Раждане вкъщи 7

• 63 266
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 215

И идея си нямаш до какви неща съм стигнала и след колко страници...  Tired  Не е лошо да се обърнеш към собствениците на форуми да затворят всички медицински теми... Включително и ти се въздържай от медицински съвети...

Не, сериозно - кажи ми как да звучат съветите:

"Ако раждаш сама у дома, няма начин да настъпят никакви проблеми"

"Ако възникнат дребни (защото - повтарям - големи не могат възникнат), обади се на Скайп и ще те оправя"

# 1 216
  • София
Марта ЩЕ записва предава другата седмица.  Peace

# 1 217
  • Куциндрел
stelt77, ако Родилница е организация, тя може да напише критерии.
Не знам дали ние сме идиоти, както ти в момента се правиш на проста.

# 1 218
...В БГ трябва да има критерии, но те да са узаконени от някой, а не просто Родилница да си пишат критерии, защото те нямат законовото право да го правят......

напротив
нека го направят
нека бъдат пионери
приветствам идеята им
нека покажат истинска загриженост за тези жени

нека започнат те промените, щом толкова ги искат
ще застана зад тях, както беше и Протеста за правата на родилките
тогава ще дойдат и законовите промени

интересно какво ги спира в нещо толкова елементарно, но не ги спира в агитацията

# 1 219
  • Куциндрел
Както казах - никой от там няма гащи да застане като лице на някаква кауза.

# 1 220

Юридическа организация ли са? Имат ли законово право да пишат такива критерии? Не съм юрист, съвсем сериозно питах... А че съм си проста ми става ясно, не само от тази тема...  Stop 

# 1 221
не
от веганската тема леко ни следят и споменават с половин уста: "онази тема"  Sick
всички аристократки там са потресени от хаоса, който натвориха и за който обвиняват нас, а не собствената си глупост

# 1 222
  • София
Нещо не разбирам.
Могат да напишат техни си препоръки (и предупреждения), ако не законови. Нали?
Но не, предпочитат да агитират как всеки може да роди вкъщи и няма нищо страшно и опасно в това. За това имат ли право?

# 1 223
Нещо не разбирам.
Могат да напишат техни си препоръки (и предупреждения), ако не законови. Нали?
Но не, предпочитат да агитират как всеки може да роди вкъщи и няма нищо страшно и опасно в това. За това имат ли право?

И аз нещо не разбирам... Аз мога ли да напиша мои си критерии и препоръки за раждане вкъщи? Ще има ли законови последствия, ако го направя? Мисля, че за да нямат критерии, значи имат причина... Ето това се питам...

Не съм чела някъде да агитират, че всеки може да роди вкъщи и няма нищо страшно и опасно - явно не ми достига инфо...

# 1 224
имат, разбира се
нали е демокрация

всеки има права
само че правата вървят със задълженията
които те много удобно избягват

# 1 225
  • Куциндрел

Юридическа организация ли са? Имат ли законово право да пишат такива критерии? Не съм юрист, съвсем сериозно питах... А че съм си проста ми става ясно, не само от тази тема...  Stop 
Всяка организация може да излезе с искания и критерии.
Юредическата организация излиза със своите критерии (предполага се, че това е организация само от юристи).
Законово - всеки може да си предяви исканията пред съответните институции.
А закони се вземат от съответния орган.
Стелт, ти с колко и какви организации си запозната? Или и ти пишеш колкото да не заспиш?!?

# 1 226
  • София
Ами прочети темите назад. Има ли някой, който да е влязал и да се колебае дали ще успее да роди вкъщи - всички се надпреварват да окуражават как ако се информираш, изгледаш N на броя клипчета няма начин да има проблем.

# 1 227
  • Куциндрел
Ами прочети темите назад. Има ли някой, който да е влязал и да се колебае дали ще успее да роди вкъщи - всички се надпреварват да окуражават как ако се информираш, изгледаш N на броя клипчета няма начин да има проблем.
Сега вече ще го правят тайно, поне докаот не отшуми скандала. Няма и така лесно да приемат нови хора в Родилница, поне ще се леко ограничени в "мисията" си.

# 1 228

Всеки има право да предложи такива критерии и да лобира за тяхното приемане като закон, правилник или препоръка.

Всъщност една немалка част от нормативната уредба е на база именно на предложения от браншови, пациентски, родителски или други обединения на хора с общи цели и виждания.

Като пример отново ще дам създаването на фонда за ин-витро, който е резултат и от дейността на Зачатие.

# 1 229
  • София
Ясно - значи това не е правилната тема... Тази тук е за раждането вкъщи по принцип... Обсъждат се и много други проблеми, защо се е стигнало до тях, защо не са решени, кой какво иска или не иска и т.н. Конкретната информационна тема за конкретният случай не знам къде се намира и не мога да помогна на търсещите я...

Напротив, точно тук  е информационната тема. Заглавието е "Раждане вкъщи 7", а не "Успешно раждане вкъщи 7"; тук са разказите на успешно родилите жени, тук са умиленията и поздравленията, тук се дават съвети за домашните раждания, значи тук се обсъждат неуспешните такива.

Тук пишат и активно помагащите по скайп и телефон дами, изживяващи се като акушерки и активистки (вкл. в Родилница), които сега мълчат и се ослушват - не им прави чест. След като обсъждат в подробности всяко успешно раждане, би трябвало да не се срамуват да споделят какво се е случило с Цвета и какво според тях е довело до фаталния край.

Модераторите не заключват единствено тази тема, което ме навява на мисълта, че и те споделят моето виждане. И тъй като ти не си модератор, моля да не определяш дали това е правилната тема за въпросите ми.

Общи условия

Активация на акаунт