Отговори
# 375
Здравейте мили мами!
Влизам набързо,да ви кажа,че моето момченце става днес на 3 месеца Grinning Grinning Grinning(поради часовата разлика при вас вече е 21).Но пък днес ходихме и на лекар,да му правят ехограф на бъбречетата,че още като бременна ми казаха,че едното му бъбрече е по-уголемено от другото.Правиха му и един друг гаден тест,за който не ми се говори,но резултата беше добър.И сега чакаме резултата от ехографа.Дано е добър! baby_neutral
Чао от мен,връщам се да чета! smile3503

# 376
  • София
fata_morgana ,честно да ти кажанезнам дали има връзка.Ние и двата пъти дигнахме Т ,но пък педи ми каза ,че може и да не се случи.

meri2010 ,честита месечинка на малкия нак!Стискам палци за ехографа !

# 377
Момичета, да ви питам, някоя от вас прилага ли ЕБХ (естествена бебешка хигиена )? Аз чак сега се сетих за това, и тепърва почвам да проучвам как, но съм много ЗА. Забелязах колко трудно се научават децата на гърне в по-късна възраст, и ще се опитам да почнем отсега да свикваме...

И като сме почнали със съкращенията, я ме светнете какво е АБКМ, че бгмамския език ми е като тест за интелигентност? Може би е алергия към белтъци и краве мляко или към белтъка на кравето мляко или....???

# 378
Бях чела много за ЕБХ и бях много ентусиазирана, но смятам да започна в един по-късен момент. Засега само се опитвам да сменям памперсите венага щом ги изцапа, а и тя много ми помага, че ми е голяма чистница Simple Smile
Познавам 3-годишни деца, които акат само в памперс и това ми се вижда... меко казано странно.

# 379
Ама после ще стане по-трудно. Не знам дали аз изобщо ще се справя, но според мен трябва да се почне отсега. Ей тук почнах да чета по въпроса :

http://bezpeleni.info/

# 380
Кафето!

Лек и спокоен ден!   bouquet

# 381
  • Варна
Даниелка, мерси за кафето  Hug.
ЕБХ прилага Мирка, доколкото знам. И аз мислих да започна, но нещо не ми стигна ентусиазма. За сега поне имаме напредък с баткото, че разбра за какво служи гърнето и го ползва по предназначение. Не че не е с памперс, но отнякъде трябваше да почнем   Blush. За Дани си мисля да почна да го слагам на гърне щом почне да седи стабилно. Ако сега и с него започна, от тоалетната няма да излизам  Mr. Green.

Хубав ден на всички и приятни разходки  Heart Eyes Hug

# 382

Днес почерпката е от мен. Simple Smile Имам рожден ден! А след малко тръгваме, за да видим Дядо Коледа с какво ще изненада нашия малък батко.

Хубав и усмихнат ден на всички!

# 383
  • София
alexa-smile, ЧРД Simple Smile

Гале, нали знаеш че зеленчуковите пюренца трябва да се започват след 4-тия месец най-рано.

ми,не,незнаех  newsm78 ,ама така или иначе тя на 24.12 става на 4 месеца. а аз мисля към средата на януари да почна,така че ще е тамън на 4,5-почти 5

С Лора доста неща изчетох за захранването. Не видях такова нещо, че трябва задължително да е плод, а зеленчук да е по-късно. СЗО препоръчва захранването да е на 4-6 навършени месеца. Т.е. поне първите 4 месеца детето да е само на мляко, независимо дали е кърма или АМ. А ако са 6 месеците - още по-добре.

В темата за захранването даже една мама - Косе-Босе - беше споделила че сега в някои схеми за захранване се препоръчва месото да е много по-рано - примерно каша, месо и после плод, зеленчук. Аз някак не се престраших да правя така и давах - зеленчук, плод, каша, месо, млечни.
А при гостуване на брат'чедката, към годинката Лора беше захранена и с Киндер Сюрприз  Crazy Те двечките са с 20 дена разлика. Аз не исках моята да яде толкова рано такива неща, ама ей на - бях почнала работа, бабата ги гледаше докато дойде заветния септември и тръгнат на ясла и детето научи кво е то шоколад и има ли почва у нас ... Оказа се, че има и то много добра, за съжаление. Гледам да ограничавам, ама като ни дойде някой на гости и познайте какво се носи обикновено - шоколадово яйце. Пришки имам на устата, че предпочитам книжка примерно или блокче за рисуване.

А днес имах е...и изненадата - МЦ  Cry Лора поне беше направила 4м. Така се надявах че Сами като хапва по-честичко, ще се забави това чудо.

ЕБХ ми харесва като идея, бях се засилила и пелени за многократна употреба да си поръчвам. Но една колежка много правилно изтъкна, че ако ще пускам Сами на ясла, което мисля да направя, там едва ли ще се занимават толкова с неговата хигиена. И донякъде заради този довод, донякъде и от мързел, се отказах.

# 384
Сядам и аз на кафе Wink

Моите деца са били и двете с памперс докъм 2 годинки и нещо. Ако майката е вкъщи и може да ги дебне с гърнето, сигурно става по-рано, но аз работех и не съм действала в тази насока, нито са ходили на ясла. А и на мен това не ми пречи, в смисъл намирам го за нормално и Дани сигурно ще е с памперс до 2 години или колкото той си реши. За ЕБХ дори не си и помислям, добре звучи, но не е за мен.

А, и да кажа само, че въпреки проблемите ни със захранването, сега и двамата имат чудесен апетит и ядат всичко. Е, дъщеря ми не обича варива, в смисъл боб, леща, грах, но това да е кусура както се казва Wink

# 385
  • Варна
Алекса, честит рожден ден!

v_spasova, ако изходя от личния ни опит с каката /тръгна на ясла 1,4г/ - в яслата се научи да ходи на гърне  и да казва че има такава нужда. До тогава гърнето беше само за игра. Joy

Последна редакция: вт, 21 дек 2010, 09:26 от antonia

# 386
Честит рожден ден и от мен на Алекса!!! Heart Eyes Здраве и късмет!

Giada, АБКМ е алергия към белтъка на кравето мляко.

# 387
  • на североизток
Честит рожден ден Алекса, много здраве и любов в семейството!

И аз да споделя своя опит с памперсите. Макар че тръгнахме на ясла на 1,6 мес. и аз се надявах, че там ще привикне с гърнето, успяхме напълно да свалим памперса чак след втората годинка. И то защото като повечето момчета мисли предимно за игра и лудориии се сеща в последния момент за ЕБХ Laughing и докато ми каже...тя работата станала Joy НО макар и малко по-късно, се научихме и не съм се притеснявала изобщо, нито съм го гонила с гърнето, даже направо го научих да ходи в тоалетната с онези седалки за деца, а за пишкането даже още по-лесно- нали мъжете пишкат прави и той като големите искаше да е  Mr. Green И така...когато му дойде времето, всяко дете си показва, както и за другите неща захранване, сядане, прохождане...

# 388
  • София
Алекса, честит рожден ден! Пожелавам ти преди всичко здраве и късмет на теб и на цялото ти страхотно семейство! Много щастливи и усмихнати мигове през днешния празничен ден!

Giada, да, аз практукувам ЕБХ. Започнах още от 10 ден на Никола. По-скоро той сам ми показа, че предпочита да си върши работата не в памперса, а по голо дупе. Винаги като го преобувах така наакваше пелената на повивалника и даже мен, че накрая реших като го събуя веднага да го нося на мивката и там да се изхожда. От тогава много рядко да съм сменила наакана пелена. Най-вече ако съм се заиграла с каката и съм пропуснала сигналите му. Иначе винаги като го подканя пишка, но разбира се не мога да хвана всяко пиш. Преди да започна и на мен ми се струваше по-трудно, отколкото се оказа в действителност. За мой късмет моя приятелка роди през юни и тя първа се реши да изхожда бебка. Та от нея видях, че нещата наистина се случват. Беше ми интересно, но наистина е факт, че дори и толкова малки бебчета могат да задържат нуждата си и да останат чисти. Особено сутрин, когато ака най-много, докато се разсъня и наканя да стана, понякога минава половин час в пъшкане и мрънкане, но не ака в пелената. Първоначално бабите бяха скептични, но сега вече свикнаха е те да го изхождат, даже с гордост се хвалят. Така че дори и друг да гледа бебето, може да се научи. А докато стане време за ясла все си мисля че ще сме махнали изобщо пелените.
С каката не се реших на ЕБХ, защото беше зимно бебе, банята ни студена, но още като започна да си сяда на дупето стабилно, на 7 мес. започнах да я слагам на гърне. Бързо схвана за какво се използва и основно там вършеше голямата работа. Памперсите през деня махнахме на годинка и половина, когато дойде лятото. Първо вкъщи свикна да е по гащички, а после не ми даваше да й слагам памперс за разходките. Нощния памперс махнахме малко преди 2 год., макар че от 1 год. и 9 мес. не е пишкала в него, а ме будеше да я слагам на гърнето. Само че тогава спеше с нас и мен ме беше страх да не ни намокри всички.
Така че и сега мисля възможно най-рано да го слагам на гърне. Че вече много ми тежи да го изхождам на мивката. Нека да си знае че там се вършат тези работи.
От втория месец съм и на многократни пелени. Поръчах си от ebay едни китайски, които ми вършат същата работа като марковите, но са в пъти по-евтини. Че 30 и повече лева за една пелена наистина си е много. Със сушилня съм и изобщо не ми е проблем сушенето им. А и всеки ден така или иначе се пуска пералнята. Не са и толкова обемни, както си мислех. Тези, които ползвам са тип "джоб" и са лесни за ползване, слагат се като памперс. Изобщо не е хамалогия.
Оф, малко се поулях. Надявам се да не съм ви отегчила. Просто и ЕБХ и многократните пелени не са толкова сложни, както изглеждат на пръв поглед. Всичко е въпрос на навик и на нагласа. А и може би на начин на мислене-

# 389
Добро утро майчета!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН АЛЕКСА!  newsm51
За ЕБХ и на мен много ми се иска, но нещо все не ми достига време.
А относно захранването съм се доверила на педито, а тя е за захранване след 6 месеца, така че дори и сокчета не даваме още, доколкото я разбрах след 4 месец ще започнем със сок от ябълка и морков. Пък дали е правилно - незнам.
Ох, да ви се оплача, нещо мъчи моето дете, но не мога да разбера точно какво. Ръчичката и е все в устата и все мрънка и плаче, но и се свива все едно има колики, а и постоянно си търка ушетата (стават и червени чак) и не мога да разбера какво точно я боли. Та давам и капки и мажа с калгел и нищо не помага. Два дни е някаква лудница вкъщи.
Приятен ден момичета, аз отивам да друсам Симона, че спи по 10 минутки само и сега докато ви напиша това тя се наспа и ме чака пак да я разнасям и да си играем Laughing
Много съжалявам, че не ми остава време да пиша често, но винаги когато мога поне ви чета.
Целувки на всички!

Общи условия

Активация на акаунт