Раждане вкъщи 7

• 62 951
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 840
Да, не бих родила вкъщи. Но и ще гледам да избера лекар, на когото няма да му хрумне да излиза в отпуск около раждането ми. Или поне ще може да ме насочи към друг екип.

Това са сериозни неща. Ако се подготвяш за домашно раждане шест месеца, значи ти остава достатъчно време да проучваш и избираш.
Първо ти благодаря за добрия тон,който показва,че добронамерено търсиш истината,за което дълбоко те уважавам.За съжаление гледам да не прекарвам много време пред компютъра (за да обръщам внмание на децата) и не мога да ти отговоря на много от въпросите ти в тази тема,но акоискаш-можеш да ми пишеш на лични и да продължа да ти отговарям.

Не мога да ти кажа как се избират лекари и как би могла да имаш доверение на човек,когото не познаваш.Аз лично с еотказах от тази кауза,реших,че е много трудна и плаваща за мен.Когато раждах първата си дъщеря точнона термина ми (16 дни преди да я родя) затвориха болницата,в кято исках да раждам за ремонт (Правителствена болница,за да имате предвид какво обслужване предлага).Съвсем наскоро роди една приятелка,чиито лекар точно така излезе в отпуск дни преди да роди.Нейния съвсем доверен лекар,при който мислеше да ражда за втори път,защото първия път е била много доволна-изпълнил е всички нейни желания,не е имала разкъсвания,бебето не му е била рязана веднага пъпната връв и т.н.
Това са само примери.Те нямат значение,просто ги споменавам.

Скъпа Ивонска,с теб добре се познаваме от темите за ЕБХ.Тогава пак ме наричаше (непряко) сектнантка,но пак благодарение на теб (и мен) днес ЕБХ е един съвсем известен и практикуван метод.Не е ли забавно да се срещнем пак? Grinning

Хубаво е момичета,че търсите истината.Възхищавам се на духа ви.

# 841
  • София
...
Скъпа Ивонска,с теб добре се познаваме от темите за ЕБХ.Тогава пак ме наричаше (непряко) сектнантка,но пак благодарение на теб (и мен) днес ЕБХ е един съвсем известен и практикуван метод.Не е ли забавно да се срещнем пак? Grinning
...

Забавно ли ти е? На мен не. Но хора разни...

Аз, уважаема, и ГНМ щях да приема, но сектантският подход лъсна и ме отблъсна преди да съм дала кървав дан, както тази клета майка сега (да пази Господ!)... Wink Някои от твоите интелектуално-духовни съратнички помнят много добре.

# 842
ivonska, с теб се знаем отдавна, ти си от главните хиени.. Обаче тук не е клюкарника..  Whistling
Мисля че достатъчно добре се изясни защо точно тази тема представлява огромен интерес за теб. Ти не пишеш в този подфорум, освен за да се заяждаш, и това не е само мое наблюдение.
Не знаеш фактите, не се интересуваш от тях, само се наслаждаваш на това да нападаш жената.

Или има и друго? Какво ти създаде интерес към тази тема, а и на всички останали извън редовните потребители..?

# 843
Мисля си, че когато приемат асистирано раждане у дома, Людмил и такива като него пак ще рекламират неасистираното. Тогава ще си измислят някаква друга причина за геноцит върху раждащата вкъщи. Т.е. винаги ще има активисти за неасистирано, рисковане за мен, раждане.
Е тогава вече, ще им се търси правна отговорност.

Неасистираното раждане е напълно законно.

Дали?! Ако лекарите са предупредили майката, че има риск, а тя е взела решение да роди у дома, дали е така?  Rolling Eyes

Да, точно така е. Колкото и да ти е мъчно.

# 844
но сектантският подход
Понякога така се получава,че ти се иска да спасиш целия свят,а имаш само двете си ръце,клавиатурата и неспокойното сърце в гърдите.Не всеки може да погледне проблемите от ширитокия обектив на Далай Лама и за това ние с теб трябва да отсяваме плявата и да изваждаме само златното зръце.

Раждането е физиологичен процес.То не може да бъде законно или не.

# 845

Не мога да ти кажа как се избират лекари и как би могла да имаш доверение на човек,когото не познаваш.

А как ще си избереш такъв човек/хора за раждане вкъщи тогава?

# 846
Мисля си, че когато приемат асистирано раждане у дома, Людмил и такива като него пак ще рекламират неасистираното. Тогава ще си измислят някаква друга причина за геноцит върху раждащата вкъщи. Т.е. винаги ще има активисти за неасистирано, рисковане за мен, раждане.
Е тогава вече, ще им се търси правна отговорност.

Дали?! Ако лекарите са предупредили майката, че има риск, а тя е взела решение да роди у дома, дали е така?  Rolling Eyes

Да, точно така е. Колкото и да ти е мъчно.

То дали ще се намери доктор, който да каже, че няма риск? Та дори и в болнично раждане.

# 847

То дали ще се намери доктор, който да каже че няма риск? Та дори и в болнично раждане.

Ти последно за асистирано или неасистирано раждане у дома ли си? И кой точно трябва да асистира - приятелка от форума, лекар, съпруга, кой?

# 848

Не мога да ти кажа как се избират лекари и как би могла да имаш доверение на човек,когото не познаваш.

А как ще си избереш такъв човек/хора за раждане вкъщи тогава?

Не зная как стои този въпрос в световен план,но мисля,че в малко страни можеш да си избираш.Мисля,че в повечето случаи ти пращат дежурна акушерка.Аз лично не бих избирала човек щом съм в спокойствието на своя дом.Не той ще прави раждането,а аз.

# 849

Дано не задълго.

# 850
  • София
ivonska, с теб се знаем отдавна, ти си от главните хиени.. Обаче тук не е клюкарника..  Whistling
Мисля че достатъчно добре се изясни защо точно тази тема представлява огромен интерес за теб. Ти не пишеш в този подфорум, освен за да се заяждаш, и това не е само мое наблюдение.
....

Не пиша в този подфорум, защото е окупиран от нездраво мислещи, а не алтернативно мислещи хора! Има сериозна разлика. Wink

В темата пиша, защото някой трябва да обърне внимание на другите ви жертви да се замислят, за да не ги четем в новините, а вие да си забърсвате следите трескаво! Сещаш ли се?!

# 851
  • Куциндрел
Неасистираното раждане няма как да бъде наказувемо, защото може да се случи на всеки. Едно бебе може да се ражда с часове, но може и за минути да се роди, преди да се отиде в болница или да дойде линейка в дома.
Но агитацията към него може и да стане наказуема, ако се приеме, че тя води до опасни последици за човешкия живот.

# 852
  • София
...
Но агитацията към него може и да стане наказуема, ако се приеме, че тя води до опасни последици за човешкия живот.

Прескачаш термин, лекар те предупреждава, че има разни рискове, ти решаваш да родиш у дома, детето ти умира и това е ОК?  Shocked По кои морално-етични или законови норми, бе, хора?!

Юристи няма ли в тая тема?  Rolling Eyes

# 853

Дано не задълго.

За винаги   Wink

# 854
  • София
Извинявам се за нахлуването в темата, но искам да попитам - в крайна сметка има ли сезирани или самосезирани органи, които да разследват виртуалните помагачи от сайта на Родилница? Мисля, че не е никакъв проблем да се възстановят информационните масиви и хората, които са подстрекавали към непотърсване на квалифицирана помощ, да бъдат подведени под наказателна отговорност.

Да кажа също така, че много харесвам този подфорум и съм получавала много ценни съвети тук, но тази тема винаги съм пропускала. И е имало защо, както се оказва.
Болни мозъци, които си играят на Господ с живота на другите (под другите имам предвид и неродените бебета). Дори туземците и жените от третия свят по време на раждане са заобиколени от 1-2 възрастни опитни жени, които имат функцията на акушерки.

И съм съгласна с изказаното мнение, че практикуваното тук неасистирано домашно раждане опорочава и отдалечава иначе добрата идея за асистирано такова, практикувано в редица европейски държави.

Общи условия

Активация на акаунт