Панадол или нурофен ?

• 73 734
  • 179
  •   1
Отговори
# 75
  • София
В къщи съм заредена с Панадол, Нурофен, Хексалгин, Ефералган /свещички/. След като дъщеря ми вдигна 40 градуса преди 2 седмици, педиатърката ми разясни подробно за тези лекарства.

Панадола е значително по - слабо от Нурофена. При нужда двете могат да се редуват през 4 часа. Ефералгана се редува само с Нурофен. Хексалгина се дава в краен случай, при много висока температура.

# 76
  • софия
Имаме и двете лекарства.На синът ми определено Панадолът му повече му допада като вкус.

# 77
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
И аз имам и двете вкъщи. Вчера Борко беше в 39,4 Т и изкупих лекарствата в аптеката. После се оказа, че за Нурофен сме малки. Така каза педи. Сега ще давам само Панадол.

# 78
  • София
Supermint
,може и да се изложа,но...не съм чувала нищо за тези ленти.Разкажи повече.Как се слагат ,наистина ли са ефективни...?

Купила съм такива : - един вид заместват постоянното сменяне на мокри кърпи. Доста са изстудяващи, но дъщеря ми за мое учудване ги понася. Лепят се директно върху челото и имат часове охлаждащ ефект.
п.с. обаче са за деца над 1 годинка

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 00:47 от Supermint

# 79
Панадола е значително по - слабо от Нурофена. При нужда двете могат да се редуват през 4 часа. Ефералгана се редува само с Нурофен.

Аз така правя - редувам през 4 часа.
Но това е за деца над 6 месеца  Peace

# 80
Панадола е значително по - слабо от Нурофена. При нужда двете могат да се редуват през 4 часа. Ефералгана се редува само с Нурофен.

Аз така правя - редувам през 4 часа.
Но това е за деца над 6 месеца  Peace

Редуваш Панадол с Нурофен или Нурофен с ефералган  newsm78  Не можах да разбера?
На мен защо ми казаха, че е малък за Нурофен, при положение че има навършени 6м. Не че настоявам да му го давам, но се зачудих  newsm78

# 81
  • София
дали редува нурофена с панадол или ефералган все тая(и двете са парацетамол, просто под различна форма)

# 82
Когато децата бяха по-малки гледах да имаме един сироп с парацетамол и друг с ибупрофен, за да мога да ги редувам при нужда.

# 83
дали редува нурофена с панадол или ефералган все тая(и двете са парацетамол, просто под различна форма)

Да, редувам парацетамолов препарат с ибупрофенов Simple Smile

# 84
...
На мен защо ми казаха, че е малък за Нурофен, при положение че има навършени 6м. Не че настоявам да му го давам, но се зачудих  newsm78

Не знам защо са ти казали, че детето ти е малко за Нурофен, след като на опаковката на сиропа си пише "3+".
А аз съм го давала и на 2,5 месеца с лекарско разрешение и наблюдение, защото пък от свещички Ефералган дъщеря ми получи уртикария.

# 85
Хубаво е да имаш и двете.Когато моята дъщеря вдигна 39 градуса температура,педиатъра ми каза да ги редувам през 4 часа.

# 86
И Борко беше с 39,4 Sad  но така и не го дадох Нурофена, само с Панадол свалихме през 4 часа...дано не ми се налага повече да го ползвам, но той Нурофена не ми се губи ..в смисъл не е отварян и ще си го съхранявам, пък ще се надявам да не му идва ред да го ползвам
Да се похваля и тук - бебо е вече много по-добре Simple Smile следобед сме на контролен преглед, но е видимо здрав и "шета" с паяка Grinning

# 87
И Борко беше с 39,4 Sad  но така и не го дадох Нурофена, само с Панадол свалихме през 4 часа...дано не ми се налага повече да го ползвам, но той Нурофена не ми се губи ..в смисъл не е отварян и ще си го съхранявам, пък ще се надявам да не му идва ред да го ползвам
Да се похваля и тук - бебо е вече много по-добре Simple Smile следобед сме на контролен преглед, но е видимо здрав и "шета" с паяка Grinning

През 4 часа не е ли прекалено често?
Аз  знам, че парацетамол се дава през 6  Peace

# 88
  • София
не, парацетамола(а и аналгина) се дава на 4 часа, макс 4 пъти в денонощието.
нурофена е на 6 часа.

# 89
Повече използвам Нурофен...Но,ако е по-зле положението и има много висока температура-редувам Панадол и Нурофен.

Общи условия

Активация на акаунт