Математически турнири - 7

• 64 141
  • 757
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте, ние сме на вълна Европейско кенгуро. В тази връзка, търся задачи за 3-4 клас преди 2006 г.
Знаете ли в кои у-ща се провежда Кенгурото? И още един въпрос - знаете ли защо не може дете от първи клас да се яви на задачите за втори? Поне така ми казаха от СМГ. Но, ако знаете за други у-ща, мога да попитам и там.

В 125-то се провежда Кенгурото  Peace
Мога да пратя сина ми да попита, утре сутрин.

# 721
  • София
Мерси, момичета.
Попитах в 107-мо. Казаха, че няма проблем. Ще видя само дали ще иска детето, че не е решавал нищо и ще преценим дали да се запише.

# 722
Знаете ли в кои у-ща се провежда Кенгурото? И още един въпрос - знаете ли защо не може дете от първи клас да се яви на задачите за втори? Поне така ми казаха от СМГ. Но, ако знаете за други у-ща, мога да попитам и там.

A вие у дома решавали ли сте задачи за Кенгуру? Питам, защото задачите от Кенгуруто нямат нищо общо със задачите в училище и даже за децата във 2 клас си е бая шок, ако нямат подготовка.

# 723
  • София
A вие у дома решавали ли сте задачи за Кенгуру? Питам, защото задачите от Кенгуруто нямат нищо общо със задачите в училище и даже за децата във 2 клас си е бая шок, ако нямат подготовка.
Не, не сме. Видях ги, интересни са. Ако изобщо реши да отиде детето, ще е прсто така, за тренинг, без никакви очаквания. Иначе има време да ги прегледаме малко дотогава.

# 724
  • Бургас
Съгласна съм. Задачките са много различни и за много малко време. Иска бързина на ума, добра концентрация и разпределение на времето до секунда. 
Доволна съм много, че в училище ги научиха да си оглеждат първо всички задачи, за да си разпределят горе долу времето. И пак тренингът си оказва влияние.

# 725
Привет на всички математически мами!Честито на децата с награди и да попитам аз ли нещо бъркам но не ви виждам да се вълнувате от предстоящия областен кръг на олимпиадата по математика в неделя? newsm78

9. Национална олимпиада по математика:
• Общински кръг – 12 февруари 2011 г.;
• Областен кръг – 12-13 март 2011 г.;
• Национален кръг – 16-17 април 2011 г.

# 726
Привет на всички математически мами!Честито на децата с награди и да попитам аз ли нещо бъркам но не ви виждам да се вълнувате от предстоящия областен кръг на олимпиадата по математика в неделя? newsm78

9. Национална олимпиада по математика:
• Общински кръг – 12 февруари 2011 г.;
• Областен кръг – 12-13 март 2011 г.;

• Национален кръг – 16-17 април 2011 г.

Вълнуваме се,но тука във Варна е пълно информационно затъмнение.От инспектората казаха че Областния кръг ще се провежда в МГ,но не искам да коментирам за да не дезинформирам заинтересованите.Инспекторката каза че от МГ имали ангажимента да организират настаняването по зали.От МГ -ме пратиха да търся инфо от училището където учи детето.От училището-все още нямат информация,очаквали такава днес.А събота наближава.В последния момент ли ще научим?

# 727
  • България Сливен
Днес госпожата ни съобщи, че Великденското мат. състезание ще се проведе на 19.03. от 14 часа. Вие знаете ли нещо? Не е ли рано?

# 728
Днес госпожата ни съобщи, че Великденското мат. състезание ще се проведе на 19.03. от 14 часа. Вие знаете ли нещо? Не е ли рано?
Joy Joy Joy Това са датата и часът на провеждане на Европейското кенгуру.

Привет на всички математически мами!Честито на децата с награди и да попитам аз ли нещо бъркам но не ви виждам да се вълнувате от предстоящия областен кръг на олимпиадата по математика в неделя?
Толкова скоро след ЗМС трудно ще ме развълнува нещо. Единствените ми притеснения идват от това, че състезателят ми е втори ден на легло с температура. Очевидно подготовката отпада, дано поне оздравее до събота.

# 729
И моят отново е с главобол - а той е предвестник на отити при него...........Ужас. И се готвим за олимпиадата по математика, в почивките - по история............А после захапвам и малката за Великденското.
ИРИНА, и моята малка е в 1 клас, ама не смея да я пусна в дълбоките води на Кенгуруто - да не се разочарова. Браво на вас за смелостта.

# 730

Привет на всички математически мами!Честито на децата с награди и да попитам аз ли нещо бъркам но не ви виждам да се вълнувате от предстоящия областен кръг на олимпиадата по математика в неделя?
Толкова скоро след ЗМС трудно ще ме развълнува нещо. Единствените ми притеснения идват от това, че състезателят ми е втори ден на легло с температура. Очевидно подготовката отпада, дано поне оздравее до събота.

[/quote]

Пожелавам на Макси по-бързо да оздравява и с пълни сили да отиде на олимпиада.А след нея е и лингвистично Кенгуру,ако ходите разбира се.Този месец се очертава много натоварен.

# 731
  • София и там където не се пуши
.А след нея е и лингвистично Кенгуру,ако ходите разбира се.

Кога и къде  newsm78

# 732
  • Русе
Моля за помощ относно резултата на тази задача от Математическата читанка  стр 114/8:

Пътят между 2 хижи в планината са състои от прави и наклонени нагоре и надолу участъци. Турист се движи с велосипед по равните участъци със скорости 15 км/ч по нанагорнищата - със скорост 12 км/ч, а по нанадолнищата със скорост 20 км/ч. За изминаване на разстоянието м/у двете хижи в двете посоки са му необходими 2 часа. Намерете колко е разстоянието м/у тях.

# 733
  • у дома
Здравейте, ние сме на вълна Европейско кенгуро. В тази връзка, търся задачи за 3-4 клас преди 2006 г.
Със сигурност може,просто не си попаднала на точното място в точното време ...

Последна редакция: вт, 08 мар 2011, 20:44 от svetlaem

# 734
Моля за помощ относно резултата на тази задача от Математическата читанка  стр 114/8:

Пътят между 2 хижи в планината са състои от прави и наклонени нагоре и надолу участъци. Турист се движи с велосипед по равните участъци със скорости 15 км/ч по нанагорнищата - със скорост 12 км/ч, а по нанадолнищата със скорост 20 км/ч. За изминаване на разстоянието м/у двете хижи в двете посоки са му необходими 2 часа. Намерете колко е разстоянието м/у тях.
Мисля, че наскоро пусках решение на сходна задача в темата.  newsm78

.А след нея е и лингвистично Кенгуру,ако ходите разбира се.
Кога и къде  newsm78
Дори, Лингвистичното е на 13-ти ( неделя). При нас го организират от 5 клас нагоре. За София нямам информация къде се провежда. Може би, ако пишеш на организаторите или им се обадиш, те могат да ти кажат повече по въпроса.
http://mladabg.org/contact.php?MenuID=21
ФОНДАЦИЯ МЛАДА БЪЛГАРИЯ

София 1504
бул. Евлоги Георгиев 169 ет.3
тел.: (02) 946 10 72

Моля за извинение, че се отклоних от темата за математическите турнири.

Общи условия

Активация на акаунт