Отговори
# 630
  • Пловдив
Честит имен ден на празнуващите!   bouquet Аз също черпя, тъй като нося името на баба ми- Стоянка.

Чашка винце преди сън  Simple Smile
За уменията- Стили все още не желае да се обърне от гръб по корем. Извива се настрани, почти се обръща, но -не! "Боц" дава, но напоследък като си дам пръста за боц, той посяга с двете ръце, хваща го и право в устата. Сега се учим на "Къде е лампичката". Иначе като се крием с одеялото и се показваме, като му завия лицето се отвива сам. Общо взето разни такива елементарни неща е усвоил, но  не ще да ми дава целувки, макар че аз упорито си тикам лицето в неговото и викам "Дай ми целувка деее!"  Joy Много му е забавно някой да му се плези, но той не се плези.
Това за огледалото е суеверие, аз съм чувала, че бебе не бивало да се гледа в огледало, докато не може да каже "камъче"  Rolling Eyes е, по-сложна дума за казване не можаха ли да измислят... Иначе Стили също си се радва на образа в огледалото.
Lulu25 аз си мислех, че е рано за ритане на топка, ама ще го пробвам  Simple Smile
Лека и спокойна нощ на всички, че аз май пак ще съм на повикване за сучене на два часа!

# 631
Честито и от мен на празнуващите днес.Именици и рожденици   bouquet
Бъдни вечер и Коледа, тази година определено си бяха по-различни за нас, предвид на това колко Бъдни вечери сме ги карали сами.Всяка година през главата ми минаваше едно пожелание, на едно непознато момиче, което бях прочела:"Нека в тази нощ, не се чуват молитви, а детски смях".Щастлива съм, че го чух.Имахме си питка с паричка и баница с късмети и паричка.И от двете му се паднаха паричките, той си ги хвана.Те май се правеха на Нова година, но нищо.
За уменията-за сега даваме боц, обърне ли се по корем, се започват едни лицеви упори.Святка и угасва лампата от копчето, много му е интересно, обаче вече се изчерпвам откъм забавления.Легнал не иска, да седи е още нестабилен, обърнат по корем след две минути му омръзва, и да ми са здрави ръчичките  ooooh!Слагам го за около десетина минути в проходилката и там почва да мрънка.
Зъбче още нямаме, но ни мъчат, та взе, че се научи и да го приспивам на ръце от няколко дни, иначе няма заспиване.То не го и нося дълго, за две минути е готов, но иска да се гушне миличкия.

# 632
Добро утро, момичета! Напоследък нямам никакво време и въобще не съм писала (и чела)  Embarassed
При нас захранването все още е мъка, но все някой ден ще прояде (само се надявам да е скоро  Laughing ). Иначе вече имаме 2 зъбчета.  Laughing
Малко се притеснявам, иска постоянно да е седнала, стабилна е, но май доста време стои така. Чудя се дали не е рано още, но щом детето си го иска...  Thinking От вчера пък се изправя се от седнало положение на крачета и сега само това иска да правим.  ooooh!

Май това е най-важното при нас! Връщам се да ви чета!  Hug

# 633
Добро утро!
Честито на всички празнуващи с името Таня, макар и сьс закьснение.Бьдете здрави!А аз си мислех,че празнувате на 12.01 на Света Татяна ,явно сьм се обьркала.Честито и на останалите празнуващи  bouquet  bouquet
Ивето за сега само се обрьща и прави опити да пьлзи,все още не сяда и се храним полулегнали.Понякога казва мамамам но това за мен е неосьзнато. Simple SmileВсе пак ми става много мило.Simple Smile
Сьс захранването сме все още доникьде.Вече дадох месно пюре,него повече го хареса от зеленчуковите,но като цяло едвам преполовяваме бурканчето от 125 г.Кашата сьщо продьлжава да ни е мька ,пробвах с една на ХИПв бурканче изяде го за 3 дни.
Получихме направление за крьв и урина,та трябва да се наканя и това да свьрша тези дни.
Хубав ден!:)

Последна редакция: вт, 28 дек 2010, 10:14 от Nataliiiiiii

# 634
ДОБРО УТРО !

Can I Walk With You

Честито  на всички празнуващи днес и последните няколко дни! smile3525

За гледането в огледало - на Светли много му допада. Внимателно се оглежда, опитва се да хване "нещо", блъска по стъклото и често се залива от смях. За суеверието с огледалото за пръв път чувам. Thinking

Зъбките май много ни мъчат и е малко неспокоен. Прави от няколко дни едни смешни муцунки, все едно дъвче нещо и се удря по устичката. Shocked Събужда се често вечер, върти се и не спи спокойно. Не плачка, а само мрънка. Започнах да му давам Дентокинд 3х1 - мисля, че засега има ефект. Дано безболезнено и бързо отмине.  Praynig

Последните няколко дни Светли е особено комуникативен, може би му се отразява това, че постоянно е сред голяма компания. Laughing Доста силно гласче има, често прекъсва разговори и се "изказва" с продължителни птеродактилски писъци. Опитва се да имитира говор, като се концентрира и оформя някакви срички с пшш-фъ-брр-мамм-гааа-ееее-аааа-бъеаа и т.н. и целият става в лигички.
Ново придобито "умение" през последната седмица е почесване на ушенцето с едно пръстче  Laughing Отначало си мислех, че нещо не е наред, че го болят покрай зъбките, но го прегледаха и всичко е наред, просто си го сърбят от време на време и човечето си ги почесва. В един момент с въпросното пръстче си улучи и дупката на нослето, което ако не се беше повторило два три пъти, щях да приема за чиста случайност. Joy На този етап го отдавам на това, че се изучава и е далеч още от вреден навик, дано се окажа права.

Докато е буден не понася да е легнал - постоянно е седнал, в краен случай полулегнал, но още е нестабилен - задържа изправено гръбчето за около 2-3 мин. и се накланя на някоя страна. По корем лежи с удоволствие, но само когато е без дрешки. Един час преди къпане го оставям полугол и без памперс - много му допада.

Спокоен и приятен ден!

# 635
  • Пловдив
Здравейте и от мен  Hug
Честит празник на всички празнуващи   bouquet
Добре,че тези дни не сте писали много и успях да ви изчета.
Ние за празниците бяхме при нашите.Брат ми,жена му и племенницата ми си бяха и те в Бг при нас.Тя е на годинка и половина и е голяма палавница.Просто побърка Коцето.Толкова много нород и постоянни крясъци не му се отразяваха добре.Първата вечер рева до 12 вечерта и не можеше да заспи.Следващите два дена през деня беше добре,но много трудно заспиваше.Разбрах,че не сме много за гости с много хора.Както каза мъжът ми,Коцето ще го правим музеен работник Joy Та изкарахме празниците и вече сме си в Пловдив.Имаме много подаръци ,на които много им се радваме  Laughing
За уменията-все още не се обръща  newsm78.От време на време дава боц,което ми се струва,че е неосъзнато.Постоянно се опитва да казва разни срички,но най-много повторя та-та.И от няколко дни започна да се сърди,ако му отнемеш играчка.Особено,ако види телефон полудява.Започва яката да реве,докато не му дам да го опита  ooooh!

# 636
Привет и от нас! Grinning

Празниците минаха страхотно, в уютна домашна обстановка с близките ни семейства! Heart Eyes Крис стана на 6 месеца, имаше и имен ден и отпразнува своята първа Коледа - много и все хубави поводи!!! За това татко му направи една страхотна торта, която приготви с много любов и стана разкош, чак на мен ми събра очите! Joy Обещал е оттук нататък, всяка година да му приготвя по една на Коледа. Heart Eyes
Крис получи ужасно много подаръци - вече се чудя къде ще му събирам всичките по-обемни неща. Май ще му обзавеждаме стаята скоро. Thinking Сдоби се и с много симпатично столче за хранене на Бертони - Мамбо. Много е доволен в него, кипи от енергия като го поставим седнал, започва да удря с ръчички по таблата, бърка редовно и в купата с пюрето докато го храня Joy Ние си хапваме доволно големи количества пюре, кърмене не съм заместила още и не смятам за сега да го правя. Караме на зеленчукови пюрета, тези дни мисля да въведа и плод - утре на консултацията с педката ще го обсъдим.

Искам още веднъж да благодаря на всички за страхотните картички - вчера получих още 8! Crazy Пощальонката определено се е озорила отново Mr. Green И на nicole_ocean2000 големи благодарности за симпатичния подарък за Коледа, който получихме за Крис от форумния Дядо Коледа Heart Eyes Hug

_BLUE BIRD_ , нашия маймун откакто се е родил си почесва така ухото - не съм говорила с педката по този въпрос, но го прави често, особено като се нервира Thinking

# 637
  • В.Търново
Толкова много нород и постоянни крясъци не му се отразяваха добре.Първата вечер рева до 12 вечерта и не можеше да заспи.Следващите два дена през деня беше добре,но много трудно заспиваше.Разбрах,че не сме много за гости с много хора.
Peace все едно говориш и за нас!Но ние сме така и когато имаме някой на гости в нас Cry
Инъче за празниците ги изкарахме чудесно-с много подаръци за малките+положителни емоции за големите!Бяхме при нашите.Семействата на брат ми и сестра ми също бяха с нас-абе с две думи-пълна къща!За НГ пак ще сме там и съм замислила да пристигнем на 30-ти,та да може малката хубаво да се нареве нея вечер и на 31-ви да празнуваме  Laughing
Явно трудно се приспособява!Освен това тя тук си се заиграва самостоятелно,а там племеницата ми нон-стоп и се радва (тя е на 2г) и малката не спира да хленчи.
За храненето-добре е засега.Ако помните,ние бяхме с доста упорит запек-е,хванахме му цаката!Пюрето от тиквичка и картоф свърши чудеса!Много обичаме пуешко с тиква,телешко с тиква и картоф!След НГ ще въведем и кашите,но внимателно и по малко,че сме едрички!
До скоро имах много кърма-напълних фризера и реших да я понамаля като спра да се цедя толкова редовно и започнах 4-5 пъти на ден,а през нощта спрях (малката пие от шише отскоро!).Сега обаче малката сутрин за 2ч. изпива около 300мл и пък се притеснявам да не съм я намалила прекалено много и да започне да не ни стига...
За уменията на малките-нашата се старае да ни имитира,когато започнем да правим брррр (баща и започва да го правим,когато храня малката и познайте-всичко става в ядене!) .Обръща се вече свободно и в двете посоки-като шило е,нямам грам спокойствие щом не съм до нея!За боц-не проявява интерес.Обича да я държа изправена,да стои седнала в мен и да си играе с играчките.Стои много седнала,играе и в проходилката доста време,но сме я направили като люлка.
Леле,колко дълго стана...извинявам се  Embarassed
Желая ви приятен мразовит ден!

# 638
  • Пловдив
Здравейте и от мен!

Ние днес трябваше да сме на консултация, но... не отидохме. Аз съм с двете деца, навън е студено, а баща им е на работа и нямаше кой да ни закара. Затова я отложихме за след нова година, така се разбрахме с педиатърката. У нас лудницата е пълна, толкова много нови неща за децата и аз вече почвам да се замислям кое къде да слагам.

Днес каката слезе сама до пощенските кутии, за нея това е голямо постижение и се почувства много горда. Донесе ми още три картички детето - благодаря  на Смилянова с двете куклички, на Пепси и сладкия Теди и мама Нина и малката Стела.      bouquet

И в този студен ден ви поднасям чашка чай

# 639
  • София
Честито на всички празнуващи с името Таня, макар и сьс закьснение.Бьдете здрави!А аз си мислех,че празнувате на 12.01 на Света Татяна ,явно сьм се обьркала.
Празнувам на св. Стефан, понеже се казвам Стоянка  Peace

Ние днес играхме с шейната на снега. Беше много забавно. Сложих Светли в кенгуру, и гледахме момичетата как се пързалят.

# 640
  • София
Таня, честито и от нас  Hug Да си носиш с гордост името!

Лелеее, как успя с шейни и бебе? Аз се пробвах, ама не можах да измисля как да нося всичко...

# 641
  • Пловдив
Честито на всички празнуващи с името Таня, макар и сьс закьснение.Бьдете здрави!А аз си мислех,че празнувате на 12.01 на Света Татяна ,явно сьм се обьркала.
Празнувам на св. Стефан, понеже се казвам Стоянка  Peace

е, и аз така де!

# 642
  • Варна
Здравейте!
Честито на патеричка на именниците. И моят мъж беше именник, чувствайте се почерпени.   party023
От както съм се прибрала не ми остава за нищо време. Преди поне чаках да стане вечер, за да си почина, а сега ми е още по-тежко и предпочитам да е ден.

Вчера бяхме на консултация, вече сме 8 кг.(+0.500кг) и 65 см. (май +2см.), дрепчо малък, но пък шошко. Днес пуснахме и изследванията, някой са извън нормата. Хемоглобин 109, хематокрита е 33.13 при долна граница 36.0, тромбоцитите са 476 при горна граница 450, MCH (средно HGB съдържание в еритр.) 22.7 при долна граница 27.0 и MCV (среден обем на еритроцитите) е 69,при долна граница 78. С две думи, повечето ни са извън норма.  Cry Изтървах педката днес, да видим, какво ще каже. Притеснявам се.  Tired
Роси, гледам, че и ти си дала, че не са ви в норма PLT(тромбоцитите).Вашите са 429, а тук реф. стойност ми ги дават 150.0-450.0.  newsm78 Успя ли да се посъветваш днес с педиатърката?
Етка, благодаря за картичката.   bouquet

# 643
Пепси, ще ти отговоря въпреки че питаш Росито  Wink
Досега съм пускала 3 пъти кръвни на Рая. Първите 2 пъти беше преди около 3 месеца през интервал от седмица. Първият път тромбоцитите бяха 560, а само след седмица 430. Сега не помня точно колко, но пак бяха извън нормата (мисля че около 470-480). Трима лекари са ги гледали, и тримата казаха, че всичко е ок, че за децата е нормално.
Тогава се бях шашнала и търсих из нета информация, попаднах на стойностите, които са нормални за деца, така че може да потърсиш

# 644
Здравейте момичета!
Честита Коледа и честито на всички именници на патеричка!
Пепси, относно тромбоцитите и аз да те успокоя, ако мога де.  Hug Преди няколко месеца, когато пускахме изследвания на Никол тромбоцитите й бяха завишени, точно не помня, но бяха около 500 и нещо. Изпопритесних се, но след като говорих с педката, тя ме успокои и каза, че при децата може да стигнат и до 600-650, не е притеснително. Просто на рутинните изследвания ще се наблюдават. Изказа съмнение, че  малкото вода, която пием може да е повлияла.  newsm78
Тези дни ще правим рутинните изследвания (малко се позабавихме) и ще видим.
Хубава вечер от нас!

Общи условия

Активация на акаунт