Математически турнири - 7

• 64 046
  • 757
  •   1
Отговори
# 300
  • Бургас
ЗМС с нова дата - 04.03.2011г.

# 301
ЗМС с нова дата - 04.03.2011г.

Да не би да е 4.02.??
Сигурна ли е информацията?

Тъкмо се бяха настроили децата, а то още чакане...

# 302
  • Бургас
Според мен това е датата, защото в доста райони, както и при нас преди минути бе удължена грипната ваканция.
А информацията е от класната на дъщеря ми, от гимназията организатор, няма да пише нещо без да е сигурно.  Peace

# 303
Няма как да е февруари, тъй като от днес още няколко области са обявили грипна ваканция, а на места е продължена вече обявената такава. Все пак ЗМС бяха отложени точно поради грипната епидемия, тъй че информацията на Радост ми се струва достоверна. Да не забравяме и къде учи Гери.  Grinning

# 304
Според мен това е датата, защото в доста райони, както и при нас преди минути бе удължена грипната ваканция.
А информацията е от класната на дъщеря ми, от гимназията организатор, няма да пише нещо без да е сигурно.  Peace

Говорих със СМБ Бургас - не е сигурно още, ще обявят на тейния сайт и на сайта на МОН като стане ясно. Да видим...

# 305
Доста умуване ще трябва, за да ги вместят някъде, без да ги превърнат в летни математически състезания. 4-6. 02 отпадат заради епидемията,  заети са -12. 02 ( общински кръг на НОМ),  19. 02( състезание-тест за 7 клас), 5 март ( областен кръг по информатика), 12-13 март ( областен кръг на НОМ), 19 март ( Европейско кенгуру), 20 март ( областен кръг на теста за 7 клас), 25 март ( Хайнацки и Грозданов)...

# 306
В нашето училище няма да се организира олимпиада. Има ли специален ред за да се явим в друго училище? Съжалявам, ако въпросът ми се повтаря.

И в нашето може би няма, затова се обаждах до РИО (инспектора по математика) да питам какво се прави в този случай - беше ми обяснено, че трябва да отида до тях, да дам данните на детето и да видим в кое най-близко, или удобно за нас училище ще го разпределят - споменаха ми че трябва да ми дадат май придружително писмо, или да се говори с директора на другото училище на приеме детето. Тия дни смятам да свърша тази работа и по-късно ще мога да ви дам абсолютно точна информация.

Wladi+ благодаря много за отговора! Ако има  развитие, пиши. И аз ще трябва да действам тази седмица по въпроса.
И ние сме така. Има ли някакво развитие? Някой нещо разбра ли? Къде да се ходи - адрес, телефон, име за контакт?

# 307
Моята информация за ЗМС е също за дата 04.03 (неофициална и непотвърдена).

# 308
В нашето училище няма да се организира олимпиада. Има ли специален ред за да се явим в друго училище? Съжалявам, ако въпросът ми се повтаря.

И в нашето може би няма, затова се обаждах до РИО (инспектора по математика) да питам какво се прави в този случай - беше ми обяснено, че трябва да отида до тях, да дам данните на детето и да видим в кое най-близко, или удобно за нас училище ще го разпределят - споменаха ми че трябва да ми дадат май придружително писмо, или да се говори с директора на другото училище на приеме детето. Тия дни смятам да свърша тази работа и по-късно ще мога да ви дам абсолютно точна информация.

Wladi+ благодаря много за отговора! Ако има  развитие, пиши. И аз ще трябва да действам тази седмица по въпроса.
И ние сме така. Има ли някакво развитие? Някой нещо разбра ли? Къде да се ходи - адрес, телефон, име за контакт?

Бяхме болни, а и единственият път в който минах на място - инспекторката я нямаше....Тази седмица ще се постарая да отида.
Иначе РИО София град се намира на ул. АнтимI N17 ет.4 стая 410 инспeктор по математика. Нинкова тел.935 60 93  (Еврейския дом на пл.Възраждане)

Ако някой междувременно получи обновена информация - да сподели

# 309
"На основание заповед № РД 09–1507/20.10.2010 г. на министъра на образованието, младежта и науката за организирането и провеждане на ученическите олимпиади и национални състезания през учебната 2010/2011 година и във връзка със заповед № РД 28-40/15.11.2010 г. на началника на РИО, София-град, Ви уведомявам, че на 12.02.2011 г. от 9.00 часа ще се проведе общинският кръг на олимпиадата по математика.
Формат на олимпиадата:
3 задачи с изписване на решенията.
Задача 1 и задача 2 за всички класове са от учебното съдържание на задължителната подготовка, а задача 3 – на задължителноизбираемата или свободно-избираемата подготовка.

Времетраене: 4 астрономически часа."

Организация за провеждане:
Олимпиадата се организира и провежда във всяко училище.
Директорът на училището със заповед назначава училищна комисия за организиране и провеждане на олимпиадата, определя квесторите и комисия за проверка и оценка на писмените работи
Всяка писмена работа се оценява от двама проверители – членове на училищната комисия. Задачите се оценяват с 0 – 7 точки, като максималният брой точки е 21.
Изпитните материали за общинския кръг на олимпиадата ще бъдат качени на сайта на РИО, София-град в рубриката „Олимпиади и състезания” в 8.40 ч. на 12.02.2011 г. Комисията за провеждане на олимпиадата във всяко училище да организира заемането на местата от учениците до 8.35 ч. и своевременното размножаване на изпитните материали (темата за всеки клас заема половин лист формат А4). Критериите за оценяване и образци на протоколите за резултатите ще бъдат качени на сайта на РИО, София-град на 14.02.2011 г. в 9.00 ч.
Класиране
До областния кръг на олимпиадата по математика се допускат ученици, получили на общинския кръг не по-малко от 16 точки.
В срок до 21.02.2011 г. училищната комисия изготвя:
протокол за всички явили се ученици и техните резултати (по образец);
протокол за класираните ученици за областния кръг и техните резултати (по образец). Този протокол да се изпрати в електронен вид до 16.00 ч. на 21.02.2011 г. на адрес rio_tstoeva@abv.bg

Протоколите (на хартиен носител) се заверяват с подпис от директора и печат на училището и се изпращат до началника на РИО, София-град. Предават се в стая 410 на 23.02.2011 г. от 9.30 до 17.00 часа заедно с писмените работи на класираните ученици.
За допълнителна информация се обръщайте към П. Нинкова (тел. 935 60 93, GSM. 0887 23 51 58) и Т.Стоева (тел. 935 60 94, GSM 0886 44 28 57) – ст. eксперти по математика.

ВАНЯ КАСТРЕВА
НАЧАЛНИК НА РИО, СОФИЯ-ГРАД

Ето инфо от сайта на РИО-София, отлагат се във Варна, Бургас и Велико Търново, в София-доколкото разбирам-не.Вижте в сайта.
http://www.rio-sofia-grad.com/  начало ...> състезания, олимпиади, конкурси ...

# 310
Цитат
Ето инфо от сайта на РИО-София, отлагат се във Варна, Бургас и Велико Търново, в София-доколкото разбирам-не.
Е как така се отлага в някои градове, пък в други - не??? Нали трябва в цялата страна да е по едно и също време? И защо отлагат във Варна, Бургас и Търново?

# 311
jedira, заповедта която си публикувала се отнася до общинския кръг на НОМ, а не до ЗМС, които трябваше да се проведат на 28-30 януари 2011. Става дума за две отделни състезания. Едва ли и  олимпиадата  бъде отложена в градовете-домакини на ЗМС, тъй като до 12 февруари грипната ваканция най-вероятно ще е приключила.
Цитат
Ето инфо от сайта на РИО-София, отлагат се във Варна, Бургас и Велико Търново, в София-доколкото разбирам-не.
Е как така се отлага в някои градове, пък в други - не??? Нали трябва в цялата страна да е по едно и също време? И защо отлагат във Варна, Бургас и Търново?
Не е задължително да е по едно и също време. Миналата година например не беше. Във всяка област децата решават различни задачи на общински кръг, които са изготвени от експертите в РИО, така че няма опасност някой незаслужено да се облагодетелства.  Grinning

# 312
Случайно видях в сайта, затова го пуснах, не знам защо, може би там се очаква продължаване на ваканцията, а може и в София да е преместено, копирам оттам, възможно е писмото да продължава с изброяване и на други градове, не съм сигурна, има някакво многоточие.Абе утре в училище ще ни кажат.Копирам цялото съобщение от сайта:

Изх. № 9137-19/27.01.2011 г.                    

ДО ДИРЕКТОРА
НА ......................................
ГР. СОФИЯ

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

Приложено изпращаме Ви писмо от МОМН с изх. № 9105-19/26.01.2011 г. относно отлагане провеждането на Зимните математически състезания във Варна, Бургас и Велико Търново..

Приложение: съгласно текста.

ВАНЯ КАСТРЕВА
НАЧАЛНИК НА РИО, СОФИЯ-ГРАД

http://www.rio-sofia-grad.com/
Дидева, извинявам се, ако съм се объркала Peace

# 313
Прочети ми предходния пост. ЗМС и НОМ са две различни състезания.  Peace
 В рамките на ЗМС във Велико Търново трябваше да се проведе състезанието по информатика, в Бургас математиката за 4-8 клас, а във Варна - тази за 9-12 клас.
Общинският кръг на НОМ се провежда по училищата във всеки град.
И да вмъкна още нещо. Няколко пъти беше споделено в темата, че има софийски училища, които не провеждат олимпиадата. Прочетете внимателно заповедта на РИО - София за олимпиадите, която jedira любезно ни предостави.
" Организация за провеждане:
Олимпиадата се организира и провежда във всяко училище.
Директорът на училището със заповед назначава училищна комисия за организиране и провеждане на олимпиадата, определя квесторите и комисия за проверка и оценка на писмените работи."

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 17:52 от Анонимен

# 314
Каква ли борба ме чака тия дни, за да се навият в РИО София-град синът ми да се яви на 12/02... А ако не се съгласят, той ще бъде ужааасно разочарован.

Общи условия

Активация на акаунт