Ноемврийски бебчета - 2010 - тема 2

• 23 607
  • 730
  •   1
Отговори
# 330
А относно килограмите, аз качих 17 кг. Свалила съм 8 кг откакто съм родила имам да свалям още 9.Бях 56 кг като забременях , но освен тези 9 кг дето ми остават ми се иска да сваля още 2-3 кг. Аз до към 6 месец , ако имам кърма не смятам да намалям яденето, но след това определено ще съм на диета, иначе упражнения смятам да почна към 3-4 месец, че сега просто нямам сили за нищо друго.

# 331
 Здравейте!

Мише, честит ти рожден ден  Grinning Желая ти здраве и щастие  Grinning

Boobo's , честита ви втора месечинка  Grinning

Въпрос към МИККИ и БРЪМБАЗЕЛА Моята Ивана повръща (не е на фонтан) почти всеки път след хранене (понякога млякото е като пресечено, а друг път - не) и вече започнах да се притеснявам да не би да преяжда. Къменията ни са доста продължителни и правя опити да ги намаля. Възможно ли е въпреки, че вече се е наяла, да продължава да поема мляко и стомахчето й да се претоварва? Въобще повръщането признак на преяждане ли е?

Лек ден!  Peace

# 332
За килограмите-аз качих 10кг по време на бременността и на 10-я ден след раждане си бях старите килограми .Друг е въпроса че за половин година преди да забременея качих също 10 кг които сега ще ми е по-трудно да сваля но и аз мисля след 6-я дори 8-я месец да започна с лека диета и опражнения защото за сега сме изцяло на кърма.

# 333
  • 42.016399,23.101179
Здравейте,
Мише, честит рожден ден! 
Бъди много щастлива и обичана!

beru6ka и аз съм като теб, килограмите от бременноста ги свалих почти веднага. След болницата ми остана да сваля само 1 кг., но пък имам да свалям поне още 4-5 от преди бременността. А след тези коледни и новогодишни празници може и да станат 7-8 кг. за сваляне. Embarassed
Голям апетит ми се е отворил, дано бързичко се оправя времето та като съм навън да не мисля само за ядене. Embarassed
Virginia2401 и при нас напоследък често се случва да повръща така, обикновенно се случва да е повреме на оригването. Количеството повърнато е съвсем малко, аз се чудя пък дали не е от това че яде прекалено бързо и лакомо. newsm78
И ние през Новогодишната нощ ще сме си в къщи, след празниците обаче Вики ни е обещала с паричките които си събере от сурова да ни води на почивка някъде. Миналата година ни отведе за 4 дни на Велинград, ама сега мислиме да е някъде по близичко - отдавна сме си харесали едно хотелче в с. Баня, крайно време е да го пробваме и то заедно с бебка. Wink

# 334
Привет на всички!  Hug

Мише, Честит Рожден ден!!!   nbirthday  nbirthday nbirthday
Супер са си годинките и моите са толкова още от м. март и се чувствам повече от добре Mr. Green.

booboo's mama , честит ви втори месец!

Днес бяхме на ДК. Още сме с жълтеница и не ни сложиха ваксина. За 1 месец сме наддали 720 гр. и сме пораснали 4 см. Док. каза, че е добре, макар, че ми се иска да сме повече  Sad.

Въпрос към МИККИ и БРЪМБАЗЕЛА Моята Ивана повръща (не е на фонтан) почти всеки път след хранене (понякога млякото е като пресечено, а друг път - не) и вече започнах да се притеснявам да не би да преяжда. Къменията ни са доста продължителни и правя опити да ги намаля. Възможно ли е въпреки, че вече се е наяла, да продължава да поема мляко и стомахчето й да се претоварва? Въобще повръщането признак на преяждане ли е?

Virginia2401, и моето момче е така - много повръща. Млякото е пресечено като е престояло малко в стомахчето му. И аз ще чакам отговор на твоя въпрос.

Лек ден на всички!   bouquet

Момичета, може ли някой да ми оправи датата на термина от първата страница - беше на 27.11.2010 , а не на 24.11.2010. Мерси!   bouquet

Последна редакция: чт, 30 дек 2010, 13:35 от korali

# 335
  • гр.София
Добър ден Simple Smile

Първо честит рожден ден на Мишето   bouquet Пожелавам ти да си много здрава,обичана и щастлива със своето семейство.Другото ще дойде само  Hug  bouquet Hug

Честити месечинки на празнуващите днес Simple Smile

А относно повръщането и ние си повръщаме редовно.При оригване и след това.И аз се чудех на какво се дължи това че изглежда като пресечено повърнатото.Така че и аз чакам отговор на въпроса на Виргиния Simple Smile

Относно новогодишната вечер ще сме на гости на родителите ми.И единия ми брат ще е там с неговото дете.Надявам се да си изкараме хубаво и децата да си поиграят Simple Smile

# 336
  • Пловдив
Мише Честит рожден ден!Да си много здрава и щастлива  bouquet

korali  Никол също първия месец беше качила само 700гр.и 5 см,и на мен ми се видя малко,но какво да се прави.Док каза че е добре.
А повръщането аз не един път писах тук в темите ,че Никол връща на моменти доста,след оригване винаги връща ,или като пресечено мляко,или просто мляко .В някои моменти като почне ,в рамките на час върне 4,5 пъти,а има моменти ,в които нищо не връща.Незнам на какво се дължи,длаи преяждане,дали защото все се напъва .Когато е спокойна и се радва и маха и гука ,също някой път връща по малко,и се задавя.Но аз свикнах вече.

# 337
  • София
здр и от мен , мерси за съветите ще опитам каквото казвате пък ако не стане ,не стане.Гледам дискотирате килограмите аз преди да забременея бях качила 4 кг , повреме на бременността качих още 16 , след раждане свалих 7 кг и сега ми остават 13 , не е малко но с диета ще сваля аз съм мн упорита когато става въпрос за сваляне на килограми ,но ще бъде по нататъка пък и да видя какво ще стане с моето кармене , ако обаче се окаже , че няма да се кърмим почвам веднага , защото така хич не се харесвам и изпадам в депресии понякога искам да съм си както преди ,
корали ние наддавахме първите 15 дни 550 гр тогава бяхме само на кърма , следващите 15 давах и малко добавка и общо за месеца качихме 1100гр. , а пък сега незнам как сме не сме се мерили от половин месец а и сме вече доста на АМ така , че то вече няма да е същото.

# 338
Честит рожден ден , мише!!! Да си жива и здрава, щастлива и обичана!!! bouquet

vivi_23, защо си давала добавка като за 15 дни сте били качили 550гр?  newsm78 Ние за 1 месец бяхме качили 570гр и аз пак не давам АМ. Не искам да ви критикувам, но много лесно го давате това АМ, виждате, че е по-лесно и се отказвате от кърменето. Всеки сам си решава, но не съдете за това дали кърмата стига по това колко наддава бебето. Важното е да виждате, че е добре, че е здраво, жизнено, че се усмихва.

За моите кг, след раждането не съм се теглила, не знам колко съм, колко съм свалила и не ме и интересува. Хапвам добре, понякога и насила, само и само да има за бебо. Той да ми е добре, а килограми както се качват, така се и свалят Wink

# 339
Мишееееееее  newsm59 и от мен!!! Няма да ги мислим годинките, важното е как се чувстваме  Hug Весел купон !
Виви, на мен ми се стори от поста ти че искаш да кърмиш. Значи трябва спешно да вземеш мерки мила, защото детето почти се е отбило според мен с тази добавка. С биберон е много по-лесно и когато след минимално положени усилия от негова страна веднага му се дава добавката то естествено е да почне да отказва гърдата и млякото ти постепенно вместо да се увеличава намалява. Нека да кажат консултантките
но честото поставяне на гърда е най-добрия стимулатор за лактация. А една шепа сурови ядки всеки ден при мен вършат много добра работа, както и приема на течности. И най-важно е спокойствието  Hug
Хей,хей за килцата хич не ми се говори ooooh! Имам едни 8 спешни за сваляне за да добия вида си отпреди да забременея и после още толкова за да стана пак мацка Mr. Green ама... както се е видяло при кърмене много не може да се направи.
Корали радвам се,че отново си сред нас  Hug
За повръщането - и ние сме така. Цокаме,връщаме,пак цокаме  Mr. Green и така...важното е че наддава добре.

# 340
  • В две мънички очи...
Мише честит рожден ден! Живи и здрави,  годините кой ги гледа Simple Smile
Честита втора месечинка на Вики! Голям сладур е на снимките и много ама много си прилича с баткото и таткото.

За килограмите аз не съм се теглила скоро но и аз като Берушка си бях качила много чак ме беше срам да казвам над 20 някаде  Embarassed. След като родих бях свалила 13, сега незнам колко са станали но вече с малко усилия успявам да си закопчея старите дънки. Все още ме е страх да правя коремни заради секциото, а диета евентуално след 6-тия иска ми се поне дотогава да си го кърмя, а ако имам кърма и повече. Не ми дреме че примерно една година няма да съм мацка по-важно е детето да си бъде захранено както трябва (майка ми ме е кърмила година).
Виви23 хващай се сериозно за производство на кърма, сигурна съм че ще успееш да го върнеш към кърменето. Просто трябва да си упорита, а след като си упорита за килограмите значи и за това ще успееш.
За повръщането - при нас се случва понякога и то при уригване - малко е но все пак в началото много се шашках. Сега си мисля че връща заради самото уригване. Иначе и ние сме имали два-три пъти да върне всичко и то пак при някоя зверска уригня. Най-вероятно  е заради лакомото сучене и вкарването на повече въздух който може да изкара единствено с уригване.

# 341
Мише, честит рожден ден и от мен ! Желая ти много късмет и безброй щастливи мигове!

Микки , Бръмбазела имам нужда от помощ  Sad От Бъдни вечер Алекс има нова програма.Не иска да яде.Нито от гърдата , нито от шишето  ooooh!Вече изчерпах всички идеи.Явно е гладен , нервен е , плаче , слагам го на гърдата засуква и започва да пищи.От начало реших , че не е гладен , но след като се повтори няколко пъти се изплаших сериозно. Опитах да цедя и да давам с шише , но и там е същата работа.В най-добрия случай яде мах. 5 мин след което отказва категорично , а на опитите ни да го нахраня по някакъв начин реагира буйно и с писъци.Снощи пищя един час докато се успокои и пак заспа гладен.А мляко има в изобилие.Наложи се да цедя и да замразявам.Сутринта само от едната гърда изцедих 150 мл.Няма млечница (поне аз не виждам такава) , не го болят и ушлетата (спи спокойно и на двете страни) , не съм се хранила с нищо пикантно или по-различно от друг път.Идея нямам какво се случва  Cry Ака по веднъж на ден много изобилно , памперсите са напишкани всичките. Определено обаче не е спокоен , буди се на час и половина два , дръпва 2-3 мин от гърдата и се започва всичко отново.Нощем също се буди на 2 часа.Звъних на педиатърката , но предпразнично кой ли си вдига телефона по работа? Close Не иска цица , а биберона не си го изтърва от устата.Постоянно го смуче и без него не заспива  Shocked

# 342
  • София
Днес малко се поразходихме към обед. Добре екипирах Валето и батко Алекс и хайде малко да изразходим сили  Laughing.

Дарче, много са готини ботите и сега на ресторантче трябва да ги заведете  Wink  Peace.

Мише, много неприятна случка  spoko. Как си днес? Дано е по-добре  Peace.
Честит Рожден Ден, Мише! Да си здрава, постигаща мечтите си и мъжете вкъщи да те слушкат  Laughing! Благодаря за почерпката   bouquet.

Корали, браво за разказчето и хубавото е, че сте си на кърма  Hug.

booboo's, честита втора месечинка на Вики ! Благодаря за почерпката   bouquet.

# 343
  • 42.016399,23.101179
kapri_z ние бяхме в почти същото състояние около коледа.Ядеше по 5-6 мин. след това започва да си върти главата, да си играе със зърното и да почервенява от реване. Моето обяснение беше че ми е прекалено много кърмата, защото я вижах как се задавяше. Отделно суматохата и многото хора в къщи я изнервяха допълнитело, сега вече нещата се пооправиха, пак се наяжда за толкова кратко време но поне не пищи и не се сърди така. А и определено количеството кърма се регулира и вече не изтича толкова много. Пика и ака достатъчно, което ме успокоява за момента, другата седмица сме на консултация и ще разбера храни ли се достатъчно. Може пък да се наяждат по бързичко сега.
Знам че е голям кошмар, но имай търпение и ти пожелавам съвсем скоро нещата да се оправят.

# 344
Здравейте, момичета. Да се похваля, че и вчера, но особено от днес момиченцето ми е доста спокойно и вече разбирам, че плача й е от задържането на газове в стомахчето и просто трябва повече да я оригвам, с един път не става. Дано все по-добре да става, че от изписването нищо не е както трябва. Давам и Инфакол доста редовно, та може и от това да е.
На 28ми ходихме на чиста молитва и ни подейства много добре. Отчето обясни, че се прави на мама, за да се пречисти след раждането, а за бебето - да го пази до кръщенето, което живот и здраве решихме да е на Цветница - именния й ден. Съжалявам, че с баткото не знаех за този обичай и не сме го правили. Погача не съм правила, понеже беше работен ден, пък и ми е малко езически обичай.
МИШЕ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! Нека твоите желания бъдат мои пожелания!  Hug   bouquet
За Нова година и ние сме на същия ресторант "вкъщи". Май ще идват 1-2 приятелски семейства с дечица, но не се знае още точната бройка  Mr. Green
Коралче, добре дошла при нас! Да ти е жив и здрав бебока, радвам се, че раждането е минало (почти) безболезнено и безпроблемно. Дано повече майчета избират епидуралната упойка и си спестят някои неприятни усещания. Аз май не знаех, че ще раждаш в Майчин дом  newsm78 При кой доктор ражда?
За килограмите - изобщо не съм се теглила от последната ЖК, не ми и трябва. В момента е важно да имам кърма, другото е на заден план. Нямам кой знае какъв апетит и по-добре.
Хайде до скоро, че малката пак нададе вой!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт