Отговори
# 390
Алекса - Честит Рожден Ден! МНОГО здраве, късмет и любов ти желая!

Даниелкка, мерси за кафето имам нужда Hug

Галче, голяма фръцка се оказа бе Hug

Момичета да споделя, какъв проблем имам от седмица-две. Моята беба се буди обикновено по 2-3 пъти на нощ за хапване, хапва и заспива и горе-долу около 10-11 часа нощен сън и се събира. От 10 тина дни се буди по 5-6 пъти на нощ, не е гладна, но иска да цоква, виси на гърдата, но не я изпразва ooooh!, направо ме съсипва това Tired супер се уморявам вече, защото тя си спи сама в креватчето в нейната стая, аз ставам взимам я кърмим се (легнали) и пак я връщам в леглото и си лягам и аз и така реално аз изкарвам нощта в коридора между двете спални. Опитвали сме се да спим двете заедно, но за нас не е вариант аз не смея да мръдна, а те буквално цяла нощ суче Crazy Напоследък забелязвам, че и през деня ме ползва за залъгалка щом и се доспи почва да мрънка докато й дам да си цокне и веднага заспива. Моля ако могат и КОНСУЛТАНТИТЕ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ СЪС СЪВЕТ.

Другото което не се спира и минута на едно място само шава, рита, върти се, абе цирк Laughing вчера се хвана за лигавчето си и се набра да се вдига сама да става Joy hahaha
Днес ще идва вкъщи педито на консултация и ще видим колко и дали е наддала, че не се спира това дете. А втората ваксина ще я сложим веднага след новогодишните празници.
ФАТА, стига детето да е здраво мисля, че всеки следващ път ваксината се понася по-добре от детето Peace

ох каква гадна мъгла е навън, а толкова ми се излизаше ooooh!

# 391
  • Варна
akspet, не съм консултант по кърмене, но ти предлагам да вземеш беба при теб в леглото. Така тя ще си поцоква, ти ще си подремваш и няма да сновеш от стая в стая.Аз лично не бих си причинила такова нещо  Wink /среднощните разходки имам предвид/.
В тази връзка снощи Дани беше като кърлеж  Laughing. На поредното похапване се обръщам с гръб към него и го усещам ка се присурква и се залепя за гърба ми точно като кърлеж. Ако го оставя да лежи по гръб никак не му иде да се обърне, но щом е за манджата прекоси половината спалня  Joy.

# 392
Akspet опитвала ли си да и даваш водичка през нощта или чайче, аз също кърмя през нощта. но само веднъж в 3 часа и ако има друго будене и давам само чайче.

# 393
Аз влизам само да се оплача  Cry
Снощи след ваксините моето сладурче вдигна 39 градуса  Tired Направо ми изкара акъла.Цяла вечер с нищо не пада да му се невиди- и сапунени чорапки,риванол и панадол.Едва сутринта леко спадна.Направо съм като парцал,а малкия как се криви и плаче не е истина  Cry
Честито на всички празнуващи   bouquet
Днес ако се пооправим ще ви прочета по-обстойно.

# 394
МИРКА, благодаря, че сподели опита си. Изобщо не е било дълго или отегчително, напротив, много ми е полезно! Аз съм виждала как бебе на 7 месеца си пишка в легена, една моя приятелка ме светна. Много съм ентусиазирана! В момента ми се струва ужасно трудно да се науча как се прави ЕБХ, още повече че моето момиче хич не се дразни от мокри пелени (поне аз не съм забелязала). А и сега точно е в някакъв преходен период, и нещо и се промени режима  на изхождане...Колкото до многократните пелени, хм...четох за тях, и не ме грабнаха, струва ми се наистина хамалогия. А и таткото нещо не е навит, а той взима доста дейно участие в отглеждането и специално в смяната на памперсите. Шегуваме се, че бебето е черна кутия, аз се грижа за входа, а той за изхода  Laughing

Уф, и ние сме на 23-ти на консултация+ваксина, свива ми се сърцето като си помисля. Хич не съм фен на ваксините, ама го правя, за да не се обвинявам един ден, ако стане белята. Ето Хепатит В, според мен вероятността да се зарази е малка - по кръвен или полов път? - т.е. в болница недай си боже, а аз не предвиждам такива работи! или като порасне, а тогава ще и е дръпната вече една лекция за безопасния секс  Wink

# 395
Fata, моя малчо на втората двойна ваксина изобщо не реагира. На първата вдигна 38,4 за няколко часа, но се оправи с панадол.
Вани666, а на първата двойна как реагира? Много гадно така с температурата, но поне е очаквана реакция - не да се чудиш какво му е..
неква си, да е било болно бебчето наскоро. Има един вид настинка дето мигрира към ушичките. На сестра ми и двете ѝ принцеси го прекараха тази зима, даже едната два пъти. Та консултирай се с педи задължително.
ЕБХ - смятам да практикувам, само да укрепне режима му още малко на моя мушморок (пък и да се посъбуди, че само спи  hahaha ) Майка ми е изгледала близначки без памперси, на сестра ми щерката ѝ казваше за пиш още на 6-7 месеца... та не мисля, че е чак толкова трудно.
Алекса, Честит Рожден Ден!Здраве, любов и щастие за всички вкъщи!

# 396

vany666, за висока температура знам, че помагат свещичките (ефералган) , панадола е бил само 38 градуса темп. Не знам дали е така, но казват, че свещичките много помагали при такива ситуации.

# 397
vany666, дано се оправите вече  Hug

kalinche, бебе, което си казва за пиш на 6 месеца  Shocked Браво, браво, това не ми е по силите да си го представя.

Една приятелка ме убеждаваше навремето, че дъщеря й си казва за пиш, на около годинка беше детенцето, дойдоха у нас на гости и опика килима около 6 пъти  Mr. Green

# 398
antonia ох, опитвала съм го това, но става по-лошо, от една страна тя като ме усеща иска да суче още по-често, случвало се е на около 30-40 минути да ме търси като спим заедно. А другото е, че преди да забременея си взехме матрак, който приема формата на тялото и като тя е при мен, аз потъвам и тя се захлупва към мен, а ако я отдалеча спи само по гръб и не може да се обърне, защото потъва Crazy , а и нали е хубаво децата да спят на твърдо Tired
nekva si за съжаление или за радост newsm78 тя не иска да пие нищо друго освен кърма, не иска нито биби, нито шишета, даже и кърма от шише не пие ooooh!

Вани, това с Т е ужас, направо ме втриса, като дойде време за ваксини, вчера при Гала даваха природни методи за сваляне на Т при деца, успя ли да гледаш?

# 399
Ние и 3-мата сме болни. Таткото донесе някакъв вирус, аз го хванах и бебето почна да кашля...Добре сме се подредили като за празници.

Хм..съмнявам се,че на практика това ЕБХ е по-добро от памперсите. Дори и след месеци събличане и обличане и преобличане(от напикаване на дрехи) и да посвикне малко така детето, представете си,че сте излезли навън или сте на гости или в заведение или където и да било. Та да няма да гледате нон стоп в устата и в очите и в движенията на детето,за да разберете,че му се ходи до тоалетна? Естествено, че не и резултатът ще е цялостно преобличане навън на напикани или наакани дрехи. Не ми се вижда подходящ този метод за толкова малки бебета, както пишат,че почвали от втори месец и т.н. А и повечето памперси толкова добре абсорбират, че бебетата са си сухи, особено когато ги сменяме често.

# 400
И на предните ваксини пак ми вдигна Т  Sad Явно моето дете така реагира  ooooh!
Пробвам всякакви природни методи и накрая вече давам лекаства(не,че има голяма полза от тях)
Сега го приспах и смятам психически да си почина докато спи,че направо ми призлява само като го пипна и видя че е топличък  Confused
А като капак днес постоянно ми повръща  Shocked Вече чисти дрехи не му останаха.Пффуууу един път да минат тези двойки ваксини  Tired
Имате ли представа,дали от 4-я месец нататък пак реагират с Т децата,когато ще им слагат само по 1 ваксина на месец  newsm78

# 401
Завиждам на желаещите да практикуват ЕБХ за ентусиазма  Grinning- аз не се наемам на такава хамалогия. Прекалено много усилия ми се виждат за нищо - всяко дете рано или късно ще се научи да ходи на гърне, дали ще е с няколко месеца по- късно - не виждам проблем.
Днес бяхме на консултация 6400гр и 60см. Пентаксим и Синфлорикс още нямаме сложени, т.к е все хремава - Лора мъкне сополи от яслата и тъкмо я оправя Ема и айде пак... ooooh!

честит рожден ден на алекса, желая ти много щастие със семействато!

Последна редакция: вт, 21 дек 2010, 17:15 от E.L.

# 402
  • Варна
 Здравейте,
говорили сте за захранване! Аз се моля да кърмя поне още малко, до към 5-6м и после да започна с ориз.каша и картоф морков и т.н. но ще видим "ние си правим планове Господ се смее"Това ЕБХ не смятам че ще ми е удобно,  като започне да сяда , но пак незнам ще му дойде времето.

mimsat по нашия проблем с наддаването искам да те питам възможно ли е да си яде нормално детето и да наддава по малко? Защото взех кантар и от ден и половина я тегля всеки път хапва различно 130;180;210;60;90; е такива мл. а за 5 дни е наддала 70гр. newsm78 Аз мисля че няма нищо обезпокоително и няма нужда да тормозя детето да я дохранвам!

# 403
  • София
Ние пък си имаме варицела в яслата, сега ще очаквам включване. И ще огранича контактите, от което просто ще лудна - другата седмица я спрях от яслата, те така или иначе почиват де, и мислех да се видим с някои познати.

Вани, след 3-те приема на пентаксим+синфлорикс, в 6-ти месец е хепатитната ваксина - тя е лека като цяло. Следва почивка от ваксини. После тази на 13 месеца - за паротит и рубеола, е по-тежка и пак може да има реакция при някои дечица.
И след това са реимунизациите с пентаксим и синфлорикс.

Иначе и на Лора определено яслата й помогна за гърнето -в нас ако я сложех, тя ставаше. Ако се опитам да я задържа - рев, накрая я оставях да си играе и тя основно си го слагаше на главата като шапка. Към 1г9м съзнателно почна да си иска гърнето и сравнително леко махна пампата, нямаше много мазане из нас.

# 404
По въпроса за ЕБХ, на мен не ми тежи да сменям памперси, нито толкова ме бърка финансовата страна на нещата. Но много ме дразни да гледам вече проходило дете, което говори и изобщо си е личност, с памперс (и биберон). Не знам какво точно ме дразни, струва ми се неестествено. Това ми е основния мотив - да почна да я възпитавам отрано. Е, и това, че замърсяваме природата - представете си, памперсите, които изхвърляме, не се разграждат стотици години. Но този довод се научих да не ги изтъквам, че ме гледат с насмешка  Confused

Я да ви питам, моята дребосъчка понякога кашля, обикновено сутрин. Понеже при прегледите не излиза нищо обезпокоително, предполагам, че просто и се събира слюнка и се дави, или пък секретче от нослето. Имате ли подобни наблюдения?

Общи условия

Активация на акаунт