Раждане вкъщи 7

• 62 868
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 765
а сега малко лично мотношение към самата тема

както казах, следя я от самото начало, защото ми хареса идеята да има информация за родилния процес и какво зависи от нас самите като майки

винаги съм била скептична към това домашно раждане, но никога не съм си позволила да вляза в темата и да го обявя, именно защото смятам, че въпреки изписаните глупости относно енергии и т..н има и много полезна информация

НО:
1. стараех се да не обръщам внимание на факта, че повечето естественички са активни и във веганската тема
а сега, като се замисля, онази тема е също толкова опасна като тази
именно защото дават примери как си хранят децата (колко е вярно не знаем) и е отново само въпрос на време и нячие дете да си замине, защото майка му искала да е зелена и следвала съветите в онази тема, които не е ясно до колко са добри и наистина полезни, защото в западната преса непрекъснато има случаи на починали вегански деца, кърмачета или не

2. само преди месец Мег ме разочарова силно с мнението си в стил: "ако умре детето в майката, то самата майка е виновна по някакъв начин за това"
в момента нямам време да го търся
но ще се опитам да го намеря и постна

именно тогава започна да ми просветва, че май има нещо гнило тук

ивонска, следя реакциите им и съм силно разочарована, че по такъв начин опорочиха една добра в зародиш идея

# 766
Като толкова ви се отдават градивните плюнки. Направете си тема и плюете - взаимно, градивно. Теми като: " Рискове при домашно раждане", За и против домашното раждане" е имало не една и две /вижте архива/. Писано е куп неща, куп обиди и куп градивни неща. Но никой не е отишал в тема за секцио да я оспами. Както и ако ме вълнува вашето прекрасно болнично раждане, знам къде да го прочета. Нещата се повтарят и повтарят...
Никой не ви е спирал да си пишете, не ви спира. Дано и не ви спират и за напред.
Бъдете информирани, все пак сме в ерата на информацията! И си купете нови пердета.
Успех!

# 767
току що го написах
именно ти с обиди и агресия в постовете си досъсипваш всичко

явно така е по-добре, поне докато по-достойни хора се заемат с тази идея

# 768
Като толкова ви се отдават градивните плюнки. Направете си тема и плюете - взаимно, градивно.

няма къде другаде да се пише ...родилница си затвори и направо изтри форума , защо така !? гузност ли има ? ...
дано всичко скрито там бъде изкарано от правоимащите , тия съветнички и ''разбирачки'' да бъдат попитани как се чувстват , осъзнали ли са огромната си глупост , гризе ли ги съвестта и наистина ли си мислят , че с четене тук-там и гледане на клипове стават достатъчно компетентни , за да заместят години учене и професионална практика ...

# 769
следя реакциите им и съм силно разочарована
И аз!
Медийно преекспониране и използването на една трагедия за личен Пиар!
Не зачитане правата на човека. Не зачитане данните на пациента.
И най-важното!
Детето още не е погребано, а те плюят по майката в най-тежкия и ден в живота.

о да... ще спасите света. Распнете ме!

# 770
  • София
...Като толкова ви се отдават градивните плюнки. Направете си тема и плюете - взаимно, градивно. ...

Кое е клюка? Аз лично пиша тук за да предизвикам размисъл у онези, които още имат време да спасят бебетата си! И ти не можеш да промениш фактите: управлявате един нестабилен кораб, който сте готови да напуснете мигновено щом дойде опасността, както и да обвините за потъването дори онези, които са далече от него!

Клюка ли е мъртвото бебе? И защо трябваше да умре? Защото майката е решила да играе руската рулетка на група жени, лекуващи съвестта си с вселенските причинноследствени връзка!

....2. само преди месец Мег ме разочарова силно с мнението си в стил: "ако умре детето в майката, то самата майка е виновна по някакъв начин за това"
....

Донякъде е права. Майката е направила грешния избор, не някой друг. Всички носим отговорност за децата си и за това доколко да вярваме на този и онзи!

# 771
  • София

[/color]

За който ден тя сама си е виновна, както и тези, като теб, които са я окуражавали да вземе това безумно решение.

# 772
  • София

[/color]

За който ден тя сама си е виновна, както и тези, като теб, които са я окуражавали да вземе това безумно решение.

Много ми е интересно, спят ли спокойно виртуалните дули сега...  Thinking

# 773
  • София

[/color]

Много ми е интересно, спят ли спокойно виртуалните дули сега...  Thinking

Зависи. Според мен, ако бяха спокойно, нямаше така трескаво да си заличават съветчетата в Родилница.

# 774
Много е лесно да плюеш другия, особено инакомислещия!!!

Изчакайте поне резултатите от аутопсията, де!!! Знаете само клюкарски факти от медиите. Никой няма право да обвинява, при положение, че лично не е присъствал и лично не е видял точно  какво се е случило.

# 775
Скъпи,момичета/жени.
Ние всички сме майки и няма как да останем безпристрастни при болката на друга майка.Все пак трябва да признаете,че всички ние сме различни и всяка от нас носи собствените си страхове и болезнени преживявания,както за раждането,така и за отглеждането на децата си,от които единствено ние самите можем да се освободим.
Нашата тема е направена,за да помага на жени,които биха желали да родят вкъщи,защото такива жени има,а законът не позволява да им бъде дадена легална медицинска помощ.
Знаете ли колко по-голяма нужда има от тема за жени,които биха искали да родят в болница?Те също имат нужда от кураж,подкрепа,опит и разбиране от майки,премиали по този път.
Сигурна съм,че единственото ви желание е да помагате и да давате великата си майчина мъдрост и любов там,където се нуждаят от нея.Нашата цел е същата.Нека работим заедно,за да направим раждането един прекрасен и достоен процес за нашите сестри,дъщери и близки.
Това,което постигате тук е просто да създавате "излишна" реклама на домашните раждания.Макар да не ви се вярва,има много жени,с много различен опит,схващания,дори "кореспонденция” с природата,които сега разбират за родилница и за това,че има вече домашни раждания в България и има към кого да се обърнат.Благодарение на вас.Не всички от тези жени са подходящи за домашни раждания.Не го правете мода.
Дайте любовта си,силата си,огъня си,там,където има нужда от тях.А ние ще бъдем с вас ако можем да бъдем полезни с нещо.
Нека бъдем приятелки.
Благодаря ви.

# 776
  • Под кленовите дървета
Димитриана твоя пост е единствения нормален в тази тема, който е разумен и обяснява какво се желае.

Но мило момиче, ние не сме против дом. раждане, а против неасистираното такова. Когато попитах кои сте вие, като организация никой не ми отговори. Попитах, защото не е сериозно да казваш "ние се борим". Ама кои сте вие, имена, лица, телефони за контакт, сдружение имате ли? Всичко извън регламентираното от закона за мен си остава пропаганда. Защо ли? Защото никой никъде не е написал за рисковете от дом. раждане. А защо никъде не пише, че в белите страни, ако преносиш и лекарят ти прецени, че трябва да раждаш, никой не те чака 20 дни? Защото тук пак е взет един криворазбран модел.
Трябва все някъде да се опишат рисковете и всички тези, които са държали виртуално ръката на майката, а не са й казали да отива в болница са виновни за загубата на нейното дете.
Защо не направиха обратното - първо да регламентират законовия просец, после да пропагандират?

Много въпроси останаха неизяснени и ще си позволя да ги цитирам от другия форум, тъй като много  по-умна жена от мен ги зададе:

"1. В какъв процент от случаите на пожелали домашно асистирано раждане лекарите отказват това - то е ясно, че не всеки, който иска ще може?
2. В какъв процент от случаите на асистрано домашно раждане се налага транспортиране до здравно заведение?
3. Колко струва тази екстра? нещо много важно
4. Кой плаща тази екстра? нещо още по-важно
5. Обществото на този етап би ли приело за нормално да се разходва обществен ресурс за покриване на разходите по тази екстра?
6. Колко българки, от желаещите това по форумите ще платят за това от собствения си бюджет?
7. Колко българки, от желаещите това по форумите ще приемат съветът на лекаря, когато прецени, че случаят й не позволява раждане у дома? Или ще действат отново на своя глава."

И ако някой отговаря, нека не отговаря с частен случай, а със статистика. Защото много статистика вадите за болниците, а за дом. раждане?

# 777
  • Куциндрел
Мисля, че родилката не носи отговорност за действията си, защото в момента на раждането и след това, тя не мисли трезво. (май има такова положение в закона, юристите да ме опровергаят ако трябва).
Ако защитниците тук искат да променят закона, то е добре да започнат стъпа по стъпка, последната ще е раждане у дома. Сега това си е чиста проба екстремизъм. Нормално е да се прокара закон срещу това.
Още нещо ми стана интересно. Людмил спряга новия световен ред. Чудя се как той си представя едно общество, в което няма нов световен ред?
Ако живееш сред хора, то неминуемо ще има нещо, което ще ти ограничава желанията. И на мен не ми харесва, че колежката ми не се къпи и смърди, ама няма да тръгна с лозунги срещу нея. (това е малък пример за толерантност).
Явно, отговорност никой няма да поеме, даже и косвена. Нека Родилница да публикува становище и компроментиращите го мнения по случая.

# 778
Мисля, че родилката не носи отговорност за действията си, защото в момента на раждането и след това, тя не мисли трезво. (май има такова положение в закона, юристите да ме опровергаят ако трябва).

Носи и още как. Тя е планирала неасистирано раждане вкъщи месеци наред. Не може с лека ръка да пренебрегнеш такъв риск. Дано гинеколозите успеят да направят промени в НК.

# 779
  • Под кленовите дървета
А на мен ми е интересно подстрекателите не носят ли наказателна отговорност?

Общи условия

Активация на акаунт