Дано не съм оплела нещата
Аз пък не се вълнувам до толкова, за мен това е най-хубавият празник

Цеце, благодаря за филма

Лека вечер, момичета

Коренът е от латински - calendae и е преминал в почти всички славянски езици като Коледа. Латинската дума означава първи ден на месеца, тогава в Римската империя са се провеждали Сатурналиите, които по същество са си пак езически ритуали, почитащи умиращата и възраждаща се природа. Има и други теории за етимологията - Рождество Христово съвпада със славянския празник на зимното слънцестоене, когато предците ни са почитали бог Коленда. А като стана дума кой какво празнува - на този празник си съжителстват религиозни и фолклорни /езически/ обреди, както е и на Великден, и на много други големи християнски празници. Аз като вярваща православна християнка нямам никакъв проблем с това, за разлика от Скреч /нашите богословски спорове с нея не са от вчера
/. Вярно е, че фолклорният ритуал донякъде нарушава канона, но това са вековни традиции, обичаи и народопсихология и дори и православната църква гледа благосклонно на тези ритуали и не е тръгнала да ги отрича или анатемосва. Така че, нека не бъдем по-католици и от папата
За толкова векове християнството не е успяло да асимилира напълно старите езически вярвания /а аз мисля, че не е и нужно/, и съжителството им не пречи на никого.
, ни викаха в началото на декември, например - елате си на село, че ще правим Коледа 
/ Не пожела да сподели подробности, само каза, че дядо Коледа е дошъл със самолет
Той обаче все пак и дал подаръка
Ще имаме персонална снимка с дядото и обща с цялата група, но това след Нова година. Играта с понитата се оказа много хубава /спрях вчера с таксито на Марсела и я избрах точно за 1 минута/. Въпреки че е 3+, според мен й е раничко да вникне в правилата на играта, но пък може да се използва и като пъзел.
.

, мисля си защо те няма, а ти се появяваш и само една картичка за Катюшка 

И за другото разяснение,никога не съм свързвала Коледа с колене,но и другото не ми беше съвсем ясно
И тая игра с понитата нещо не я разбрах съвсем
Я кажи как се играе,че ми се струва като едни картички,които като ги погледнеш от различен ъгъл и си менят картинката?
Накрая сложи едно по едно всички плюшки във фурната,а след това реши,че иска да изиграем Пепеляшка,та с подръчни материали/кукли/ направих и представление. Идва ми много,да си занимава сама бе,само моето дете ли не може
Ама пък така и светеха очите от кеф 

и то при условие, че си ходи с желание в последно време.
), сме празнували предимно Нова Година, единствено на Бъдни Вечер са се сервирали постни, нечетен брой ястия, като първо за Богородица, Росе
, се сервира. И те това, важно е празничен дух да има и подаръци за децата
. Подаръкът е огромен (обемен) и не знам как ще го носи. Ама тя днес ме изненада като каза "аз ще си изям супата на обяд, че да мога да си нося подалъка" 

, но пък детето е щастливо, снимки във фейса ще кача, че моята кокона има най-много снимки от цяялата група. Като манекенка е с цели 4 с Дядо Коледа и тя единствена му е седнала на коленете