Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Рейки тема 5

 • 27 614
 • 141
 •   1
Отговори
 • Стара Загора
 • Мнения: 1 482
Обяснение на Рейки

Учените откриха, че в тялото протича електрически ток по нервната система и че това е един от начините, по които тялото се саморегулира. Нервната система е свързана с всеки орган и тъкан в тялото и чрез нея от главния мозък пътуват сигнали, които регулират всички телесни функции. Благодарение на физиологичния разтвор на кръвта, електрически ток тече и от сърцето по кръвоносната система. Електрическите потоци текат във всички клетки и около тях. Много от телесните клетки съдържат течни кристали, намиращи се в клетъчните мембрани, в миелиновите обвивки на нервните влакна и на други места. Когато върху кристалите се упражни натиск, възниква пиезоелектричен ефект. Следователно течните кристали в телата ни непрекъснато пораждат електрически ток. Токът често е кохерентен - т.е. подобно на лазера, всички честоти на дадено място са съгласувани. Лазероподобните вибрации могат да пътуват в тялото и да се излъчват навън. Когато по даден проводник протича ток, около него се образува електромагнитно поле. Електричните токове, течащи в човешкото тяло, също създават електромагнитни полета, които пронизват и обгръщат човешкото тяло и могат да се измерят от чувствителни магнитометри. Сборът от всички биомагнитни полета образуват едно голямо биомагнитно поле, което обгръща тялото и което ние наричаме аура. Според принципа на индукцията биомагнитното поле на даден човек въздейства върху биомагнитните полета на околните, в резултат на което може да въздейства върху функциите на органите. Когато някой получава Рейки настройка, електрическият ток, протичащ през него, се увеличава и когато положи ръце върху проблемен орган, от тях се индуцират лечебни честоти, които променят нехармоничните вибрации на органа и ги настройват на здравословния обхват за този орган. Предаването на Рейки от разстояние става на принципа на скаларните вълни, които взаимодействат с атомните ядра и могат да се разпространяват на всякакви разстояния, без да губят своята сила, въздействайки върху биологичната тъкан. Тъй като са съставени от молекули и атоми, живите тъкани в тялото са свързани с всички сили в природата и са подвластни на тяхното взаимодействие. Развивайки се, ние превръщаме тези сили в част от функциите на нашето тяло и пред нас се разкрива възможността да осъзнаем в дълбочина най-загадъчните сили на Вселената. Твърде вероятно е някой ден науката да направи удивителни открития, които да разширят познанията ни и коренно да променят качеството на живота на нашата планета.

Енергийното ни поле е индикатор на нашето здраве, непрекъснато е под въздействието на стреса, лошата екология и отрицателните биополета на заобикалящите ни. Енергийното поле се накъсва, по него се появяват дефекти и пролуки, през които е възможно да проникнат още вредни влияния. В определен момент функционално слабата или претоварена система не издържа и проблемът слиза на физическо ниво. Човек се разболява и симптомите се проявяват. Това накратко представлява и всяка болест, като пролуките в енергийното поле се получават най-вече от отрицателни мисли, неправилно поведение, слаба грижа и липса на любов към себе си и своето тяло.

Мисълта има материална основа, тя е енергия. Човешкото съзнание може да влияе върху физическите процеси в нашия свят и в нашето тяло. Накъдето е насочена мисълта, натам се насочва и енергията. Човешкото тяло е изградено от енергия, която е плътна и затова я виждаме, като всеки орган вибрира със своя честота. Когато тази честота се промени към „нездравословна”, тогава конкретният орган или система у човека се разболява. Всеки човек има определен потенциал от жизнена енергия (ки, ци, прана), който в един момент се изразходва и именно тогава настъпва умората, претоварването, гладът и т.н. Гладът е начин да накара човекът своеобразно да се зареди, тъй като храната е източник на енергия. Но е ясно, че човекът не може непрекъснато да яде или спи, за да си набавя енергия. Би трябвало да има и други, по-лесни и по-здравословни начини. Един от начините е Рейки. Тя освен че изчиства и доставя свежа енергия в организма, лекува болести, уплътнява енергийното поле на човека, релаксира го, както и работи за духовното му израстване и за превръщането му в по-спокойна, уравновесена личност, която знае как да възприема живота и своята роля в него. Освен това Рейки спомага на човека да управлява събитията в живота си и да го възприема като своего рода забавна игра, която колкото повече играеш, толкова повече разбираш, че животът съвсем не е тежък и черен, какъвто обикновено ни го представят. Поне за тези, които разбират правилата.

Лечението чрез полагане на ръце е било известно и прилагано преди хиляди години от редица древни народи - китайци, индуси, тибетци, египтяни, евреи и други. Всеки от нас по някакъв начин е използвал полагането на ръце върху себе си или върху друг. Върху себе си – когато ни боли нещо, ние несъзнателно слагаме ръката си там и с топлината на дланта успокояваме болката. Върху друг – когато го прегърнем и утешим, като по този начин му отдаваме енергия.

Рейки е много древно целителско изкуство, преоткрито за съвременния свят от японския монах Микао Усуи в древни тибетски сутри.

Думата Рейки има японски произход и се превежда като универсална, космическа или Божествена жизнена енергия. Рейки на японски се изписва с два йероглифа – Рей и Ки. Рей означава свещен, дух, мистерия, универсален, божествен, космически. А йероглифът Ки означава енергия, природна картина, талант, чувство. Ки е енергията на жизнената сила, която тече във всичко живо и без която животът е невъзможен. Тя се проявява както в хората така и в животните, растенията и минералите. Ки присъства във всичко около нас – дори в неодушевените предмети. Докато тя е енергията, която ни заобикаля и прониква във всичко, Рейки е по-високо трептене във Вселената, т.е. тя е с по-висша вибрация. Рейки идва директно от Източника, Създателя или Висшия разум и се прилага върху всичко одушевено и неодушевено. Тъй като е енергия, вибрираща с висока честота, не се вижда с просто око, но може да бъде регистрирана с Кирлианова фотография. Въпреки че Рейки се корени в източните духовни практики, тя не е религия и е достъпна за всеки, независимо от личните му вярвания.

Настройката изчиства местата, където енергията е в недостиг или излишък, балансира се енергийната система на човека, а оттам и физическото тяло, балансират се чакрите и т.н.
Рейки е полярна енергия и лекува, като хармонизира една честота с друга. В човешките клетки има кристалчета, които пазят информация за всяко нещо, преживяно от нас. В чакрите ни има информация за всичко – минали животи, поведение, емоции и т.н.
Също така е ясно, че всички сме малки магнитчета, както Земята е един огромен магнит. И постоянно си взаимодействаме с други електромагнитни полета, които ни влияят и на които ние влияем.
ВЪВЕДЕНИЕ

Франк Арджава Петер

“Никой човек не е остров” е казал през 16-и век поетът Джон Дон, и до днес думите му продължават да са актуални и верни. С всеки ден нашият свят става все по-малък. Интернет, проблемите с околната среда, политиката и международната търговия сближават различните култури. Тенденцията на 21-ви век е: “Да го направим заедно.”
Конкуренция отживя своето време. Днес еволюцията е движение от зависимост към независимост, достигайки взаимозависимостта.
Зависимостта не е само отрицателно понятие. Тя показва способността да обичаш, да бъдеш отворен за другите, да приемаш и оценяваш достойнството на другия, да видиш собствените си недостатъци и да осъзнаеш, че не си сам. Зависимостта е първата крачка към любовта.
Но ако не притежаваме желание да постигнем успех със собствени сили, да стоим твърдо на собствените си крака и да живеем собствения си живот, вероятността за развитие е минимална. Това важи на индивидуално, културно и международно ниво. Един независим човек, една независима общност, са привлекателна проява на голяма сила и чиста мощ – сила, която не може да бъде пренебрегната. Независимостта обаче не е крайната цел.
Следващата стъпка – взаимната зависимост – съдържа в себе си идеята за общуване между отделните хора и народи, както и факторите, които влияят върху околната среда. Перфектна аналогия за състоянието на взаимозависимост е принципът на светлината. Една и съща светлина свети във всеки от нас. Тя осветява пътя на всяко същество, независимо дали притежава разум или не, независимо какъв е неговият път. Трябва просто да погледнем природата, за да видим как се проявява удивителното взаимодействие на нейните сили. Накъдето и да обърнем поглед, откриваме единството на всички неща. В системата на Рейки силата, любовта и светлината също образуват единно цяло. Само единството на енергиите превръща живота в нещо, което си струва да се живее.
В живота има една основна истина, основана на тези три понятия: сила, любов, светлина, въпреки че съществува далеч отвъд тях. Това е идеята, че нищо не може да бъде направено, ако божественото не го е пожелало. Индийският мъдрец Рамакришна Парамханса предлага да предоставим на Бога властта над нашия живот: “Нека Бог подписва всички важни документи, тогава всичко ще си идва на мястото.” Всъщност, точно това трябва да се случи, за да се превърне всеки човек в проводник на божественото.
Днес отделното его не е в състояние да оцелее. То е изпълнило своя дълг, и предназначение, изиграло е ролята си. То е сънувало собствения си сън, но ние вече сме будни. Когато се събудим, сънищата губят своето значение и скоро биват забравени. Може би точно затова Рейки се превърна в най-често прилаганата индивидуална лечебна техника в целия свят. Потенциалът, който има Рейки и който тепърва ще се проявява, е много повече от индивидуално лечение.
Няколко са причините, които обясняват защо силата на Рейки е в състояние да обедини света.

Рейки като система на лечение и начин на живот е изключително достъпна за овладяване. По думите на д-р Усуи “всеки може да практикува Рейки”.
Рейки дава резултати, които се проявяват на всички нива – физическо, умствено, емоционално, душевно, както и техните изяви: удоволстви, болка, здраве и болест.
Рейки лекува настоящето, но също така лекува миналото и бъдещето.
Рейки лекува болни и здрави; богати и бедни; млади и стари.
Рейки лекува всички хора, независимо от тяхната националност, пол и раса, независимо от религията, която изповядват, независимо къде живеят и с какво се занимават. Рейки е над всички разделения и обединява всички религии, раси и хора.

Всеки от нас е част от енергията на Рейки. Щом като една и съща енергия кара да бие сърцето на всеки от нас, значи може да работим заедно с всички, вместо против всички. Когато две ръце се обединят, преодолява се усещането за индивидуалност.

Всички ние сме едно!...

Принципите на Рейки:

Точно днес:

1.   Бъди радостен!

2.   Очаквай най-доброто!

3.   Обичай всичко съществуващо!

4.   Работи усърдно!

5.   Бъди благодарен за всичко, което получаваш!
Продължение на първите  теми, започнати от звездичка.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=324927
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=402197
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=527350.0
 http://www.bg-mamma.com/?topic=558336

# 1
 • Мнения: 929
Здравейте, дали е възможно чрез лечение с Рейки да се избавя от определен иррационален страх? Дълго време работя над това, включително семинари, литратура и психотерапия, но към момента не постигам сериозно подобрение.

# 2
 • Мнения: 3
Здравейте! Отскоро съм в Рейки и имам един леко глупав въпрос, който ме е срам да задам на мастъра ми. Grinning Има ли проблем самонастройките да се правят със слушалки в ушите? Видях, че при поставен пейсмейкър не трябва да се извършва лечение и се чудех дали случая със слушалките е същият.

Gaggi, аз точно поради тази причина реших да изпробвам Рейки и за момента ефектът е поразителен. Много нервен чове съм по принцип, изнервям се за най-малкото. Откакто Рейки влезе в живота ми, това не е така. Може би не съм най-достоверният източник, защото едва от няколко дена съм в Рейки, но моят съвет е да опиташ!

Последна редакция: вт, 18 сеп 2018, 15:01 от Lilanda

# 3
 • Мнения: 929
Lilanda, къде практикуваш?

# 4
 • Мнения: 3
Ами моят мастър ми е близък приятел още откакто бяхме деца (ето я и причината да не искам да му задавам глупави въпроси Grinning). Но доколкото знам във всеки по-голям град има поне по един курс. За това не мога да ти дам съвет, за жалост. ;с

# 5
 • Мнения: 2 702
Здравейте, дали е възможно чрез лечение с Рейки да се избавя от определен иррационален страх? Дълго време работя над това, включително семинари, литратура и психотерапия, но към момента не постигам сериозно подобрение.
Рейки ще ви донесе баланс на всички нива и като цяло подобрение на общото физическо/психическо/емоционално състояние, но се опасявам, че срещу повечето видове фобии не е особено ефективен метод. Аз бих препоръчал ТЕС/EFT (техника на емоционалната свобода) като най-лесно достъпен метод, за по-тежки случаи хипнотерапия или за по-леки есенциите на д-р Бах.

# 6
 • Мнения: 86
Здравейте, момичета.  Може ли да ми кажете за Варна добър Рейки учител.  Благодаря. 

# 7
 • Мнения: 2 702
Попремина малко "модата" на Рейки. Всичко вече е отдавна описано подробно в книгите и в интернет и е нужно минимално усилие човек да се запознае с всичко необходимо. Дистанционни инициации от мастъри се правят дори безплатно или срещу символично заплащане. При такава "конкуренция" да се намери отцелял учител е много трудно. Повечето са се пренасочили към терапия на пациенти, а не към индивидуални ученици. Като алтернатива на липсата на личен учител може да потърсите участие в семинар. Все още периодично се провеждат такива.

# 8
 • Мнения: 86
Попремина малко "модата" на Рейки. Всичко вече е отдавна описано подробно в книгите и в интернет и е нужно минимално усилие човек да се запознае с всичко необходимо. Дистанционни инициации от мастъри се правят дори безплатно или срещу символично заплащане. При такава "конкуренция" да се намери отцелял учител е много трудно. Повечето са се пренасочили към терапия на пациенти, а не към индивидуални ученици. Като алтернатива на липсата на личен учител може да потърсите участие в семинар. Все още периодично се провеждат такива.
Благодаря за отговора. Точно от прочетеното разбрах, че е най-добре личен контакт.  Прекрасен ден Flowers Four Leaf Clover

# 9
 • Мнения: 2 702
Да, по традиционния метод така се твърдеше, че личния учител е най-доброто, инициация на място по традиционен начин, символи, ритуали, последователности... Няма нищо лошо в традицията, но да се научи всичко това от личен учител готов да отдели толкова време поединично на всеки ученик отдавна е доста скъпо удоволствие. А и всичко се променя с годините. Хората експериментираха достатъчно много за да установят, че и дистанционните инициации и лечебни сеанси са също толкова ефективни както и извършените на място, използването на символи изобщо не е задължително, ритуалите също. Така всичко може да се опрости дотолкова, че човек да го усвои в рамките най-много на двудневен семинар. За много други хора информацията в интернет е достатъчна и дистанционна инициация или самоинициация е това от което се нуждаят за да започнат да практикуват.

# 10
 • Мнения: 1 129
Знае ли някой нещо за рейки лечетелят Стайко Стайков?

# 11
 • Стара Загора
 • Мнения: 1 482
Гледала съм предаване с него .Твърдеше, че имал всичките девет степени на Рейки , незнам за кои точно степени говори.Традиционно Рейки има три степени ,като трета може да е разделена на 3а и 3б .Може  някакво разклонение на Рейки да е, на ман лично не ми допада .Но всеки е индивидуален и има различни  потребности .

# 12
 • Мнения: 1 129
Благодаря !
Попадна ми статия за него и реших да попитам.
Детето ми е след инсулт, но той е от преди 4 години и не ми се вярва вече нещо да може да помогне.

# 13
 • Мнения: 122
Здравейте, момичета. Вчера премина моята инциация в 1 ниво. Интересно ми е вие какво почувствахте по време на инициацията?

# 14
 • Стара Загора
 • Мнения: 1 482
Благодаря !
Попадна ми статия за него и реших да попитам.
Детето ми е след инсулт, но той е от преди 4 години и не ми се вярва вече нещо да може да помогне.
Много съжалявам , според мен пробвайте каквото ви идва от вътре .Това ,че медицината казва нещо нищо не значи .Със сигурност Рейки би помогнало да се промени начина на мислене ,довел до инрулта.При Рейки особеното е , че не е само външна помощ човека трябва да осъзнае кое предизвиква дисхармония и да се промени иначе ефекта ще е минимален и временен .Пробвайте и с хранителни добавки бионаличен куркумин се сещам на първо време, хомеопатия класическа .Където усетите подтик.Успех Heart
Здравейте, момичета. Вчера премина моята инциация в 1 ниво. Интересно ми е вие какво почувствахте по време на инициацията?
По време на инициацията първо ниво усетих лека болка в гърба, която тогава отдадох на неудобна поза в последствие разбрах, че това е от разблокирване на блокаж.Виждах цветове и това беше .Като започнах със сеансите имах силно затопляне в ръцете и по местата с проблеми усещах пулсиране .

Последна редакция: вт, 13 ное 2018, 07:23 от niditop3

Общи условия

Активация на акаунт