Математически турнири - 7

• 64 086
  • 757
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Малко ме притеснява как тези резултати (от олимпиадата на 12-ти) после ще стигнат до СМГ, за да влязат в бала за кандидатстване. Някаква идея?

# 196
Малко ме притеснява как тези резултати (от олимпиадата на 12-ти) после ще стигнат до СМГ, за да влязат в бала за кандидатстване. Някаква идея?
Ако не се лъжа в Наредбата за прием ставаше дума за областния, а не за общинския кръг. Ако съм права ( в момента сайта на СМГ не ми се отваря), детето първо трябва да се класира на областен кръг, а там класирането е с общ протокол за цяла София, който се изготвя от РИО, така че няма да е проблем резултатите да стигнат, където трябва. Миналата година бяха качени на сайта на РИО-София.

# 197
  • София
В Наредбата пише областен, да, но мисля, че после направиха корекция, че имат предвид общинския. Освен ако не бъркам.

# 198
Мисля, че корекцията беше за Европейско кенгуру и се отнасяше за директния прием на децата, класирали се на първо място. Първо пишеше " областен" кръг, а после стана ясно, че имат предвид националния. Като тръгне сайта ще видим, освен ако някой не си е копирал наредбата и не внесе яснота по въпроса преди това.

# 199
Бърди, направиха корекция за точките от Европейско кенгуру. Първоначално бяха обявили, че ще се взимат точките от национален кръг, после го коригираха на областен.
Иначе за олимпиадата по математика се взимат точките от областен кръг.

# 200
  • София
Ох, благодаря ви, много сте мили   bouquet

# 201
Чл. 1. С тази наредба се определят редът и условията за приемане на ученици в пети  клас на СМГ.

Чл. 2. В пети клас се приемат четири паралелки по 28 ученици (общо 112 ученици) съответно-три паралелки с изучаване на английски език и една паралелка с изучаване на руски език.

Чл. 3. Учениците се приемат чрез проверка на способностите им. Проверката на способностите се осъществява въз основа на резултатите от участието им в математически състезания, проведени на територията на гр. София:

1. Състезание „Черноризец Храбър” – 01 ноември

2. Софийски математически турнир – 23 октомври

3. Състезание „Европейско кенгуру” – областен кръг

4. Областен кръг на олимпиадата по математика – 12 март

5. Математическо състезание на СМГ „Откриване на млади таланти” – 25 юни.

Регламентът на състезанията от 1 до 4 може да се намери на сайтовете на организаторите – за първото – http://www.math.bas.bg/ch /; за второто – РИО; третото – МОМН; четвъртото –РИО на МОМН. Регламентът на петото състезание включва тест, носещ 25 точки и две задачи за описване, носещи 20 точки.

Чл. 4. Ученици класирани на първо място на следните математически състезания: Зимни математически празници, Пролетен турнир в гр. Шумен, Пролетно състезание гр. Ямбол и Национален кръг на математическо състезание “Европейско Кенгуру”се приемат и ако не са участвали в изброените в чл. 3 състезания.

Тези ученици заявяват желание за прием в СМГ чрез заявление до директора на училището в срок до 30 май.

# 202
Да ви се оплача.
От Коледа са ми болни децата и нямах никакво време да се добера до компютъра, камо ли до темичката. Въобще не знаех за награждаването на 22/01- Салабашев. Току що ми звъннаха да ми дадат информация и аз седнах да видя какво става с темата, защото бях убедена, че сте писали и коментирали. И наистина, още на 12 януари я е имало тази информация в темата ни. Страхотни сте, момичета. Hug
Но за късмет моя син има РД в деня на награждаването и в съответния час е поканил гости, като това е единствения свободен час в залата за деня/ ще играят футбол/. Да имаше друг час, щяхме да го сменим, нищо че е броени дни преди РД. Но нямаааа. Sad Сега ще пиша на г-н Колев да го уведомя и да попитам от къде да си вземем медала. Но ми е адски криво и неудобно. Толкова мрънкане за медали, хората го организираха, а сега ние не можем да присъстваме.

# 203
  • София
Днес попаднах на това и реших да го споделя с вас в тази тема. Grinning

http://www.teenviewsofia.com/article/2387/Nasha-gordost--Osmokla … tical-Reflections

Ако е публикуван вече линкът, моля да ме извините. И поздравления за момчето!  bouquet

# 204
  • София
Момичета, може ли да ми помогнете с линк към задачи за 2ри клас, които са се падали на националната олимпиада по математика в предишни години.

Моето малко юначе започна да проявява интерес и ми се иска да му помогна да се подготви.

Благодаря ви предварително за помощта!   bouquet

П.С. Може и на лични, ако смятате за по-удачно.

# 205
Момичета, може ли да ми помогнете с линк към задачи за 2ри клас, които са се падали на националната олимпиада по математика в предишни години.
Националната олимпиада по математика се провежда за ученици от 4 клас нагоре. Възможно е третокласник да се яви върху задачите за 4 клас, но задачи за втори и трети клас няма по простата причина, че такава възрастова група не е предвидена.
Състезания за втори клас, организирани в национален мащаб са Коледно математическо състезание, " Иван Салабашев", " Европейско кенгуру" и Великденско математическо състезание. Разбира се, има и регионални надпревари, в които второкласниците могат да вземат участие в своята възрастова група. Има и едно състезание на СБНУ - " Аз и числата", но то прилича по-скоро на контролна работа в училище ( лично мнение).

А иначе, на първа страница в първия постинг има доста линкове към сайтове със задачи. Поразгледай, има доста материал за решаване.

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 11:54 от Анонимен

# 206
  • гр.София
От утре софийските деца са в грипна ваканция.И в други региони има грипна ваканция.Въпросът ми е дали това ще се отрази на ЗМС?
Нямам спомен в последните години състезание да е било премествано по подобни причини,затова ще се радвам да информация по случая.
Благодаря,матмами!

# 207
  • София
От утре софийските деца са в грипна ваканция.И в други региони има грипна ваканция.Въпросът ми е дали това ще се отрази на ЗМС?
Нямам спомен в последните години състезание да е било премествано по подобни причини,затова ще се радвам да информация по случая.
Благодаря,матмами!
Тук пише само за многоезично състезание. http://www.rio-sofia-grad.com/
Аз пък се чудех какво ще стане с т.нар. "контролни" от Дидева.  Mr. Green Аз и числата по принцип е за 27.01. Та питах и ми казаха /явно си помислиха, че съм учител някакъв/, от 01.02 до 04.02 да си изберем дата и да го проведем, когато ни е удобно". Да, ама аз на момента не се замислих - нали е национално, как така ще стане?  newsm78

# 208
Благодаря,матмами!

Аз също ще съм благодарна за информация по темата.

Не знам в Бургас и Варна дали е обявена грипна ваканция. Ако не е и ако не я обявяват следващата седмица, това може и да спаси ЗМС-то.

PS:
Малко след като постнах горното варненци публикуваха официалната си страница за ЗМС 2011:
http://www.mgberon.com/html/page.php?id=38

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 17:44 от Obsolete

# 209
  • Бургас
В Бургас няма грипна. Все още. Не знам дали в ПМГ има много болни конкретно, защото децата ги няма цяла седмица, на лагер-школа са. Мисля, че на този етап ще си има ЗМС.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт