ОДЗ 100 гр. София Люлин 10

• 5 717
  • 28
  •   1
Отговори
  • В сънния Люлин, прибулен...
Здравейте, мили мами!   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Синът ми е роден на 3 януари 2008 г. При първото класиране наскоро беше приет в първа градинска група в новопостроената ОДЗ 100, която официално се открива на 14-ти декември и започва да работи с деца на 15-ти декември.
Имаше една родителска среща, на която не присъствахме, но около 50 присъстващи родители са били подканени да обявят началната дата, от която децата им ще започнат да посещават детското заведение.
Останалите сме поканени чрез имейл от системата - по имейл odz_100@abv.bg да направим тази заявка с името и ЕГН на детето.
Аз писах в петък, но имах питания, още не съм решила кога да започнем. Чакам отговор другата седмица  Praynig Само до мен им е в момента  hahaha

Ходих веднъж с детето до там, ще сме на линия и за откриването, но има и още доста въпроси, за които нямам отговори. Срещнах се с домакинката, от която разбрах, че повечето родители, присъствали на родителската среща, са заявили за начална дата 3 януари (рождения ден на детето ми). Например, според домакинката все още не са определени педагозите - кои с кой набор ще работят, на какъв принцип ще се разпределят децата по групи, моето дете в групата на кои педагози попада и др. подобни.7

Моля, ако децата ви са приети в това ОДЗ, запишете се в темата! Надявам се на повече информация, ако някой разполага с такава.
От имейла на градината чакам отговор...

Благодаря!   bouquet

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 12:46 от veihaivei

# 1
И ние сме приети в тази градина, първа градинска група и все още се чудя от кога да започне малката Rolling Eyes

# 2
Не допускаме "отчетни" по градини!
Ако настоявате да си бъбрите и да се "записвате" ще я преместя в Отчетния.

# 3
Моята дъщеря (4год)също ще посещава тази градина.Днес направихме изследванията и мисля от другата седмица да я пускам.Е как не съм разбрала за род среща аз  newsm78 Не съм получила меил  newsm78.Точно рових и търсих някакво инфо за градината

# 4
Не допускаме "отчетни" по градини!
Ако настоявате да си бъбрите и да се "записвате" ще я преместя в Отчетния.

Никак даже не настоявам да си бъбря и да се записваме. Не съм отговорна за това, че по този начин някой подхожда към темата ми. Целта ми е да откликнат хора с повече информация. Самата аз съм публикувала малкото информация, с която разполагах.

Ваше е решението все пак. Peace

# 5
Някой може ли да ми каже какви принадлежности трябва да носи детето за първия ден в яслената група. По-точно какво е необходимо да се занесе в детската градина, когато отидем за първи път с детенце.

Така също да ми кажите, кога се носят изследванията, когато се води детето или преди това.

Предварително Ви благодаря!

# 6
Не съм отговорна за това, че по този начин някой подхожда към темата ми.

Моля, ако децата ви са приети в това ОДЗ, запишете се в темата!
Вие ги призовавате да се запишат и те го правят.

Колкото до информацията - има си мейл, има си телефони на градината. Който се интересува ще намери инфото.

Съжалявам, ако ви се струвам рязка, НО не сте първите, които се опитват да си направят отчетна. В началото се започва с общо инфо, после с въпроси "какво носите" и "надписвате ли дрехите", минава се през "ние плачем много" и "пак сме болни", докато се стигне до "как сте мацки, що не пишете". А между другото, на други мацки им харесва идеята и започват да си правят и те теми и заливат целия подфорум.

Та, тук допускаме теми с мнения за градините, тази е нова и не виждам какво има да се говори. Дали ще носите памперси или няма, дали и колко допълнителни дрехи ще сложите и кога се носят изследванията, както и какво включват не засяга само вашата градина, а и всички останали - теми по въпросите, колкото искате.
Ако настоявате да си пишете, лошо няма, Но не тук, а в отчетния.
Хубав ден!

# 7
Не съм отговорна за това, че по този начин някой подхожда към темата ми.

Моля, ако децата ви са приети в това ОДЗ, запишете се в темата!
Вие ги призовавате да се запишат и те го правят.

Колкото до информацията - има си мейл, има си телефони на градината. Който се интересува ще намери инфото.

Съжалявам, ако ви се струвам рязка, НО не сте първите, които се опитват да си направят отчетна. В началото се започва с общо инфо, после с въпроси "какво носите" и "надписвате ли дрехите", минава се през "ние плачем много" и "пак сме болни", докато се стигне до "как сте мацки, що не пишете". А между другото, на други мацки им харесва идеята и започват да си правят и те теми и заливат целия подфорум.

Та, тук допускаме теми с мнения за градините, тази е нова и не виждам какво има да се говори. Дали ще носите памперси или няма, дали и колко допълнителни дрехи ще сложите и кога се носят изследванията, както и какво включват не засяга само вашата градина, а и всички останали - теми по въпросите, колкото искате.
Ако настоявате да си пишете, лошо няма, Но не тук, а в отчетния.
Хубав ден!

Госпожо, извинявам ви с това, че е понеделник и времето рязко се промени.
1. Телефони градината НЯМА.
2. От имейла никой не отговаря
3. Редактирала съм поста си (допълнила съм) поканата си за запис с молба и за информация. Вече го уточних при предишното си обръщение към Вас.
4. Градината е напълно, физически НОВА - новопостроена. Няма инфо. Не съм от вчера в мрежата и знам как да търся.
5. Само след 2 дни градината започва да работи с деца и ще има хора, които ще имат инфо.
6. Повтарям, ако се налага, ще потретя. Не търся възможност за чат във форумите, още по-малко в този подфорум. Не нося отговорност за това как другите са подхождали преди мен. Нямам нито едно публикувано мнение относно градините, защото темата не ми е била на дневен ред, следователно съм чужда на всякакви порочни практики, каквито с право и решително се опитвате да изкорените.

# 8
Къде го виждате този телефон на градината. Освен това на мейла никой не ти отговаря. В гадината всички се крият, като мишки. Няма залепена на стъклата на ОДЗ 100 никаква информация. Охраната не те допуска да влезеш в сградата, за да не накаляш за височайщети гости във вторник. Няма и на сайта на системата никаква информация. Всичко е скрито и покрито. Така че продължавам да питам за инфо и не виждам какво лошо има в това. Това ме вълнува за него питам. Живеем в демократична страна. Всеки може да пита каквото си иска.

Някой може ли да ми каже какви принадлежности трябва да носи детето за първия ден в яслената група. По-точно какво е необходимо да се занесе в детската градина, когато отидем за първи път с детенце.

Така също да ми кажите, кога се носят изследванията, когато се води детето или преди това.

Предварително Ви благодаря!

# 9
Дани 7, здравейте
Моето лично мнение е:
Утре ако ще ходите за откриването и ако са ви готови изследванията, носете ги. Ако не - в първия "учебен" ден.
Нищо друго. Ако нещо им трябва, те ще си го поискат.

Така разбирам поведението им.

За първи ден - чифт панталонки, с които ще е вътре, на ластик без цип и копчета, още един резервен. Бельото на него и още 1-2 слипчета, ако сте махнали памперса. 1-2-3 памперса. Празна найлонова торбичка за изцапани дрехи за смяна. 1-2 чифта чорапки или чорапогащничета - резервни. Шише с вода. Като за по-дълга разходка... но без храна. Аз ще нося и кутийка рескю ремеди пастили за детето (в мен си) да му дам преди да влезе и като го вземам. Пантофите, които остават там. Друго, ако се сетите... може нещо лично - играчка, която ще гушка, ако му домъчнее за вас, може да е одеялце също. Ако ви позволят да внесете такова нещо, ако не, връщате го. Пижама няма да е нужна, но няма да натежи.

Носете си листи и химикал. Може и диктофон  Grinning Аз лично не разчитам много на паметта си, със сигурност ще съм притеснена.

Това е, което знам от майки във връзка с тръгването на децата им на ясла на друго място.  Peace

Апропо, вие заявихте ли от кога започвате? Родителите, които са били на родителска среща, са заявявали 3 януари, май не очакват много деца от 15-ти декември. Според мен поне вниманието на персонала ще е разпределено между малко деца в първите дни. Много се затрудних в тази връзка да реша от коя дата да започнем, което още не мога да "закова".

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 20:00 от veihaivei

# 10
Днес бях на откриването на новото ОДЗ 100 в Люлин.  Имам представа от доста детски градини, но тази е върхът.
Стилът и интериорът са направени с вкус и всичко е на много високо ниво.  На откриването присъстваха кметицата на София, на Люлин, кметове, посланици на някои страни, депутати и други високопоставени гости.  Видях и директорката, за която бях чула, че е с богат опит в областта на детската педагогика, но и с опит в дипломатическите среди. Наистина тази жена ме впечатли с отношението си, чар и цялостно присъствие. В последно време рядко виждам такива хора и дано такива хора се появяват по-често в бъдеще.
Градината е обзаведена страхотно. Има много добра база. Много ми хареса басейна, както и създадените удобства в групите. Определено мисля, че е много добро попадение за децата.

По-късно ще кача снимки. Сега просто нямах търпение да ви споделя първите впечатления.

# 11
Браво, cskarkata, страхотен PR  smile3501 smile3501 smile3501
Директорката на ДГ определено е страхотна, откриването беше чудно, сега едничката ми грижа е да е извършила най-добрия подбор на персонала за тази детска градина. Заподнах се с една много приятна като излъчване учителка, единствената, за която разбрах, че ще работи като педагог, но за съжаление - ще бъде в големите групи. Най-важното за децата на тази възраст ще бъдат хората, с които ще прекарват по-голямата част от деня си - учителите, а не името или престижа на детското заведение, било то държавно или частно.

Никаква информация не можах да получа, но днес в Люлин нямаме вода до 22 ч. При откриването това не се усети по никакъв начин. Ние лично го установихме, като се прибрахме.
Изглежда, че няма как да се случи да започнат утре с деца, след цялата навалица и разтъпкване навсякъде на крака и крачета...
Градината е много хубава наистина. И басейнът, и физкултурният салон, и преддверието с огромната елха, и помещенията за деца, и тоалетните (с мини мивки и мини тоалетни чинии), и дворът с детските съоръжения. Дано да се опази този разкош по-дълго време!

cskarkata, очаквам снимки, ние не носихме фотоапарат, за съжаление

# 12
момичета бихте ли ми казали на кои меил трябва да пиша ,от кога детето ми ще започне да посещава градината?Написали са ми този odz_100@ abv.bg ,но като им пиша ми дава невалиден адрес  Embarassed

# 13
момичета бихте ли ми казали на кои меил трябва да пиша ,от кога детето ми ще започне да посещава градината?Написали са ми този odz_100@ abv.bg ,но като им пиша ми дава невалиден адрес  Embarassed

Този е адресът. Защо имате интервал след кльомбата? Ако го пускате тук с копи-пейст, това е причината. Няма интервали в адреса.

Друг е въпросът, ако успеете да им пратите имейл и вземете да очаквате и отговор от тях
Жалко за всички положени усилия на готината директорка, ако най-близките й помощници се затрудняват при комуникацията с родителите  Peace
Дано не съм права  Peace Вчера наистина бяха позеленели след откриването, защото и това спиране на водата за капак... как да кажеш, че им е тръгнало "по вода"...?

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 13:08 от veihaivei

# 14
Ей, много отдавна не бях писала във форума- извинете ме за вулгарността но няма такава тъпотия. Не пишете това, не пишете онова, това не тука, чувстваш се като в първи клас по времето на комунизма, само  липсва дружинната да намалява поведението и всичко е ок newsm61. Много време следях определени теми и всяка сутрин виждах "черпете се баба ми има имен ден" и други подобни простотии.... и всички много впечатлени поздрави, поздрави емотикони картинки и т.н...
В момента в който някои се интересува от нещо обаче, какво се случва все някой ще се намери да се озъби насреща Twisted Evil
ТА моето детете също е прието в ОДЗ 100 набор 2009- и ми е все тая къде трябва да се намира темата, аз също имам нужда от инфо- никога не съм се сблъсквала с такива неща.
Бях на откриването- да хубаво беше но не за малките, нас не ни пуснаха вътре преди Фандъкова да дойде, а на родителската директорката каза да отидеме в 10.30 децата ни измръзнаха навън, после вътре ни бутаха яко и така....
Иначе и аз съм впечатлена от директорката- много мила дама, и градината е стахотна, поне това което успях да видя от нея.
Незнам обаче нищо по въпроса какво да нося първия ден, аз реших да си пусна детето от 03.01
Утре мисля да ходя да разпитам дано някой ми обърне внимание и ако съм разбрала нещо ще пиша.

Общи условия

Активация на акаунт