Мартенчета сладки чакат с нетърпение подаръци прекрасни!

• 29 383
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте момичета!

В петък се прибрахме от дълго гостуване при моите родители! Е скъсаха се да се разболяват тия деца там. Един през друг- Теди с вирус повръщане и дрис и 39Т преди 10 дни, а сега пак  някакъв вирус и пак от вечера е с 39Т.
 Батко ни отново е с пневмония- втора за няколко месеца. Изобщо не знам как става така, все усложнения при него. Давам какво ли не за имунната  и витамини и пак същото. Егати кво вече да  му давам?  Thinking Днес ги водих пак при доки, каза че са по- добре.
Аз си приключих с рехабилитацията на ръцете -две седмици ходих и сега съм много по-добре. На косъм съм и аз да се разболея , едвам крепя полужението с Инфлуцид и Ремантадин.

Нищо не казвате за яслите- кога са класиранията и записването или резултати? Четох нещо в тази тема в началото, която са я пуснали , но нещо не разбрах за какво става на въпрос де. Ние сме с 11 точки , заради майка , нали е учителка 35 години. В ОДЗ-то което съм дала на първо място пише , че няма класирани , а на профила на Теди пък , че не е класиран до момента!   newsm78

Отивам да почета малко нозад , а на всички пожелавам да са здрави!

# 556
Ние сме с 11 точки , заради майка , нали е учителка 35 години.

Критерият не е ли само за родителите на детето, май баби и дядовци не се броят за повече точки  newsm78 Бъцро оздравяване ви пожелавам.

У дома държим положението, дори днес пратих Гого на детска, дано е за добро. Аз съм болна от четвъртък, но засега минава леко, надявам се по-скоро да се оправям вече.

Вероники, миналата година беше дала линк към една торта-влакче, която беше правила, но не мога да го намеря. Моля те ако го пазиш линка, пусни ми го (може и на ЛС).

Момичета, Ники е полудял с едни песни на Стефани от Мързел град, които гледа нон-стоп в You Tube през iPad-а ми. Толкова е вманиачен, че вече с рев му изтръгвам iPad-а, налага се да го крия, а като говори за него, казва iPad-а ми Simple Smile Хубавото е, че ги научава и ги пее, а освен това се опитва да танцува танца, който играят героите Simple Smile Лошото е, че пуска звука много силно и ако не танцува, гледа от близо (то екрана няма и 10 инча де, но все пак). По няколко пъти на ден ме кара да му обличам костюма на Спортакус, който има батко му (и който му е доста голям, но вече е "костюма МИ на Спортакус). И изобщо, за кажа, че в последно време е много на тема "мое". Всичко е "ми" или "мое" и постоянно го съобщава. Дали защото е второ дете и все играе с неща на батко си (и облича негови дрехи), но е станал мног очувствителен на тази тема.

# 557
Зеленко, благодаря! Ще разгледам аз и сайта. Peace

Дума, да се оправяте и вие...стега с тези болести. Hug

# 558
Критерият не е ли само за родителите на детето, май баби и дядовци не се броят за повече точки  newsm78
И за баби и дядовци важи.

ДуМа, доколкото знам в момента са текущи класирания и се обявяват по 1-2 места освободени от напуснали дечица от миналата година. Общото класиране май ще е както миналата година - в края на април за септември. Не съм гледала скоро в сайта, защото вече сме класирани и ние, и съседското момиченце, но там има календар с дати за класиране.

SZA, Митко е така за Колите - всяка вечер ме тормози да гледаме филма, знае репликите на изуст, разпознава героите. Периодично си преговаряме откъси, ако в момента не гледаме... Още не сме на етап "мое", но пък ни поставя неизпълними задачи: Мамо попаи (да поправя нещо, което е счупил) или "тате може" (да откъсне шишарки от върха на поне 4 метрова елха!). Днес сутринта ме разтопи с едно - Мамо, атвои - Митко миможе! (Мамо, отвори, Митко не може). А вчера призори шепнешком нареждаше - Мамо, мако, атвои (да си дръпна блузата да пие мляко)

# 559
  • София
Докато пиша за яслите, ТаняТ отговорила за точки и класирания Simple Smile
Тони, честити ви халки!  Hug Пък дано не ги губите вече  Praynig Wink
Диди, мъчно ми стана  Sad , хайде стига вече болести!  Praynig Praynig Hug
Ние вчера успешно изгледахме Червената шапчица.  Simple Smile

# 560
  • София
 Да се разпишем и ние сред болните. Очакваше се, че след батко си ще се разсополиви и той, но все се надявах, че може и да му се размине. Не е нещо сериозно, но ще минем през доки утре да го прегледа, че и без това трябва да взимам бележка за ДГ.

oki4, непременно ще посетя това магазинче, благодаря, че ми напомни за него  Hug. Аз си го бях набелязала за посещение покрай коледната тема, но така и не стигнах до там тогава. Ако не се лъжа там продават и крем от кестени за тази торта, която SZA много похвали.

Вероники, миналата година беше дала линк към една торта-влакче, която беше правила, но не мога да го намеря. Моля те ако го пазиш линка, пусни ми го (може и на ЛС).
Това е тортата, която аз направих, а идеята беше от тук

Аз също много се чудя каква торта да направя за РД. Последно измислих двуетажна квадратна, която ще украся с изрязани с формички животни. Тео много се радва на всякакви животни и би трябвало да му хареса. За разкош може и такива мъфини да направя, ама имам още време и може и нещо по-добро да ми хрумне.

Тони, честити да са ви халките. Видях ги във ФБ, много са хубави.

Аз имам слинг шал и вече не го ползвам, така че с удоволствие ще го дам на някоя от бъдещите мами да го ползва. Цвета му е малко кофти (ярко синьо), но поне на дънки се връзва  Mr. Green Ако има и ентусиасти, решили да пробват многократни пелени да свиркат  Wink

dyMa, радвам се, че ти е повлияла добре рехабилитацията. Дръж се сега и не се давай на болестите.

За яслата и кандидатстването нищо не мога да кажа. Аз въобще няма да си правя труда да подавам документи, защото не искам да го пускам, макар да съм наясно, че ще изпусна предимството, че баткото ни посещава същата ДГ. Ще си го гледам още една година и се надявам догодина да го приемат в 1-ва група.

SZA, по-скоро е някакъв период на осъзнаване на чувството за собственост, или понеже скоро е започнал да употребява притежателните местоимения и му е интересно все още. Едва ли страда от факта, че батко му има повече неща. Сигурно се има за по-голям като притежава повече неща, знае ли човек какво се случва в главицата му.
 Тео пък напоследък постоянно ходи с кроксовете на брат си и страшно много се сърди ако някой се опита да му ги вземе (добре, че имаме два чифта  ooooh!) Сега като писа се усетих, че и той понякога казва дай си ми "коките" и му ги сваля от краката.
 Филмче си иска сутрин веднага след закуска и обикновено му пускам, но не мога да кажа, че гледа кой знае колко. Първите 10 мин. му е интересно, а после почва да изключва телевизора, да вади още дискове и т.н.... Може би защото вече много пъти ги е гледал, но пък все едни и същи си иска, какво да го направя.

Еlwing, браво на Алекс. Аз съм обещала на Ники да го водя на Червената шапчица във Възраждане и ме накара да се замисля дали да не заведем и дребното (там обаче май не е куклен театър, а артистите с аоблечени като героите от приказката Thinking). Ники го водихме за сефте на 2 и половина и излязохме 3-4 мин. след началото, защото "много викали". То си е до дете, де.
 oki4, а вие в кой театър водихте Мария? Ние сме гледали Трите прасенца в 199 и много ни хареса на всички  Mr. Green Докато разказваха приказката строяха декора като пъзел и беше много забавно.

# 561
  • София
Вероники, нашият батко на 3г отиде за първи път на куклен театър   Embarassed Аз предния път на майтап взех Алекс, тогава беше безплатна постановката  Blush , та исках да видя дали ще издържи. И тогава ме изненада като гледа с интерес и не замрънка даже, но се чудех дали е случайно. Вече знам, че явно му харесва  Simple Smile
За яслата - и на мен ми се иска да я пропуснем, но просто няма да издържим финансово, и сега "издишаме" с тези 240лв, а без тях съвсем...  Rolling Eyes Не че съм си търсила и намерила работа де...  Confused Гузно ми е, защото баткото на три тръгна на градина, но 2.5г си е прилична възраст... Rolling Eyes

# 562
  • София
Ей, много гаден излезе тазгодишния грип... Всички деца около нас са натръшкани, гледам и тук не малко са болни, даже една приятелка от вчера е в болница с едногодишния си син, с пневмония Sad

На всички болни пожелавам бързо оздравяване!!

За театъра - и аз още не съм водила Тошко, само на коледното парти, организирано от фирмата, в която работя имаше 1/2 час театър - за мое голямо удивление, много му хареса. Пляска, смя се, говори им нещо на актьорите, голям кеф. Може скоро да пробвам и на куклен театър да го заведа.

Аз малко статистически въпрос да задам - има ли още деца, които пият АМ?
И още един - какво правите с омалелите обувки? Имам 3-4 чифта вече и само ги трупам в един шкаф. Жал ми е да ги изхвърля, а пък нали казват, че не е хубаво да се носят чужди обувка, та и няма много смисъл да ги пазя  Thinking

# 563
Животинче ние от 3 дена сме на кисело мляко и смея да твърдя, че то е с по-голям успех от АМто - от него му правех по 120 мл и в повечето случаи даже не ги изпиваше, а сега изпива около 200 мл кисело мляко, че и повече Simple Smile
За умалелите обувки - ми аз си ги пазя - не е хубаво да се носят носени, но всички сме го правили, пък и някои са чисто нови, та и на мен ми е жал.
Всички болни бързо да се оправят Hug
Ние официално от 7ми март тръгваме на ясла. Малко ми е притеснено, че като го знам Алек какъв е разбойник, със силно развито чувство на собственост и ако реши, че някой иска да му вземе играчка или са го ограничи...че и побойник си пада, та очаквам да се случи някое по-голямо детенце да го понашляпа. Притеснявам се също и от това, че той не говори, как ще комуникират там...ох ooooh! Вчера директорката като отидох да го записвам ми вика "Той проблем с говора ли имаше". викам й чак проблем няма, просто още си бърбори на своя език и почти нищо не му се разбира. Усети се, че се е изказала неправилно и започна да се оправдава и да замазва положението. Все се надявам до тогава пък да се отприщи, защото си личи, че разбира, пък и от време на време казва нещо смислено без никой да го е очаквал  Rolling Eyes
Та така...

# 564
Ние сме добре, Марти ходи на ясла и си я караме много спокойно в момента! Последната седмица е спал спокойно, та и аз като наваксам със съня направо ми просветва Simple Smile
Ние сме още на АМ, но иначе и кисело мялко си ядем като поиска! В момента минахме на АМ 2+ (от скоро) на Аптамил и много му е вкусно - някак мерише на ванилия! Казват, че вече не толкова калорично! Проблема в ДГ, че поне от двете храни не стават за ядене ( в смисъл Марти не е захранен още с риба, телешко, леща, боб, грах - а те като полезни храни са почти винаги в менюто)! Та сутрин си го подкрепям още с едно мляко, да не е толкова гладен!

Старите обувки давам на други дечица! Понеже аз съм хахава на тема обувки - нашите са все някакви доста скъпи и хората ги взимат след това! Както каза една мама - ортопеда бил казал, че по-добре носени качествени обувки, отколкото нови, евтини и обуващи!
Виждала съм и такива, които не взимат и такива, които с удоволствие!
Аз лично не бих взела носени обувки от някой друг - може със съвсем евтинки дрехи, нооооо обувките трябва да са много удобни (а това са скъпите). Един път обух в един магазин Натурино (нося 36-37 номер обувки) и нямате си на идея за каква разлика става въпрос между тях и Geox да речем. От тук до небето!

# 565
  • София
Ние всъщност нямаме проблем с АМ, той си го пие с голям кеф, просто се чудех до кога е нормално да го пие. Иначе и кисело мляко/айран яде с голям кеф. Номера е, че АМ много помага с преспиването (още го пие от биберон вечер в леглото), а също и сутрин, когато се събуди много рано, вероятността пак да заспи след като си изпие млякото е голяма. За това и не бързам да го махам, но пък почвам да си мисля, дали не е време вече да спрем пиенето с биберон (от гледна точка на пиене легнал и на зъби)  Thinking

Вили, според мен не би трябвало да е проблем, че не говори. Тошко е тръгнал на ясла на 1г и никога не е страдал от това, че не може да говори с другите. Той и сега говори доста на бебешки, а и в групата им има много малки деца, които въобще не говорят, така че според мен това не е никакъв критерий.

# 566
А, здрасти!
Благодаря за поздравленията!  bouquet

Обувките - тези до годинката дето са само за красота сега ще носи и младежа /за маратонките става дума, де/, а красивите сандалки и други ще подарявам...прибрала съм с дрешките и си чакат ред за подарък...на някой, който има нужда. Тези, с които Рая проходи на КиК и на другата фирма изхвърлих, защото тя си ги износи и се пооокъсаха. Сега обаче от лятото на сам имаме омалели и красиви обувки и маратонки. И нашите са скъпи и 2 чифта са на Geox, ама са момичешки, та младежа няма да намаже - ще му се купуват нови. За сега ги пазя, ама затръгваме ли да се местим най-вероятно ще ги изхварля макар че са малко носени и има още хляб в тях.

Рая АМ не пие, ама яде на корем кисело, че и прясно пие вече...откакто се захрани сама като ми набара чашата с мляко с кафе. Тя и суче още, де...ама не знам какво. newsm78 Аз си мисля, че щом има деца естествено отбили се на 3 г., че и по-големки си е ОК да им се дава мляко поне до третата година. Peace

# 567
  • София - Рим и обратно
Ние всъщност нямаме проблем с АМ, той си го пие с голям кеф, просто се чудех до кога е нормално да го пие.
София също още пие АМ всяка вечер, рядко пропуска и сутрините. Ако пък се събуди нощем задължително си го иска, вода не ще. Знам, че е нормално да го пие до 3 г., така че имаме време. И да - от биберон го иска, в чаша - не. Иначе всичко друго си пие от чаша, но "пакото" /макар че може да каже мляко, биберонът с АМ е кръстен "пако" и точка Laughing/ върви в комплект с биберон задължително. Яд ме е само, че тук няма любимата ни Лактана 3, която е превъзходна като вкус и качество, а и има плодове, които моята глезла не близва иначе Confused.
 Тони, честити ви халки, много са красиви   bouquet
Рила, и аз съм привърженик на идеята, че обувките трябва да са скъпи и качествени, иначе си е направо опасно. Имам няколко "спомена" от евтини обувки от детските си години, във вид на кокалчета и мазоли, мерси Naughty. Стъпалото може трайно да се обезформи, което айде - да не говорим, че не е естетично, но и създава много други проблеми. Освен това, евтините обувки са рядко кожени отвътре, което пък е предпоставка за гъбички. И така нататък...да не кажете, че съм в обувната индустрия  Mr. Green Иначе - прибрала съм всички, които са запазени. Какво ще ги правя - незнам. Около мен все раждат момчета, а имаме само 1 чифт "унисекс". А и колко дрехи съм натрупала  ooooh! мога да отгледам още 2 моми... С Валето раздавах абсолютно всичко на приятелки, а сега май нещо с възрастта съм станала по-стисната ли...какво ли... не ми се дават Blush, скъпи са ми като сантимент Rolling Eyes.

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 16:27 от 'Кафе с мед'

# 568
Животинче, Митко си пие сериозни количества АМ, въпреки че и се кърмим. Вечер изпива по 150-200 мл преди заспиване, пак в леглото от шише, а през нощта (по-скоро рано сутрин) се е случвало да изпие още толкова. Аз го приучих да пие от шише с биберон, че кърменето вече започна да ми става досадно, но пак иска първо моето мляко да изпие и тогава приема шишето. Кисело мляко яде рядко, но айрян обича и пие понякога. Когато е жаден, предпочита вода, а когато иска мляко изобщо не приема кисело. Давам му Нутрилон 3, което също мирише на ванилия.

За обувките - голяма част от Митковите са втора употреба от една приятелка, но са хубави кожени и качествени (КиК и разни немски, австрийски и австралийски, че имат рода там). Които оцелеят след него ги прехвърлям на други деца. Толкова бързо израства на моменти, че докато ги купим успяваме да ги обуем 1-2 пъти и те вече са малки. Лятото смени 5 номера. Ботушките вече са му малки, но не ми се купуват нови за 1 месец, май ще караме с гумените и с по-дебел плетен чорап.

# 569
 Thinkingи на мен ми е интересна темата с АМ, аз държа да го давам още, но малката хитруша е на друго мнение, предпочита прясното мляко, засега се лъжем, като й показвам, че сипвам прясно и пъхам лъжичките АМ, но докога ли ще ми се вързва Mr. Green.Обаче много иска мляко Whistlingпостоянно ако може да има шише, добре, че през нощта поне спрях да й давам, сега свикна само с водичка, и всъщност значително намаля нощното будене, откакто разбра, че мама няма да дава мляко Simple Smile( дано и така се задържи Praynig)
Извинете, че забравих кой спомена за по нискокалорично мляко, кои са те? Аз давам още Лактана 2, ако има по-нискокалорично кажете кои са?

Общи условия

Активация на акаунт