Раждане вкъщи 7

• 62 786
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 050
  • София
Чети, чети... но вас вече не ви четат...прехвърлят!

Да прехвърлят. Мнозинството вече си дадоха сметка за основното... Wink

# 1 051
  • Под кленовите дървета
Бащатко, не знам кой издиша, но явно си ти.
ДжеПи, моля те прати ми на лични статията, която си цитирала.

# 1 052
Една голяма част няма да приеме лекарска намеса докато не стане гаф. Явно тяхните виждания не се ограничават само в домашното раждане. Може би е цяло течение.
Все се сещам за онези сектанти в Русия май, дето ги изкараха от една землянка, защото чакали края на света. Те поне си имаха водач, който беше арестуван и съден. Поне при тях имаше някой, който да поеме някаква отговорност.
Лелеее... опасна работа казваш! в голям филм сте се вкарали мадам!

# 1 053
  • Куциндрел
Една голяма част няма да приеме лекарска намеса докато не стане гаф. Явно тяхните виждания не се ограничават само в домашното раждане. Може би е цяло течение.
Все се сещам за онези сектанти в Русия май, дето ги изкараха от една землянка, защото чакали края на света. Те поне си имаха водач, който беше арестуван и съден. Поне при тях имаше някой, който да поеме някаква отговорност.
Що така се впечетли от казаното, да не би да се припозна нейде?

# 1 054
  • София

Добре, ако искате да сте обективни с бременните, които държат на домашно БГ раждане (и всички други сме във филм), сложете линк и към тази тъжна история в първия пост - нека изборът на всяка бъдеща майка е истински информиран, нали така?!

# 1 055
Бащатко, не знам кой издиша, но явно си ти.
ДжеПи, моля те прати ми на лични статията, която си цитирала.
Аз имам нормални сърдечни тонове.
А вие?
Доживяхте, трагичен случай за да натривате носове.
Сега вече отмина ли аритмията ви?

# 1 056
Аз също родих преди няколко месеца и не са ми прилагали никакви излишни процедури. Оставиха ме дори да се разхождам, да клякам, ставам, да стоя на 4 крака, да пъшкам, охкам, свекърва ми беше вътре, прави ми масаж, до момента в който бях толкова изтощена, че вече нямах сили и само лежах. Та не са ме измъчвали и не са ми правили процедури "на килограм".

Според мен много изопачавате нещата. В днешно време можеш да избереш да родиш , все едно си си у дома. Има водно раждане, мъжа ти може да присъства (макар че това за мен е излишно, защото аз в началото много исках моя да бъде до мен, но видях че в един момент толкова те боли и си изморен, че изобщо не ти е до мъжа ти или някой друг) , може да откажеш окситоцина и епизиотомията , изобщо всичко което искаш и не искаш. Не разбирам какъв точно е проблема  newsm78 , че трябва да се рискуват чак и човешки животи. Вие едва ли не изкарахте раждането в болница толкова лошо и опасно, че предпочитате да рискувате своя и на бебето животи и да родите вкъщи ooooh!

Аз не съм против раждането вкъщи, но задължително , то трябва да бъде асистирано, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Дори  аз лично бих родила в нас в този случай  Peace

То хубаво искате да сте близо до природата, ама едно време знаете ли колко деца за умирали и колко родилки , и ако питате сега бабите си къде биха предпочели да родят ,на нивата или в болницата, да видим какво ще ви отговорят . Мисля, че двете неща трябва да се съчетаят, а не да се отричат, нека да се използва медицината, но пък тя да не се намесва без основателна причина. А не да карате хората, при условие, че в България не може да присъства лекарски екип при домашно раждане , да раждат вкъщи, щото видиш ли в Европа било така. Да, ама в Европа никой не ражда без акушерка до себе си, това май го пропускате.

# 1 057
  • София
...
Доживяхте, трагичен случай за да натривате носове.
Сега вече отмина ли аритмията ви?[/color]

Натриваме носове?  Shocked Е, само лекарските грешки ли са повод за драма?!

# 1 058
По тази статистика трансферите са били 16% от случаите - т.е. при една на всеки 15 жени се е наложило да я закарат в болницата заради трудно раждащо се бебе. Това не ми се вижда незначителна част.
всъщност 16 % е 1/6 - една от всеки шест

предаването на Вачкова от 15 март с участието и на майката  

# 1 059
Не! Установявам, че вие имате по-голяма нужда от специалист, отколкото една нормална бременна жена

# 1 060
Както искате лекарите да поемат отговорност за грешките си, така сега и вие трябва да поемете отговорност. Защото все пак вие сте играели ролята на "акушерки", като сте давали онлайн съвети. Тази жена ви се е доверила, що е разчитала на тези съвети, както другите се доверяват на доктора си и после съответно му търсят сметка, ако нещо се обърка.

Значи лекарите са виновни, ако сгрешат, а вие не сте. Защото аз съм 100% сигурна, че на тази жена са й били давани съвети да не ходи по-рано в болницата, че е съвсем нормално да се преноси, че това дори не е преносване и др. такива.  

# 1 061
Аз също родих преди няколко месеца и не са ми прилагали никакви излишни процедури. Оставиха ме дори да се разхождам, да клякам, ставам, да стоя на 4 крака, да пъшкам, охкам, свекърва ми беше вътре, прави ми масаж, до момента в който бях толкова изтощена, че вече нямах сили и само лежах. Та не са ме измъчвали и не са ми правили процедури "на килограм".

Честито! както се казва.
Това благодарение на компанията от последните 40 поста ли е?

# 1 062
  • Куциндрел
Не! Установявам, че вие имате по-голяма нужда от специалист, отколкото една нормална бременна жена
Благодаря Ви за кавалерското отношение, сър.

# 1 063
  • Под кленовите дървета
И ти имаш нужда от специалист, нали знаеш hahaha
Психолог нещо, психиатър.
Знам, знам, не скачай сега  Twisted Evil

Просто ако беше признал, че тази история трябва да съществува във всички сайтове за естествено раждане у дома, нещата нямаше да излезат от добрия тон. Разбирам, че защитаваш каузата, но замисли се доколко си заслужава вече?

Както искате лекарите да поемат отговорност за грешките си, така сега и вие трябва да поемете отговорност. Защото все пак вие сте играели ролята на "акушерки", като сте давали онлайн съвети. Тази жена ви се е доверила, що е разчитала на тези съвети, както другите се доверяват на доктора си и после съответно му търсят сметка, ако нещо се обърка.

Значи лекарите са виновни, ако сгрешат, а вие не сте. Защото аз съм 100% сигурна, че на тази жена са й били давани съвети да не ходи по-рано в болницата, че е съвсем нормално да се преноси, че това дори не е преносване и др. такива.  

В кратце извадено това, което казах преди 25 страници и бях оплюта Laughing

# 1 064
stelt77, аналогията с бебето от Горна Оряховица е неуместна. Точно онова бебе не знам дали и кой го е убивал, но гарантирано в домашни условия раждането му щеше да приключи по същия, ако не и по по-ужасен начин.

Кое точно е неуместното!?   Rolling Eyes  Говорим за аутопсията, нали? Не за това дали е щяло да живее по принцип... Ако смяташ, че онази аутопсия показва цялата истина, то аз не мисля така... Да видим тази какво ще покаже...

Писна ми от заяжданиците на някои...  Tired  Всеки път, когато се опита човек да ви обясни нормално защо не иска да ражда в болница или защо иска да ражда в болница, но при различни условия, винаги се намира някой да каже как е случил на лекар и кво па толко ти праят там, та се дърпаш...  Tired  Аман вече... Като не искат някои да приемат, че има и родилки, с които са се отнесли жестоко и има порочни практики, които поставят в риск раждащата и бебето й, то какво да се обяснява едно и също по толкова пъти...  Tired

Общи условия

Активация на акаунт