Отговори
# 285

поздрави от снежната приказка тук в Бургас.
а момичета искам да попитам мамите от другите градове има ли по аптеките Деавит? тук в Бургас и региона няма никъде  Sad
 ( извинявам се че намесвам пак Деавита в темата )[/color]
  LITA Аз  съм от Бургас, живея в Славейков и тук в аптеките има Деавит.
[/quote]

коя част на славейков да потърся?

# 286
Честит празник на Андреа на Аkspet, на Симона на nekva si и на Илия на мама breeze!
Нека растат весели и безгрижни!!!  Hug

Деси, честит рожден ден!
Бъди жива, здрава и много обичана!   bouquet

Мирка, това с "габровската снаха" беше страхотно!!!  hahaha

# 287
Лита, пробвай в денонощната аптека под  1 Б. Аз Деавита от там си го взех, но беше преди доста време. По принцип е много добре заредена тази аптека, а дори да нямат нещо в момента го доставят бързо.

# 288
  • София
Здравейте момичета ,
днес направихме един тур по магазините за подаръци и на прибиране се чувствах като Дядо Коледа  Grinning .
В нашето семейство е точно като при Машонка   Simple Smile .

Малката е започнала да се сърди и да плаче за щяло и не щяло.Къса ми нервичките вече.
С обръщането сме доникъде.Не ще и не ще.Няколко пъти се е обръщала ,но само ако има интерес - примерно за да се добере до цицата ми.Иначе голям мерак да седи и да се изправя.Постоянно се набира напред.
М/у другото вчера Йоана каза "мама"  Heart Eyes .Днес пак  Simple Smile .

Честит празник на всички празнуващи днес! Mr. Green застраховка да не изтърва някого.

# 289
Фата Моргана маста се прави така: слага се прясно мляко на котлона и вътре маста да поври не повече от 5 мин като изстине се изважда  и така .Поне майка ми я прави така, прави и мас с невен.Така се пречиства маста и става много хубава. Hug

# 290
  • София
geryaleksandrova, моя даже и опити не прави да се обръща Simple Smile Само рита бясно с крака и ми прилича на костенурка по гръб.
Не прави и опити да се изправя, подавах му пръсти, но не се сеща да се набере.
Лора се чудех как да я укротя да не се набира да сяда, че много мъничка ми се виждаше на 3-4м. В края на 5-ти се предадох и надигнах леко количката, за да не пищи и да стои вътре и да зяпа, че ръце и гръб не ми бяха останали.

Днес може би ще отидем до някой мол, да потърсим дядо Коледа Simple Smile
Само дето Лора упорито казва - дядо Мраз, не мога да се сетя ние кога сме казвали така. Но сигурно от нас го е чула, едва ли е от яслата.

# 291
geryaleksandrova, забелязала съм, че Симон като плаче в леглото си сякаш ме вика и звучи едно много тъжно "мааа-маа", но това го "казва" само като е сам в леглото си. На мен сърцето ми къса като така жално ми го изревава и като го гушна и пуска онази чаровна усмивка дето те вкарва в приказния свят.  Heart Eyes

# 292
Привет на всикчи мами и малките смехурковци! Hug Hug Hug
Как сте?При нас е снежна приказка,много е хубаво.Дано за Коледа и Нова година да си имаме сняг  Praynig Praynig Praynig
Глегам,че всички сте в трескава подготовка с подаръците,а аз още не съм съвсем готова,имам за приятелските дечица да купувам  Embarassed.
Майчета имам голям проблем.Дайте съвет! Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig
Малката рошла се буди нощем много между 2:30 или 3:30 опитвам се да я залъгвам с вода  baby_neutral и да спи(защото педи ни каза вече едно хранене да пропускаме),но уви не става и не ства.Така сме вече от 10 дни и направо ми иде да се  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Незнам какво да правя  newsm78  #Crazy #Crazy #Crazy После става на хранене пак към 07:00 или 07:30,събуждам се към 7 и нещо за да изпратя каката на градина и вече карам на батерий.МОООЛЯЯЯЯ ПОМОГНЕТЕ! Peace Peace Peace Какво да правя?Онзи ден гледах сутрешния блок на бтв и там представиха календар на кърмещи мами бебоците си.Много мило ми стана  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Но по въпроса,та там казаха,че има един период на бърз растеж,в който бебето се буди по-често за хранене,та се чудя дали в момента не сме в този период.Вече нз какво да мисля. Tired

# 293
mama na nana,според мен всяко дете има различни нужди и не трябва да се маха едно хранене, защото педи така чела, че трябва да бъде. Детето само си маха хранене и ако има нужда после си наваксва. И моя малък човек почна вече да се буди по 2 пъти нощем да яде. А два месеца си спеше по 8-9 часа вечер. Аз не мога да си представя да го оставя да се мъчи, само защото някой така е казал. Това са отживелици според мен. Знам, че бебе в никакъв случай не трябва да се държи гладно. Нашата педиатърка също се изцепва от време на време за разни неща, че трябвало задължително да пие вода- ами като не иска???????? По принцип бебетата изцяло на кърма нямат нужда от вода поне до 6ти месец. Но ти си решаваш  Peace

# 294
  • София
Mama na Nana, ако малката е гладна просто и дай да суче, така и бебето ще е сито и после заспало и мама ще спинка! Peace

Talktoher, ме е изпреварила. Подкрепям нейните думи.

Не искам пак да пораждам полемики, ама и според мен това със замяната на храненето с вода е остаряло като практика.

# 295
мама на нана бях решила да оставя малчо сам да направи режима си и в моя случай не сгреших.  В началото се будеше на всеки два часа, с времето започна да прави паузи от по 3 , после 4 часа. Сега вече го кърмя в 20.00, 2.00, 7.00 часа. Т.е. паузите са му първо 6, после 5 часа. Напълно задоволително според мен. Когато дойде момент на криза и започне да иска повече, няма нищо по-естествено от това да му давам да суче по-често. Не разбирам защо, когато гърдите ми преливат от скъпоценна, хранителна, лесносмилаема кърма, аз ще залъгвам гладното си бебе с вода. За твоето слънчице, разбира се ти решаваш  Peace
За захранването: днес бяхме на консултация и педи каза никакво захранване още  Naughty Качил е 1.100, само на кърма сме.
Биха му вторите две ваксини... Дадох му 1 мл. панадол, надявам се да не направи реакция. Педи обаче каза, че с всеки път по-бурно реагирали малчовците.. да видим  Tired

# 296
  • Варна
mama na nana, твърде е вероятно да сте в такъв период на скок в растежа. Знам колко е трудно, но си мисля, че по-лесния начин е да даваш кърма или АМ /не разбрах как се храните/ и да продължие да спите без много да се разсънвате, отколкото в опити за залъгвене с вода да вдигне бебо цялата къща. Последното го казвам от собствен опит. При нас Дани от 2 седмици яде последно в 12 през ноща и се събужда в 7-8ч, но той сам си го реши. Обаче от 21 до 24 ч. не спи, а си посуква 2-3 пъти по малко. Батко му, заспиваше и още в 21ч, обаче се събуждаше 1 или 2 пъти да яде през ноща. И нищо не беше в състояние да замести млякото.

# 297
Благодаря за бързите отговори! bowuu bowuu bowuu Но аз си я кърмя,не й давам вода,пробвах веднъж и не стана,затова ставам давам  breastfeeding,защото и без това съм  bombs като подвижна млекоцентрала.Пустото изцеждане след това ми е мъка 40 мин.с тая помпа е загивация. #Crazy ooooh!Така че не я мъча изобщо,просто съм изненада понеже досега не правеше така,спеше си спокойно и не се будеше толкова често.А по въпроса с водата тя изобщо не я иска.А пък аз пия през деня по 3л. вода.А няма да ви казвам колко много ми пада косата.

# 298
Дани яде по 2-3 пъти нощем, толкова пъти го и преобувам. Спи ми се, та две не виждам през деня  Tired Сега съм си направила пак едно кафенце Якобс "чаромат" да се спасявам  Mr. Green

Другото е, че Дани си реве за внимание. Ей сега съм го оставила в креватчето, пуснала съм му музикална играчка. Веднага рев. Батко му отиде да му говори и обръща внимание - на момента млъкна и се успокои. Снощи имахме гости - само при нас беше, спеше ни в ръцете, опитаме ли се да го оставим в количката - ококорва се и почва да гледа пак. Та така сме си, все заедно, сам се заиграва за малко на активната гимнастика, само когато той си реши Wink

Последна редакция: нд, 19 дек 2010, 14:02 от Dana_2010

# 299
  • София
Здравейте,
ние сме различно с нощното хранене.Понякога се буди по два пъти на нощ да папка и после пак в 7 ,друг път пък спи цяла нощ и директно към 6 се събужда.Всеки път е различно.Мисля ,че детето само си знае кога и по колко да яде  Heart Eyes .
Да се похваля с новата си придобивка - сдобих се с Медела Мини Електрик /коледния ми подарък  Mr. Green / ,но пък е друга работа с нея.

Общи условия

Активация на акаунт