Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 15

• 94 304
  • 732
  •   1
Отговори
# 225
  • София
За токсините при бебетата. д-р Усман говореше за токсини, което е по-всеобхватно от тежките метали, някои за които се сещам:
- ако детето е било в интензивно отделение дори за 1-2 дни е поело доста консерванти и други химикали.
-стерилизирането на пластмасовите шишета в микровълнова печка
-антибиотици
-парацетамол - той съдържа един вреден консервант, а знам че много хора го дават в големи количества при зъбобол и други неразположения, дори преди години са го давали и като приспивателно.
-козметиката, с която се мажат бебетата, всекидневно им се втриват малко химикали.
-басейни, след 8 месечна възраст доста бебета се потапят за пръв път, много хора си записват бебетата на плуване около 2 годишна възраст и те поемат от химикалите на басейна
-евтини играчки, боядисани с оловни бои

Но миналата година като се замислих през първите 3-4 години органите за отдеряне на токсини - черен дроб и други нарастват много пъти. теглото на детето нараства от 3 до около 18 килограма и от там способността да се изчиства стига да не добавяме нови неща.

ikea, вие сте пример за дете, което се нуждае от диетата, точно при подобни на вашите симптоми помага най-добре

_re_ge, много хубави новини!

Катина, мерси за линка, ще го разгледам и мисля да я омазнявам Simple Smile

# 226
Алек
-не е бил в в интензивно отделение
-не съм стерилизирала  пластмасовите шишета в микровълнова печка
-не е употребявал антибиотици до 2години и 10месеца
-парацетамол - не съм давала, както и тогавашния амидофен
-за козметиката- мисля, че я подбирах
-басейни-не
-евтини играчки, боядисани с оловни бои и това не съм купувала
Кръвна група- не зная/не му е правена/ дали резус факторът се онаследява не зная/ако не/А1+

# 227
Вие ме разбивате с тази информация, за мен е поредно доказателство че специалистите се опитват да налучкват по някаква обща извадка обаче....

- нито аз нито съпругът ми пушим или някога сме пушили - както родителите ни , братя сестри и приятели.
- аз не употребявам никакъв алкохол, съпругът ми само 2-3 пъти в годината.
- двамата сме бивши спортисти, доста здрави с редки консумации на лекарства.
- от 6-та седмица бременна със сина ми спрях да ходя на работа.
- синът ни е изключително кърмен 7 пълни месеца, и кърмен общо година и 7 месеца , никога не  е пил АМ никога не  е пил от шише.
- докато тръгне на градината на 3 и половина е бил болен само веднъж от бронхит на 2,5 години със съответния антибиотик, никога не е пил парацетамол - двамата с сестра си са резистентни към него.
- до тази година не е приближавал басеин- страхуваше се от голямо количество вода.
- Играчки имаше бол но докато не говореше не се и занимаваше с тях  - защото липсваха сюжетни игри, основно играеше с метални колички и плюшени играчки.
- не съм забелязвала да е имал влошаване от ваксините нито ги е преживявал с температура или по тежко, не съм му давала парацетамол след поставяне както съветваха педитата ...

Чисто и просто на 3 години моят син не казвше нищо освен мама и НЕ, сега си давам отчет че към това време бавно  се е затварял в себе си.

Забравих да ви спомена че когато преди година ни поставиха диагноза и разрових в интернет , намерих сайта на център Тацитус и като видях снимката на къдравото момченце което показваха в предаването на Гала се разплаках - все едно видях снимка на моето момченце - същите буйни светли къдрици, същият немигащ поглед на възрастен човек., което за такова малко дете е просто стряскащо...

# 228
  • София
Снежа63, възможно е само при някой деца. Когато моето дете беше малко, стерилизатора за микровълнова беше основен. Ние ползвахме парен, но всички около мен бяха на микровълнови. Пластмасовите шишета отделят химикал, после се заговори за Б-фри, ама за колко неща ще се говори след това.. Вчера докторката каза, че преди години нормата на олово е била 60, а сега е 10, т.е преди е имало 6 пъти повече олово около нас.

Като гледах снимките от конференцията и се сетих за сина ти, доктора показваше по-големи и слаби момчета, ребрата им се брояха и каза, че голяма част от тях имат гастро проблеми и за това не ядат. За рибеното масло - според мен му давай растителни. Почти всички рибени на пазара са с лошо качество. От друта страна рибеното съдържа Докозахексаеновата киселина (DHA), основна за мозъка. Но да се дава оцветено и с аспартам не е добре. Единственото сигурно за мен е на Солгар.

Аз се чудя дали Токуда ще оформят като възможност да се правят кръвните изследвания, които са правили на другите деца. Между другото на конференцията чух, че родители са искали през изминалата година да си направят гастроскопии на децата , разбира се платени, но са им отказвали. Та лекари имаме, няма съмнение, но дано да искат да преглеждат децата с разбиране.

_re_ge, аз все се канех да те питам дали хората около морето ядат повече риба? Защото ми прави впечатление, че има много деца от морски градове и си мислех дали не е от шума на морето, но от вчера си мислех, че ако ядете повече риба тя е с токсини.

А иначе няма смисъл да се опитвате да се вкарвате в някакви рамки, много са и различни нещата.  На някои деца имуната ситема работи по поособен начин и те не болудуват, но това не е добре. Лекарката говореше за много специфични неща, който дори не мога да ги преразкажа, търси се докато се намери. То има една мисъл, че като почнеш да ровиш все ще намериш нещо.
Разбира се причини може да няма - нашата лекарка преглеждаше детето със поглед - кожа, очи и не знам още какво, нито веднъж не ни е изпратила да се стресираме по кръвни изследвания, но съм сигурна, че имаше поглед ренген. Ако няма нищо в детето остава втората стъпка да му дадем всичко нуждо до 4-5 години като хранителни вещества, за да му се развият системите. И при нас тук има пропуски. От 2 до 3 ядеше оснвен хляб и мляко... и аз се чудех и чак ме е яд, че не написах чуденето си на английски в гоогле.

И още нещо се сетих за развитието на очите, декември се занимавахме с това, изглежда има само астигматизъм, вторият лекар отхвърли късогледството. Но четох доста как се развива ретината и тя се храни с мазнини и други вещества от храната. И си мислех, че за това много аутисти имат странно зрение, имаше една такава статия във ФБ.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 20:17 от TanyaMG

# 229
Мами,вчера писах във форума,но никой не ми отговори...

# 230
Чесно казано не зная.
Действията, които описваш са си нормални за всяко дете/според мен/. Всяко дете си има и характер.
Защо не зададеш въпроса на вашия невролог. Един добър невролог не може да няма поглед.
На синът ми първоначалната предполагаема диагноза беше поставена от невролог.
Не съм и запозната много с хидроцефалията.

# 231
Искам да обърна тук внимание върху стереотипните игри.
Те се случват при аутисти, но не са характерни единствено за аутизма. Те са по-скоро сигнал, че има нещо, което не е наред. Най-простият пример - децата в домовете, които не получават внимание, може също да прекарват деня в поклащане напред-назад или еднообразна игра, но то е, защото растейки в затворено помещение, мозъкът не получва достатъчно дразнения от околната среда и стимули, а да се развива.
При аутистите се получава по-скоро обратното - стимулите от околната среда идват в повече на детето, и то се поклаща, за да се успокои, търси свят без стимули.
Т.е. търсете компетентни специалисти, а не си слагайте диагноза по откъслечни признаци.

Рони
ето тук имаш един 100% отговор , а той е да не се концентрираш възрху отделни симтоми защото това е малко като при хипохондриците - четеш и намираш признаците у своето дете. Всичко трябва да се обхване комплексно и не много често могат веднага да  поставят точната диагноза- тя понякога търпи развитие в следствие на терапията или преодоляване на причините породили тези симптоми . Както и  ( съжалявам че се повтарям) обаче аутистичното в поведението се провоцира  И от други фактори а детето може да не е аутист ...

# 232
  • София
Рони,понеже аз по стечение на обстоятелствата пиша и в двете теми-и хидроцефалия,и аутизъм,та много добре те разбирам Tired.Бубка е с водеща диагноза хидроцефалия,изоставане в НПР.Никъде в епикризите не е споменато аутизъм не за друго,а защото не  съм я водила да я диагностицират като аутист.Принципно ,дано не прозвуча като някоя незаинтересована майка,дето не и пука за детето,но наистина не виждам смисъл от още една диагноза.Така или иначе върху проблемите на детето се работи според възможностите ни и разбиранията ни-на нас,нейните родители.

И до днес лекарите смятат,че състоянието и е следствие на хидроцефалията,а голяма част от специалистите/нелекари имам предвид/-че състоянието и няма връзка с хидроцефалията.Отдавна съм се отказала аз да мисля по въпроса.Проблеми имаме и сме се съсредоточили върху тях.Дали проблемите ще ги наричам хидроцефалия или аутизъм,все ми е тая,честно казано.
Ако те притеснява каквото и да е в поведението на детето,то се обърни към психолог,логопед...и ако те преценят за нужно го заведи и в св Никола.

# 233
Благодара мами за отговорите Hug.Валенце,знам че пишеш във форума не знаех че имате и изоставане в НПР.Това,което помня от доктора,когато го питах дали Боци ще има последствия от тези изливи,той каза,че ще има просто по голяма глава и,че такива деца се развиват,но по бавно,но се развиват,още ми звучат думите му.сега основното,което ме притеснява е,че почти нищо не говори освен понякога мамо,баба.Не иска да седи на гърне,не може да си казва,че има пиш или ако,даже не разбира май дали се е наакал или напишкал.Скоро като бяхме при свекърва ми и свекър ми пита,ама на Боци не му ли се пишка,и аз казвам ами той не може да си каже.Понеже имат друго внуче с един месец по малко от Боци,ама тя разбира много повече,казва си като има пиш и говори.Освен това много ме притеснява храненето.Моят не използва лъжица от 7 месеца.Отказа ми супите и всичко готвено.Освен пържени картофи и салам,кашкавал,ябълка,сух хляб...нали харненето и проговарянето са свързани Sad.

# 234
  • София
Свързано е храненето с говоренето,ама пак си е индивидуално.Ако Бубка говореше наполовина добре на това,което яде Laughing-ехеее,нямаше да си затваря устата.И като бебе си ядеше като прасе.Непасирано яде от осеммесечна.На гърне ходи от преди да навърши две годинки.И въпреки това не говори.е,казва мноооого думи вече,но не говори.И не иска да говори,което е по лошото.Всъщност в последните месеци повтаря всяка дума,ако я накарам.Но го прави с недоволство,като че ли повече и харесва да не говори,а да показва.
Истината е,че сравняването с други деца вреди,но е и от полза,мисля аз.Вие ходите ли на някакви терапии с детето-психолог,логопед?Бих ти препоръчала,специално за храненето,да посетите Нина в Пумпелина....ама ти май го беше водила там или бъркам?

# 235
Рони, може би ти да се успокоиш или да ти е ясни нещата/доколкото могат да бъдат ясни/ е добре да потърсиш св. Никола.
Незная Валенцето/всеки човек е различен/, но за мен неизвестното е винаги по-страшно.
За храненето, не зная, синът ми говореше, но винаги е бил на Вие с храненето.
По точно той "фотосинтезира".

# 236
  • София
Незная Валенцето/всеки човек е различен/, но за мен неизвестното е винаги по-страшно.
".
Не те разбрах Blush.Може би имаш предвид,че не сме диагностицирали Бубка като аутист?Така или иначе сме я приели като дете с аутистични проблеми-ние,семейството и,като и специалистите,които работят с нея.Дали ще го имам черно на бяло написано...за мен няма значение.Но определено не съм в неизвестност.

# 237
Не, не ме разбра Валенце.
Аз исках от първия момент да зная каква е причината и досега не мога да се примиря.
Това няма да го приема, не става въпрос въобще за детето ми, но винаги като го погледна си казвам"Какво стана, защо така стана, какво пропуснах. Какво?"
Искам да знам. Искам просто да знам къде е причината, не защото ще се успокоя...
Просто не зная, как да го кажа.

# 238
  • София
Сега те разбрах.
Не знам...аз този проблем нямах не за друго,а защото прогнозите за Бубка след раждането и бяха,че най-малкото ще бъде инвалид абсолютен,ако мога така да се изразя.Че няма да може да ходи,да се ди,да мърда,да разбира....за говор не ставаше и дума.Бях подготвена за това.Не че приемах леко нещата,но с всеки изминал ден благодарях на Бога,че въобще е жива.И до днес съм така.Това ми помогна,макари да звучи нелепо.Тя ходи,тича,смее се,разбира голяма част от нещата,много е щастлива по свой си начин.определено не живее в свой собствен свят и това ме радва.Обича хората и те я обичат.
Не знам защо така се случи с нас,не искам и да знам.Защото почна ли да мисля по този въпрос о-т-к-а-ч-а-м Crazy.А откача ли аз Бубка няма шанс.Другия въпрос,по който като се замисля откачам,е въпроса с наближаващия пубертет,цикъл и други промени в организма.Като чета за все по ранното навлизане на момичетата в пубертета и ме втриса просто.Някаква защитна реакция ми е явно да не мисля за такива неща.Като ми се прокрадне подобно нещо в главата веднага започвам да мисля,че ще му мисля,като му дойде времето,сега и да мисля,и да се пръсна от мислене,ползата е никаква.В тая връзка,Снеже,какво ще се промени в живота ти ако разбереш отговорите на твоите въпроси?Ще се успокоиш ли?

# 239
  • Анкх-Морпорк
Мами,вчера писах във форума,но никой не ми отговори...
Рони, ние не сме лекари, а и лекари да сме, пак не бива да слагаме диагнози по написано във форумите.
По въпроса с готвеното- много деца не обичат готвено, което не значи, че са аутисти. Просто нещата, които изброяваш са по-вкусни, по-лесни за дъвкане и са по-ясни. Готвеното е малко неясно, представи си, че си в чужда държава, не знаеш езика и ти сервират димяща паница, но не знаеш точно какво плува в супата... и не разбираш какво ти обясняват, но в другата чиния има салам, пържени картофи и хляб - няма ли да посегнеш към това, което знаеш какво е? Децата избират познатото, вкусното и лесното за ядене - а изброените неща се ядат по-лесно.
За стеретотипните игри вече съм го написала - тази игра издава някакво изоставане, но не значи аутизъм. След като детето е оперирано от хидроцефалия, би трябвало да знаете, че трябва да му помогате повече в развитието и обучението. Ако едно здраво дете се учи само, почти непрестанно повтаряйки каквото чуе, то в случаят със специалните деца се иска повече усилие.
Но така както чета, закъснението му е малко и детето има много шансове, желая ви много кураж и сили, за да му помогнете  Hug

Общи условия

Активация на акаунт