирахме това. със или без подгряване продължителността на базовата (основната) програма при голяма част от машините е около 3.10 - 3.30 ч.
подгряването е измислено за удобство - на запад много от домакините просто шльопат (ама че израз  Laughing) продуктите в машината и чакат крайният резултат , без да ги интересува дали продукта е със стайна температура или не.  за това програмистите са измислили и са го програмирали в програматора време за подгряване на продуктите. това време те са го взели от
времето за месене (1-во,2-ро,3-то) по 2-3 мин и може би от времето за втасване - пак 2-3 мин.
не съм правил подробна рекапитулация на времетраенето.  взимат от едно място и ги прехвърлят на друго - за подгряването. но като цяло продължителността не е променена.
аз поне така разбирам нещата.
относно масленото тесто - не виждам проблем да се меси в машината по простата причина ,че в
нея температурата е близка до стайната. ако го месиш без машина , в стаята (кухнята)температурата ще е същата. не може на едно място да става тестото , а на друго не - при еднакви температури. ако е необходима студена стайна температура при месенето на това тесто - да, тук може да си права. машината не може да подсигури 10-15 градуса температура.
но предполагам че и при такава температура не замесваш тестото в кухнята.
може би трябва да повторя нещо известно - ние,всичките сме си купили машина за правене на
хляб. това и е основното предназначение. и трябва да се съобразяваме с това. за по-специални
неща си има миксери,кухненски роботи , готварски печки и т.н.
да не мислиш че не ми се иска в машината да си приготвя един шпикован свински бут??? в незалепващ контейнер  Laughing   да , ама не.
а сега весело посрещане на празниците , успешни рецепти в машината и печката и .... живот и
здраве !!! с устремен поглед напред  santa2 Close-mas: Nature Snowman cook

# 317

да не мислиш че не ми се иска в машината да си приготвя един шпикован свински бут??? в незалепващ контейнер  Laughing   да , ама не.

Hug да, ама да  Mr. Green

бонго, може да си сготвиш даже и попска яхния  Crossing Arms

ако намеря време ще пусна рецептата, бях пуснал за чорба в темата за рецептите  Hug

предишната ми хлебопекарна беше северин  и ми беше много удобно, особенно през зимата, слагах продуктите направо от хладилника, също така има и машини на които им са изключва презатоплянето(zojirushi) 

Hug

# 318
бонго, може да си сготвиш даже и попска яхния  Crossing Arms
ако намеря време ще пусна рецептата, бях пуснал за чорба в темата за рецептите  Hug

предишната ми хлебопекарна беше северин  и ми беше много удобно, особенно през зимата, слагах продуктите направо от хладилника, също така има и машини на които им са изключва презатоплянето(zojirushi) 
Hug
далеч съм от мисълта,че машината става САМО за хляб, но все пак и тя си има някакви граници. възможно е и обикновена картофена чорба да стане - знам ли  newsm78 Laughing
като се позамисли човек неща които могат да се приготвят на по-ниска температура (от 140 гр)
може и в хлебопекарната да станат.   chef

# 319
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Момчета какво ви става?Топлото време ви действа особенно.Според мен.

# 320
  • София

Що бе нищо ни няма  newsm78 Thinking

# 321
  • София
И още едно тесто да препоръчам, много е вкусно: сполучливо и вкусно тесто за всичко.  Ако някой го пробва, ще се радвам да прочета мнения. Peace
можеше да препишеш рецептата  Grinning
сега като погледнах цялата страница и внезапно огладнях smile3511
ако ми стане нещо , а ???

Боже, тази labrex направо е за постоянен бан (за утепване)! Видяхте ли в темата й мини-щолените, а? Е то бива, бива, ама туй чудо не се изтрайва. Направили сме си меню, туй-онуй, и сега к'во - да тичаме и за сушени плодове.
Прав е Бонго (не само за ставането  Joy)

# 322
какво ни е ?
вече сме превключили на празнична вълна . грейнали сме като коледна звезда .
зачервили сме бузите от руйното вино. размечтахме се
ама ще се оправим  santa2

# 323
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Момчета, картофената чорба и попската яхния не ми се вписват във празничната вълна и затова ви попитах.Шегувах се нали схванахте?Важното е весело да става.

# 324
Ей, момчета и момичета, голям фук-фук съм в момента! newsm44 Направих трети опит с машинката - селския хляб на Ердинч   bouquet, ами стана си хляб. Показвам го, майсторите да му намират кусури, щото аз не мога, че и колко е вкууусен! Grinning Peace Направо не мога да повярвам, че стана! Огромни благодарности за Ердинч!  bouquet  chef

баба Станислава, мини щоленчетата са фасулска работа, ама ЛЯБЪТ ми стана! Grinning newsm10   bouquet

# 325
Момчета, картофената чорба и попската яхния не ми се вписват във празничната вълна и затова ви попитах.Шегувах се нали схванахте?Важното е весело да става.
е , аз не се шегувам. hahaha
картофената чорба е готова. малко на разтоварване ,че като започнат свинските погребения ...мале,мале  #2gunfire

# 326
              Привет,момичета и момчета! Надуших аз вкусните аромати от темичката ви и при вас. Wink Аз все още не съм успяла да си купя машинка,че работя по цял ден от 7.30 до 18.30 и нямам сили да мисля за друго.Това не ми пречи да ви наобикалям и в работно време! Mr. Green Толкова празнично и топличко е при вас!
              labrex , от твоето хлебче се окапах  Embarassed Не знам какво ще кажат майсторите,но аз....мммммммммм...вкусотийка.
              Надявам се ,че магазините ще работят и на празниците,че на мен ми се очертава и от 27 до 30-ти да съм на същото раб.време,а наблизо нямам магазин за машинки!
              Лека вечер на всички!  bouquet Пак си копнах от рецептичките ви! Embarassed Embarassed Embarassed

# 327
от днес и аз имам машина,страхотен подарък, но понеже не мога да изчета цялата тема,а ми се ще да пробвам по-скоро-дайте някое ефектно предложение

# 328
от днес и аз имам машина,страхотен подарък, но понеже не мога да изчета цялата тема,а ми се ще да пробвам по-скоро-дайте някое ефектно предложение
действай бързо
вода ,олио,сол,захар,брашно, мая

# 329
  • Варна.....
действай бързо
вода ,олио,сол,захар,брашно, мая

Кажи на момичето и пропорции. Новобранец е все пак.

Общи условия

Активация на акаунт