Кошмар със слагането на памперсите

• 2 695
  • 35
  •   1
Отговори
Откакто дребният се научи да се върти като хората, значи преди 5-6 месеца, слагането на пелените е някакъв ужас. Преди час ми трябваха 15 минути, за да му сменя памперса. Върти се, смее се, не стои на едно място, гоня го по леглото, ако случайно успея да сложа задната част на дупето, то не мога да го залепя отпред. Давам играчки за занимавка с надеждата да седи на едно място, не става. Прав още не може да стои стабилно, а седнал ми е трудно, но той и седнал не стои на едно място. Като дойде време да сменям памперс, направо ми се реве.

Не смея да го държа без памперс, все пас е зима. В нас е топло, но ме е страх да не настине, че и без това непрекъснато е със сополи. Та се чудя като е малък още и не разбира има ли смисъл да махна памперса като той не разбира още от обяснения, не може да си казва. Или пък ако има майки с подобни шантави бебета да обменим опит. Сутрин и вечер и през почивните дни баща му му сменя памперсите, някакси успява, но през деня е ужасно.

# 1
  • София
И при нас понякога като се разбеснее е така... засега успявам с търпение да я издебна и бързо да го сложа..
Мислила съм си да пробвам първо да залепя памперса (да стане като гащи) и да и го "обуя" но все още не съм го тествала тоя вариант...  Mr. Green

# 2
ЕЕЕЕ само това да ви е проблема ........... Ще видиш след време колко по-трудни неща има. Повечето деца са така при смяната на памперсите след като открият че могат да се движат Simple Smile. Признавам си,че аз много пъти употребявам и сила,но нямам време да гоня някого по леглото при всяка смяна на памперса я... А като тръгне да ходи-и из цялата къща съм гонила баткото  Simple Smile. Не приемай толкова навътре такива дреболии. Погледни ги от към смешната страна и тогава и на двамата ща ви е забавно. Такъв е моят съвет. Wink

# 3
Или пък пробвай директно с памперс гащи (само не знам дали има подходящ за вас размер) - може да ти е по-лесно. И аз съм гонила големия - при това не само за памперс, а по-късно и за най-обикновени гащи Laughing защото няма по-голям кеф от това да се разкарваш с голо дупе.

# 4
И аз да споделя. След като научаваше цялата махала, че ще сменям пелените минах на вариант гащи за еднократна употреба. Много са удобни, но пък е изключително нерентабилно. Или поне за Либеро-то беше така. Гащите им са двойно по-малко от пелените и само с 1-2 лв по-скъпи. Crazy

Редактирам се, след като допрочетох поста на Мата Космата. Най-малкия номер на Либеро бяха 5 (за деца, мисля от 10 кг.), моето дете тогава беше 7 килограма, но те си прилепваха и непропускаха. Поне при нас беше така. Проблема е в това, че се сменят по-често от пелените, защото непропускат навън, но за сметка на това държат влага отвътре. Все пак са преходния период, де та за това.

# 5
Не се притеснявай,това е период,който минава.И ние бяхме така още от 7-8мия месец.В на4алото игра4ката за занимавка помагаше,след това търсехме реклами по каналите  Laughing ,а накрая ве4е нищо не помагаше.Понякога мъжът ми го държеше,а аз му слагах памперса или обратното.Ве4е е на 1г и 5м и е по-добре.Пак шава,ама се трае.А в гърнето неще и 1сек да седи.Трябва просто търпене Peace

# 6
Благодаря за отговорите.

И аз в началото не се връзвах толкова, но след като с наакано дупе омаза всичко наред няколко пъти, честно да си призная, ми мина смешното Simple Smile

С гащи може да опитам да видя или пък да ги залепя, но той не стои прав сам още и ми е трудно. Иначе с баткото се справях бързо като беше прав и за секунди бях готова. Спирах се точно, защото понякога пропускат, но може да ги ползвам за моментите, в които е много побеснял.

Определено се надявах на отговор, че е период и се успокоих Simple Smile

# 7
  • Софиянка в Пазарджик :)
Откакто дребният се научи да се върти като хората, значи преди 5-6 месеца, слагането на пелените е някакъв ужас. Преди час ми трябваха 15 минути, за да му сменя памперса. Върти се, смее се, не стои на едно място, гоня го по леглото, ако случайно успея да сложа задната част на дупето, то не мога да го залепя отпред. Давам играчки за занимавка с надеждата да седи на едно място, не става. Прав още не може да стои стабилно, а седнал ми е трудно, но той и седнал не стои на едно място. Като дойде време да сменям памперс, направо ми се реве.

Не смея да го държа без памперс, все пас е зима. В нас е топло, но ме е страх да не настине, че и без това непрекъснато е със сополи. Та се чудя като е малък още и не разбира има ли смисъл да махна памперса като той не разбира още от обяснения, не може да си казва. Или пък ако има майки с подобни шантави бебета да обменим опит. Сутрин и вечер и през почивните дни баща му му сменя памперсите, някакси успява, но през деня е ужасно.
Еми освен бащата да поеме майчинството щом е по-оправен.  Mr. Green
То ако памперсите са ви проблем..............

# 8
Съчувствам ти, защото и при нас е такава ситуацията, но моя малкия и прав става, а аз ползвам маса за смяната на памперсите и все се чудя кога ли ще паде от нея. Наредила съм си да са ми под ръка всякакви неща, които да му отвличат вниманието - празни опаковки от кремчета, кутийки, дребни играчки, давам му и  дистанционното на телевизора. Ако имаме време го оставям малко по голо дупе и след това е доволен, но ако бързаме давам едно след друго разсейващи предмети и през това време набързо слагам памперса.

# 9
  • София
...с наакано дупе омаза всичко наред няколко пъти...

такъв наакан памперс махам само над мивката и направо мия  Peace
Докато беше по-малък си имах разни хващания, за да не ми бяга много, а и аз бях станала много бърза  Mr. Green
Все още е с памперс, но вече ми помага... ако не го махнем скоро ще се научи да си го слага сам  hahaha

# 10
Моят син е на 6 мес. и положението е същото. Почна ли да му слагам памперса и да го обличам се мята като обезумял, вдига се нагоре, върти се настрани, рита изобщо луда работа Joy Не ме изнерва толкова, обаче понякога не успявам да го сложа добре и пропуска отнякъде. Най-неприятното е обаче, когато почне да вика. До сега си мислих, че само при нас е така  и че аз нещо не правя както трябва, но явно си е нормално Simple Smile

# 11
При нас положението беше подобно от десетия месец почти до махането на памперса , което се случи на две години и нещо. Моят син се обръщаше по корем и лазеше по спалнята и така му сменях памперса. Направо си беше борба свободен стил  ooooh!

# 12
Ей, хора, направо ме  Shocked И тук, и до сега четох в една друга тема, zа неzаспиващи малчовци.. Мале, мале..
Това дечурлигата са страшна работа - човек се превръща в някакъв супер талантлив всичкоможещ актьор, zа да ги оzапти  Mr. Green

По темата, не съм имала такива ядове, та не zнам дали мога да фолософствам, ама... не става ли като ги "тръшнете" zа смяна на памперса, точно в момента (zа да нямат време да са се нарадвали предварително) да им дадете в ръцете нещо суууупер интересно zа тях, което ще им отвлече и zаеме вниманието zа минутка, две? И преz това време да действате със скоростта на светлината...  Crazy

Последна редакция: вт, 21 дек 2010, 01:19 от Сова

# 13
Хаха, Деси, страшно ме развесели по нощите. Съвсем очевидно е, че си нямала подобен проблем.   Hug

# 14
Знам за какво говориш за съжаление. Моите и двамата са още с памперси. А големия дори не разрешава да му сваля мръсния памперс. И аз като InaD нааканите памперси ги вкарвам направо в банята. Малката на мивката, големия  с подвижния душ. Оказа с, че така е по-лесно. А когато поставям памперсите се правя на олигофрен /крещя, кудкудякам, ръмжа, пееме хей ръчички.../, но ако не съм сама в къщи задължително викам някой да ми помогне. Понякога и двама едвам се справяме, а на ден колко памперса ми се събират, не е за говорене.

Общи условия

Активация на акаунт