Мартенчета сладки чакат с нетърпение подаръци прекрасни!

• 29 403
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря ви момичета.

Elwing пирончето ще седи месец. Да, решихме, реално ние това искахме от както се е родила, но нали всички ни отказваха и ние го бяхме приели, че няма да стане. Затова така се стреснахме.

Забравих да кажа че вчера по нощите се сетих, че на нашата граница може да не ме пуснат да изведа детето, защото декларацията май е изтекла, та звъннахме на консула. Егати пича е. Пихме по едно едно кафе и ни направиха ново. Та в общи линии много ползотворно ни беше ходенето, но много изтощително психически. Яна много се изтощи от рева и за малко да заспи докато стигнем до посолството, но като чуеше шушкането на пликчето с бомбонки и се оцъкляше. Оставих я да заспи вече като си тръгнахме и милото спа през целия път. Иначе в Лондон е ад, стигнахме на 2 мили до болницата час преди болницата и закъсняхме с 20 мин за срещата егати, не им ща и лондона и чудото добре си ми е на село.

Отивам да пия мартини, а дано ме успокои малко  Mr. Green

# 496
Шу, наздраве и много положителни мисли ти пращам! Хайде, отпусни нервата, за добро ще е всичко!
 Hug

# 497
  • Варна
Гери, в пети съм само, уви! Трябва да вземем да се видим наистина. Пикадили парк на мен ми е ОК, след ясла мога да я доведа някой път.
Окич, СЗА, благодаря за предложената помощ. Количките ги проучвам уж, но нещо не ми се занимава като предния път. Убедих се, че няма идеална, за Бъгстъра нещо все още се чудя. Триколка е, което ме стряска, а и не знам дали не е голям наклона на облекалката - нали все пак ще спи вътре това дете. Иначе Чикото си имаше много хубави страни, но не става вече за нищо. Така че за малчо ще е нова. Друго почти всичко май ще му е наследство от кака му.
Тони, верно има да патят малчуганите с тия каки. Ще се учат да оцеляват от малки. Напоследък край мен все едни момчета с проблеми, та направо не знам .... все си мисля, че не може да ми се падне такова чудо, защото няма да го изтрая Simple Smile  Чук-чук на дърво и  Praynig
Шу, разбирам те напълно, много ти се събра  Hug Не е лесно да си хладнокръвен при такива ситуации. За детето ти е. Аз поне, ако е за мен, няма да се тръшкам толкова, но за детенце е друго. Горе главата, ще минете и през това. Хубавото е, че ще минат по-бързо нещата и по-скоро ще ги забравите. Е, Яна де, ти едва ли Simple Smile  А, наздраве!
Роси, тежък период е, но минава все някога.
А, да, за името. Мислим, да. Даже по-скоро сме го измислили. Още като беше Ния на път си говорихме, че харесваме малко мъжки имена. И май оттогава си остана. Все още се ослушваме уж, но то и с малката беше така. Знаехме си, че това ще е името, премятахме други неизвестно защо, но си беше запланувана с него и така си и остана Simple Smile
Излизането навън ми е най-голямата болка. С тази ясла се превърна в саксийно цвете, а е свикнала да е по много навън. Започна да се стъмва по-късно и се надявам скоро да има по-топли вечери и след ясла да се поразхождаме, поне за 1/2 час. Даже мислех да питам дали не можем да останем в двора да поиграе поне мъничко. За съжаление ми става по-трудно вече без таткото, но ще се разберем някак.
Окич, в тази връзка, далеч сме от това да сме се разбрали Simple Smile Драми има, но някак си са по-контролируеми и разумни. Ама не много и не винаги Wink
За гърнето си мисля дали да не пробваме направо вече със седалка. Иначе не виждам шанс нещо да се случи с него, тя си го възприема за столче-играчка и става все по-зле. Иначе се осъзнава и ни информира, когато върши нещо. Определено с второто ще започна по-отрано и гърнето ще седи само в банята. Пък да видим. Да не се заричам, де  Mr. Green
Е, не разбирам как може да ви липсва да сте бременни! Сигурно аз съм дефектна Simple Smile Хем не съм чак с някакви драматични бременности.

# 498
Здравейте,

Бухте- аз съм пропуснала- честити сини гащи.
И на мен ми липсва бременното коремче. Rolling Eyes

Шу- поздравление за добрите резултати.
А за цикъла- аз си пие противозачатъчни и ми е супер спокойно.

За излизането навън- и 30мин да е го правим. Сутрин излизаме към 10:30-11ч и седим до 12ч. След обяд много не и се излиза, но я лъжа и ходим до едно магазинче за мъниста, до плод и зеленчука за плодче. Пак се връзва за 30мин навън.

Слънце- и мен лятото ме болеше много главата и се оказа, че съм вдигнала диоптъра.

Ние от началото на февруари ще правим изследванията за яслата. Защо за детето не минават през каса?

за РД- на мен много ми се иска тогава да я кръстим и се надявам да сме добре с финансите. След църквата отиваме в едно ресторанче с родата и след обяд сигурно вкъщи с децата. Тортата ще ни е или с Оливър ( от бейби тв) или нещо пеперудено. Подаръци не съм мислила- имаме много играчки и не ни трябва нищо. Но пък имаме нужда от летни дрешки, а през март още няма. Та най- вероятно бабите ще дадат пари, гостите кой каквото иска.

Хайде  Hug

# 499
  • София
Малко отгоре-откоре четох, че времето ме гони...
Коко, Илийката много букви не казва. Вместо "к" казва "т". Много се смяхме като гледахме "Боговете сигурно са полудели"-2, защото там малкото бушменче като тичаше към кака си и татко си, точно като него викаше "тата, тата, тата-а-а, тати, тати, тати-и-и". Grinning Хлябът е "таб", печката- "пепа", чао е "тау"... На мен ми е много сладко като приказва така. После ще ми липсва.
 Вероники, не разбрах за каква палачинкова торта питаш. Аз правя солена и става много вкусна. Мажа палачинките като редувам майонеза (от по-леките с мляко) и шмеркезе (сирене, с масло, кисело мляко, копър и чесън). И на всяка палачинка редувам ситно нарязани- моркови, шунка, гъби, маслини, стъргано яйце, кисели краставички. Малко трябва да престои всичко, за да стегне крема.

# 500
Ooo, Мънки, благодаря ти, и моето чадо така говори, най-смешно ми е като започне да вика на печката "Пепиии" Joy, а батко й е "Бапи", не знам защо така му казва, след като си казва "Т" GrinningВсе още сме основни на срички, но е чудесно, че се разбираме Heart Eyes

За играчките да споделя, че съм много доволна от Аква дудъл, доста се занимава и тя и батко й Laughing, дори като намери някой химикал го разклаща и казва, че имало вода в него hahaha

Шу,  Hug   bouquet

# 501
Мънки, какви са тези рецепти сега - днес ще се наложи да я правя тази палачинкова торта... Mr. Green Аз пък правя домашна млечна майонеза без яйца по рецепта на Бу и става страхотна:
100 мл прясно мляко
200 мл олио (или зехтин)
¼ ч.л. лимонтузу (или сок от пресен лимон)
¼ ч.л. сол
за овкусяване по избор: магданоз, нарязани кубчета лимон без кора, зелени маслини, пресен босилек или риган, зелена или червена чушка, горчица и др.
Млякото и олиото се слагат в подходящ висок съд и се оставят да се темперират 10 минути. Добавят се лимонтузуто и солта и с пасатор се разбива майонезата. Подправя се с нарязан магданоз, лимон и други по желание. Става винаги, бърза е, значително по-лека е от традиционната яйчена майонеза и е много подходяща за бременни и деца – за разлика от класическата майонеза не съдържа сурови яйца и е с доста по-малко олио. Ползва се също като яйчена майонеза – за салати, заливки или върху сандвичи.
Забележка: дадените пропорции са примерни. Единственото правило е мляко:олио = 1:2

С нея може да стане и още по-добре....сигурно. Довечера ще пиша как се е получило. Ох, а сме на диета уж... ooooh!

Шу, мила, наистина много ти дойде, но пък виж какви хубави резултати имате. Сигурна съм, че и за напрад ще е така и всичко ще мине с хубавото. Hug Praynig

Еля, тук по детските магазини са напускали пролетните колекции и има страхотни неща. Вчера се разходихме и в С&А и в Мехх и в Джинджер и Фред... Направо очите ми останаха, а в Нема-та имаше невероятни пролетни шлиферчета, та ще и вземем на Рая сигурно. Аз нещо съм се сбъркала - за бебето взех само 6 бодита вчера, ама за Рая харесах какво ли не и днес ще пазарувам за нея само. newsm78

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 11:02 от Tony_st

# 502
Шу и от мен много Hug браво за хубавите новини, сигурна съм че всичко ще е както трябва. Бъди силна!!!

За Р.Д. тортата сигурно ще е с мечо Пух, че ни е любим персонаж. Филмчето у нас е на почит

# 503
  • София
  От ранни зори съм го подхванала този пост и е крайно време да го публикувам вече, че ако продължа така ще го докарам още по-километричен.

Тони, сериозно си е тук с грипа. Аз ТВ нали не гледам и ако не беше градината нямаше и да разбера за какво става дума. Ето ти прост пример - няколко поредни дни Ники м иказва, че са 4 деца от тяхната група, 4 от 2-ра група и 11 от 1-ва група, а принципно са по 28 деца. Сигурно има и такива, които са спряни профилактично, но и доста са болни.
 Аз понеже писах, ме няма да спирам Ники от градина и той пък взе, че се разсополиви. Добре, че не е нищо сериозно, но ще си стои вкъщи докато се оправи напълно, за да не се влоши.

Роска, дано това ви е последното боледуване и след това и двете със Стела бързо да влезете в релси на работа и в яслата.

~Elg~, аз не мога да дам съвет за яслата, но си мисля, че няма да е проблем да е с гащи щом е свикнала и си казва. На тях сигурно им е по-лесно да са с памперс децата, но ако си настоятелна от самото начало, би трябвало да няма проблем. Мънки беше писала преди, че се е сблъсквала с това.

oki4, ти виждала ли си някъде да се продава дулсе де лече? Аз не че съм търсила до сега, но ми изглежда като нещо трудно откриваемо на нашия пазар. В блога на Espa също има рецепти с него. Аз от доста време се точа на сладоледа с Нутела, но все изяждаме шоколада преди да се наканя да го приготвя  hahaha

Вероники, аз много я заглеждам тая седалка от едно време, но не знам на колко висока тоалетна може да се сложи. А не съм я мяркала тук на живо.
Бухта, мисля, че височината на стълбичката с екоригира, но не съм 100% сигуна. Може да пратиш запитване в някой от сайтовете, които  я продават. Поздравления за сините гащи, майстор е мъжа ти (а не като моя  Whistling)

Гери, ти пък! То и моите кулинарни творения не винаги са красиви, но поне са вкусни и направени с желание и любов.
 Аз слагам на гърне, като се сетя, а не под час  Embarassed То няма как и да му се ходи по едно и също време на детето. Тео например след сън пишка често, а през деня е имало случаи 3-4 часа да остане сух. Тактиката на Elwing е най-добра според мен Peace

Варненките наистина пак се скатаха, а бяха станали редовни по едно време. И Есме-то не е писала отдавна.

Ние излизаме навън поне по веднъж на ден и обикновено стоим докато не ми стане студено  Simple Smile. При нас е рядкост да не духа, а доста често има и мъгла, която се вдига чак по обяд и няма за кога да излизаме. Следобяд като вземем баткото играят малко докато се стъмни и после продължават да беснеят вкъщи.

Честито на всички отказали бибите и пампите. Моето дете не е сред тях  Mr. Green

cvetka, силно да гушнеш белята Борис и дано повече не посещават е травматологията. Нямате ли Фантастико в Перник, аз от там съм си купувала боя за сладкиши. Само 4 цвята е, но пак е нещо, а и като ги смесваш докарваш и други нюанси  Wink

За тортата на Тео още не съм решила каква да е. Манията му по влаковете все още не е отминала, а покрай брат си е фен на Колите и знае имената на героите от детското. Харесва и Телетъбис, Ну Погоди, хипопотама на Хиполенд, а също и Мики Маус, макар почти никога да не го е гледал на детско. С изключение на мишока, другите неща трудно ще ги пресъздам на торта, освен ако не успея да ги нарисувам отгоре. Може да направя опит за именния ден и ако е успешен ще повторя и за РД.
 Аз още не съм решила окончателно как да празнуваме. Подаръка ще му е колело без педали, а за именния ден ще му вземем сигурно някакво роли. Моите родители обикновено му дават пари, а останалите ме питат какво да вземат и ми е мноооого трудно да им отговоря.

От една друга тема във форума разбрах, че тортите на Цар Лъв ги правят в сладкарници Babyfly и техните цени са по-ниски от 4лв. на парче. Ето едно мнение от форума за тях
Е, сега вече с две ръце мога да препоръчам тази сладкарница, защото тортата за РД на дъщеря ми я поръчахме при тях. Невероятно красиво изпълнение на испанския анимационен филм Покойо, а за вкуса - даже не мога да намеря думи, за да опиша. Гостите бяха възхитени!
Избрахме си шоколадова торта с течен шоколад и банани.. Изядохме си пръстите.
п.п. Според мен апликаторките са отлични!
Ето и самата торта:

Ето и асортимента им (без да правя реклама), защото според мен си заслужава да бъде видян:
Прасковена торта -бисквитена платка,лек крем от сметана и праскови,мека кексова платка. - 2.90лв
Френска торта - медни хрупкави платки с маслен крем и орехи - 2.90лв
Шоколадова торта с банан - меки пандишпанови платки с пухкав млечен крем , банани и шоколад - 2.90лв
Еклерова торта - Ванилова платка с мек ванилов крем и мини ванилови еклерчета - 2.90лв.
Тортата може да бъде приготвена с шоколадов крем и шоколадови еклерчета.
Черешово изкушение - Хрупкава платка с парченца шоколад и череши, нежен маскарпоне крем, залят с череши и настърган шоколад - 3.20 лв.
Трилогия - Меки шоколадови платки с нежното присъствие на кафе сляти с лек маскарпоне крем в три варянта - ванилия, шоколад и карамел - 3.20 лв.
Мока фъч  -  Хрупкава платка, млечен крем с тежкото присъствие на мока и лещници - 3.20лв.
Бисквитена Флай - Тънки хрупкави бисквитки напоени с кафенце, с нежното присъствие на маскарпоне и течен шоколад - 3.20 лв.
Домашна Бисквитена торта - По стара бабина рецепта, добре напоени бисквитки с млечен ванилов крем - 2.90 лв.
Японска торта - Орехови платки, обляти с шоколад, шоколадов мус, целувчена платка, бял мус, поръсена с какао, обгърната с филиран бадем - 2.90 лв.
Холандска торта - Бадемови платки, малинов мус с нежното присъствие на бял мус, облята с малинова глазура и незаменимото присъствие на филиран бадем - 2.90 лв.
Трюфел торта - Хрупкави портокалови бисквитки, трюфел крем облят с млечен шоколад, гарнирана с лешников бонбон - 3.20 лв.

Шу, щом това сте искали от самото начало е прекрасно, че така са се подредили нещата. Естествено е да си сресирана и ошашкана, но пък по-добре е, че няма да чакате много дълго до следващата операция, защото през цялото време ще се притесняваш доколкото те познавам.

Мънки, благодаря за рецептата, ще я пробвам със сигурност с майонезата на Тони  Hug

Ей, улях се  ooooh!

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 11:00 от veroniki

# 504
Вероники, да с ижива и здрава, че каза за тортите. Тази сладкарска къща е под носа ни, буквално на 5 минути пеша. Още днес или утре ще отида до там. Всъщност Baby Fly е заведение, явно имат и сладкарски цех.

За палачинковата торта забравих да пиша - майка ми прави страхотна солена палачинкова торта, реди палачинка, първи ред майонеза и филе, втори ред - руска салата, трети ред - топено сирене, четвърти ред - почва да се повтаря. Може да се сложи и кашкавал вчесто топеното сирене, или друга салата по вкус. Горе-долу и Мънки това е писала.

Шу,   Hug - за теб и за Яна и за цялото семейство! Клубчето е много хубаво и управителката ми е позната, така че ако има нещо, казвайте.

Тони, интересна рецепта за майонеза, ще я пробвам. Ние не сме фенове на майонезата, но аз си правя една салата с риба тон, кисели краставички и майонеза и обикновено купувам като реша, но сега ще пробвам с тази. У нас се случва сигурно 5 пъти годишно най-много да се направи нещо с майонеза Simple Smile

# 505
SZA, ние също не ядем майонеза често. Тук цяла година не сме се сещали за нея. Наскоро попаднах на едни сладкиш с майонеза и се зачудих дали да го правя и тогава разбрах за тази млечна майонеза на Бу. От тогава съм я правила 2 пъти, като втория беше за домашна руска салата за Коледа... Е, ометохме голяма купа салата за един обяд... вярно, че и гости имахме , де. Ама наистина става лека и много вкусна. Та днес за вечеря ще направя от солената палачинкова торта с нея. Палачинките ще ги направя от овесени трици и без мазнина, че да не са много тежки и ще видим как ще се получи, че за вечеря иначе си е тежичко, ама нали само тогава се събираме 3-мата заедно.

# 506
  • под кривата круша
Тук сме, но няма с какво да се похвалим. Малко е покашляща и сополива Теди и затова си стоим вкъщи докато не оздравее напълно. Много ми е трудно да я накарам да направи нещо, което не иска-то драми, рев, тръшък ooooh! Пък иначе е гальовно коте. Само се залъгваме-като трябва да обуем пантофи, започваме да си играем на магазн за обувки, та докато пробваме и нахлузвам пантофите; зяпа като пуйче за Синекод-а и така успявам да бутна в устата някоя и друга лъжица супа, убеждавайки я, че е сироп. Та така, нищо ново при нас...

# 507
И аз да се запиша че от миналата година не съм се вясвала. Twisted Evil Добре сме, двамата с таткото работим до скъсване, декември почти не съм се прибирала вкъщи, знаете как е в нашата сфера...То командировки, местихме и магазина, а бе ужас.Радослав ходи по една седмица на ясла, тъкмо посвикне и после вкъщи-сополи и кашлица.Слава Богу, от ноември не е се разболявал сериозно и чакам с нетърпение да мине и февруари та да се постопли малко и да се спрат болестите.За който не знае-отказахме памперса точно на година и десет месеца, за един ден, без сълзи, без настояване.Пишка, ака в гърнето или в тоалетната, на яслата се напикаваше първите два три дни, но вече го взимам със същите гащи, с които съм го пратила сутринта. Grinning Слагам само вечер памперс, защото пие много течности, но почти всеки път е сух.
Радо и той взе да бърбори повече. HugОпитва се да казва изречения, като например "гугу нани", "ади папа" и т.н.Иначе като си е вкъщи е много непослушен, скуби и дращи до побъркване.Като ходи на яслата и повече слуша. Grinning
Едно голямо "гуш" на всички ви, много ми липсвате, но нямам никакво време за развлечения(дори понякога забравям и да пусна компютъра) и сега бързам че ме чакат куп задачи!Целувки на всички!  bouquet

# 508
  • Варна
Вероники, виж какво открих, след като четох и аз превъзнасяния за това Лече Simple Smile
http://www.gingercookies.eu/shop/index.php?page=shop.product_det … mart&Itemid=6

За пълнеж на солена торта могат да се ползват всякакви пастети, дипове и т.н. С млечната майонеза сигурно ще стане хубаво с настърган кашкавал вътре. Аз за НГ правих солени еклери, пълни с 3 пастета - сьомга с каперси, авокадо+сирене+яйце, крема сирене + маслини + орехи. На основа крема, другото пълна импровизация - добавях сметана, майонеза или цедено мляко, докато ми хареса, подправки .... Т.е прави се  с каквото има и каквото ви роди главата   Peace 
Сладка палачинкова никога не съм правила.

# 509
  • Стара Загора

Защо за детето не минават през каса?

за пари защо. отговора е много ясен
а за диоптри - аз съм добре с очите. имам си очила за компа с макс. най високата защита и понякога ги слагам. иначе диоптри нямам..... да не дърпам дявола де.

Днес подадох молба в у-ще за баткото, че нали ще е първокласник!

Общи условия

Активация на акаунт