РУСЕнска зима

• 33 032
  • 725
  •   1
Отговори
# 630
момичета,кога се подават документи за 1 клас бре?

В някои училища вече се приемат , съпругата ми мисля че е записала вече нашия дребосък  Wink .

Олееееее, ама и с това ли е като с детските градини?  Thinking
А пък аз още си спомням времето, когато учителите обикаляха домовете на децата от района на сътветното училище, за да ги поканят да се запишат там...
Честно казано съвсем съм забравила как беше преди 6-7 години с дъщеря ми, а за сина ми е още твърде рано - какво ли ще измислят дотогава?!  Joy

Вижте общества като американското - много обичат и защитават животните например , защото такива филми дават по ТВ-то , ама това не им пречи да плющят телешка пържола точно докато гледат филма . Имаше един филм "Матрицата" ....

Mr. Green newsm10

# 631
  • На брега на реката
Верно, що не се хванем за косите на живо, ще е велико просто  hahaha
От както се помня, пък особено тийн-годините си, в нашите има ТВ във всяка стая, комп имам от тийн пак. Но това не значи веднага, че съм пушач, алкохолик и т.н. Като цяло съм съгласна с мнението на 7/8, пък и с това на Чочи, всеки си има гледни точки и методи на възпитание, само не разбрах защо вметна пушачите Светлето. Ако детето е ангажирано със спорт и подобни занимания, но от определена възраст разбира се, то тв-то и компа ще са за релакс най-много. Аз пускам на дечко филмчета на компютъра, по-рядко на ТВ-то, ама айде кажете ми с какво да я занимая, за да успея да пусна пералня, да простра, да сготвя. Не е в тази възраст, че да я оставя сама в стаята й и да съм спокойна - плътно да мен трябва да е, толкова е бутлива, че ще срути секцията ако е сама. Та това пък ми е точката, по която се съгласявам с Чочи  Mr. Green
Хайде кажете сега сериозно за срещата, аз съм много навита  Mr. Green
Рамлим, тази история и аз я следя, направо ме потресе случая. Не искам и да се поставям на мястото на клетите родители!
Хахах ужас, не мога да си пустна поста, много пишете  Joy
Маргаритка, майка ми като учител все още обикалят с колежките си. Много зависи кое е училището разбира се, можеш да се сетиш, че не говоря за Ботев и Вазов и другите желани училища  Rolling Eyes

# 632
"Всички виждаме колко често си във форума например, което не бих нарекла домакинска работа."-сега, ако ми кажеш и, че вече ви досаждам.... Mr. Green ОК! Живи и здрави бъдете!  Peace

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 16:10 от Чочиии

# 633
  • Русе
   Хайде вместо за телевизори да говорим за русенските училища! Ние имаме време до 1ви клас, но ще ми е интересно да чета по въпроса. Интересувам се за училище Тома Кърджиев. Ако някой има  впечатления от там да пише.

# 634
Ми аз обичам да организирам разни неща, но вие ме уплашихте още от началото като четох кой, къде, кога може или не може. Тъкмо се зарадвах, че се организира сбирка, то пък влязох да раждам. Та сега мога да предложа например в събота след кукления театър, който предполагам няма да е по вече от 30 мин да се видим и на по кафе. Какво ще кажете, само не ме нападайте  Praynig Peace

# 635
  • в огледалото на живота
,,В спора се ражда истината,,..... box
Привет другари и другарки tooth
Какво пак се разбуни нашето огнище,що така го давате сърдито,недейте де.
Всеки човек е индивидуална личност,всеки има своите възгледи и приоритети,всеки решава как да възпитава децата си,да ги храни,приспива и забавлява,това ,че се изказваме различно не бива да се взема за чиста монета.
Като гледам спора тръгна за един телевизор,и какво толкова ми да ви е честит Чочи,радвам се за придобивката ви.После се обърна гърнето и айде пак мазало... ooooh!
Бъдете по широко скроени,изказвайте мисленето си по разбираем начин за околните ,че да няма сръдливи и ощипани моми  Laughing
Това по шеговито,че да вдигна тонуса на настроението,я какви хубави поводи има,бива ли сега на махленска свада да го обръщаме,а?
Да заключа темата,по наболелия въпрос:ТВта имаме във всяка стая,компове-и настолен и преносим,ама всички спазваме негласно принципа заедно ли е семейството на масата,други външни намеси да няма,ей това право успях да наложа в къщи,после всеки е свободен да уплътни времето си преди лягане,както му хареса,без да лишава себе си и околните от внимание!
Сега тихичко ще споделя,че аз също оставям щерката да се заглежда в ,,светещата кутия,,особенно когато я  храня ,така успявам внимателно и спокойно да свърша свещенното задължение.Не бягам като солдат из апартамента и да моля и прикляквам ам-ам да стане,ако е гладна яде,ако ли не -не насилвам.Хайде,лоша майка съм,така е,като чакат куп задължения:готвене,чистене,простиране,гладене...още да изброявам?
Нека надмогнем с усмивка битовизмите и да си помагаме и споделяме в трудни моменти. Peace
Цитат
 Интересувам се за училище Тома Кърджиев. Ако някой има  впечатления от там да пише.

Абе за впечатления имам,ама незнамам дали да ги пиша тук,току виж някой ме обвинил неправомерно пак  Mr. Green  Незнам какво по точно те интересува,явно си в Здравеца и затова търсиш по близко у-ще,синът ми учи там, мое усмотрение е ,че ако сега имам първолак не бих заложила на това у-ще,то навсякъде има негативи де,но и всеки сам преценява .
Щях да забравя другата рожденничка:
Нат,честит празник!Много здраве,щастие и хубави мигове със любимите хора!

Споделям с вас ето това,колкото и шаблонно да звучи,истината е някъде там....
.....Имало едно време една групичка от малки жабчета, ...

… които си организирали надбягване.
Целта била да се изкачат на върха на една много висока кула.
Долу, около кулата, се събрала голяма тълпа да наблюдава състезанието и да аплодира участниците .Състезанието започнало .
Никой от тълпата не вярвал от сърце, че малките слабички жабчета ще достигнат върха на кулата.
Чували се изказвания, като например :
"О, пътят е толкoва труден!!!
Те НИКОГА няма да достигнат върха."
Или пък:
"Няма начин да достигнат върха. Кулата е толкова висока!"
Малките слабички жабчета започнали да се скапват.
Едно по едно . Освен онези, които с бодра крачка се изкачвали нагоре и нагоре .
Тълпата продължавала да крещи:
"Толкова е трудно!!! Никой няма да успее!"
Все повече жабчета се уморявали и се отказвали ...
... Но ЕДНО продължавало нагоре, и нагоре, и нагоре ...
Това няма да се предаде!
На самия край всички други вече се били отказали да изкачат кула. С изключение на онова мъничко жабче, което, след неимоверно усилие, единствено успяло да стигне до върха !
ТОГАВА всички други жабчета естествено поискали да разберат, как точно това жабче е успяло да го направи?
Един от участниците попитал малкото жабче, как то, което е успяло, е намерило силата, за да достигне целта?
Оказало се, че.Победителят бил ГЛУХ!!!!
Поуката от тази история е:

Никога не слушайте негативните или песимистични изказвания на другите и ги подминавайте ...
… защото те Ви отдалечават от Вашите най-красиви мечти. Онези които носите в сърцето си!

Винаги мислете за силата, която носят думите.
Защото всичко, което чувате или четете, повлиява на действията ви!
Следователно:
Бъдете ВИНАГИ…ПОЗИТИВНИ!
И преди всичко:
Бъдете ГЛУХИ, когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ!
Винаги мислете:
Аз мога да го направя!

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 17:38 от devi4ca

# 636
Момичета,  Hug Hug Hug
Моля Ви препоръчайте ми ортопед, че искам да заведа бебчо. Педиатъра ми отказа направление и мисля да го заведа на часно, но представа нямам къде.  Blush Blush
Честито на рождениците!  bouquet  bouquet  bouquet

# 637
  • Русе
   Девичка, до училището живеем затова се интересувам. Надявам се да напишеш повече, ако не тук, на лични. Много ми се иска детето ми да учи в немската, но не знам дали ще мога да я водя и прибирам от там всеки ден, а мисълта да минава сама през онова ничие поле, дето ни дели от Здравец изток направо ми изправя косата... Отделно дето по улиците бродят кучета, луди и бездомни Sad

# 638
Момичета,  Hug Hug Hug
Моля Ви препоръчайте ми ортопед, че искам да заведа бебчо. Педиатъра ми отказа направление и мисля да го заведа на часно, но представа нямам къде.  Blush Blush
Честито на рождениците!  bouquet  bouquet  bouquet
    Рени имаш ли някаква  причина или просто ей така newsm78?
Ей да не ядосвате  Чочи всеки ден ни дава кафенце  bouquet.
Айде стига с тез Тв-та Рамлин ще ти дърпам ушенцата  Joy До утре милички за срещата  ако сте  близо до Париж ще дойда аз не съм страхлива пък и наживо няма да спорим мисля  bouquet

# 639
  • Русе
Момичета,  Hug Hug Hug
Честито на рождениците!  bouquet  bouquet  bouquet
Детски ортопед е д-р Валентинов, преглежда в Онкото - тел. 834507,580681

# 640
Не, няма нищо (поне така си мисля  Mr. Green), искам  профилактичен преглед.
violet ,  Hug Hug Hug

# 641
  • Русе
Да се намеся за училищата. За ТВ-тата у дома ще замълча  Mr. Green

Не знам за Т. Кърджиев. Аз съм учила там но това беше предното хилядолетие  Mr. Green. Братовчедка учи там, вече 3-4 години, не съм чула родителите й да се оплакват.
Дойче шуле - Чиби е там, да сподели тя.
За Възраждане - половината група мина там и за сега майките които срещам казват че са доволни. Записването започва от началото на годината и ако в молабата се упомене че детето няма да кандидатства другаде го приемат автоматично.
Моето е в Европейските. Мен лично не ме интересуваше толкова училището и базата колкото учителката. Разпитвах за всички начални учителки и така попаднах на нашата. Невероятен педагог е. Моето е доста диво и му трябваше здрава ръка.

Честито на празнуващите  Hug

# 642
  • Русе/София
. Педиатъра ми отказа направление и мисля да го заведа на часно,

Педиатрите са без лимит за детските направления.Няма право да ти отказва.

П.С.Рамлим,да не забравиш да отидеш на срещата,без теб няма да е интересно,А пък аз после ще чакам вашите разкази и снимки.

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 19:13 от 3xi

# 643
Честит Рожден Ден на празнуващите,да са здрави и много да им върви през 2011!
Нямам много време да пиша,за което ще ме извините,просто сме в ревлив и неспящ период така да се каже Grinning Ще мине...
За педиатрите-и аз не съм водила Дари още,доки каза,че като се позатопли ще ни даде направление,че много се чакало и да не висим на студа...Иначе я гледа всеки месец и каза,че не вижда нищо притеснително,а и аз също.
За срещата-и аз много искам да се запознаем,ако е на Париж със сигурност ще дойда.
Хайде мами лека вечер!

# 644
Здравейте  Hug

Честито на Рождениците днес!

На Йоан на Чочиии желая да е здрав и много щастлив!
Нат, желая ти здраве и щастие!

Изпуснала съм много интересна дискусия ... 

Снощи бях на родителска среща. Да ви кажа лоши времена идват с всяко следващо поколение. Маргаритка и Светлето знаят вече, що е то пуберитет  Confused аз също като тях имам една организирана и ангажирана дъщеря, която е била възпитавана на дисциплина и т.н. , но в тъй наречената демокрация в училищата се получават странни неща. Не мога да разбера защо родителите се вайкат на родителските срещи, но не предприемат мерки. Оказа се, че аз съм реагирала най остро - и то по отношение на грима и лаковете. Едно време ни връщаха на входа на училището, а сега ... нали има бюджет и всяко дете е важно - на никого няма да направят забележка. А и защо да го правят? Та те са си на работа, децата идват и си отиват и да си чупят главите после ... Защо децата трябва да са с последни модели телефони и да се разсейват в час? Ат кого зависи това - от родителите, нали? Ща да не му купим .. да се радва, ама че нямало поведение, успех ... най-лошото е че всичко започва от като са още малки, от в къщи, от яслата, от градината ... аз съм силно притеснена какво ме чака с малкия.

За телевизорите и компютрите си мисля, че всяко нещо трябва да е с мярка. Това си е клише, ама снощи ми заобяснявали родителите как нямало време децата да си научат уроците - ами нямат, щото си го губят. Ние не сме имали толкова развлечения и сме успявали и с много допълнителни занимания след училище.

За мечтите - така е! НО за да сбъднеш мечтите ти ти трябва труд, учене и дисциплина. Без това не става за жалост. Няма лесно в този живот!

По отношение на подаръците - Чочиии и аз съм на мнение, че не е редно да си купите телевизор и той да е подаръка за детето. Казвам ти го, защото ти имаш 2 деца и се предполага да купите нещо голямо и за Даниела на нейния РД. А и представи си детето ти каже - ще гледаш тази програма, защото телевизора е мой! Ти какво ще му кажеш - твой е, ама няма да е по твоята ...

За споровете тук си мисля, че са по-скоро необходими.

Различни хора сме, по различен начин живеем, но ако в училищата, градините и яслите има правила и те се спазват ще ни е по-спокойно като родители.

За Тома Кърджиев - и аз там съм учила. Сега нямам поглед. За жалост навсякъде май по нещо куца .. както писах по-горе с тия бюджети се поизместиха ценностите в образованието  Sad

Мен пък ме вълнуват Гимназиите сега. Още сме в процес на мислене и избор.

За среща - не разбрах нито кога, нито къде  newsm78

Рамлим, това с детенцето в София е потресаващо! Но аз вече бях в болница  Confused и там пътеката е важното - не лечението  Confused и пак страдаме всички  Cry Cry Cry Cry нелогично и необяснимо  Sad

Май още нещо щях да пиша, ама ... направо се улях. Лека и спокойна вече  Hug

Общи условия

Активация на акаунт