Възмутена от оналайн книжарница "Пингвините"

• 7 219
  • 32
  •   1
Отговори
Здравейте, мили дами,
тъй като наскоро се сблъсках с "обслужването" на онлайн книжарница "Пингвините", бих искала да попитам дали някой друг е имал проблем с тях или просто късметът ми е изневерил? Какво се случи накратко: на 29-ти ноември поръчах 5-6 книги от www.pe-pg.com, за които със сигурност пишеше, че са в наличност (даже доколкото си спомням, ако не са, изобщо няма активен бутон за поръчка). Получих мейл, в който пишеше, че се било оказало, че всъщност 2 от книгите не са в наличност и допълнително ще ме уведомят колко ще се забави поръчката. След като известно време не се случи абсолютно нищо - т.е. никой не ме уведоми колко ще се забави поръчката, не получих нито мейл, нито нищо - на 13-ти декемви, т.е. 2 седмици по-късно,  реших да им пиша. Писах им на мейла на онлайн книжарницата с копие до централния им офис (office@pe-bg.com), в който обясних какъв е проблемът и написах, че съм изключително възмутена от некоректното им отношение, тъй като най-малкото можеха да кажат колко ще чакам или просто да ми отговорят, че еди-кои си книги ги няма и дали искам да ми пратят останалите. Отново няколко дни не последва абсолютно нищо, а според мен беше редно да ми отговорят, поне всяка нормална фирма би предприела нещо по въпроса. Най-накарая вчера, на 17-ти декември се обадих и изведнъж се оказа, че те "чакали потвърждението ми за това дали да ми изпратят само книгите, които имат в наличност без двете липсващи". Не можах да повярвам - какво потвърждение чакат, като никой нищо не ме е питал?!? За мен няма по-неудачно поведение и по-некадърно отношение към клиентите! Как си представят, че някой ще ги чака 1 месец, вързан вкъщи, в пълно неведение кога и дали изобщо ще си получи поръчката?!? Нещо повече, и преди съм поръчвала оттам и положението беше подобно - отново се оказа, че не всичко, което пише, че имат всъщност е налично, отново се мотаха... После видях, че и други хора са останали "недоволни": http://forum.gorna.net/viewtopic.php?t=112251... И честно да ви кажа, никога повече няма да поръчам оттам каквото и да било!  Close Close Close

# 1
  • Стара Загора
Aз поръчах 4 книги, писаха ми че трите ги няма налични и ще ме уведомт допълнително кога ще ги получа. На 9.12 им писах, че отказвам поръчката, защото едната от неналичните книги ми трябва за 16.12. Статута на поръчката ми е все обработва се.

# 2
  • София
 Peace sushtata sluchka ot minalata sedmica

# 3
  • Пловдив
Същото се случи и с мен миналата седмица Sick В момента чакам мейл колко точно ще ми се забави поръчката, но като прочетох тук ми стана ясно, че явно такъв няма да получа Outta Joint При мен това е вече трети сайт, който не може да ми изпълни поръчката #Crazy Много има още да се учим за търговията он-лайн Sad

# 4
Това е една от най-смотаните онлайн книжарници.
Тъй като те продават книги от много издателства, често се случва да нямат налични и е нужно да се чака.
Според мен организацията и обслужването им е ужасно зле.
Освен това могат да използват физическите си книжарници, за да обслужват онлайн магазинчето, но не.

Хеликон, БГ Бук. дир.бг - са в пъти по-добре. В последната винаги има намаление от коричната цена на книгите. И тях не ги бива в комуникацията, и е добре вие да звъните, за да потвърдите поръчката си, но поне доставката им е пренебрежимо евтина и са в пъти по-бързи.

# 5
http://www.book.store.bg/
Като гледам са добри....и има разнообразие

# 6
Аз, между другото, в същия ден, в който поръчах от Пингвините, поръчах няколко книги, които ги нямаше там от books.bg. Отношението им беше поне доста по-коректно - почти веднага ми се обадиха, за да се извинят, че е станала някаква грешка и въпреки, че едната книга излиза като налична на сайта, всъщност я няма. Попитаха ме дали все пак бих искала да ми доставят останалите книги и точно след 2 дни си получих поръчката.

Много ми е чудно какво им пречи на Пингвините просто да направят същото - като ги няма някои книги, просто да кажат, че ги няма, за да знаем да не разчитаме на тях! А и това да получиш гневен мейл от клиент и да не направиш нищо по въпроса в нашия век си е направо безумно! Crossing Arms

# 7
  • София
http://www.book.store.bg/
Като гледам са добри....и има разнообразие
Поръчвала съм оттам и съм доволна. Получих всичко след един или два работни дни по куриер. После пак поръчвах и то по празници и отново нямаше проблем.

# 8
В началото на тази година направих 4-5 поръчки от Пингивините, при всяка една от тях се оказваше, че част от книгите не се в наличност, дори нови и много рекламирани на сайта им. Не ми се е случвало да чакам колкото описвате, обикновено до седмица пристигаха, но ми омръзна. Първо нямам никакви сигурност кога ще пристигнат, второ поръчвам с наложен платеж и все трябва да внимавам да имам пари да ги платя или да оставя на колежките, ако изляза по работа. Решила съм да пробвам друга он-лайн книжарница.

# 9
И азпреди 3 седмици пуснах поръчка,но с еоказа,че трите книги не са налични,въпреки ,че в сайта им излизаха ,като"налични.Получих имейл,че ги нямат в момента и ще ме информират,когато ги получат.Отговорих им ,че анулирам поръчката,но въпреки това,след 1 седмица ми с еобади служителка,да ме информира,че книгите са налични.След дъжд-качулка.Вече ги бях поръчала и получила от друг сайт.Да не говорим ,че чаках 3 дни да ме информират,че не са налични.

# 10
Ужас, добре че видях темата - бях се наканила да поръчвам - сега имат 15% отстъпка. Аз съм посещавала само книжарницата им на Веслец и никак не съм очарована от обслужването.

# 11
 #2gunfire
мерси за инфото, явно няма да се ползват техните услуги
аз ползвам helikon.bg и няма проблеми, а и те имат отстъпки в момента

# 12
То и аз не съм много доволна от тях .... и май не само онлайн, но и на място. Дочух,че имали големи проблеми и били пред фалит ....
http://www.kalinamalina.com     имат намаление 15% през декември ... жалко,че почти мина Simple Smile .... сайта им е нов и някои книги липсват, но пак си намирам желани неща
иначе доставката за София е 2.9 за провинцията не знам .....

# 13
И на мен ми се случи същото - миналия месец поръчах няколко книги, поръчката ми стоеше необработена, писах им да ги питам какво става. Отговориха ми, че част от тях липсват и ще забавят доставката. Написах им, че книгите ми трябват най-късно до седмица. Няколко пъти след това им писах - без отговор. Ядосах се и отказах цялата поръчка.

# 14
  • Бургас
Хах!
Пингвините!
Не само от онлайн услугите им съм възмутена.
От доста време имам лошо мнение за тях, но по стечение на обстоятелствата се наложи да търся на място при тях едно помагало, което бяха продали същия ден на бащата на съученичка на дъщеря ми. Два часа след продажбата отиваме да искаме и ние да закупим въпросното помагало и ме гледаха като втрещени  Shocked. Чудиха се, споглеждаха се тъпо... А детето, чието е помагалото беше с мен и с дъщеря ми. Зяпаха в програмата си - нямали такова  Mr. Green. Накрая детенцето ни ослужи с книжката да си я ксерокопираме и си решихме проблема.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт