Раждане вкъщи 7

• 62 790
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 065
  • София
stelt77, аналогията с бебето от Горна Оряховица е неуместна. Точно онова бебе не знам дали и кой го е убивал, но гарантирано в домашни условия раждането му щеше да приключи по същия, ако не и по по-ужасен начин.

Кое точно е неуместното!?   Rolling Eyes  Говорим за аутопсията, нали? Не за това дали е щяло да живее по принцип...

Напротив, говорим именно за това дали е щяло да живее по принцип, аутопсията само следва да отговори на този въпрос с да или не (ако е възможно). Конкретно с бебето на Цвета е важно точно дали е щяло да живее по принцип, или смъртта му е била неизбежна.

Спорът за бебето от ГО няма смисъл да се пренася и тук, най-малкото са коренно различни обстоятелства. Едно е бебе под килограм в 5 месец, друго - преносено бебе; едно е вкъщи, друго - в болница... Просто няма място за аналогии. 

# 1 066
Лека нощ!

И не забравяйте.

ДОМАШНОТО НЕ АСИСТИРАНО РАЖДАНЕ Е ОПАСНО И НЕ Е ЗА ВСЕКИ!

успех на всички Ви.
по този въпрос  бях до тук!

Ако някой го интересува експертизата, както и входящите номера на делата, да не ми пише на лични. Няма да му ги дам.

# 1 067
  • София
Гледам предаването на Марта от 15 март с много тъга и желая на майката да преодолее този трагичен момент от живота си!  Praynig Дано се справи семейството и!  Praynig

# 1 068
stelt77, аналогията с бебето от Горна Оряховица е неуместна. Точно онова бебе не знам дали и кой го е убивал, но гарантирано в домашни условия раждането му щеше да приключи по същия, ако не и по по-ужасен начин.

Кое точно е неуместното!?   Rolling Eyes  Говорим за аутопсията, нали? Не за това дали е щяло да живее по принцип...

Напротив, говорим именно за това дали е щяло да живее по принцип, аутопсията само следва да отговори на този въпрос с да или не (ако е възможно). Конкретно с бебето на Цвета е важно точно дали е щяло да живее по принцип, или смъртта му е била неизбежна.

Спорът за бебето от ГО няма смисъл да се пренася и тук, най-малкото са коренно различни обстоятелства. Едно е бебе под килограм в 5 месец, друго - преносено бебе; едно е вкъщи, друго - в болница... Просто няма място за аналогии. 

Е, не - върхът...   Stop   Да излъжат при аутопсията, че бебе е родено мъртво, а то е било живо почти денонощие не е като да излъжат, че бебето, родено вкъщи е щяло да оживее, ако е родено в болница, така ли? Една аутопсия, показваща откровена лъжа ти вдъхва доверие в хората, които се занимават с тази дейност!? Смяташ, че този път ще кажат истината!? Кое те кара да мислиш така?  Thinking

# 1 069
  • София
Ако някой го интересува експертизата, както и входящите номера на делата, да не ми пише на лични. Няма да му ги дам.[/color]

Няма. И без това просто се правиш на интересен.

А далеч не всички новодошли в темата са опозиция и провокация към теб, много от нас наистина искат да влязат в разумен диалог. Не знам защо правиш това толкова невъзможно.

ПП. Stelt77, отново отказвам да влизам в спор за бебето от Горна Оряховица, не е по темата и няма нищо общо с нея. Просто ще напомня, че ме интересува една конкретна аутопсия и защо не обявяват официално резултатите от нея. Без резултати е излишно да се спряга дали тя е лъжлива, укриваща обстоятелства и прочие - все едно си говорим на вятъра.

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 22:59 от Flip

# 1 070
Да можеше и да се роди мъртво в болницата, но поне е щяло да има шанс да се направи нещо, а така какво.

Имам чувството, че едва ли не мислите, че едно време хората като са раждали по полета и изобщо е нямало смъртни случай и сега видиш ли , изведнъж с появата на болниците и се е започнало със смъртните случаи , а е точно обратното #Crazy Вместо да мислите как да родите вкъщи сами, по-добре помислете коя болница и екип да изберете, които да отговарят на изискванията ви, все ще издържите 3 дена без уютната домашна обстановка, в името да бебето си.

# 1 071
Писна ми от заяжданиците на някои...  Tired  Всеки път, когато се опита човек да ви обясни нормално защо не иска да ражда в болница или защо иска да ражда в болница, но при различни условия, винаги се намира някой да каже как е случил на лекар и кво па толко ти праят там, та се дърпаш...  Tired  Аман вече... Като не искат някои да приемат, че има и родилки, с които са се отнесли жестоко и има порочни практики, които поставят в риск раждащата и бебето й, то какво да се обяснява едно и също по толкова пъти...  Tired
Аз попитах и до сега никой не е отговорил. Наистина не мога да се сетя кои са тези процедури, които ще ти направят независимо от желанието. а и кое е това, което нямаш право да откажеш. По закон можеш да откажеш всичко, така че затова питам за какво говориш.

Б.

# 1 072
Писна ми от заяжданиците на някои...  Tired  Всеки път, когато се опита човек да ви обясни нормално защо не иска да ражда в болница или защо иска да ражда в болница, но при различни условия, винаги се намира някой да каже как е случил на лекар и кво па толко ти праят там, та се дърпаш...  Tired  Аман вече... Като не искат някои да приемат, че има и родилки, с които са се отнесли жестоко и има порочни практики, които поставят в риск раждащата и бебето й, то какво да се обяснява едно и също по толкова пъти...  Tired
Аз попитах и до сега никой не е отговорил. Наистина не мога да се сетя кои са тези процедури, които ще ти направят независимо от желанието. а и кое е това, което нямаш право да откажеш. По закон можеш да откажеш всичко, така че затова питам за какво говориш.

Б.

Няма такива. Винаги можеш да откажеш окситоцина и епизиотомията, които всъщност най-често се използват.

# 1 073
  • София
...

Б.

Прегледите за разкритие, окситоцинът. Твърди се, че няма отърваване, но не знам доколко е така и дали е само това.

# 1 074
Бащатко, знам че се опитваш да бъдеш "оригинален" , ама не разбра ли, че не ти се получава?
А дали четете-оооо четете и още как Sunglasses

# 1 075
Абе, вече има болници , в които има и водно раждане, раждане при което и бащата може да присъства, дават ти веднага детето. Още повече, че при раждането има ИС и там може да откажеш всичко, което не ти харесва, не е като при ваксините. Можеш след раждането да си вземеш ВИП стая, в която и бащата да остане , като придружител. А пък и айде сега, за 3 дена няма кой знае какво да ни стане, че не сме си вкъщи, все ще го изтърпим, чак пък толкова глезене и заради един уют да рискуваш соя и този на бебето живот, не мерси  Naughty

# 1 076
Просто ще напомня, че ме интересува една конкретна аутопсия и защо не обявяват официално резултатите от нея. Без резултати е излишно да се спряга дали тя е лъжлива, укриваща обстоятелства и прочие - все едно си говорим на вятъра.

Наистина ми е интересно как ще разбереш от резултата дали аутопсията е лъжлива, укриваща информация и прочее...  newsm78

Б.
Няма такива. Винаги можеш да откажеш окситоцина и епизиотомията, които всъщност най-често се използват.

Така ли мислиш?  Tired  Да знаеш, че грешиш... Сигурно щеше да го знаеш, ако се интересуваше и от ражданията на другите, не само от своето собствено... Сега да не ми навре някой пак водното раждане и другите екстри, които мога да си избера... Мога да имам водно раждане при две условия - да падна в реката, докато минавам по моста, отивайки да раждам в болница или да стане наводнение в родилното, в което раждам по това време... Третият вариант е да си остана вкъщи и да родя неасистирано във ваната, но вас този вариант не ви устройва, нали?  Tired

# 1 077
Ох, извинете... Пак забравих, че нямам място в елита... Отивам да спя до съпругът си, който няма място в родилното отделение до мен, защото не го допускат там... Не че той нещо, просто няма такава опция в най-близката болница (близка, близка, колко да е близка - час и половина да ме транспортират до там)...

# 1 078
Аз пък почвам да си мисля, че тук някои хора са за диагноза- на  туй дето не им отърва, му викат конспирация Shocked

# 1 079
  • София
Абе, вече има болници , в които има и водно раждане, раждане при което и бащата може да присъства, дават ти веднага детето. Още повече, че при раждането има ИС и там може да откажеш всичко, което не ти харесва, не е като при ваксините. Можеш след раждането да си вземеш ВИП стая, в която и бащата да остане , като придружител. А пък и айде сега, за 3 дена няма кой знае какво да ни стане, че не сме си вкъщи, все ще го изтърпим, чак пък толкова глезене и заради един уют да рискуваш соя и този на бебето живот, не мерси  Naughty

Малко се преекспонира тоя уют, според мен. У дома (в България!) явно раждат смели, информирани жени (това признавам!), но с екстремно залитане в рискова крайност, каквато е липсата на каквато и да е медицинска помощ. Страшното е, че тези жени се "подкрепят" и охотно привличат последователи без да си дават сметка, че е въпрос на време да стартира и тяхната черна статистика... Пожелаваха си все повече майки да правят техния избор... Но когато се случи смърт, всеки, дръзнал да подложи на съмнение адекватността на течението им, бива заклеймен като "злобен, съскащ индивид с аритмия" или каквото и да е. А в дъното на всичко е една обикновена човешка трагедия, за която даже не знаем кой носи отговорност!

Общи условия

Активация на акаунт