Раждане вкъщи 7

• 62 874
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте момичета,

аз отдавна не съм ви чела. Бях писала преди време, че имам желание за домашно раждане.
Живея в Уелс и на първите две консултации( с две различни акушерки), повдигнах темата и въпреки че не ми отказаха си личеше, че не са много ентусиазирани и ме навиваха да посетя болницата и да видя какъв хубав родилен център имат. Аз така и не го направих.
Третата акушерка обаче, която е и последна надявам се го прие много нормално, дори отказа срещата, която имах с гинеколог(много се учуди въобще , че са ми направили такава при положение , че ми е второ раждане и нямам никакви усложнения).
Каза ми по-добре да не си давам парите за басейн за раждане, защото повечето от колегите и нямат квалификации за израждане във вода, т.е бих могла да стоя вътре по време на контракциите, но за самото излизане на бебето трябва да изляза, а същото нещо би могло да стане и ако стоя във ваната. Разкази ми за случай, когата жената е прекарала цялото време във ваната и когато бебето тръгнало да излиза отказала да излезе, за това Маги(акушерката) трябвало да издърпа тапата за да се източи водата. После коментира, че поне бързо изчистили след това Simple Smile
Направи ми впечатление, че докато в Бг няма възможност акушерка или доктор да присъства на домашно раждане, тук ако заподозрат, че умишлено си останал вкъщи да раждаш подлежиш на санкции. Не знам дали точно родилката или по-скоро някой, който е присъствал, но е без квалификация за това.

Аз вече съм по майчинство, надявам се да имам повече време да ви следя.

Поздрави    bouquet

# 46
Честито на родителите на най-новото домашно бебенце, прекрасно е че се е родило на най-уютното за него място у дома и то на такъв голям празник! Hug

Днес във вести видях статистика и лекарите споделят, че все повече жени не искат тяхната помощ и ползват болницата като хотел hahaha Много обнадеждаващо ми се стори, досега не бях чувала такова нещо и много се изкефих.

Ето и коментар по въпроса, както се казва, ако не беше тъжен щеше да е смешен!

# 47
  • ул. "Мечтание"

Мдам, толкова дефецитни са тия гинеколози, за това са най-голямата бройка специалисти!  Joy

# 48
Ауууу, а пък как се дразня, когато наричат информираното решение "нова мода"...   Tired    Да му се не види, интересуваме се от здравето си и взехме да ставаме много модерни в България...  Rolling Eyes

# 49
А това за линейката, коята чакала отпред с "дежурен екип от акушер-гинеколозИ, реаниматор, анестезиолог, неонатолог и акушерка" е толкова нелепо, че не е истина просто. 

# 50
А това за линейката, коята чакала отпред с "дежурен екип от акушер-гинеколозИ, реаниматор, анестезиолог, неонатолог и акушерка" е толкова нелепо, че не е истина просто. 
Това си им е дежурната песен, когато стане дума за домашно раждане, най-интересното е че се намесвали в случай, че таткото ги извикал! Simple Smile

# 51
А-а-а Григорова я знам! Раждах при нея във ваната - ама тя само ме гледаше отпред...

Това е най-смисленото от цялата статия:
Цитат
Затова заради нарастващия брой на крайните привърженички на естественото и самостоятелно раждане акушер-гинеколози ще уведомят здравния министър д-р Стефан Константинов и ще сондират мнение, дали не може да се направи подходяща промяна в Закона за здравето и този за лечебните заведения по такъв начин, че и жените да са доволни, и задълженията на лекарите уточнени при такива случаи. 

# 52
Прекрасна новина!   bouquet
Поздравявам варненските родители за решението и смелостта, още повече, че става въпрос за БГ.

Здравейте момичета,

аз отдавна не съм ви чела. Бях писала преди време, че имам желание за домашно раждане.
Живея в Уелс и на първите две консултации( с две различни акушерки), повдигнах темата и въпреки че не ми отказаха си личеше, че не са много ентусиазирани и ме навиваха да посетя болницата и да видя какъв хубав родилен център имат. Аз така и не го направих.

И понеже съм още в детеродна възраст, макар и малко старичка Simple Smile, ако някога забременея, ще дойда да родя в Уелс.  Crossing Arms

# 53
Добре дошло на новото домашно бебенце!   bouquet

ooooh! ooooh! ooooh!
Което (наред с видяното, откакто сме си тук) ме кара все повече да разбирам защо хората предпочитат просто да раждат вкъщи.

# 54
Направи ми впечатление, че докато в Бг няма възможност акушерка или доктор да присъства на домашно раждане, тук ако заподозрат, че умишлено си останал вкъщи да раждаш подлежиш на санкции. Не знам дали точно родилката или по-скоро някой, който е присъствал, но е без квалификация за това.
Поздрави    bouquet
Какви са тези санкции?Финансови ли са и ако са-сумата постижима ли е?
Ако предпочетеш асистирано домашно раждане избягваш ли санкциите?

# 55
Аз останах с впечатление, че задължително трябва да има някой квалифициран, който да те изражда, за да няма усложнения и да се реагира адекватно като започне процеса. Т.е. не можеш да решиш да раждаш у дома, без предварително да си ангажирал акушер.

# 56
Аз останах с впечатление, че задължително трябва да има някой квалифициран, който да те изражда, за да няма усложнения и да се реагира адекватно като започне процеса. Т.е. не можеш да решиш да раждаш у дома, без предварително да си ангажирал акушер.

Да, точно така е. Проблема е, че могат да решат, че си с висок риск. Рядко приемат примерно първо раждане да е домашно или такова на близнаци. Възможно е също привидно да се съгласят, но когато се обадиш да ти кажат, че нямат достатъчно персонал и трябва да отидеш в болницата.

Има вариант да се наеме независима акушерка(частна, на която вече плащаш) , тези акушерки са с повече опит в домашните раждания. Хубавото е ,че можеш да се опознаеш с тях преди самото раждане, да обсъдиш всичко, което искаш или не и т.н.
Акушерките към касата не са особено ентусиазирани за домашни раждания, предполагам защото нямат чак толкова опит и не се чувстват уверени. Тук в Уелс дом. раждания са около 3% и са най-много за Великобритания. Предполагам, те се чувстват много повече на своя територия, когато си при тях в болницата.

# 57
Предлагам да не се занмаваме с откъслечна информация за системата във Великобритания. Изказните срества често заблуждават... Добре е да се черпи информация от източника - закони, наредби, правилници и пр...

# 58
Защо се дразнят толкова гинеколозите?Пациентът има право на информирано съгласие.Ако в някое друго отделение реши да откаже процедура,никой не го насилва за това.Ако обаче родилка откаже такава,тогава това се превръща в проблем.И откога носят отговорност?Ако се случи проблем,пак родилката е виновна,защото не изпълнявала указанията им.И изобщо кога ще престанат да третират родилките като психично или душевно болни?

# 59
  • ул. "Мечтание"
Защо се дразнят толкова гинеколозите?

Защото (ще) им се разклати богоподобното положение, което имат в момента.

Общи условия

Активация на акаунт