Раждане вкъщи 7

• 62 713
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 315
Още едно българско домашно бебенце от днес!! Simple Smile Момиченце Simple Smile  Hug
Да е жива и здрава на мама и татко!!!

За статистиката: 8 от началото на годината; като март и април дават основание да очакваме стабилна тенденция от 3 домашни бебета на месец Simple Smile Като нищо ще се потвърди очакването ми до края на годината тенденцията да е всяка седмица по едно домашно бебе в БГ Simple Smile

# 316
Браво!   Hug   

От кой край на България е, ще кажеш ли - за статистиката...  Laughing

# 317
Ами София... Simple Smile То нали се оказа, че тук живеят половината българи в страната след последното преброяване... Някак си полага се и повече бебета да има Simple Smile

# 318
Ами София... Simple Smile То нали се оказа, че тук живеят половината българи в страната след последното преброяване... Някак си полага се и повече бебета да има Simple Smile
Освен това сме облагодетелствани и с едни от най-всеотдайните лекари (болници) в страната. Wink

# 319
Още едно българско домашно бебенце от днес!! Simple Smile Момиченце Simple Smile  Hug
Да е жива и здрава на мама и татко!!!

За статистиката: 8 от началото на годината; като март и април дават основание да очакваме стабилна тенденция от 3 домашни бебета на месец Simple Smile Като нищо ще се потвърди очакването ми до края на годината тенденцията да е всяка седмица по едно домашно бебе в БГ Simple Smile
Радвам се за всички ви!
Дайте моля разказите, да ги сложа при http://homebirth.beinsa.info
Сайта в момента е номер 1 на google, има над 200 посещения на ден от хора, които търсят материали за раждане.

Последна редакция: сб, 30 апр 2011, 00:28 от Людмил

# 320
Здравейте!
Искам само да вмъкна нещо, което ми направи впечатление. Ей сега гледам предаването Здраве по Канал 1 и майка показва снимка на бебето направена след раждането (болнично). То е зачервено, сбръчкано от плач. И се сещам, че на всичките такива снимки от болнично раждане, които съм виждал, бебетата са винаги плачещи. Някак си станало за нас нормална картинка, новороденото да е такова.

И после се сетих колко спокоен беше нашият - минути след раждането у дома той се прозя най-спокойно и блаженно заспа.

И при вас ли беше така?
Da.  Peace Sled cezarovoto samo se oglejdashe i bewe spokojna dosta. Sorry za latinicta,preinstalirah Windows.

# 321
И упоените бебета само се оглеждат и не плачат - епудириалните и спиналните упойки са бързи, и да, достигат и до бебето! Доказано е вече.

Людмил, ще питам дали има желаещи да ти пратят разказите за този сайт. Посещаемостта е значима, а разказите са малко - вече са над 30 домашно родените - има какви ли не сучаи - и от всеки може да се научи по нещо. И сега има много разкази, но хората си ги пазят, преди да станат годни за масово ползване, трябва да се извади от тях цялата лицна инфо, имена и пр...

# 322
Людмил, моето е домашно, но с акушерка.
Тук http://www.rodilnitza.com/blog/birth-stories/homebirth/rajdaneto … in-domashen-vbac/ съм го публикувала.
Ако смяташ че е ок и би било полезно на някого, можеш и на твоят сайт да го качиш.

# 323
Людмил, моето е домашно, но с акушерка.
Тук http://www.rodilnitza.com/blog/birth-stories/homebirth/rajdaneto … in-domashen-vbac/ съм го публикувала.
Ако смяташ че е ок и би било полезно на някого, можеш и на твоят сайт да го качиш.
чудесна история! Имате ли снимки с бебето, да ги сложа на сайта? Като чета си мисля в болницата колко малко зачитат ролята на бебето при раждането. Че то, а не докторите и апаратурата, води раждането.

# 324
И упоените бебета само се оглеждат и не плачат - епудириалните и спиналните упойки са бързи, и да, достигат и до бебето! Доказано е вече.
Не беше замаяно,а с ококорени очички гледаше всичко наоколо  и не плачеше,а само се оглеждаше и разучаваше . Simple Smile
А за домашното раждане само искам д вметна,че тук на преглед в Англия акушерката дойде на преглед в 12 г.с. и направо ми каза,да си избера "Nesting place"-където да си обособя ъгъла за домашното раждане. Тук по дефолт ,заради липса на места в болниците ,препоръчват и за първо дете (като при мен ) д а се роди у дома с акушерка . Не ми се понрави идеята, но само споделям,че по света е толкова разпространено дори и сега в т.н. медицинска ера .

# 325
Не беше замаяно,а с ококорени очички гледаше всичко наоколо  и не плачеше,а само се оглеждаше и разучаваше . Simple Smile
А за домашното раждане само искам д вметна,че тук на преглед в Англия акушерката дойде на преглед в 12 г.с. и направо ми каза,да си избера "Nesting place"-където да си обособя ъгъла за домашното раждане. Тук по дефолт ,заради липса на места в болниците ,препоръчват и за първо дете (като при мен ) д а се роди у дома с акушерка . Не ми се понрави идеята, но само споделям,че по света е толкова разпространено дори и сега в т.н. медицинска ера .
Ех,как ще е хубаво и Бъкингамския дворец да бъде кръстен с едно дворцово раждане,а не като нашата княгиня Калина,дето я резнаха набързо в Правителствена болница. Thinking

# 326
Някой може ли да ме посъветва откъде мога да започна с подготовката за домашно раждане. Повечето литература не е на БГ  ooooh!
Запознах се със сайта на Людмил, дори имахме удоволствието да се запознаем лично с него. Аз имам още много допълнителни въпроси   newsm78
Имам три кошмарни раждания в болница - СТИГА ТОЛКОВА ТОРМОЗ!
Моля тези от вас които имат опит  Praynig Споделете...  Как се подготвихте?

# 327
В този блог повечето информация е на български и се обновява постоянно:
http://www.rodilnitza.com/blog/ и страницата във ФБ, където също често се постват нови неща:
http://www.facebook.com/pages/%D0%A0%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0% … 0/136421849705292

Въпросите може направо тук да постнеш. Във Варна и в София има групи за подкрепа и информация за дом. раждане, но ако тези градове са ти далеч, ще трябва онлайн да се подготвиш.

Повечето от нас тук спе ползвали предимно чуждоезична литература, но както казах и по-горе, вече много от важните теми са преведени и достъпни на български.

# 328
Meg! благодаря ти. Как мога да се свържа с тези групи? По-удобно ми е да пътувам до София.

# 329
  • ул. "Мечтание"
Meg! благодаря ти. Как мога да се свържа с тези групи? По-удобно ми е да пътувам до София.

Пиши на Меги ЛС. Peace

Общи условия

Активация на акаунт