Ноемврийски бебчета - 2010 - тема 2

• 23 624
  • 730
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Мама МиМи, благодаря за кафенцето   bouquet. Аз си допивам моето на фона на твоите .

pufpaf, вашият юнак и той голям лакомник (пу-пу)  Hug! Гледам с еднакви мерки са родени бебоците ни и еднакво наддават  Laughing  Peace.

# 241
Привет мацки  Heart Eyes
Я да се впиша и аз по темите, че тези дни нямям време за форум и съм просто така поради гости #Crazy (свеки)
adriana_mam това което описваш ние го преминахме на два пъти т.е. когато бебето иска да си "смъкне" повече мляко иска да е по-често на гърда. За да не те объркам задай въпроса си по-добре към консултантките но аз лично АМ така лесно не бих дала, нито пък съм давала (освен първите два дни в болницата).
Мики много благодарим за журнала и ще бъде разгледан веднага Hug Човек винаги има какво да научи  Wink
pufpaf мила, радвай се че детето не пропуска нощно хранене. В момент на такъв растеж на бебето никога не бих заместила хранене с водичка или сокчета. Не ми се сърди, само изказвам мнение.

За осоляването няма да коментирам. Само ще кажа, че преди години го оправдавам поради информационно затъмнение и т.н. но сега след като имаме достъп до Интернет всеки може да намери доста статии по въпроса.
Лелееееееееееееее като някаква многознайка съм, на всяко гърне похлупак сорииииииииии  Mr. Green

Нашата пита беше в неделя. Ейййййййй много сладкиши много нещо ви казвам  Shocked Но...  днес татето на Бела е рожденник и няма да правя нищо, даже и торта си имаме  Mr. Green Иначе нашта хубавица се държа достойно и проспа почти цялото парти, а като се събуди само усмивки раздаваше, та пося погрешните впечатления че е кротка като ангелче Mr. Green
Довечера сме на консултация, дано всичко ни е наред. Ще се включа за отчет  Wink

Последна редакция: вт, 28 дек 2010, 12:19 от bilyana333

# 242
Здравейте, аз да пиша бързо, че тези дни все не остана време, а и малката все иска отгоре ми и не стигам да направя нищо повече.
Честита Коледа! Желая ви много здраве, любов и късмет, а другото ще го постигнем някак  Grinning
Честит Рожден ден на Зузи Прити на голяма патерица!
Честити поводи и месечинки на всички, че още не съм изчела няколко страници и да не изпусна!
Да се оплача, че португалската рода не ни дойде, заради тъпото време и затворените летища и настроението ни за празниците хич го нямаше. Моя е много нещастен и жален. Толкова време се гласихме и толкова празника бяха коледа, погача, рожден ден на племеницата, ама на-късмет  Sad Сега се надяваме бабата поне да ни дойде януари, ама ще видим кога точно.
Изкарахаме едни много тихи и заспали бъдни вечер и коледа. Погачата ни мина добре, малко от гостите не дойдоха, че бяха по провинцията или дъщерите им не ги пуснаха (поздрав за Катерина  Heart Eyes ), но пак се събрахме добре. Сестра ми и тя пропусна, че я хванал някакъв вирус предишната вечер с повръщане и температура. София спа цял ден в ръцете на хората и вечерта ни разказа играта. Нищо не можа да я успокои и не спря да мрънка и реве  Shocked Сутринта бях като пребита, а моя незнам как изкара на работа. Незнам дали е от колики вече или започва да се глези, ама само на ръце иска и спи единствено до цицата ми, мръдна ли я и започва мрънкане.
Забравих, че има още от черната серия, на 23-ти вечерта ни протече бойлера и 24-ти ни започна без грам топла вода, с купуване на нов и търсене кой да ни го монтира.
Микки, Бръмбазела - Имаме млечница и тоя дактарин й предизвиква повръщане и го спрях, не съм звъняла на док по празниците, но трябва май, че се чудя как да я излекувам иначе. Казвате, че и с гинеколог трябва да се консултирам,но сега няма как да ида на преглед, чак след нова година, а дотогава какво да правя?
Оплаках ви се едно хубаво, извинявайте за негативния пост. Дано следващипт ми да бъде само с хвалби и радостни новини! А и най-накрая качих снимки на София във Фейса, ама доста от вас видяха вече  Heart Eyes
Желая ви прекрасен ден и много спокойни бебета! Моята вече се разрева  Sad

Последна редакция: вт, 28 дек 2010, 12:43 от angela_vesi

# 243
  • В две мънички очи...
Мама Мими мерси за кафенцето Simple Smile

Nelito_87, аз също съм секцио и все още не усещам външно шева, но вътрешните ги усещам може би защото много често малкия ме рита там и от това. Иначе и аз получих запек и все още се боря с него.

# 244
  • Дъблин
Привет и от мен Simple Smile
Мама МиМи , аз си харесах кафенцето с рибките, нали съм си рибка.
Да се присъединя към тези от вас, които вчера са си изкарали деня с бебе върху тях. Вече почвам да й свиквам на Ива, 2-3 дни си поспива добре през деня и нощта и след това следва един ден безсъние, мрънкане, постоянно сукане. Вчера за целия ден й се събират сигурно 2ч сън и то върху мен, като я оставя в креватчето до 2-3 мин се буди и после трудно заспива пак.
Надявах се да се умори и през нощта да си спи добре, ама тя не мислеше така Simple Smile Затова през нощта спа пък върху татко си  Crazy

По темата за осоляването няма какво да коментирам  #Crazy По този повод - вие връзвали ли сте червени конци на ръцете на децата? Аз засега успешно устоявам на тези съвети, първо защото не вярвам в това, а и от чисто практична гледна точка. Ива напоследък си лапа юмручетата, не си представям да й се мотаят и конци из устата  Naughty

Дарка, ти изцяло ли нямаш усещания около шева? На мен само отгоре ми е безчувствено. И най-странното е, че като че ли ме сърби безчувственото понякога, а не мога да го почеша, защото нищо не усещам  hahaha

bilyana333, да ти е жив и здрав рожденика!
angela_vesi, разгледах снимките, страхотна кукличка е София  Heart Eyes
микки, благодаря и аз за журнала!   bouquet

# 245
По темата за осоляването няма какво да коментирам  #Crazy По този повод - вие връзвали ли сте червени конци на ръцете на децата? Аз засега успешно устоявам на тези съвети, първо защото не вярвам в това, а и от чисто практична гледна точка. Ива напоследък си лапа юмручетата, не си представям да й се мотаят и конци из устата  Naughty

Аз не съм връзвала, защото не го виждам в синхрон с християнската ми религия. На чистата молитва, изрично попитах чичо поп, естествено отговорът беше да не слагам.  Peace
Още като се прибрахме в къщи от болницата и свеки ми идва с червен конец и някакво друго малко конченце, което имаше мерак да сложи под възглавницата.  Thinking Разба, че няма да стане...
При първите ми две бременности си връзвах червен конец, ама сега с Рая пробвах първите месеци, странно, но някак ме караше да не се чувствам добре и помиспих, помислих тогава и някак станах категорична по въпроса.  newsm78

Мерси за кафето! Аз чак сега ще го пия, че татето цяла нощ и сутрин гледа Рая и си поспах, чак ми е неестествено сега.  Whistling

# 246
Смърфи , и аз така ... отгоре е безчувствено  Peace иначе за конеца ... аз му сложих моя като се роди в болницата по молба на баби и таткото , не от суеверие. Аз и моя конец заради тях го носих ... не ми е попречил с нищо ако не ми е помогнал, та и на бебо няма да навреди ... след кръщенето го махам , така беше и с баткото.

# 247
Смърфи, благодаря Hug
То само парти след парти в къщи, та да видим кога ще се свалят килцата  Mr. Green Януари продължаваме пак с именни и рожденни дни (аз), но с гимнастиката засега упорствам всеки ден без пропуск пу-пу #Crazy
А по въпроса за червения конец, няма да слагам (тъкмо това беше една от темите подхванати вчера от свеки Mr. Green една от многото де). След разходка и премивам леко челцето със малко светена вода и това е  Peace

# 248
  • София
bilyana333, Честит Рожден Ден на съпругът ти! Да е здрав, щастлив и обичан  !

angela_vesi, кофти с родата, но вярвам, че скоро бабата ще се реваншира  Hug.

# 249
Прочетох ви и да спамна по темите, докато моята не закрещи сама в леглото си Laughing
Дъгичка и Беруш, жалко, че тука няма Бутон “Харесва ми“. Смях се с глас на коментарите за салати и скара, но темата за осоляване всъщност никак не е смешна де.
Insolense и аз ползвам Premium Care 2-ка сега и открих голяма разлика във външен вид като материя, дължина и картинки между малък пакет, купен от ДМ и голям от Кауфланд, което незнам на какво се дължи. Ще купя нов тези дни и ще кажа как е, ама вече сме за 3-ка, та може да са съвсем пък различни. Като качество не мога да кажа дали са различни, но ми се струват по-меки и тънки от Active Baby.
За погачата правих майонезената торта и стана прекрасна. Благодарско на Кьолшес, че сподели тук  Heart Eyes И за глазурата сложих и един шоколад с натрошени лешници и стана рошава торта :Р Всички много я харесаха  Embarassed
Честит рожденник и от мен на bilyana333, да ти е много здрав, да се обичате безкрайно и да се слушате!
Дори, тя бабата няма вина и милата няколко дни подред плака по телефона, че не можаха да дойдат  Cry Ама преживяхме всички някак ситуацията. Дано всичко отсега нататък да върви по вода  Praynig
Дарче я кажи какви упражнения ще правиш, че и аз да прихвана нещо и защо към 6-я месец само. bilyana333 кажи и ти за упражненията.

# 250
Момичета да ви се оплача :
Нашата педиатърка ни даде направление за ортопед
Вчера отидохме и се оказа ,че в тазобедрената става нещо не е наред от ляво - доктора изписа ортопедични гащички на моята бебка за 3 месеца ,но каза на втория месец да отидем на контролен преглед Док каза ,че често се случвало но аз съм притеснена
Взехме ги тези гащички ,но малката плаче сега докато свикне с тях направо сърцето ми се къса и аз плача с нея
Дано да се оправи с тези гащички
Иначе днес навършваме 40 дни - аз питата си я поръчах много е хубава!
Понеже няма кой да ни дойде на гости бабите са далече реших да подам на съседите от питата с мед и това е за здраве на малката !
Няма да изпълним ритуала ама все пак ....

# 251
Дарче я кажи какви упражнения ще правиш, че и аз да прихвана нещо и защо към 6-я месец само. bilyana333 кажи и ти за упражненията.
Ами професора така ме посъветва, да не се напрягам преди 6я месец ... втора операция си е все пак , всичко се случва  Wink

# 252
Здравейте и от мен  Hug

Явно в този период бебоците си искат да си спят на цици, през деня и ние сме все така и направо в къщи вече стана всичко наопаки, че нямам време кога да оправя. Добре, че днеска освен на цици, благоволи джуджето и до мен на дивана да поспинка, та поне пооправих хола  Blush

Ангела_Весенце, много гадно с чужденските гости, абсолютно знам как му е било на твоя човек  Confused  И ние искам да ходим сега за празниците при нашите, но ние пък имаме някакви административни проблеми заради мен и моя статус, в системата излиза, че моя мъж е женен за мен и че има син, а при мен, че нито съм женена, нито имам дете  Sick  Та ако хората се шегуват, че майката винаги се знае коя е, а таткото не, то при нас е обратното  Crazy  И не се знае, кога ще можем да отидем  Sad

За осоляването и аз много се смях на постовете на Дъгичка и Берушка, даже и мъжо хубавичко се посмя, но наистина е неразбираемо, на днешно време да се правят каквито и да е неща от едно време, които са много вредни. Даже на една от лекциите за къпането на бебетата, докторката или акушерка не знам каква беше, изрично каза, че НЕ трябва да се слага сол във водата!

Червен конец също не съм слагала и няма да слагам, нито аз съм носила в бремеността, в наши страни, не се вързват и аз съответно не вярвам в това. Майка ми като беше ми донесе някакви си неща за под възглавничката, но едно че, бебо не спи на възглавничка, друго не знам и къде ги сложих, та и това не съм правила   Whistling И погача при нас не се прави, а и не многото момичета които познвам тук, бяха заминали за някаде по празниците, та и тази част я изпускаме...общо взето, нищо от старинните неща и процедури липсват при нас  Blush

Катенце, честито за подаръка, сигурно си слушкала  през изминалата година   Wink

Е, хайде стига толкова писане, че аз едва успях да поседна и толкова да спи малчо, че се улях  Mr. Green

# 253
Здравейте майчета  wavey
Да ви се похваля след днешната консултация - преди месец бебчо го изписаха 3200 и 52 см, а сега сме станали 4400 и 58 см. Много съм доволна, но не съм изненадана, защото малкия е голям лакомник. Днес изяде цели 140 гр. и не знам как ще го изхранвам това дете за напред  #Crazy
Аз съм вързала червен конец на едната ръчичка на бебо по настояване на майка ми. Иначе и аз не вярвам на подобни суеверия.....
По въпроса за осоляването - според мен това е пълен абсурд и никога не бих го практикувала...

# 254
  • В две мънички очи...
Аз не съм връзвала нито на мен през бремеността нито на детето. Всъщност аз незнам и защо се връзва. Иначе едната баба му сложи пари под възглавничката като дойде и мъж ми като видя много и се кара. За питата някой беше казал че може и преди 40-те и аз на Бъдни вечер взех и така в къщи раздадох и без това малкия не беше на кеф. Иначе на чиста молитва няма да ходим, аз незнам и тя за какво е. Та аз май я карам яко през просото относно бабешките глупости и обредите.
Виви, то може да ги е изписал профилактично, някой беше писал че профилактично ги изписвали... аз още не съм записвала час ама чакам да идем при педито на 7 каза да отидем, че те станаха много нещата за тогава - ваксина, деавит, ортопед, болничен..
Аз искам да питам някой сблъсквал ли се е с корички на меката част на ухото. На малкия са му излезнали, мия ги с преварена водичка и физиологичен разтвор взеха да се махат, но се притеснявам.

Общи условия

Активация на акаунт