Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Рейки тема 5

 • 27 611
 • 141
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 122
Здравейте! Попаднах на темата, търсейки отговор на подобно питане като зададеното от Serendipity*. Бях инициирана в Рейки I-во ниво преди месец. С учителя се запознах предния ден преди посвещаването. Моя близка ми го препоръча и ме записа за посвещаване заедно с нея. След като ме инициира, си поговорихме малко и оттогава не съм го виждала или чувала.
По време на инициацията не почувствах нищо, както и след това. Мастерът ми каза, че ще последва 20-дневно изчистване и ще чувствам дискомфорт от различен характер, но не почувствах нищо по-различно от обикновено. Същият ден ми се гадеше доста по време на дълъг път, но след това нищо.
Не бях добре запозната с Рейки преди сеанса и, като че ли, така си и тръгнах от там. Всичко, което научих, беше от няколко листа, които получих от него и от тогава го прилагам така. Истината е, че първите няколко дена си правех сеанс всеки ден, след това разредих, поради липса на време и подходяща обстановка, а напоследък си правя веднъж на няколко дена. Знам, че няма никаква опасност или вреда от Рейки, но се чудя дали не греша някъде. Знам, че енергиятя се засилва с практиката в началото, но.. аз изгубила ли съм я като не съм практикувала всеки ден? И тя отслабва ли с непрактикуване? Сигурно въпросите ми са много глупави..
Не усещам нищо по време на сеансите. Не видях и особена промяна в живота или в мисленето си за този месец. Ще съм благодарна, ако получа нясоки.
И също така не знам дали правя самия сеанс правилно. Правя го легнала, в пълна тишина, със слушалки в ушите. Слушам една мелодия в YouTube със звънче на всеки три минути, за да сменям положението на ръцете. Започвам с молитвена поза и благодаря за Рейки и за помощта, която ми оказва (буквално казвам това) и местя ръцете на очите, след това - слепоочията, темето, гърлото, щитовидната жлеза, гърдите, слънчевия сплит, корема и завършвам с яйчниците, че там имам проблем. Накрая отново отправям същата благодарност. Всичко трае около 30-32 минути. Бихте ли споделили вие как правите сеанс?
Същото и при мен. Инициацията ми беше 2015 лятото. Нищо не чувствам и до днес. Най-глупаво похарчените ми 60 лева. Колкото повече минава времето, толкова по-абсурдно ми изглежда това нещо. И ме е срам от себе си, жена на средна възраст да се излагам така. Сега бих си купила с тия пари качествени ботуши и да ходя 3 зими поне с тях.
съжалявам, че при вас не се е получило. Дори не знам как е възможно да не се получи. Аз пък бях толкова впечатлена, че взех трите нива за 4 месеца и направих настройка на сина ми и на мъжа ми. И при двамата се пилучи

# 46
 • Мнения: 2 702
Много хора не успяват да развият усещане за енергията не само в началото, но и дълги години по-късно и това често се явява голямо предизвикателство за тях. Да повярват на нещо без да могат да го “видят” или “пипнат” е нормално в началото да се стига до сравнения за по-голямата полезност на чифт обувки и да си слагаме спирачки преди да сме видяли каквато и да е полза. Ако се практикува редовно и се наблюдава безпристрастно ефекта от прилагането на енергията може да се компенсира в някаква степен липсата на усещане. Иначе най-верния отговор който беше даден е че не му е било още времето на човека за това. Може би на по-късен етап. Инициации се правят дори безплатно и символичната сума която сте платили вече няма нищо общо с парите искани за това в средата на миналия век от над $10хил. Преди 20г. само първо ниво Сейким ми струваше над $500, а за всичко останало след това не искам и да споменавам.

# 47
 • Мнения: 1 022
При мен определено имаше энаци эа промяна.
И със сигурност имам усещания след инициацията, а и по време на сеансите, които си правя.
Нова съм в енергията Рейки, но эа мен това е най -хубавия подарък, които съм си правила. Эа първи път осъществявам  толкова освежаваща връэка със себе си по време на сеанса.. Много силна и дългопродължила болка в шията ми просто си отиде тихичко ,(  а лекарите ми иэписваха силни лекарства эа нея, както и антидепресанти Simple Smile и ме товареха с модерни диагноэи )

Пирамида в Рейки не виждам. Инициираха ме срещу символична сума  , а сеансите ми удома са ми беэплатни..😊

bissera, според мен си продължавай със сеансите, не се откаэвай.
Обаче эабеляэвам раэминаване ( не энам доколко е важно) : при мен сеанса е около час и малко..20 поэиции, по 3 ми ути эадържам ръцете.
А ти каэваш 30 минути , ами малко ми се вижда..
Аэ эапочнах да чета книгата " Духът на Рейки" . Има я в Спирала, можеш да си я свалиш.
Ако науча още нещо , ще ти пиша..

Много благодаря! Ще намеря тази книга и ще я прочета. Би ли споделила позициите, които правиш ти? Моят учител ми обясни, че е напълно достатъчно да въздействам на всички чакри по време на сеанса, но аз си добавям от мен още 2-3 проблемни места.

Аз също си добавям позиция на мястото , където ми беше силната болка, не ми се вярва да е нередно, но пък и аз тепърва се уча. Със сигурност не съм напреднала много, защото не се ориентирам добре :

Ето днес например , имах силно неприятни усещания от раз : както си стоях кротко на работа започнах да виждам едни големи петна, все едно съм си светела в очите с фенерче , след няколко минути усещането леко се смени : в периферията на очите ми сякаш имаше мараня..( дори не мога да го обясня правдоподобно Simple Smile) .
Това усещане ми се е случвало няколко пъти  през две, три години ,  но аз порядъчно се паникьосах . Веднага ми се прииска да активизирам Рейки, ама така се бях вторачила в страха , че изобщо не знаех какво да правя.
 Обадих се на моя  близка, която е минала и второ ниво и тя веднага се свърза с мен. Бързо ми преминаха усещанията , след което тя ми се обади , за да ми каже какво е усетила ( дори беше усетила , че доста съм се движила по време на сеанса ) . На мен наистина ми олекна много бързо, а по принцип аз умея да задълбавам неразположенията си и ги хиперболизирам до драматични размери Simple Smile
Остана ми болка в главата ( което ме води към идеята за мигрена ) , а сега когато си направих целия сеанс , мина, всичко ми мина, светна ми направо в душата .

Рейки е магия! Продължавам да се убеждавм в действието й !

# 48
 • Мнения: 190
Благородно завиждам на хора като Вас, които споделят за такава промяна и помощ от страна на Рейки (а те са много)! Точно поради тази причина стигнах до желанието да използвам Енергията - често чувствам физически дискомфорт от различно естество, силноемоционална съм и задържам емоциите си, имам проблемни отношения с близките си, имам нужда да се отърся от минали събития и да огранича страховете за бъдещето, несигурността си. А така силно вярвах, че ще ми помогне.. Отворена съм за алтернативни практики. Практикувам йога, дишане и медитация и бях във възторг, когато открих Рейки. И още не съм се отказала от нея. Просто се надявам и тя да ме открие!

# 49
 • Мнения: 22
Здравейте, дали може някой да ми препоръча добър рейки учител или курс в София за първо ниво? От години усещам енергия и топлина в ръцете си, но тогава нищо не бях чувала за рейки и нямах обяснение за тези усещания. След като научих за тази система ми се иска да мина обучение и да разбера дали е за мен и мога ли да използвам тази енергия по ползотворен начин.

# 50
 • Стара Загора
 • Мнения: 1 481
При Рейки учителят сам ще се появи.Ще го усетите...иначе е пълно с мастъри отвсякъде.Бъдете готова да забелязвате знаците .
Успех!

# 51
 • Мнения: 2 702
През всеки човек непрекъснато протича жизнена енергия, която би могла да бъде ползвана точно както Рейки и подобни. При едни хора е по-малко, при други повече, а при някои в изобилие. Ако сте забелязали когато си ударите коляното например как инстинктивно се хващате с двете ръце за мястото на болката. Това е начин да насочите повече жизнена енергия към проблемен участък за намаляване на болката и по-бързо възстановяване. Не е добра идея да се ползва собствената жизнена енергия за други хора както правят екстрасенсите например защото води до изтощаване и нужда от възстановяване. За разлика от всичко това Рейки е допълнителен канал за енергия, който се активира от Рейки учител (или по-висше създание) и може да се ползва по подобен начин както собствената ни енергия, но с много по-голям интензитет ако ни е нужно без да ни изтощава. Дали ще имате усещания в ръцете или не е отделен въпрос. Индивидуално е и не е задължително за успешната работа с енергията. Исках да направя тези уточнения за да не бъркате усещанията за топлина в ръцете които всички имаме с активирането на допълнителни канали за енергия като Рейки например.

# 52
 • Мнения: 12 257
Да, и аз имам нужда от учител.
Предният много ме разочарова..(

# 53
 • Мнения: 2
Здравейте и от мен! От миналата есен познавам уникалните възможности на рейки енергията. От пролетта имам второ ниво. Единствено не мога да се справя с горещите вълни. От 5 месеца нямам цикъл и тези вълни с изпотявания са ужасни. Ако някой има опит с това, моля за съвет.

# 54
 • Мнения: 2 702
На ваше място бих се консултирал незабавно с лекар. Очистващия период след първата инициация отдавна би трябвало да е преминал с всички евентуални симптоми на дискомфорт. Когато се работи с енергията може да има, може и да няма усещания, но резултата е връщане към цялостна хармония и енергиен баланс, а не дискомфорт и здравословни проблеми. Когато не се работи с енергията обикновено нещата постепенно с времето вървят към влошаване точно както е било преди първата инициация. Естествено винаги има индивидуални (очистващи) реакции на всеки човек към енергията (най-вече когато нещата са били доста зле в началото) и са възможни и някакви по-рядко срещани аномалии, но вашия случай не ми изглежда такъв и бих потърсил медицинска помощ.

# 55
 • Мнения: 2
Може би не бях разбрана правилно. Периода на изчистване отдавна мина. При всякакви емоционални и физически дискомфорт рейки ми е помагала да се справя. Забравих какво е хапче за глава и не само. В случая с менопаузата обаче ефект няма. Затова, ако някой се е справил с помоща на рейки енергията, моля да сподели!

# 56
 • Мнения: 2 702
Да, не съм ви разбрал правилно за това(вероятно защото съм мъж). Останах с погрешното впечатление, че случилото се е в резултат от работата с енергията, което щеше да е много обезпокоително.

# 57
 • Мнения: 1
Здравейте. Моята молба е, ако може някой да ми препоръча учител за иницииране на рейки в Пловдив. Има много мнения по въпроса, някои смятат, че учителят сам ще те намери /при мен е трудно, защото никой в моята среда не се занимава с това/, други, че няма значение кой ще го направи, но за мен е важно да е някой, който не приема рейки за бизнес. Предварително ви благодаря.

# 58
 • Мнения: 23
Здравейте, може ли да се овладее рейки без учител?

# 59
 • Мнения: 2 702
Може. Въпреки, че традиционно е нужна поне инициацията в Рейки да бъде извършена от мастър то усвояването на работата с енергията може да стане самостоятелно и без учител. Дори има възможности за самоинициация, безплатни дистанционни инициации онлайн, аудио инициации и т.н. неизискващи мастър/учител. Търсете и ще намерите всякакви други алтернативи.

Общи условия

Активация на акаунт