РУСЕнска зима

• 33 036
  • 725
  •   1
Отговори
# 615
А, по въпроса за " само пред ТВ-то, ДВД-то или компа могат да кротнат поне един два часа"

Тук също ще си изкажа мнението (не сме Татово време и се надявам да разрешите) . Това е за успокоение на родителите-вместо да намерят с какво да се занимава едно дете не мисля че КОМПА е решението! И аз съм антикомунистка, ама на дъщеря ми много рядко и разрешавам на компютъра да седне и то и ограничавам къде влиза. Седяла е много пъти и без телевизор и мога да кажа че заради тези ограничения не сърбам в момента попарата на родителите, които децата им "пушат, пият и са много отворени" заради това, което е в нета! Така аз съм решила да си възпитам детето и никой копче не може да ми каже! Но никога не съм я оставяла да прави каквото тя иска само защото "да се кротне"!
Това пак звучи като "мирувай малко майка ти да си почине"!

# 616
⅞ ...and Happily Ever After:
1. Телевизорът е в хола-в спалнята си имаме друг телевизор....Така че-на новата придобивка ще гледаме всички....
2. Аз съм си такава-обичам да се изтъквам  Mr. Green
3. "само пред ТВ-то, ДВД-то или компа могат да кротнат поне един-два часа"- децата ми са още малки и не са феномени,т.е. все още не могат да боравят с ТВ, ДВД и комп.-гледат това, което им пусна АЗ /става въпрос за детски филмчета и предавания/. И не си "паркирам" децата пред ТВ-то, ДВД-то или компа, за да си почина, а за да свърша някаква домакинска работа.... Mr. Green
Е**си, развали ми се настроението..... Tired

# 617
Честито на рожденниците и от нас, живи, здрави и много щастливи  Hug

Desiree, погледнах в подписа ти за име на децата, но не видях, така че за нас може да се ориентираш по името на големия. В смисъл, че постоянно се обесняваме, а той много не ме отбелязва. Уф дано ме разбра исках да кажа чуеш ли Мерт.... обади ми се

# 618
Чочиии, честит роджен ден на Йоан! Да ти е жив и здрав, да се разбирате и да ти е повод за радост и гордост!   bouquet Я не си разваляй настроението, моля ти се!  Hug

Нат, и на теб честит рожден ден! Бъди здрава и усмихната!    bouquet

Я сега и аз да бъда мерудията на всяко гърне и да се изкажа за ТВ, комп и т.н. Като не налагам модел на възпитание, а просто споделям моето мнение и отношение.

Дъщеря ми е на 13 г. Има собствен комп и тв в стаята си. Компа ползва 2-3 пъти седмично, а тв - може би 2-3 пъти месечно. Но това не защото аз й налагам такъв "режим на потребление", а защото нейното ежедневие и интереси го налагат от самосебе си. Тя има много контакти, приятели, интересува се от рок музика, учи с удоволствие два езика, пее във вокалната група на училището и се опитва да пее в рок група, играе баскетбол в училище, участва в инициативи на БМЧК, помага на възрастната ми майка и леля... Разбира се тези й интереси и задължения не са дошли от нищото, а аз и мъжа ми сме ги провокирали, подхранили и сега, а надявам се и в бъдеще ще берем плодовете на тези наши вложения...

Peace

# 619
  • Русе
 Миналата неделя бяхме на Текето , доста сняг имаше . Езерото явно е било замръзнало изцяло , но неделята имаше тук-таме размразени участъци  Wink . Имаше следи от някакви смелчаци дето са се пързаляли . Имаше няколко снежни човека на леда , в средата на езерото . Малките искаха да влезем , но аз не посмях  Grinning .
 Ей , отива си зимата  Wink .

За ТВ-тата съм изцяло против !
За комповете , няма как , децата трябва да са в час . Моите от 3-4 годишни можеха да правят разни неща . В момента синът ми (8г.) спокойно може да създаде текстов файл на Word например , отдавна си има папка и си записва разни текстчета , рисунки . малката също . Не говорим за това че могат да цакат игрички (флашове от нета) .
Но си имат регламент кой колко и какво .

# 620
  • Русе/София
Ах,Рамлим,подпали фитила и сега ни разказваш за текето.Аз пък няма да ви кажа колко ТВита имаме,и в кои стаи,също така колко и какво може да прави на компа малкия.Нека ви е яд./Всичко това в рамките на шегата/ Joy Crazy Wink

# 621

Ако бяхте прочели наистина моето по-предно мнение щяхте да видите , че споделям моите си убеждения   , няма нужда всички хора (включая деца) да са по един калъп естествено .

Ами ако следващия път си споделиш мнението без да се заяждаш може и да се разберем, и независимо дали сме за или против ТВ компютър и т.н. всички сме на едно мнение -

... Така аз съм решила да си възпитам детето и никой копче не може да ми каже!

ПС: да вземем да спрем с разприте, че модератора наистина вече ще ни заключи темата.

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 14:13 от MagieA

# 622
  • Русе
.....
ПС: да вземем да спрем с разприте, че модератора наистина вече ще ни заключи темата.

Не мисля , че обмяната на мнения и опит е разпри , не и в един свободен свят , нали вече няма комсомолски секретари , както казахте  Grinning  ?

А за Текето писах съвсем неслучайно , имах предвид , че заради глупави електронни играчки се превръщаме лека-полека в безполезна твар , седнали и гледащи някаква измислена реалност .

Вижте общества като американското - много обичат и защитават животните например , защото такива филми дават по ТВ-то , ама това не им пречи да плющят телешка пържола точно докато гледат филма . Имаше един филм "Матрицата" ....

# 623
⅞ ...and Happily Ever After:
1. Телевизорът е в хола-в спалнята си имаме друг телевизор....Така че-на новата придобивка ще гледаме всички....  -именно, че подаръкът значи не е за детето, а за всички. Явно не си разбрала какво имах предвид. Понякога човек трябва да е малко дете за да може да разбере всъщност желанията на децата!
2. Аз съм си такава-обичам да се изтъквам  Mr. Green аз когато има нещо казвам "искам да се похваля" , а не да казвам че съм купила подарък на детето си, а то всъщност не е така
3. "само пред ТВ-то, ДВД-то или компа могат да кротнат поне един-два часа"- децата ми са още малки и не са феномени,т.е. все още не могат да боравят с ТВ, ДВД и комп.-гледат това, което им пусна АЗ /става въпрос за детски филмчета и предавания/. И не си "паркирам" децата пред ТВ-то, ДВД-то или компа, за да си почина, а за да свърша някаква домакинска работа.... Mr. Green Е не ми казвай сега че твоето ежедневие минава само в гледане на децата и домакинската работа. Всички виждаме колко често си във форума например, което не бих нарекла домакинска работа.
Е**си, развали ми се настроението..... Tired

Няма за какво да си разваляш настроението-днес имаш един чудесен повод за празнуване. Грешно тълкуваш явно моите писания, аз не съм те нападала, но ако когато имаше среща на русенките бяха дошли още хора щяха да ме познават аз как говоря и че нямам за цел да се заяждам. Но разбира се всички тук са супер несериозни и така и не се организира среща. Сега ще кажат някои-да, ама аз не можех. Добре де, ама защо никой не каза като Маргаритка-аз ще съм на еди кое си барче еди кога си- който иска - да дойде. Ако не единият път, то другият все някой щеше да дойде. Аз затова когато пак има среща няма да дойда не защото няма да мога, а защото не обичам несериозни работи.
Не ми харесва че тук също наистина стават големи спорове-що не се видите всички на живо и да спорите? Сигурна съм че малко ще се осмелят. И пак казвам- тук всеки изказва мнение, а това че други го приемат за спор и палят фитила си е тяхна работа. Аз срещнах в тази тема чудесни хора и се радвам че ги познавам. Който си е сериозен веднага му личи.

# 624
момичета,кога се подават документи за 1 клас бре?

# 625
# 626
  • Русе
 Знаете ли , от известно време следя този случай :
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3537491
направо косите ми настръхват , като си помисля , че и нас ни съветваха да вадим сливици .
Имахме доста проблеми с баткото - ангини , запушени уши , ужас  ....
Да чукна на дърво след като мама остана вкъщи да гледа децата , вместо да ходят всеки ден по ясли и градини нещата се успокоиха , 3-4 години вече не сме имали сериозни проблеми .

ПП И не се засягайте , това не са дразги и разправии както ги характеризираха някои , аз просто искам да провокирам по-задълбочени разсъждения  Wink .

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 15:23 от ramlim

# 627
# 628
  • Русе
момичета,кога се подават документи за 1 клас бре?

В някои училища вече се приемат , съпругата ми мисля че е записала вече нашия дребосък  Wink .

# 629
убихте ме, отивам и аз да записвам

аз мисля в СОУ Възраждане

Общи условия

Активация на акаунт