Машина за хляб-37 част

• 52 639
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
                    Малеееееееее, labrex ,ти ако кажеш ,че си карък и те е срам,аз какво да кажа? ooooh! Толкова рецепти съм си копнала от твоята тема и не всички /ако бях снимала  Mr. Green/ щяха да са като твоите! Сега даже съм си принтнала някой странички,че да не търся из форума ,а да ми е под ръка! Laughing Пък и снимчиците ми напомнят какъв трябва да е резултата! Wink
                    Вярно е ,че може и без машинката,ама като  започнат да болят ръцете  Thinking си е перфектен помощник.За показаното хлебче в поста ти - според мен тестото е малко твърдо и тежко и за това не е втасало добре.За да стане перфектно или малко водичка или корекция на маята по съвета на Ердинч! Peace А може би и двете  newsm78 за това си пипвай тестото.С твоя опит мисля,че едва ли ще имаш проблем! Peace
                    Пропуснах  Embarassed за показаното хлебче - резултата не е толкова лош.Просто критериите ти са по-високи като на специалист! Peace

# 556

Пропуснах  Embarassed за показаното хлебче - резултата не е толкова лош.Просто критериите ти са по-високи като на специалист! Peace

Ееее, Didia, добре, че сте толкова снизходителни, та и на мен ми става по-леко! Grinning Хубавото е, че се яде хлебчето, почти свърши, а най-хубавото е, че се яде по малко, а не като от питката, лапаш като невиждал. Пък за специалиста.......никакъв специалист не съм, абсолютен лаик съм. Peace Разготвих се и се размесих покрай форума. Ако не бях попаднала на него, можеше да си ядем и досега повече готова храна.  bouquet

# 557
.....за показаното хлебче - резултата не е толкова лош.Просто критериите ти са по-високи като на специалист! Peace

Аз абсолютно заставам зад това мнение Peace. Не само за това хлебче, но и за предишните, които показа. За мен са си повече от нормални машинни хлебчета.

Понеже днес по друг повод си снимах хляба, да го покажа поне.

# 558
                   polin_a , и от твоето хлебче се окапах! Laughing Много хрускаво и златисто е на снимката , предполагам,че е и толкова вкусничко!
                   labrex , ти си се разготила и размесила покрай форума , а аз ........ покрай теб! Peace Преди доста време попаднах на твои рецепти и сега си ги търся целенасочено и даже съм се чудила .... от къде толкова време и най-вече желание да приготвяш такива вкусотийки.У дома като направя нещо ново и чувам "пак ли е от форума"! Laughing Ами .....пак! И повечето са твои! В тази тема четях рецепти и ги прилагах с месене на ръка,но когато ми подариха машинката направо изчетох всииииичко,но....фал с машинката и я върнах.За това пък всеки ден съм при вас,а и ме научихте какво точно да търся когато си купувам машинка.За сега ....чакам доставка след НГ.
                  Лек и спокоен ден на всички!

Последна редакция: чт, 30 дек 2010, 18:45 от Didia

# 559
  • Sofia
Моля, кажете как режете хляба от вертикален контейнер? Нещо много ми е наопаки, а и понеже е доста мек и трудно се реже, хич не ми се получава.  Embarassed

# 560
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Може да ми се смеете ама ние ,по-точно аз рязвам калпака на хлебчето и псле го мятаме отстрани.Налага ми се да правя сандвичи и таза височина ме устройва.По принцип и по нормалния начин като се реже изглежда красиво и апетитно.Незнам кое ти се вижда наопаки,но все пак всеки има различен усет за нещата.

# 561
  • Sofia
Ами наопаки ми е, защото нормалният хляб е нисък, дълъг и тесен, а този е висок, къс и широк.  Laughing И като го нарежа като нормален се получават едни филиища по 2 педи големи. Ако ги разрежа на половина пък се получават много малки (например за сандвич)...  newsm78
И още един въпрос - ако в рецептата за обикновен (основен) бял хляб заменя част от водата с прясно мляко и 1-2 яйца и олиото с масло - ще се получи ли? Идеята е да направя хляб с вкус на погача, но нямам време да търся рецепта.  newsm78

Последна редакция: чт, 30 дек 2010, 14:34 от savina_33

# 562
Ще се получи точно с вкус на погача, само че количеството на яйцата трябва да влизат в общото количество течности.
АЗ ОБИКНОВЕНО СИ РАЗБИВАМ ЯЙЦАТА И ДОБАВЯМ ВОДА ДО КОЛИЧЕСТВОТО В РЕЦЕПТАТА.

# 563
Ердинч, сигурно си го чувал, но страшно много помагаш!  bouquet  chef И дядо хаджия, pina, polin_a, alys,  ditsan, със сигурност пропускам още хора, благодаря ви много за помощта, подръжката и куража, които ми давате. 

Hug

И още един въпрос - ако в рецептата за обикновен (основен) бял хляб заменя част от водата с прясно мляко и 1-2 яйца и олиото с масло - ще се получи ли? Идеята е да направя хляб с вкус на погача, но нямам време да търся рецепта.  newsm78

еми може, например да речем че в оригиналната рецепта течноста е 300мл, за по лесно аз правя така, чупя едното яйце в мерителната чашка и допълвам със течност, чупя и второто яйце и допълвам пак със течност и така до общо до 300мл. или взимам голямата мерителна чаша и всичко наведнъж до 300мл

ако ще добавяm масло, мляко и др. течни и тях ги добавям по същия начин, важното е да не се променя общото количество на течните, в случая 300мл.

Hug

Последна редакция: чт, 30 дек 2010, 15:08 от Ердинч

# 564
  • Sofia
Ясно, много ви благодаря.  Hug

# 565
  • София
Искам да благодаря на всички, които ми помогнаха вчера   bouquet Не се оставих на тестото, въпреки, че бях спряла машината. Сложих още пълнозърнесто брашно и я пуснах на програма за тесто. След това я пуснах на програмата за допичане за 60 минути. Хлебчето стана много вкусно, макар, че бях предупредила мъжа ми като се прибира да вземе един хляб за всеки случай Laughing Беше ми паднала батерията на апарата за това не го снимах, но при печенето отгоре стана малко равно, а не заоблено и дъговидно. Дали да се ориентирам към таблицата за проблеми или е характерно за пълнозърнестите хлебчета, защото съм виждала и други такива newsm78 При следващото ще пробвам да накисна малко брашното, както сподели, че прави дядо хаджия Peace

Сигурно сте обсъждали брашната на Техра, но искам да ви попитам за готовите им смеси и дали става хубав хлябът с тях?

От много време ми се яде нещо тестено с мноооого сирене и масло. Ще се радвам да ми препоръчате някоя изпитана рецепта за тутманик, сиренки и друга вкусотия с повечко сиренце Praynig

# 566
Моля, кажете как режете хляба от вертикален контейнер? Нещо много ми е наопаки, а и понеже е доста мек и трудно се реже, хич не ми се получава.  Embarassed

Първо се снабдяваш с остър вълнообразен нож, коменитрахме го скоро. Вземам ножа и режа хляба както е изправен вертикално надолу по средата на две. После слагам половинката да легне и режа съвсем нормална големина филии. Не са ми малки. Нормални са ми. Дано ме разбра Peace.
Didia, сигурно е вкусен, не знам, не го опитах. Но е по съвсем проста рецепта, която си правя от много време на око и провали няма. Peace

# 567

Сигурно сте обсъждали брашната на Техра, но искам да ви попитам за готовите им смеси и дали става хубав хлябът с тях?

От много време ми се яде нещо тестено с мноооого сирене и масло. Ще се радвам да ми препоръчате някоя изпитана рецепта за тутманик, сиренки и друга вкусотия с повечко сиренце Praynig

На мен лично брашната на Техра не ми харесват - купувам на Арчар или на с. Камен, Айтоско (забравих името newsm78).
Що се отнася до тестяното с много масло и сирене, бих ти препоръчала вълшебното тесто на Лабрекс - месиш, после разделяш на топки, дърпаш, мажеш и ръсиш колкото ти душа сака.  С тестото на max mama резултатът също е фантастичен!  newsm47

# 568
бях вземала лятоска ръжено брашно на Техра - е такъв кисел хляб не сте яли повярвайте ми  Peace после взех брашно от биомагазин, някакво село беше производител -  супер стана, сега съм взела брашно на арчар -  ще го видим...

# 569
  • София
И аз не харесвам брашната на Техра, да не говорим, че имат и подобрители. А тестото на Лабрекс го препоръчвам горещо. Аз, като баба Мързелана, го пробвах с пренощуване в хладилника, на другия ден сутринта го оформих на тутманик, втаса и опекох да обед за децата. Идеално е, само че на 1.200 брашно сложих само 1/2 кубче мая заради дългия престой в хладилника.
Лабрекс, стига с тези душевни терзания, добро ти е хлебчето, ти като перфекционист искаш да го докараш като ръчно хлебче, май  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт