емиграция на дете в чужбина без съгласие на бащата

• 3 659
  • 23
  •   1
Отговори
здравейте,
имам малко дете - 3г., като с баща му сме разведени, по съдебно решение има право 2 уикенда в месеца и лятото да го вижда. приятелят ми е чужденец, евреин, живее в израел.
Въпроса ми е, ако искаме да емигрираме там и бащата откаже да даде нотариално заверено съгласие за постоянно пребиваване на детето в израел, има ли начин и доколко е възможно все пак да отидем в чужбина? или просто сме затворници на българия в следващите 15 години  Confused доколкото ми е известно мога да заведа дело, но не съществува ли опасност изхода от него да е бащата да ми отнеме родителските права?
изобщо, ще съм благодарна ако някой е минавал през това и ми каже каква е практиката по въпроса..

# 1
Съда дава разрешение майката да изведе детето извън страната, ако не се знае адреса на бащата и неможе да бъде открит да даде съгласието си, а въпросното излизането в чужбина да е в интерес на детето.

# 2
и все пак, консултирай се с адвокат

# 3
тук случая не е неизвестен адрес на бащата, а това че той няма да иска да даде съгласие..

# 4
да затова се консултирай с адвокат, може да има някоя вратичка

# 5
Влез в отдела По държави и виж в темата за Израел,там ще ти дадат най вярна инфо

# 6
  • ENGLAND
Тук имаше тема за това, поразтърси се или питай мамите, там те знаят всичко. http://www.bg-mamma.com/index.php?board=33.0

# 7
а някой може ли да помогне как да преместя въпроса си в темата на родителите отглеждащи сами децата си..? ooooh! благодаря!

# 8
  • ENGLAND
Пиши на модератора или направо си отвори нова тема там.

# 9
Ако бащата откаже дори няма да ти дадат да извезеш детето в чужбина, камо ли да се преместиш там. А и не е правилно да отделяш детето си от биологичния му баща, независимо какви са ви отношенията и какъв е той.

# 10
  • в едно миланско село
Ако бащата откаже дори няма да ти дадат да извезеш детето в чужбина, камо ли да се преместиш там. А и не е правилно да отделяш детето си от биологичния му баща, независимо какви са ви отношенията и какъв е той.

е, сега, такава заЩита на "силно привързани" татковци ми е трудно да приема, само Щот били биологи4ни  Shocked
все си мисля, 4е има разни други важни за детето интереси  newsm78 (цензурирам се самостоятелно по въпроса)

ако има истинска връзка между мъжкополовия родител и детето, тя Ще си продължи и от дале4е, ако я няма, няма да я проима  някой друг изстрадан и за двете действаЩи лица, уикенд  Peace

въпросът, освен за адвокат, е за споразумение 4овеШко, за което трябва да си забравите взаимните неволи и да мислите за доброто на детето  Peace

# 11
Задължително се консултирай с адвокат, при това някой, който специализира в семейни дела и има местен опит, т.е. в България във вашия случай.

Феиам, така е, но хората не винаги се разбират лесно по такива важни въпроси.  От гледна точка на съдията, и бащата има права. Не познавам законите в България, но тука не само че не може самотен родител да емигрира без разрешението на другия родител, но не може и да се премести в друг град без това съгласие. Отговорността пада върху "главния" родител да докаже, че решението да се премести в друг щат, град, или държава е наистина най-добро за детето, а не за самия родител, който иска да се мести.  Това на теория. Във всеки случай има много индивидуални фактори, обаче. 

Последна редакция: чт, 23 дек 2010, 04:49 от Pixie

# 12
А и не е правилно да отделяш детето си от биологичния му баща, независимо какви са ви отношенията и какъв е той.

Глупости на търкалета. Понякога мислите ли преди да пишете подобни тъпотии?  Tired

# 13
А и не е правилно да отделяш детето си от биологичния му баща, независимо какви са ви отношенията и какъв е той.

Глупости на търкалета. Понякога мислите ли преди да пишете подобни тъпотии?  Tired

Да, мисля. За мен не са тъпотии.

# 14
За теб да, ако пречупваш нещата през собствения си случай или мироглед. Не съм искала да те обидя, но все пак - има баща алкохолик например. Общуването с него е нежелателно. Или майката е разведена, намерила е любовта отново, вторият баща обича детето и се отнася супер с него. Биологичният например го бие, унижава или просто не му обръща внимание. И не дава детето да живее извън страната. И какво - мислиш, че е добре майката да стои още 15г самотна, нещастна, едвам да издържа себе си и детето, само защото някой си дръвник е посял семе и сега има право на думата? Защото ако е свестен и точен и са се разделили интелигентно, той няма да забрани майката и детето да са щастливи отново, нали?  Simple Smile

Така че съжалявам, но наистина категоричното ти изказване "А и не е правилно да отделяш детето си от биологичния му баща, независимо какви са ви отношенията и какъв е той" е много невярно, да не го наричам пак тъпо  Hug

Общи условия

Активация на акаунт