ОДЗ 100 гр. София Люлин 10

• 40 279
  • 418
  •   1
Отговори
  • В сънния Люлин, прибулен...
Откривам тази тема след спор, от който ми бе изяснено, че обсъждането на всички въпроси, свързани с това конкретно детско заведение, трябва да намери мястото си в този подфорум.

Цък! СТАРАТА ТЕМА в "Нашите деца" ще бъде заключена.

# 1
Добро решение,
сега можем да си пишем всичко което се случва в градината и всичко което ни вълнува.
Предполагам, че през януари когато тръгнат повечето деца и ще пишат и повече майки Peace

# 2
Вчера надвечер ходих до градината. С директорката говорих. Оказа се, че има приемлив срок за започване на посещение и той е 10-ти януари
На въпросите отнасящи се до това кой ще работи с детето ми, получавах контравъпроси от сорта "Защо се притеснявате" и "какво ви притеснява?" и уверения, че всички учителки са със стаж и опит. В краен случай, ако наистина ми е невъзможно да запозная детето с госпожата му в деня на тръгване, би могло да ги срещна и предварително (другата седмица по обяд), казано след голямо усукване. Не ми се мисли, ако например госпожата не ни хареса... На дребното идеята със сигурност няма да му хареса, но това е друга тема. Правя го за негово добро  Mr. Green
Любима играчка може да се носи в началото. Шише с вода.
Щяло да има нова родителска среща, когато родителите се съберат.

Вече се консултирах с двама бахови терапевти и ми уточниха комбинация от 5 есенции, подходящи за започване на ДГ (не са индивидуално подбрани). Започвало се с тях 5-6 дни поне преди ГоЛеМиЯ дЕн. Ще ги заръчам в понеделник, сега не съм в София и не са при мен като имена, за да споделя.
Аз днес съм в Благоевград, утре съм на изпит (Психология на семейните отношения, и това ако не е ирония  Mr. Green), няма да се учудя, ако по въпроса, каквото и да се падне, почна да пиша за родителско-детски отношения, раздяла, отделяне, роли, разделяне и пр.  Mr. Green
Впрочем, в момента изобщо не агонизирам от това, че с детето сме в два различни града  Mr. Green

И след като вече сме в отчетния, на кого му пука, че съм като луд с картечница?  Mr. Green

Може би пък да помоля да оставят старата тема "горе" за известно време, щото като е заключена и по-активните теми ще я избутат, а с нея и връзката към тази тема?

# 3
До колкото разбирам, тук можем за всичко да си лафим тъй, че споко Peace
Успех на изпита, тъй като си на тази вълна съм сигурна, че ще се справиш.
А малкия ще свикне, освен всичко и ти трябва да си спокойна и уверена иначе те усещат и нашия страх и чувство на вина и е още по-трудно.
И за да сме по темата 100 одз- в понеделник ще има тържество, какво не знам, но са заръчали официално облекло Grinning

# 4
За това тържество е желателно да са налице децата, които вече са започнали да посещават градина, т.е. с направени изследвания са! Ние не сме от тях  Confused

# 5
Да така е,
аз го написах в случай, че се включат нови майки с вече ходещи деца, че сега за сега май само ние ходим, а като имаме предвид факта, че само ние двете пишем съотношението е 1:1 Joy

# 6
Кажете нещо за вашата госпожа...? Всъщност, вече играчки има ли? С какво ги занимават?  newsm78
Освен вас трябва да водят още деца от 2007, аз се запознах на откриването с една мама на момче Дени (за съжаление, неизкушена от форумски страсти) от 2007, 5-6 деца поне от нашия набор не водят ли? Те също трябва да са почнали. Утре или в понеделник ще й се обадя, беше така добра да си разменим телефонни номера Heart Eyes

Иначе за "новата" тема - не се съмнявам, че cskarkata ще ни намери, то за таквоз хвалене и прехвалване почивен ден няма  Mr. Green

Аз за дрехите още съм в чуденка. Имаме набавени неща според препоръките на близка мама за яслена група на друго място. Тя си го пуска нейния с чорапогащник и панталонче (като се има предвид, че пълзят нон стоп по подовете), ама е горещо там, поне на мен ми дойде голям контрастът.

Последна редакция: сб, 18 дек 2010, 22:23 от veihaivei

# 7
И ние мислим от 10 януари да  тръгваме.
Малко ми е притеснено , че моя мъник тъкмо проходи и не е така стъбилен , и не се храни сам...
Има ли и други родени 2009 , който вече са тръгнали на яслата.
А знаете ли в началото по колко време ще ги оставяме докато свикнат?

# 8
Искам да споделя с вас във връзка с последния пост, че тази мама, с която бяхме в Окръжна в родилното и децата ни са на една дата, е лекар. За нея това беше второ раждане, съответно, една година по-късно - второ дете, което започва да посещава детско заведение. Тя ми е казвала, че от първия ден децата й са започнали да посещават яслата целодневно  newsm78 Имало в психиатрията такова понятие "скок в дълбокото" или нещо такова, защото за децата било по-объркващо, че първо ги вземаш, а после не ги вземаш на обяд.

Никого не агитирам, просто подхвърлям гледна точка. В бгмама има подтема със съвети на психолог. Прочетох доста от постовете й и мога да кажа, че звучи сериозна и етична за мен. Бих взела и нейното мнение предвид, без на 100% да го приема от самото начало, само предвид това, че не сме били там, не ни познава, а и е завършила магистратура по клинична и социална, а не детска психология. Peace

Последна редакция: пн, 20 дек 2010, 10:06 от veihaivei

# 9
Аз пуснах Божидара на ясла когато беше на 2 и от първия ден беше целодневно и ни се получи доста добре. Подкрепям подобна практика, но всяка майка познава детето си и може да прецени сама.
Днес е имало тържество, но още не са се прибрали и нямам отзиви.

veihaivei как мина изпита?

# 10
Благодаря, мина фантастично добре. В сряда пак ще ходя в Благоевград  ooooh! Налага се. Празниците отиват по дяволите. Но пък съм много щастлива и удовлетворена - вече имам и тема за дипломна работа, ръководител и основни насоки за структурата, методиката за практическата част и характеристиките на изследваните лица. Дет се казва, мога да я почвам Simple Smile

Аз още не съм му поръчала неговата комбинация от капки на д-р Бах, утре ще ги взема сигурно.
Много помагат. Личен опит - във връзка с явяването ми по изпити - кошмар ми е било години наред. Буквално ми е препъвало развитието. Надявам се и при него да има добър ефект  Praynig Praynig Praynig
Честно казано, явно аз не се справям много добре със съчетаването на задълженията и ангажиментите, много се затруднявам с това дете да напредвам с учебната част. Гледа повече ТВ вкъщи, отколкото е здравословно, та се изкушавам да почнем целодневно направо  Thinking

# 11
  • София
Вчера майка ми е чула да се говори пред нея в магазина, че от дъжда нещо течало в градината Shocked. Информация по въпроса?

# 12
Не съм чула нищо, но хич не съм изненадана, като знам как строят в днешно време Confused

# 13
В предишната ни тема имаше постинг, издържан в този дух. Източникът - нарочно за целта направена регистрация "stroitelna firma"

Ама чак от първия ден да е почнало да тече...
Мъжо като юрист с идея за обществени поръчки и далавери с комисионни смята, че тея неща все пак се правят с мисъл да изкарат една година, докато дойде време за следващите комисионни. Ясно е, че се спестява иначе.

Опитват се да си играят и да ни превърнат в публика. Едни хвалят ръководството, други го очернят. Голяма забава.

# 14
  • София
Някакви жени са коментирали в магазин на 100м. от градината. Не знам от къде им е инфото. Дъщеря ми ще тръгне в началото на януари и питам дали някой от първа ръка може да каже.

Общи условия

Активация на акаунт