Идеи за бизнес - 11

• 76 894
  • 761
  •   1
Отговори
# 60
  • най-шареното място
Аз качих някое и друго кило преди време и знам как се чувстваш като си свикнал да се виждаш с друга визия. Ама не съм спряла да пазаря... Може би понеже не съм стигнала 52 номер...

Обаче познавам жени 3 пъти повече от мен на обем /поне/, дето хич не им пука и си се носят с гардероби, дето не знам къде ги побират Wink Но май са доста платежоспособни....

И подкрепям че е едно е да уважаваш клиента, а друго да си затвряш очите кой, как и защо пазари и поръчва.

# 61
  • София
Не се харесват и това е факт. Най-трудните продажби там се правят. Като дойде да мери три пъти по 30 минути нещо, което има надценка 7-8 лв. ми е много чудно кой си мисли, че магазинът печели нещо. Ако реши да си го купи.

А защо им продаваш, като са такъв труден клиент, заемат пробните по 30 мин., некоректни, само мрънкат, дрехите са с малки надценки. Аз наистина не разбирам... Може би ги търпите, понеже все пак правят някакъв оборот.

# 62
Таня, достатъчно спам беше, но да ти отговоря, с две думи. Една позната беше оставила при нас дрехи, защото си затвори магазина, нещата бяха от 54 до 60+. Познай колко сме продали, точно два броя. Мериха, мериха и си отиваха. И понеже се сещам какво ще кажете, не, не беше проблема в дрехите. Много си бяха интересни дори.

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 18:05 от Люлин

# 63
  • София
Добре, Люлин и Лейди Блу, да не спамим повече, може би нещо не се разбраме от компютърната среда ще да е Simple Smile.

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 17:57 от TanyaMG

# 64
Не се харесват и това е факт. Най-трудните продажби там се правят. Като дойде да мери три пъти по 30 минути нещо, което има надценка 7-8 лв. ми е много чудно кой си мисли, че магазинът печели нещо. Ако реши да си го купи.

А защо им продаваш, като са такъв труден клиент, заемат пробните по 30 мин., некоректни, само мрънкат, дрехите са с малки надценки. Аз наистина не разбирам... Може би ги търпите, понеже все пак правят някакъв оборот.

Ние правим вече 3та година търговия с дрехи големи номера.
Никога не съм забелязвала капризни клиенти сред пълните, напротив. ( все пак може би зависи че сме в чужбина).
Но в началото имаше много повече неща 56-58-60. Сега максимумът е 110см. гръдна обиколка.
Пълните жени са толкова стресирани откъм избор, че каквото им стане, взимат.
При дрехите за пълни жени също така модата не е от съществено значение, защото те традиционно се вкарват в по-прости кройки и съответно могат спокойно да се продават и на следващата година и тн.
Достатъчно е да има лятото по-раздвижени блузки, туники, в/у удобен панталон, за да има успех един модел.
Ние също така шием някои модели лятото.
Зимният сезон е по-труден, в момента се продават предимно панталони.
Има много трудности, намирането на дрехи без да си вързан към марка е агония. Мъжът ми вече мери гръдна обиколка с око  Laughing
Като цяло т. к пълните са точно толкова безпарични, колкото и слабите, трудностите идват от там.

# 65
Танче, била съм и дебела. Сега също боря останали кг. Миналия януари оказах цигарите след 22 г. пушене. Знаеш ли как? С  храна. Естествено след това се търкалях, а след това свалих 22 кг. Имам и още какво да желая, повярвай ми. Това го пиша за да не мислиш, че съм 38 кг. Далеч съм от тях.  Grinning
Боли ме, че тези жени се въртят в този кръг. Знаеш ли колко малко са жените, които на 100 кг. изглеждат добре? А може. Може! Може и почти навсякъде вече зареждат и големи номера. Казах и на 10 цента - единият от производителите в последните два месеца ме радва.
Знаеш ли, че тази дейност я държа почти на инат, с малка печалба, в името на това, че работя с бълг. производители и искам да съм малка частица от тази икомномика? И то благодарение на малките номера. Да, аз мога да си го позволя, защото дори и да нямам другите си доходи имам още една доста печеливша търговска дейност, но Данчо например? Ако това са доходите, с които издържа семейството си?

Използвам темата, понеже тук се свърза с мен едно момиче, което шие дам. ризи. За съжаление съм изгубила координатите й. Моля да се свърже с мен, счетоводителката ми е задържала едно платежно към нея за плащане на няколко мостри, които са продадени, пради липса на първични документи, а е дадена само банкова сметка. С две думи - пари ще взима, за хубаво я търся  Grinning

# 66
.
Накита, къде ти изчезна мнението? Изтри ли го? То моето остана да виси безсмислено  Mr. Green

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 22:22 от lady_Blu

# 67
  • София
Знаеш ли, че тази дейност я държа почти на инат, с малка печалба, в името на това, че работя с бълг. производители и искам да съм малка частица от тази икомномика? И то благодарение на малките номера. Да, аз мога да си го позволя, защото дори и да нямам другите си доходи имам още една доста печеливша търговска дейност, но Данчо например? Ако това са доходите, с които издържа семейството си?
Здравейте пак, хареса ми този пасаж. Да това са доходите с който се издържаме, детския магазин е на кофти място и не върви а по независещи от мен причини ще трябва да затворя дамския. Доста клиентки ще останат неприятно изненадани, ако не отворя друг обект в района. Нека обачене забравяме основната тема и тя е не едрите жени и несгодите на бизнеса - колкото и да помага това на останалите с инфо, а идей за нов бизнес!

# 68
То идеите се раждат и от обсъждането на реални бизнеси. Или поне може да предпазим някой от грешка и безсмислена загуба на пари.

# 69
.
Накита, къде ти изчезна мнението? Изтри ли го? То моето остана да виси безсмислено  Mr. Green

Да, изтрих го  докато се опитвах да редактирам, мислех да го пиша пак, но щеше да дойде след твоето, пак не става  Laughing

# 70
  • Шумен
Момичета, какво мислите-дали има бъдеще в магазин за прежди ?

# 71

мисля, че тряба да е съчетано с конци ( кинкалерия) + гоблени. , списания за плетиво, бродерия... таквиа неща.+ услуги за рамкиране.
Много добра даже идея.

# 72

мисля, че тряба да е съчетано с конци ( кинкалерия) + гоблени. , списания за плетиво, бродерия... таквиа неща.+ услуги за рамкиране.
Много добра даже идея.

И съчетано с един хубав блог, в който да се публикуват всеки ден полезни неща за плетене, кройки, модели, уроци и/или видео. Самите потребителки да могат даси показват нещата и т.н. Към това, ако имаш място, може да се правят събирания за уроци или обмяна на опит с малка такса, не толкова да изкарваш пари от това, а да създаваш лоялни клиенти, които да те препоръчват на други. Последното може да се направи съвместно с някое ателие, което може да предложи подобно обучение. Аз така бих направила, имам наблюдения над приятелки, които обичат да плетат и те са ми споделяли, че това им липсва. Магазинът Слънчоглед имат подобна тактика и мисля, че им се получава.  Има и един чужбински сайт за материали за художници, те пък имат блог и всеки ден през декември показват как се правят ръчни картички с техни материали. Та вместо да седне човек и да чака клиенти, може от магазина да си прави разни красоти и да ги пуска в блог.

# 73
  • Севлиево

Много добра даже идея.
Peace
Иначе само с прежди нямаш никакъв шанс  Sad
Даже лятото и тия неща недостигат, но се закрепят нещата с размкирането на гоблени. Ако имаш питанки пиши ЛС, с това се занимавам  Peace

# 74

Много добра даже идея.

И съчетано с един хубав блог, в който да се публикуват всеки ден полезни неща за плетене, кройки, модели, уроци и/или видео. Самите потребителки да могат даси показват нещата и т.н. Към това, ако имаш място, може да се правят събирания за уроци или обмяна на опит с малка такса, не толкова да изкарваш пари от това, а да създаваш лоялни клиенти, които да те препоръчват на други. Последното може да се направи съвместно с някое ателие, което може да предложи подобно обучение. Аз така бих направила, имам наблюдения над приятелки, които обичат да плетат и те са ми споделяли, че това им липсва. Магазинът Слънчоглед имат подобна тактика и мисля, че им се получава.  Има и един чужбински сайт за материали за художници, те пък имат блог и всеки ден през декември показват как се правят ръчни картички с техни материали. Та вместо да седне човек и да чака клиенти, може от магазина да си прави разни красоти и да ги пуска в блог.

Ето това се казва развитие на идеята. Много ми харесва, даже мога и да започна да плета на такова място Simple Smile

Аз пък имах идея за апартамент (къща в съвсем непосилния вариант) за празнуване на детски РД като алтернатива на клубчетата. Помещението се наема за цял ден или за половин. Напитки и храна се носят от клиента. Може да се предлага и кетъринг разбира се. Така се хващат родителите, които искат нещо  по-различно за децата си, тези, които нямат място вкъщи и т.н.
Когато е свободно се уплътнява с кръжоци, занимални, спорт ( ако има място). Исках да го организирам като ден за рисуване, ден за спорт, ден за четене... като всички дейности се въртят около някаква тема.
Това, което ми харесваше на тази идея е, че можеш да я развиваш, допълваш, подобряваш до безкрай... Simple Smile Дори търсих и помещение, направих сметки, но реших, че трябва да се отдам изцяло на това начинание, за да бъде успешно, а нямаше как. Все пак имаме нещо, което върви и колкото и да искам промяна се въртим все в тази сфера...

Общи условия

Активация на акаунт