Раждане вкъщи 7

• 63 388
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 180
  • ул. "Мечтание"
Алексче, много добре те разбирам и аз от там съм минала от където и ти!  Hug Не си слагай чуждата вина. Всеки сам си носи кръста, както съм казвала не веднъж и всеки сам трябва да живее с изборите си. Такъв е живота за добро или лошо.

...Сякаш лекарят може да роди вместо тях.

Всъщност точно така се получава все още и повечето жени са ОК с това (май много хора имат проблем с поемането на отговорност). Родилката в повечето случаи буквално и преносно е обект на раждането, а не главно действащо лице (не само по време на секцио, но и по време на вагинално раждане).

Но не виждам смисъл да ожалвам когото и да било, ако той е в мир със себе си и с изборите, които прави, пък било то и да бъде обект и да се освобождава от отговорността. Всеки си е в правото.  Wink

# 181
Прави сте, разбира се,  Hug не че си го слагам толкова на сърце - ясно ми е отдавна, че е почти невъзможно да промениш другите. Който е предразположен да търси, той рано или късно намира път.

Понякога ми идва малко в повече целият този страх, който съпътства бременността и раждането, нямам предвид само във форума, а и това, което чувам около себе си - "страх ме е от прегледа", "страх ме е какво ще ми каже лекарят", "страх ме е, че ми се гади", "страх ме е, че не ми се гади", "страх ме е да си направя изследванията", обаче ме е страх и да не ги направя... и т.н.
От време на време се чудя дали аз не съм лудата, която подценява нещата? Така или иначе не бих могла да предотвратя или дори да знам за всичко, което евентуално би могло да се обърка, а ако се притеснявам по 24 часа в денонощието, това ще намали ли вероятността нещо да се случи?

Майка ми е родила на 37, по времето, когато още не е имало ехографи (преди 26 години) и когато и обяснявам какво е БХС и фетална морфология, клати глава в недоумение и ми казва да не се занимавам с глупости.
Тогава секциото не е струвало 2000 лв. и съответно никой не и е казал, че заради възрастта си няма да роди нормално. Вярно, раждането е протекло с доста намеса от страна на лекарите и почти се е стигнало до спешно секцио, но все пак...

Моят гинеколог ме убеждаваше колко е важно да си направя БХС, защото "на последния конгрес на акушер-гинеколозите" казали така... Не успя да ме убеди, де.

Надявам се да се поддавам на страха и занапред.

# 182
  • ул. "Мечтание"
Не си ти лудата.  Wink

# 183
  • Варна
Алексче, има смисъл да правиш някои изследвания, само ако си убедена, че ще направиш аборт, ако нещо не е наред. Иначе просто си носиш детето до термин и каквото е дошло - такова.

Страхът е и начин да привлечеш внимание към себе си. Някои момичета просто искат да усещат подкрепа и внимание докато са бременни и вероятно най-лесно си го получават, като кажат, че ги е страх от нещо.

А 37 години не е толкова голяма възраст.  Simple Smile До човек си е, не до възраст. Някои момичета и на 20 години си имат проблеми, други и на 40 "раждат като котки".

# 184
Алексче, има смисъл да правиш някои изследвания, само ако си убедена, че ще направиш аборт, ако нещо не е наред. Иначе просто си носиш детето до термин и каквото е дошло - такова.

Страхът е и начин да привлечеш внимание към себе си. Някои момичета просто искат да усещат подкрепа и внимание докато са бременни и вероятно най-лесно си го получават, като кажат, че ги е страх от нещо.

А 37 години не е толкова голяма възраст.  Simple Smile До човек си е, не до възраст. Някои момичета и на 20 години си имат проблеми, други и на 40 "раждат като котки".

Много, много хубаво казано.

Родих на Запад на 35 години и никой нито веднъж не ми спомена, че съм "престаряла". Просто една нормална възраст за раждане. За сметка на това българските роднини и познати компенсираха  Mr. Green

# 185
И отново малко (всъщност МНОГО!!!) за подготовката, тук:
http://www.facebook.com/?ref=home#!/event.php?eid=149846241739359
 Hug

Искам да благодаря много на Meg! и останалите организатори на семинара с Клер Лопринци - за нас със съпруга ми беше изключително полезно, приятно и вдъхновяващо. Вярата на Клер в женската сила е наистина невероятна!

# 186
Днес случайно ми хрумна да напиша "раждане" в Google и какво мислите се появи на първо място? Не сайта на някоя ултрамодерна частна АГ клиника или известен доктор-акушер, а невзрачния ми сайт за домашно раждане. Мда, това показва, че интереса към темата е голям и е направо срам да го посрещаме с такъв сайт.

В тази връзка имам две молби:
1. някой има ли време и знания да се занимае с него: да го оформи по-добре, да го разшири и т.н. Просто нямам време за това.
2. Събирам списък със "101 причини да родим у дома", подобно на "101 причини да приложите ЕБХ". Моля изпращайте всякакви идеи на admin@BezPeleni.info или на лични. Ще ги сложа на сайта.

# 187
Това за коликите е вярно - Самуил (който се роди у дома) също нямаше колики.

# 188

Единият се роди в болница, другия у дома. И двамата нямаха колики. Въпроса с коликите е комплексен.

# 189

Единият се роди в болница, другия у дома. И двамата нямаха колики. Въпроса с коликите е комплексен.

Има и връзка между практикуването на ЕБХ и липсата на колики, може и от това да е.

# 190
Има и връзка между практикуването на ЕБХ и липсата на колики, може и от това да е.

Има връзка и с поставянето или не на ваксини... та въпросът е още по-комплексен. Wink

# 191

Има връзка и с поставянето или не на ваксини... та въпросът е още по-комплексен. Wink

Сигурно има връзка с всичко изброено, но моето дете не е имало и за ден колики, а пък нито сме практикували ЕБХ, нито е роден у дома, а за съжаление и за ваксините късно се усетих, та и тях си ги получи. А, да, не е и кърмен.

# 192
Людмил, много се радвам, че си постигнал такава оптимизация за твоя сайт!! Simple Smile
За инфото за раждане, в момента събираме и трупаме, и вече има не малко в блога на Родилница.

Алексче, благодаря Simple Smile Ще има още подобни семинари по-късно през годината Simple Smile

# 193

1. някой има ли време и знания да се занимае с него: да го оформи по-добре, да го разшири и т.н. Просто нямам време за това.

Людмиле, дето има една приказка-'ако нещо не е счупено не го поправяй' Simple Smile Ако сайта излиза на първо  място в гугъл, то всякакво по-нататъшно барничкане може само да го свали надолу в списъка. Иначе има не много сложни варианти за подреждане на сайта и нов лейаут, но защо е нужно? Това ще е свързано с нов урл и т.н., което не е добре за ранкинга му. Сайтът е ясен и макар вида му да не е като на сайта на кока кола то съдържанието му е очевидно номер 1 за гугъл. Peace Hug

# 194

Людмиле, дето има една приказка-'ако нещо не е счупено не го поправяй' Simple Smile Ако сайта излиза на първо  място в гугъл, то всякакво по-нататъшно барничкане може само да го свали надолу в списъка. Иначе има не много сложни варианти за подреждане на сайта и нов лейаут, но защо е нужно? Това ще е свързано с нов урл и т.н., което не е добре за ранкинга му. Сайтът е ясен и макар вида му да не е като на сайта на кока кола то съдържанието му е очевидно номер 1 за гугъл. Peace Hug
Aми чудесно, оставям го така. Ама дайте поне списъка "101 причини да родим у дома" да съставим.

Приготвил съм на всички бъдещи родилки голяма изненада, но ще я запазя в тайна, докато всичко е готово, в момента го превеждам.

Общи условия

Активация на акаунт