Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 4 тема

• 179 722
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
Намазах се само със сяра Mr. Green
Стоях около 20 минути и при мен от едно мазане нямаше резултат, но и кожата не ми се пресуши.  Simple Smile
Все се мажем с разни неща, от едни продукти сме доволни, а от други не, но все си пишем в тази тема и все се борим с петна  ooooh!
Спасение няма  Confused

# 166
Ох,вярно,няма...и колкото повече ги мисля и им слугувам-толкова по-наситени и забележими стават....пробвах мед с извара , аспириновата маска, домашния пилинг на Орифлейм и още други сякаш,ама сега не се сещам- всичко е докато ги освети слънцето малко по-силно, и все едно,че нищо не съм ги правила,че и по-лошо....Решила съм вече само да ги крия/с ФДТ /и да не мисля за тях....Чувала съм,че суровоядство за известно време  алкализира организма и той сам  чисти тези петна, но доколко е възможно... CrazyСега,особено в това силно вече слънце възнамерявам да спирам с грижите по петната  Simple Smile

# 167
Деколтето и ръцете пазите ли си ги, ако да - как?
Обмислям да мажа деколтето с обикновен крем за лице със spf, но с ръцете не знам как да процедирам поради по-голямата им площ. Слънцезащитните кремове за тяло са прекалено мазни, а ако трябва да употребявам за лице сигурно ще отиват по 10 на месец.

# 168
  • Soon London :)
Къде ни беше отишла чак темата - на 3-та страница.
Бях спряла с маската със сярата както писах за 1 седмица, защото си пресуших кожата. Мазах с тестер на Галеник - един розов, нещо ми се изплъзва името сега, с плодови екстракти и кокона майка успях да е оправя.
И имам резултат, петната избледняха значително.
Но вече имам обеца - маската ще я правя само на петната.

# 169
Тази маска със сяра за която пишете на какви петна действа? Петната оставащи след акне, които са червено кафяви или на пигментни петна? Има разлика, защото петната от акне отшумват след известно време, а пигментните остават. Маската действа ли на кафявите пигментни петна?

# 170
Тази маска със сяра за която пишете на какви петна действа? Петната оставащи след акне, които са червено кафяви или на пигментни петна? Има разлика, защото петната от акне отшумват след известно време, а пигментните остават. Маската действа ли на кафявите пигментни петна?
Според мен действа на петната от пъпки и тази маска би се отразила добре на човек с мазна кожа.
Аз не съм с мазна кожа и маската ми пресуши ужасно много кожата.  ooooh!
Имам чувството, че и кремът Кокона и Майка също пресушава кожата. В началото е мазен, но попива много бързо и колкото по-продължително време го ползвам, толкова по-суха ми става кожата на лицето.
За сега моят фаворит е на Clinique  Simple Smile
Вие през лятото какво ще правите с петната? Не е ли по-добре да спрем с избелващите кремове и маски?

# 171
  • Бургас
Интересно е да прочета всичко до тук. Искам да ви кажа, че по същия начин, с първите слънчеви лъчи, веднага ми се появяват гадните кафеникави петна по лицето  Confused и то от няколко години насам. Единствената ми защита, от който съм изключително доволна е крем на Vichy 50+ . Не излизам намазана обилно с него, като стоя продължително на слънце /под чадър, на плажа/ го нанасям още 2-3 пъти през 2 ч. Зимата ползвам крем с фактор 25 или 30.

# 172
Лекси, ползвам ойл-фрии слънцезащитен спрей за ръце, деколте и т.н.  Не е мазен въобще, моят е на Нютроджина.

B & C  много от избелващите препарати действат на принципа  пресушаване/изгаряне на кожата --> излющване на повърхностния слой и петната. ХУбавите такива са балансирани, така че да го няма това чувство на дискомфорт,  за сметка на по-бавното действие, затова и обикновено се препоръчват по-дълги курсове от по 3 месеца за пълен ефект.
За да избегнеш пресушаването и опъването от по-агресивен препарат - вечер след измиване се изчакват 15-20 мин. и тогава се нанася крема на чиста кожа. Изчакват се 20 мин. и отгоре се слага хидратиращ крем. Това намаля силата на избелващия продукт, но и премахва дискомфорта и видимото белене.
Лятото е не само препоръчително, ами и задължително да се спре с избелващите процедури, защото правят кожата допълнително силно фоточувствителна. СЛънцето вече е силно. И да не забравяме, че дори и като стоим вътре, до нас достига слънчева светлина отразена от повърхности, както и че фактора трябва да се подновява.

# 173
MissNellie, много благодаря за съвета!  Hug  bouquet

Аз харесвам Clinique, защото от него забелязах много бърз резултат, а кожата изобщо не ми се пресуши.  Grinning
Не знам през лятото какво ще ползвам, но есента задължително ще ползвам Clinique  Heart Eyes
До сега ползвах кремове с парфюм, но сега като се замисля е най-добре да са без парфюм, а на Clinique са точно такива. Вярно е, че не миришат на френски парфюм, но и не миришат чак толкова гадно.  Mr. Green

# 174
Здравейте, момичета! Пиша при вас, защото явно сте изпробвали доста неща и се надявам да помогнете със съвет. Става дума за петно, останало след грамаден херпес, който влачих цял месец миналата година през август. Вече почти година след него, над горната ми устна остана нещо като петно. Не се вижда вече много, успешно се прикрива с фон дьо тен, но все пак си е доста дразнещо. Ходих при дерматолог, консултирах се за лазер или нещо, което да помогне за премахването му, но той ми каза, че ще изчезне от само себе си, а лазерът може отново да възпали херпеса. Имам му вяра, защото наистина е добър - д-р Юлиян Пенев (варненки няма начин да не го знаят). Та, ако някой има опит с подобни петна, кажете с какво мога да го третирам. Идва лято и се притеснявам, че слънцето няма да му се отрази добре.

# 175
  • През девет планини в десета...
http://health-niki.blogspot.com/search/label/%D0%BF%D0%B8%D0%B3% … D1%86%D0%B8%D1%8F
...още малко инфо за пигментацията...не че не знаем вече всичко за нея... ooooh! ooooh! ooooh!
Ето още народни рецепти, които открих в нета и мисля да пробвам първата.
1. Две супени лъжици млади цветове от глухарче се варят 30 минути в половин литър вода, след което отварата се прецежда. Лосионът се използва за обтриване на лицето сутрин и вечер.

2. Още една билка, особено ефикасна в този случай, е и селимът.
Една чаена лъжичка ситно нарязани корени и листа от него се заливат с една чаена чаша студена вода. Сместа се оставя да престои един час, след това се слага на огъня и се вари 10 минути след завирането. Прецежда се и се използва, като тъмните петна се мажат два пъти дневно до изчезването им.

3. Друга маска, която помага за избелване на кожата, е тази с хлебна мая.
Десетина грама от нея се стриват на дребно и при постоянно бъркане се прибавят 3 процентна кислородна вода, докато се получи гъстотата на сметана.
Намазва се лицето за 10-15 минути, след което се изтрива с влажен памук.
Правят се 10-15 маски през няколко дни.

Последна редакция: чт, 28 апр 2011, 17:32 от мартина

# 176
B & C , ами ти си уцелила перфектния продукт за твоята кожа, въобще не се занимавай да пробваш други, щом този ти понася толкова добре и виждаш такива резултати. Лятото - кремче със фактор и пазене от слънцето.

dami лекарят ти е казал, щом лазера не е препоръчителен, избелващите кремчета също няма да са ок, особено пък лятото. Предполагам, че твоето не е пигментно петно, а по-скоро от типа на петънцата след пъпчица, защото е останало след отворена язва. МОже да мажеш със Цикапласт, който спомага заздравяването и регенерирането на тъкани, или алое вера гел 99% концентрация, има същата фукция, и двете са неагресивни и не раздразват кожата, но бих се обадила на док. да питам дали е ок. През деня слагай фактор и това би трябвало да е достатъчно.
п.п. може би док. вече ти е казал, но херпеса е вирус, който всъщност много от нас носят, но се проявява когато съпротивителните сили на организма са намалени ( например при силен стрес, настинка). След излекуване на проявата вируса остава в организма.За да избегнеш повтаряне, хубаво е да приемаш имуностимулатори, които ще укрепят имунната ти система, силни такива с а например ехинацеята, самбукус, коластра и т.н.

Последна редакция: чт, 28 апр 2011, 16:02 от MissNellie

# 177
  • През девет планини в десета...
Мацки от всичко казано до тук разбирам, че трябва вече да спираме избелващите процедури и само да слагаме защитен крем. Въпроса ми е за прикриването на вече съществуващите петна - помогнете ми в избора на коректор  Praynig, марка, цвят, покриваемост....досега не съм си купувала никакъв и изобщо не съм наясно какъв да си взема. Ползвам редовно фондьотен, но той не променя ситуацията. Петната ми са жълто-кафяви, какво ще ги неутрализира newsm78Praynig

# 178
  • Sofia
Мацки от всичко казано до тук разбирам, че трябва вече да спираме избелващите процедури и само да слагаме защитен крем. Въпроса ми е за прикриването на вече съществуващите петна - помогнете ми в избора на коректор  Praynig, марка, цвят, покриваемост....досега не съм си купувала никакъв и изобщо не съм наясно какъв да си взема. Ползвам редовно фондьотен, но той не променя ситуацията. Петната ми са жълто-кафяви, какво ще ги неутрализира newsm78?  Praynig
Clinique Even Better е фдт за кожа с петна,Покрива и изсветлява петната, 58 лв е цената в БГ, на мен ми покрива най-добре от всички в тази ценова категория.

# 179
Аз пак казвам, че на Макс Фактор Мирикъл Тъч също е с много добра покривност за петна. Peace Аз си го ползвам него сигурно от 2години вече.  Преди много хвалеха на Ревлон един, та даже два си купих от него  ... ужасни бяха.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт