Подсъзнанието може всичко 34 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 77 696
  • 714
  •   1
Отговори
# 495

Цитат
Защо да не може човек да надскочи себе си. Как се дефинира кое желание е "разумно" или "рационално"?  Защо човек да може да се развива неограничено в духовен план, а да не може да се развива по този начин във физически? Трябва ли да се примирим с потенциала си?

sv_harmony,   bouquet като съм се разписала днес, може ли да дам свои отговори на въпросите ти към КЛОНКА!

1: Човек може да надскочи себе си, но за да го направи, трябва първо да разбере какво е самият той. Ако той не познава себе си, ако не знае какво всъщност е - няма как да се надскочи; може само да предполага кое за него е възможно и кое - не.

2: Всяко, или почти всяко определение, в това число "разумно" и "рационално", има различно значение и различна символика за различните хора. Аз мога да отговоря кое за мен е разумно желание и кое е рационално и този отговор ще бъде даден днес, след година може да е съвсем различен отговора ми. Това е защото все още съм "по пътя". В което няма нищо лошо или грешно.

3: Физическите човешки възможности са много по-ограничени от духовните.

4: Не, не би трябвало. Но всъщност, колко хора познават наистина потенциала си?

КЛОНКА, съгласна съм с теб за баланса.  Peace Само да допълня: За мен балансът също е променлив сам по себе си. Точно заради баланса.  Wink

Един от най-големите проблеми на хората е да приемат мисълта и знанието, че не са толкова добри, колкото би им се искало. И колкото би им се искало другите да си мислят за тях. Ако това препятствие бъде преодоляно, много от тук застъпените въпроси ще бъдат без значение. А кое точно има значение?

# 496
Дали ни харесва или не, не можем да игнорираме кармата - било то чрез хороскоп, наследственост, обкръжение, възпитание. Според мен ключа е в нейното осъзнаване и научаването на уроците които ни е подготвила (които ние сами сме избрали да минем преди раждането на Земята в този живот). В друг живот задачите и уроците може да са други. Важното според мен е, че начини за преодоляване и развитие има, като разбира се мотивацията и подхода са много важни - дори към кармата и нейното преодоляване.

# 497
Добро утро.
simplyaven , и двата списъка ли гориш  newsm78
Аз пък седя и се чудя с какво бих искала да се разделя, може би с нерешителността ми.
Искам да ви се похваля, снощи получих новина, която чакам от много време, едно писмо, което може да промени изцяло живота ми. Интересно че в хороскопа си бях написала писмото да дойде февруари, а то дойде сега, трябва ли да променям нещо в хороскопа или да се радвам че даже по-рано стават нещата. Освен това ми предстои много голяма крачка, и трябва да имам много сили за да я направя. Така че искам и аз днес да направя списък.

# 498
  • Ст.Загора
А пък аз съм запазила всичките списъци с желания, които съм писала до сега Cry
Само зачерквам в стария ако нещо се е променило и пиша нов.
Е, те мога са кажа, че много съм зачеркнала, но това не е важното в момента. Tired
Та си задавам въпроса дали не съм постъпила направилно като съм го оставила да "отлежават"  Tiredтолкова време. ooooh! ooooh!

# 499
За много години! Бъдете много здрави и благословени!
Само да споделя - виждате ли слънчевото затъмнение? То май съвпадаше с новолунието newsm78
Отивам да ви чета, че имам доста да наваксвам. Hug

# 500
  • най-шареното място
за много години!
да, вижда се. минава пика си.

# 501
  • Costa Rica
При нас е облачно и изобщо не се видя.

# 502
  • София
За много години и от мен!

При нас нищо не се вижда -  просто си е мрачно така или иначе!

# 503
  • най-шареното място
Не знам дали имаме някакъв лимит в потенциала. Мисля си че не всеки може да стане космонавт и собственик на Версай Simple Smile, но пък и на кого му трябват непременно тези неща на 40 примерно /има предвид космонавтството тук/, пък ако си го пожелае на 10  /пак за космоса/ защо да не стане...

Най-голямото ограничение си поставяме ние като не мечтаем и не си позволяваме да го правим или поне аз така си мисля Simple Smile - понеже това са "едни голи мечти"... А понякога така сме залисани в дребните проблемчета на живота, че нямаме и сили да мечтаем, какво остава да имаме големи мечти...

Има и друг много интересен моемнт - как човек колкото повече осъзнава важността на духовното си развитие и "да е жив и здрав и той и бличките му", гледа по по-различен начин на материалните желания. Да, може с яхта и хиликоптер, самолет и дворец да си щастлив, но може и с малка къща нейде в Балкана и три реда домати... Някой смятат, че това е недооценяване на себе си, но аз познавам няколко човека, които не са мечтали за богатство и не са се стремяли към него, а след години макар и не класически богати са доста състоятелни.

ПС затъмнението остави един полумесец в основата на слънцето като поизяден резен диня. Не  беше малко, но ако сте гледали някое от пълните последните години, това си е малко Wink И довечера ще го дадат по телевизията със сигурност Simple Smile

# 504
  • София
Здравейте и ЧНГ! Понеже започва новолунието искам да попитам желанията по Жан Спилър колко на брой може да са. В дадения линк на първа стр. пише следното:

•   НЕ ПИШЕТЕ повече от 10 желания на всеки мощен ден.
•   ЗАПИШЕТЕ повече от 1 желание на всеки мощен ден.
Този брой само за най -мощния период ли се отнася? Благодаря.

# 505
От моя прозорец ясно се вижда затъмнението Simple Smile

Честито новолуние на всички!

# 506
# 507
Браво Вокси Simple Smile Пак удари десятката с информацията Simple Smile  Hug  Peace

# 508
Здравейте и от мен!
Който има желание да види  затъмнението,направих  снимки,във фейсбук могат да се видят.
http://www.facebook.com/album.php?aid=47879&id=1824581147

# 509
Благодаря ти, СИНЬО МЕЧТАНИЕ   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт