Раждане вкъщи 7

• 62 832
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 780
Статистиката е ясна. Прочетох тази тема от началото. За тази година това е 8мо домашно раждане. Една от агитаторките тук след като 2 часа е раждала е отишла в болница. Едното е в чужбина асистирано

# 781
  • София
Статистиката е ясна. Прочетох тази тема от началото. За тази година това е 8мо домашно раждане. Една от агитаторките тук след като 2 часа е раждала е отишла в болница. Едното е в чужбина асистирано

Подозирам, че са повече.

# 782
  • Под кленовите дървета
И аз мисля, че са доста повече. В главата ми се върти едно 30 раждания, но не помня къде го прочетох.

# 783
Аз пък мисля, че не това, че раждането е неасистирано е бил проблема, а това, че при известен проблем ( преносване) се отказва интервенция. Ако някой иска да си ражда на полето - нека си го прави, ако има индикации, че всичко е наред. Ама ти да имаш проблем, да го знаеш и съвсем умишлено да не направиш нищо - това е, което ме вбесява. Дори и да беше асистирано това раждане, едва ли това му е бил проблема на бебчето, че е нямало кой да го хване да не падне ( щото извинете, ама при повечето раждания това е работата на акушерката или лекаря).
Повечето раждания нямат нужда от асистиране, но така и никой не ми отговори на въпроса от какъв зор при известен проблем, се отказва стимулирано раждане? Това е което е налудничавото тук, а не е толкова просто, че една жена искала да роди в къщи, както го изкарват защитниците и тук. Аз лично не виждам огромоен проблем в неасистираното раждане, но определено виждам проблем да откажеш да си рискуваш бебето.

Боби

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 10:11 от bgbobbie

# 784
На кой площад да застана да ме утрепете с камъни?

В Интернет има мноооого информация за опасностите по време на раждане/тютюн, алкохол, каране на колело без каска и др./. Докторите по време на предварителните прегледи ви ги казват не веднъж. Защо трябва някой друг с други интереси да ви преповтаря? В Родилница също е говорено, както и тук. Това, че вие не желаете или не можете да ги четете....

Амда, освен всички, които са писали положителни неща за домашното раждане да се наредим на площада... а тези където пък са се снимали докато раждат... лелеее...
И всички живи баби и пра баби в затвора!

в 21-век живеете, информирайте се!
Седнали акъл да дават.

# 785
jasmin_veni, не знам дали си даваш сметка, че нямаш взимане-даване с конкретна организация. Подобни въпроси могат да се задават, ако насреща си имаш някаква институция, организация или сдружение с нестопанска цел, в която има структура, йерархия, създадени норми, изисквания и отговорности и т.н.. Такава няма създадена, не разбра ли?

Става въпрос за група от хора по интереси и дори не е ясно колко са точно и около кои идеи се обединяват, защото по-важна е посоката. Никой никого не задължава, не агитира, не съди и не упреква, затова че е различен по свой си начин. Просто се обменят личния опит, стремежите, идеите, духовните ценности и индивидуалните разбирания. Хората, които споделят с други единомислещи собствените си възгледи за живота, вкл. раждането и отглеждането на деца, са отделни личности, обединени единствено от общи интереси, с цел да се подкрепят и да си помагат. Стремежите на едни може да са вдъхновяващи за други, но разбира се не всички са общи и не се споделят от всеки. Както вече се написа назад, въпреки желанието си за най-прекрасното раждане, някои не се решават да поемат риска да го направят извън болница, което не ги прави по-различни от останалите, защото има припокриване на общи позиции и интереси, а посоката е една и съща..

Това го пиша към всички, защото виждам, че така и не стана ясно, вече над 50 страници, че единственото, което обединява пишещите и четящите в тази тема, е посоката на личните  духовни, емоционални и умствено-интелектуални търсения. Аз съм повече от четящите, но не мога да не се възмутя от липсата на каквото и да било разбиране и уважение към чуждото мнение, както и личен избор, от страна на някои новодошли потребители. Ужасно е неприятно, че те дори не се свенят да изразят злобата и агресията си към пострадалата жена и го правят по изключително унизителен и грозен начин  Confused За съжаление това само доказва липсата на каквото и да било милосърдие, а дори и на толерантност, към друго човешко същество.

# 786
Става въпрос за група от хора по интереси и дори не е ясно колко са точно и около кои идеи се обединяват...

Които, за да постигнат целта си, с готовност и жертви предлагат да дадат, за да докажат правотата си.

Признавам, към тази жена, никакво милосърдие не изпитвам. Нито състрадателност. Ама не изпитвам такива чувства и към никой друг убиец.

Пак да попитам, КОЛКО бебета трябва да умрат при домашно неасистирано раждане, та да спрете да играете и да навивате хората да играят на руска рулетка?

# 787
Наистина как ли би се чувствала тази жена да чуе/прочете, че е процент лош късмет, щото и се е случило това, а не примерно катастрофа...На чужд гръб и сто тояги са малко...така ми звучи това:

В Интернет има мноооого информация за опасностите по време на раждане/тютюн, алкохол, каране на колело без каска и др./.

# 788
multimodal  , много добре звучиш, ама моля ти се я махни тази пропагада против ваксините дето си я лепнала. Като не искаш да си ваксинраш детето, не означава, че си компетентна да пропагандираш същото и за другите.  

# 789
  • Под кленовите дървета
Добре, нямате организация, която да поеме отговорност. Поне не юридическа.
Тогава как точно искате промяна в закона? На общо основание, че група хора искат дом,раждане.?

Казваш - не сте организация. Но да ти кажа, когато се създаде форум, прокламиращ определени идеи и когато този сайт-форум има последователи, то той носи отговорност за действията на своите потребители, защото той е платформа за информация, която може и да навреди, нали така? Така, както една медия би носила отговорност, ако пропагандира определени идеи, застрашаващи живота и здравето на хората, не даваща пълна информация, така и един форум носи същата отговорност.
Тези, които пропагандират опередели идеи макар и без организация, трябва да могат да носят отговорност като личности.
Нали се сещате, че ако прокуратурата е сезирана за случая всеки, подстреккавал майката да остане у дома, а да не иде в болница, когато вече е станало ясно, че има риск, може би носи и наказателна отговорност. И да триете и да не триете постове - те остават. Въпрос на желание е някой да възстанови постовете.

# 790
Челюсти: Рисковете от раждането у дома / 11.05.2011
http://darikradio.bg/uploads/audio/201105/path_2079.mp3

# 791
multimodal  , много добре звучиш, ама моля ти се я махни тази пропагада против ваксините дето си я лепнала. Като не искаш да си ваксинраш детето, не означава, че си компетентна да пропагандираш същото и за другите.  

На кое викаш пропаганда, на правото на всеки да избира най-доброто за себе си и за собствените си деца ли? Или и тук права няма - всички под строй да се ваксинират, да раждат, да работят, да се хранят.., да мислят.. и.. дори да дишат..  ooooh!

# 792
Добре, нямате организация, която да поеме отговорност. Поне не юридическа.
Тогава как точно искате промяна в закона? На общо основание, че група хора искат дом,раждане.?

Ти чувала ли си термините гражданско общество и гражданска позиция?

# 793
  • Куциндрел
Мисля, че родилката не носи отговорност за действията си, защото в момента на раждането и след това, тя не мисли трезво. (май има такова положение в закона, юристите да ме опровергаят ако трябва).
Носи и още как. Тя е планирала неасистирано раждане вкъщи месеци наред. Не може с лека ръка да пренебрегнеш такъв риск. Дано гинеколозите успеят да направят промени в НК.
Мисля, че по закон, една раждаща жена и родила скоро, не носи отговорност, защото не се знае колко психически лабилна е била. Тя даже може да убие бебето веднага след раждането и да не носи отговорност. За това има хора около нея, за да предотрватят разни негативни варианти.
За планирано, неасистирано раждане, т.е. жената го е мислила преди да започне самото раждане, не знам как стоят нещата. Може и да няма такова положение в закона. Но ако не родилката, то обкръжаващите я носят отговорност. Приемрно - мъжа присъствал на раждането, той би трябвало да е психически добре (ако няма заболяване) и да вземе решение, за да предпази родилката и бебето.

# 794
Стига с тези глупости за билките.Първи май отдавна мина и по обикновените дрогерии има точно толкова билки,колкото и преди това.
Колкото до естествения подбор,след като било редно да се ражда като животни,дай да се разплождаме и като тях-крайно време е.Жената няма какво да се задоволява само с един мъжки екземпляр,трябва да получи най-доброто от природата.
Домашното раждане е скъпо нещо и парите ще се вземат от данакоплатците.Даже ако трябва и сами да си го плащат желаещите-да не се стискат за 800 лв.,щото цената на погребението може да я задмине.А мъката няма цена.
И Людмил като толкова много знаеш би ли обяснил що след раждането на жена ти отиде в болницата и позволи да постявят ваксина на детето ти?Това ли е била цената на спокойствието?

Общи условия

Активация на акаунт