Дядо Коледа къде е? Следващото януарско бебе кое е? - тема 21

• 21 205
  • 756
  •   1
Отговори
# 435
  • ул. "Мечтание"
А самата лична карта мога ли да сменя в София или и за това трябва да пътувам?

В София си я сменяш. Първо отиваш в общината по район, там да ти сменят адресната регистрация. Общо взето е за 10-15 минути работа.  След това с адресната карта и твоя акт за раждане (копие и оригинал) отиваш в паспортна служба, пак мисля, че е по райони. Попитай в общината, те ще ти кажат къде е вашата паспортна служба. И това е общо взето.

Трябва ти човек с апартамен в СФ, който да има нотариален акт

Това в интерес на истината нито в София, нито тук са ми го искали.  Peace

# 436
А самата лична карта мога ли да сменя в София или и за това трябва да пътувам?

В София си я сменяш. Първо отиваш в общината по район, там да ти сменят адресната регистрация. Общо взето е за 10-15 минути работа.  След това с адресната карта и твоя акт за раждане (копие и оригинал) отиваш в паспортна служба, пак мисля, че е по райони. Попитай в общината, те ще ти кажат къде е вашата паспортна служба. И това е общо взето.

Трябва ти човек с апартамен в СФ, който да има нотариален акт

Това в интерес на истината нито в София, нито тук са ми го искали.  Peace

Ами по новия закон го искат и яко се заяждат в момента #2gunfire

Аз преди седмица бях в Красно село общината после и в Красна поляна ... все проблем ми правят.

# 437
  • ул. "Мечтание"
И моите регистрации са правени по новия закон.  Peace
И двата пъти на компютъра им излезе на кого е жилището, само ме попитаха за потвържедине дали е така.

А удостоверението за граждански брак е нужно само след самия брак, когато си сменяш личната карта с новата фамилия и евентуално  новия адрес. Ако вече веднъж е сменяна след брака, не е необходимо. Ако имаш други деца - за тях също се попълва адресна карта за постоянен адрес, като се вписват и данните на майката в нея като попечител. Баща пише децата в адресната карта за настоящ адрес.

# 438

А удостоверението за граждански брак е нужно само след самия брак, когато си сменяш личната карта с новата фамилия и евентуално  новия адрес.

Да! И искат оригинал и копие, така че предварително си го ксерокопирай!  Wink

# 439
Да дам отчет тъкмо се връщам. Бебка е почти 2500кг т.е за 2 седмици сме качили 300 грама. ама при татко роден 2850 в 41 седмица няма как да е много голяма. Главата и била ниско долу гинеколожката каза, че ми трябват само малко контракции и е излязла. Имам зелена светлина и направление за раждане. Аз се надявам да изчакаме до след Коледа, но каквото си реши. Аз съм 69кг което до тук е +14кг.  Embarassed Ханша от 16 см е станал 23 което е достатъчно за нормално раждане. Утре пускам последната кръв и урина. Микробиология чиста и без белтък  урината. Каза да спирам всички лекарства от раз, но аз мисля постепенно да намаля гинепрала. Дне съм в страхотно настроение и се чувствам горда от себе си макар да звчи нескромно, особено когато гинеколожката каза, че не е вярвала, че ще избутам до 38ма седмица. Това от мене  Simple Smile

# 440
  • София
Аз също наскоро сменях лична карта и ми искаха нотариален акт за смяна на адресната регистрация. Иначе системата за смяна на документите работи доста добре - и в общината, и в полицията приключих за около 10 - 15 мин.

# 441
  • ул. "Мечтание"
Миш, чудесни новини!  Hug
Ти с тоя ханш направо разби докторските митове, че не можел да порастне повече от 1-2 сантиметра за цялата бременност.  Joy

# 442
Миш, чудесни новини!  Hug
Ти с тоя ханш направо разби докторските митове, че не можел да порастне повече от 1-2 сантиметра за цялата бременност.  Joy
Благодаря ти миличка  Hug  bouquet Един вид съм пластична расте връща се шоу  Joy

# 443
  • София
Миш, честити хубави новини! Много позитивно звучиш.  Hug

Някой има ли мнение за този бебефон - http://pediachovek.com/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B … %D0%B0%20GIO00016

пазарила съм го уж с една майка от продавалника, ама нещо ми е дала непълен тел.номер, а от сутринта не си е видяла съобщението ми явно, но се надявам, че няма някой да ме изпревари Simple Smile

# 444
  • София

monick  честита Самуела, да ви е жива и здрава!   bouquet

Честит Игнажден!

Елч, честит ти рожденник!  Hug

Ноеми честито изписване  Hug Много да се слушкате и да папкате  Mr. Green

Миш как го измериха този ханш?  newsm78

# 445
 Честито бебче Самуела на мама monick да е жива и здрава и много щастлива   newsm51

Аз от 2 дни едва ходя, много ме боли ниско долу, костите и корема, но само като вървя, някой знае ли на какво може да се дължи това  newsm78 понякога като съм седнала и тръгна да ставам едвам се изправям от болка ниско

# 446
  • ул. "Мечтание"
Аз от 2 дни едва ходя, много ме боли ниско долу, костите и корема, но само като вървя, някой знае ли на какво може да се дължи това  newsm78 понякога като съм седнала и тръгна да ставам едвам се изправям от болка ниско

Бебока се е смъкнал доста ниско долу вече и за това най-вероятно.  Peace

# 447
Мерси Нощни очи   bouquet  ама гледам че корема си ми стои високо и бебчо още е седалищно

# 448
  • ул. "Мечтание"
Може и от разтварянето на таза също да боли така.

# 449
Честити бебчета Адина на Alexa_sugar и Самуела на monick!
Щастливи и здрави момиченца да растат и много да радват семействата си  Hug

Хайде, и талисманчето ни и полазницата ни пророкуваха леки раждания, да не сте посмели да се притеснявате - всичко ще ни е по вода!  baby_neutral и кърмата ще тече като река Wink

Мен вчера пък приятелките ми ме изненадаха с бейби шауър (без мъжете и децата, т.е. мъжете взеха децата и отидоха да ги разхождат, за да можем ние да се наклюкарстваме и опишем и най-"интересните" детайли около ражданията)  Mr. Green Голям майтап и супер приятна изненада, не го очаквах - по традиция бейби шауър се прави за 1-во дете само... а как преядох  Crazy със шоколадова торта!

Онзи ден така ме бяха подпукали и кръст и контракции, че се метнах към колата и овършах един магазин за нещата, дето уж ми трябват в болницата... а като се усетих, че тревогата е фалшива плюх през рамо и отидох на педикюр  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
(тукашните педикюристки масово имат от онези големи кресла с вграден масажор в гърба, та е голям кеф да си пускаш масажи докато ти масажират лопатарите)

Общи условия

Активация на акаунт