РУСЕнска зима

• 33 023
  • 725
  •   1
Отговори
# 645
Ортопеди в града се чуват Ангелов и Валентинов. Ангелов го търсих преди нова година, но ми казаха, че е в чужбина и не се знаело кога ще е на работа. За това отидох при Валентинов. Този път не останах особенно доволна, въпреки че каза, че детето ми е ок. Разбира се, че това е което искам да чуя, но се надявам наистина да е така. От педи разбрах, че скоро объркал едно дете, изкарал го с ДЦП и много шашнал родителите, на края всичко излязло на празно.

# 646
  • На брега на реката
Не знаех за Ангелов. Ние при него ходихме, уж с разни съмнения, че беше с разменени гънки на баджаците и твърдо постоянна седалищна поза по време на бременността. Много любезен доктора, много подробен в прегледа, показа ми упражнения и гимнастика, как да й помагам на ходилцата, въобще много приятно ме изненада лекаря!
И дръжте си на своето, педиатърът няма право да ви откаже направление. Плюс това тези прегледи са специфични и изискващи точно определен тип лекар. Аз не се доверих на педиатъра си, за това предпочетох и мнението на ортопед.

# 647
  • Русе
Не всички лични лекари са педиатри, затова си стискат направленията!

За телевизори и спорове не ми се говори, но като цяло подкрепям идеята на Рамлин да се водят по-задълбочени разговори, а не всеки ден честитки за РД, именни дни и телевизори...

Аз търся съвет къде да отида да си направя цитонамазка без да ме карат да си нося пробата в лаборатория сама?

# 648
Не всички лични лекари са педиатри, затова си стискат направленията!

За телевизори и спорове не ми се говори, но като цяло подкрепям идеята на Рамлин да се водят по-задълбочени разговори, а не всеки ден честитки за РД, именни дни и телевизори...

Аз търся съвет къде да отида да си направя цитонамазка без да ме карат да си нося пробата в лаборатория сама?

Добро утро!

Преди при Д-р Георгиев придвижваха пробите, както и при Д-р Дойчинова, но него го няма, а при нея не знам как е сега.

Аз ходих при Д-р Нейкова преди Нова година и си я занесох сама на 5-тия етаж, както и сама си взех резултата.

# 649
Ето ме, да си кажа за Дойче шуле.  Wink
Документи за І-ви клас приемат още от първия работен ден на януари. Предимство имат децата, живещи в кварталите "Здравец" и "Изток", на работещи в училището и нещо ми се върти из главата за идващи от немскоговорящи страни.  newsm78 Сашето е на занималня. Като цяло съм доволна и училището и от учителите, на които попаднахме, засега.  

# 650
  • Русе
Здравейте  Hug

Честито на Рождениците днес!

На Йоан на Чочиии желая да е здрав и много щастлив!
Нат, желая ти здраве и щастие!

Изпуснала съм много интересна дискусия ... 

Снощи бях на родителска среща. Да ви кажа лоши времена идват с всяко следващо поколение. Маргаритка и Светлето знаят вече, що е то пуберитет  Confused аз също като тях имам една
организирана и ангажирана дъщеря, която е била възпитавана на дисциплина и т.н. , но в тъй наречената демокрация в училищата се получават странни неща.
.....

Да , струва си човек да се замисли .....
 Аз винаги съм казвал : има много лекари , много учители и т.н. , но малко са учителите-хора , лекарите-хора и т.н. и трябва да си ги уважаме и защитаваме , за да не останат само другите  Sad .

Много хора (включително и някои от учители) гледат на работата си по следния тертип : отивам на работа възможно най-късно , гледам да правя възможно най-малко  "за да не си късам нервите " и си тръгвам възможно най-рано . Ами на такива хора как бихте си поверили децата , на тях не би им направило впечатление , че някои деца не се справят или не внимават в час , или си играят с GSM .
  Лошото е друго , "родителите" , закърмени с TV сериали и живеещи в "друга реалност" , точно такива учители предпочитат , те не се карат на дацата , не ги затормозяват с "страшно много" изисквания , домашни  ... Ей от това се плаша аз , просто ние родителите не знаем какво искаме и после някой ни е виновен  newsm78 .

Споделям изцяло цитираното мнение !

ПП
Успех на срещата  Grinning !

# 651
  • Русе
   Благодаря, че пишете за училищата! Вчера си говорихме с голямата дъщеря, тя каза, че иска да ходи само на градина, нито на училище, нито на работа Laughing
   При д-р Зарзаланов може да си направите цитонамазка, изпращат ги в София, после отивате направо за резултата.

# 652
Привет и от мен!
Още една много болна тема - УЧИЛИЩАТА
На моето дете му предстоят още 2 години в детската, но от сега съм се замислила за училище. И както някой писа по-нагоре ще направя избора според учителя.
А това
....
Много хора (включително и някои от учители) гледат на работата си по следния тертип : отивам на работа възможно най-късно , гледам да правя възможно най-малко  "за да не си късам нервите " и си тръгвам възможно най-рано . Ами на такива хора как бихте си поверили децата , на тях не би им направило впечатление , че някои деца не се справят или не внимават в час , или си играят с GSM .
  ...
подкрепям на 101%
Имам позната, която работеше в занималня. Тя точно това изкоментира - защо някои деца са много заети с домашни (предимно за първолаци), а други - от същото училище - не са. Ами защото учителките, които работят по тертипа описан от Рамлим, в часовете дават на децата задачите за оцветяване и свързване на точки, а останалото за домашно и на практика се получава, че децата не правят нещо съществено в часовете и после се натоварват в къщи да смятат и пишат.

Но докато всичко е бюджет (всеки ученик или пациент) и в училищата и в болниците - работа никой няма да върши  Cry

# 653
Mimeto78 , развесели ме голямата ти дъщеря.  Wink
В Дойче шуле сериозно се работи и в часовете.  Peace
Най-добре е да може детето да се запище при добър начален учител в І-ви клас.
Ние не можехме да избираме, но имахме късмет случайно да попаднем на сериозна класна.  Peace

# 654
Simple Smile Привет! Гледам, че говорите за училищата, а на мен болната тема сега ми е градината. Предстои да подаваме документи - разбрах, че се подават на 1-ви март направо в градината, в която искаш да е детето ти..., но кой гарантира, че ще го приемат там? Това означава ли, че трябва да подам документи в няколко градини едновременно за по-сигурно? Също се чудя при положение, че дъщеря ми пправи 3 години на 5 март... кога ще ни приемат в градината и докато ни приемат тя в яслата ли ще продължи да си ходи? Моля ви, който е наясно с детските градини, да ме информира  newsm78 благодарско!  bouquet

# 655
Simple Smile Привет! Гледам, че говорите за училищата, а на мен болната тема сега ми е градината. Предстои да подаваме документи - разбрах, че се подават на 1-ви март направо в градината, в която искаш да е детето ти..., но кой гарантира, че ще го приемат там? Това означава ли, че трябва да подам документи в няколко градини едновременно за по-сигурно? Също се чудя при положение, че дъщеря ми пправи 3 години на 5 март... кога ще ни приемат в градината и докато ни приемат тя в яслата ли ще продължи да си ходи? Моля ви, който е наясно с детските градини, да ме информира  newsm78 благодарско!  bouquet
В някой градини може и преди  1март да подадеш молба-например в Детелина  или  в Пролет.Това е неофициално,но така стои въпроса.

# 656
psm, да си призная не знам кои са тези градини.... Rolling Eyes устройват ме тези по центъра, за да са ми наблизо до вкъщи - тази зад блока на Борците, срещу Възраждане... други наблизо сигурно също има, но не ги знам.... ама съм зле и аз  Thinking а от работа нямам никакво време да се помотая да огледам  ooooh!

# 657
  • Русе
   Чиби, две кратки въпросчета за немската - децата учат ли на смени, в колко започват сутрин часовете?(Аз така обичам да проучвам предварително за всичко Blush)
   Сасинка, за градините - по принцип имат прием юни и септември, обаче не обичат много да вземат нови деца през лятото, защото минават на сборни групи. Последно знам, че изписваха от яслите, когато детето навърши 3 годинки и никой не го интересува кога ще постъпи в градината. Дано да има промяна в това отношение, но най-сигурно ще ти кажат във вашата ясла.

# 658
Градините се намират в Здравец-изток.
Някой може ли да ми каже къде или по-точно  в коя аптека  има Деавит?

# 659
Деавит съм купувала на денонощната аптека до Механото (на ъгъла до закуските) - там по принцип е добре заредено

Благодаря за инфото, Мимето, наистина ще попитам в яслата  Peace какво знаят те по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт