Математически турнири - 7

• 64 181
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
Summer7 , забележката е само за 1ва задача.
На 2ра задача са отсъдили само 2 точки от 7, което дори не е 1/3.

Ето по техните критерии:
а) 1665 . 5 = 8325 км е пътят, изминат със самолет; 1 т.  вярно
1665 – 166 = 1499 км е пътят, изминат с влак; 1 т. вярно
1665 + 8325 + 1499 = 11 489 км е изминал пътешественикът; 1 т. получено 10 489

на б) е смятано правилно, но с 10 489 а не с 11 489

Та дали за 2 точки за верните две пресмятания и оттам нататък нищо.

Също се оказа че на 1ва задача има отнета една точка при правилно получени резултати, не знам от къде.

Не мисля че е правилно. Грешката на задача 2 е наистина малка.
Вече е и късно да преглеждаме работата му, ама те и късно казаха точките.
Хлапето е разочаровано, не иска да ходи и на курса в СМГ, там нали постоянно ги облъчват че ще кандидатстват, а той вече няма шанс заради тази олимпиада.
При нас е абсолютно същото - 2-ра задача, 2 т., получено 10489 и нататък сметките продължават с 10489. На 1-ва задача имаме 5 т., защото не е сменен знака при прехвърляне от другата страна на равенството, на 3-та задача - 3 т., заради правилно решено първо подусловие. Днес видях работата. И аз не съм много съгласна да не се дадат точки за правилен подход към решението на задачата, но сбъркани сметки, но... 1, 2 или 3 точки са си от голямо значение, особено за самоувереността, самочувствието. От друга страна пък децата трябва да разберат, че една грешка в сметките води до грешна задача, което трябва да ги какара да разберат, че трябва повече да внимават, да проверяват.

# 571
  • София
Нещо подобно се получи и при нас в трета задача при каката (6 кл., четвъртокласникът наистина получи 21 точки и така се надува пред сестра си математичката, но това е друга тема  Laughing)
Един пропуснат знак "минус" в пресмятането на х (което само по себе си носи 2 точки) - и нула точки за задачата. От една страна - все едно не е решила нищо, а всъщност има преобразуване на изрази (вярно), построяване на точки върху координатна система и други там щуротии (вярно, макар и с друго х).
От друга страна - задачите са елементарни, решавала е такива много, да е внимавала, все пак това е състезание за верни задачи, не за най-бързо излизане от стаята. Naughty

# 572
  • София
Според вас кога ще публикуват на сайта на РИО София резултатите от олимпиадата по математика и разпределението по училища за областния кръг?

# 573
Вече много време се боря с баткото ни за "скоростното" излизане от състезание - имам чуството, че започва да вдява какво говоря. А дребните грешки, които обръщат колата  - какви битки провеждаме с тях!!! 

# 574
  • София
Те нека научат децата, ама лош урок е това.
Заради грешно събиране няма да влязат в СМГ.

Ние поне не сме се засилили натам още, ама очаквахме да ходим на втори кръг.
Аз всеки път обяснявам да си прави проверки и да смята в колонка, ама на, диването си е на 10, не му увира тиквата, събира и вади на ум.

# 575
Аз отидох да му проверя работата, защото 1 седмица след олимпиадата, у нас ми реши на един дъх 2-ра задача. Бяхме и двамата много изненадани от 2-те точки. Но всъщност той въобще не помни какво е писал там. И това е, защото се е шашнал - определено. Не искаше да чуе за тази олимпиада. Едвам го накарах да решим задачите миналата събота. Знаеше, че не се е представил добре. Е, все пак е в 3-ти клас. Догодина трябва да е по-узрял... newsm78 Или няма??? #2gunfire

# 576
Узряват, според мен, ама мнооого трудно. На нас най-голям проблем ни беше недочитането на задачата - търси се най-голямото, той написал най-малкото - например, след като е манерил всички, просто не е дочел какво точно търсят.

# 577
Според вас кога ще публикуват на сайта на РИО София резултатите от олимпиадата по математика и разпределението по училища за областния кръг?
Олимпиадата ще се проведе в следните училища:

Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски”– за учениците от VІІІ, ІХ, Х, ХІ и ХІІ клас на всички райони и за учениците от V и VІ клас на район „Оборище”.
22 СОУ – за учениците от ІV, V, VІ и VІІ клас на следните райони: „Триадица”, „Средец”, „Витоша”, „Лозенец” и „Овча купел”.
33 ОУ – за учениците от ІV, V, VІ и VІІ клас на следните райони: „Връбница”, „Възраждане”, „Нови Искър”, „Банкя”, „Люлин”, „Надежда”, „Илинден”, „Красно село” и за учениците от ІV и VІІ клас на район „Оборище”.
119 СОУ – за учениците от ІV, V, VІ и VІІ клас на следните райони: „Изгрев”, „Искър”, „Младост”, „Панчарево”, „Студентска”, „Слатина”. „Подуяне”, „Кремиковци”, „Красна поляна”, „Сердика”.
На 1 март 2011 г. от 9:30 до 17 часа директорите на всяко училище, от което има класирани ученици, да направят предложение за квестори на експертите по математика на телефони 935 60 93 и 935 60 94 (на всеки от 1 до 8 класирани ученици се определя по един квестор).
Начало на олимпиадата 9:00 часа. Всички допуснати ученици и определените квестори да се явят в 8:00 ч. в съответните училища и да заемат местата си най-късно до 8:25 ч. Учениците да носят документ за самоличност, а квесторите – заповедта на директора, с която са определени за квестори.

# 578
  • Пловдив
Бих искала да попитам къде мога да намеря задачи от последните три години, давани на Румен Грозданов? Прегледах линковете от първата страница, но не успях да намеря.
И на коя дата всъщност ще се състои вторият кръг на олимпиадата по математика?
Благодаря.

# 579
Бих искала да попитам къде мога да намеря задачи от последните три години, давани на Румен Грозданов? Прегледах линковете от първата страница, но не успях да намеря.
И на коя дата всъщност ще се състои вторият кръг на олимпиадата по математика?
Благодаря.

Задачи за Румен Грозданов няма.Пловдивчани не си ги дават.И аз търся за 5 клас.Ако някой има да ги пусне моля на лични.

# 580
  • София
Олимпиадата ще се проведе ............

Дидева, благодаря!

# 581
  • София
На сайта на РИО София са качени и списъците на класираните деца за областния кръг (по училищата в които ще се явават).

# 582
Нищо не намирам в този сайт...
Master, може ли копнеш линк тук?

# 583
На сайта на РИО София са качени и списъците на класираните деца за областния кръг (по училищата в които ще се явават).

Ще дадеш ли линк, че не го откривам.

# 584
В Писма, служебна информация скролнете малко по-надолу.
1, специално за теб:

Учениците да се явят в сградата на 22 СОУ (бул. Витоша 134) в 8:00 ч. на 12 март и да носят документ за самоличност.         
 Grinning

Общи условия

Активация на акаунт