Раждане вкъщи 7

• 62 833
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 810
  • след Околовръстното
Конституция на РБ

Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.

Чл. 38. Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения.

НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА УБИВА ИЛИ ДА ПОДЛАГА НА РИСК ЖИВОТА НА ДРУГО ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО!!!!!

Чл. 28. Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление.

# 811
Чувала ли си за умисъл?

А ти за непредумишлено убийство?

Да не говорим, че умисъл е имало! Жената е планирала и умисляла дълго и предълго да роди неасистирано у дома.

# 812
Конституция на РБ

Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.

Чл. 38. Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения.

Добре де, nenaatoa - айде бъдете конкретни и ми кажете следното: Ако в убежденията на една майка попада и идеята да ражда деца и да ги продава за органи - никой не трябва да я преследва за това или да й пречи ли?. "Да", "не", "не знам" - лесно е да си избереш. Просто ми го кажи, моля те.

Лозунгите от по едно изречение звучат добре понякога, но животът е по-сложен от тях. И който не се събразява с тази сложност, изпада в крайности - които рядко водят до нещо добро.

# 813
Конституция на РБ

НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА УБИВА ИЛИ ДА ПОДЛАГА НА РИСК ЖИВОТА НА ДРУГО ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО!!!!!

Има си съд, има си ред! Или и вие сте с камъните към площада?

# 814

Има си съд, има си ред! Или и вие сте с камъните в към площада?

На първи ред.

# 815

Има си съд, има си ред! Или и вие сте с камъните в към площада?

На първи ред.
ОК! Ще се видим в Ада значи

# 816
  • Куциндрел
Конституция на РБ

Сега намери и законите, където се пише за нанасяне на вреда на друг човек (това включва и новороденото ти дете), умишлено или неумишлено.

# 817
Бащатко....не разбрах снимкато на д-р Григорова която е сложена от теб какво показва....
Може би ти си красавец/красавица....или можеби спасените от теб човешки живота са повече от тези на който е спасила д-р Григорова.
Не се заяждам....просто ума ми трудно разбира такива неща.
И към Людмил имах въпрос....с изказването , че работи за 350 лева а са му искали за раждането 900 лева. ......Защо работиш за 350....само не излизай с отговора, че няма работа.....когато ти дойде сметката за тока обясняваш ли каква заплата взедмаш или си я плащаш....
Просто криворазбраният социализъм свърши....вече на работа не се ходи за да вземаш пари и вече никой не ти е длъжен....и не казвайте, че държавата ви е виновна. Нали и вие сте част то тази държава...

# 818
Ние не искаме да раждаме неасистирано.Просто законът не ни дава друг избор.

Преносване има,когато има медицински показатели за това.Малко деца имат проблеми само,защото са закъсняли след термина си.Аз самата съм се родила 21 дни след термина на майка ми,голямата ми дъщеря 16 дни,а малката 4 дни.Просто всяка от нас има специфичен цикъл и да се изчислява термин спрямо него е неточно.Особено в ерата на ехографа.

Ceca,всички жени,които раждат в болница подписват документ за информирано съгласие,както и документи за евентуално секцио.Явно е че независимо от лекарствата и напредналия родилен процес всяка жена поема правна отговорност,въпреки че психологически не може да се каже,че е адекватна.Това е нещо,което също се опитваме да променим.

# 819
Ние не искаме да раждаме неасистирано.Просто законът не ни дава друг избор.

Как да не ви дава - ако намерите лекар, на който да се доверите у дома (при асистирано раждане), защо на същия лекар не можете да се доверите в болница? Какво му е на този избор?

# 820

Чл. 28. Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление.

Ти твърдиш, че жената е посегнала към живота на детето си?!?

Отдавна преминахте културната граница на разговор...

Чувала ли си за умисъл?
Да не говорим, че умисъл е имало! Жената е планирала и умисляла дълго и предълго да роди неасистирано у дома.

Правиш си свои тълкувания. Умисъл за какво? Както ти умишлено отиваш в болница, за да получиш каквото искаш, така аз мога да избера да си остана вкъщи, също за да получа каквото искаш и на каквото имам право, ама никой не ми го дава.

# 821
Добре де, nenaatoa - айде бъдете конкретни и ми кажете следното: Ако в убежденията на една майка попада и идеята да ражда деца и да ги продава за органи - никой не трябва да я преследва за това или да й пречи ли?. "Да", "не", "не знам" - лесно е да си избереш. Просто ми го кажи, моля те.

Ако някой трябва да я преследва, то това са съответните власти. Това не е моя работа... Аз мога само да уведомя където трябва, а не да тръгна от къща на къща да оплювам и клеветя въпросния човек, като единствено излагам себе си.

# 822
Ако толкова шум вдигахте за починали майки и деца в родилните домове, до сега сигурно щяха да са ги закрили. Никой не е безсмъртен, няма раждане без риск.Може да умреш в родилен дом или извън него. Може би изборът на тази жена е грешен, да. Запитвали ли сте се защо една майка ще рискува живота на детето си и своя собствен? Очевидно каквото е преживяла предния път не я е убедило да се върне там, нито и е подсказало, че детето и ще е в безопасност там. Трябва да се промени какво става в рдоилните домове, преди всичко. Също така трябва да се узакони раждане в домашни условия, в пристсъвие на акушерка. Това е което има нужда да се случи, а не да хвърляте камъни по жената, чиято трагедия вие не преживявате и като жени можеше да се въздържите да ръчкате в раната.

# 823
Бащатко....не разбрах снимкато на д-р Григорова която е сложена от теб какво показва....
Може би ти си красавец/красавица....или можеби спасените от теб човешки живота са повече от тези на който е спасила д-р Григорова.
Че съм красавец съм си красавец,... ама това е друга тема.
Просто поставих снимката да сме наясно коя е Григорова. Да сме наясно, кой иска закони, пък не ги спазва. Изнася информация в пресата /не в полицията или прокуратурата/ за здравословното състояние на човек, без негово съгласие. Прави си Пиар на гърба на трагедия... под снимката си го пише...
Редно ли е? Ако аз пусна в нета вашите лични неща?

# 824
Умишлено не е дала шанс за живот на бебето си.

Колко бебета са живи, оцелели, благодарение на болнични екипи? Колко деца са проплакали след аспирация?

Общи условия

Активация на акаунт