Математически турнири - 7

• 64 095
  • 757
  •   1
Отговори
# 240
Благодаря много на всички.По този начин ли се очаква да се изпише от дете в 4 клас или има и друг начин.

# 241
Моят син е четвъртокласник и би я записал почти по същия начин. В смисъл, че ще използва същите уравнения, като предварително посочи с коя буква какво е обозначил ( не че не е ясно, но понякога проверяващите се заяждат за подобни неща). И разписването му е малко по-подробно. Но в общи линии да, за целите на ПМГ - Габрово това е подходящият запис. Wink

Всъщност задачата не е ли с избираем отговор?

# 242
  • София и там където не се пуши
За ЗМС и аз се интересувам, доколкото разбрах, няма да има проблем за провеждането. Информацията ми е от днес на обяд.  Дано децата са здрави.

# 243
  • Бургас
Към този момент ЗМС ще има. Ако излезе нещо различно, веднага ще пиша.  Peace

# 244
Привет. Не успях да прочета всичко, за пръв път търся информация по въпроса. Можете ли да ми помогнете за едно чудене:

Според вас, 1-ви клас твърде рано ли е за съзтезание за дете? Естествено, ще му го представя като игра, така че да не се подтисне, ако не се представи добре. То се случва по интернет, мисля за World Day of Mathematics на 1-ви март.

Мисля, че ще му е забавно, но все пак виждам, че повечето съзтезания са за по-големи деца, сигурно си има причина. Вашите деца кога започнаха да се съзтезават?

# 245
  • София
Моето дете е в първи клас. Дадох му задачите от КМС, реши ги и после като му казах, че това са задачите от състезанието разбра че не е нещо страшно.
Сега няма проблем. След едно състезание по рисуване, едно по математика и едно по роден край вече му е все едно. Като го попитам дали ще ходи на някое състезание, казва: "Ти реши!".

# 246
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
ЗМС ще има ли тази седмица?

# 247
  • София
Дидева, благодаря много вече не само за прекрасната тема, но и за чудесния, синтезиран отговор по моя конкретен въпрос.   bouquet

# 248
Доколкото разбрах, ЗМС се отменят. (отлагат)

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 11:00 от Dorothy

# 249
Благодаря!

# 250
На страницата на МГ - Варна пише, че поради обявената грипна ваканция състезанията се отлагат за неопределено време.

# 251
Да, кофти и още по-кофти е, че има хора, които се вживяват като изключително социално ангажирани и се врат там, където не им е работа.

Грипната ваканция е обявена до 28/01, нали? ЗМС-тата са 29 и 30, нали? Защо тогава трябваше да се отлагат? Защо някои хора се престараха и накараха ХЕИ да влезе в СМГ и да прекрати школите? Защо не затворят или спрат кина, кафета, молове, влакове, рейсове и тролеи, за да бъде детето ми защитено от грипа? Какво постигнаха - отлагане на едно важно и интересно състезание и объркване на цялата програма за мат.състезания. И всичко това поради чисто бюрократски причини.

# 252
Да обявена е до 28-ми, но си мислех , че децата пътуват на 28-ми все пак. А и БДЖ прави невероятна организация. Децата са отделно, не пускат никой да влиза при тях. На всеки вагон има как да го кажа за влаковете - стюард. По гарите си личи, че има грижа за децата.

Грипът е ужасен с тежки последици и все пак всяко зло за добро. Представете си децата да се разболеят точно във Варна, с висока температура. Какво да ги правят учителите. Аз как да хвърча до Варна.

За МОЛ-овете си отговарят родителите, моите не са по МОЛ-овете. В къщи са си и не ги събирам с други деца.

# 253
Нямам думи. Всичко отиде по  Twisted Evil Заявки, резервации, организиране на пътуването...И къде точно се предполага да вместят в календара ЗМС? На 12. 02 има олимпиада, на 19. 02 - национално състезание за седми клас, на 12-13 март пак олимпиада, следва Кенгуруто... Може да го направят през лятната ваканция, поне децата да отидат на плаж. Ако бяха обявили грипната ваканция по-рано, това може би нямаше да се случи.

# 254
Пътуването за състезание извън града е с разрешение на родителя. Ходенето на школа - също. Нито едното, нито другото е задължително, за разлика от ходенето на училище. Родителят преценява рисковете и решава дали да пусне детето си на състезание във Варна или в Хонг Конг.

Това, което ме възмущава е, че някой друг взима решение вместо мен, като на всичкото отгоре не си дава сметка за хаоса, който решението му генерира.

Общи условия

Активация на акаунт